היניסן,
סקרן אני,
האם ישנם כלים בניתוח טכני, שמתחשבים גם במחזורי המסחר?
(ולא רק במחיר?)
ואם כן, איזה? ואיך הם פועלים?
תודה,
ניב.
Printable View
היניסן,
סקרן אני,
האם ישנם כלים בניתוח טכני, שמתחשבים גם במחזורי המסחר?
(ולא רק במחיר?)
ואם כן, איזה? ואיך הם פועלים?
תודה,
ניב.
שוב, זה לאניסן וגם לא במקום, אלא רק אם אפשר לעזור.
התשובה לשאלתך היא ודאי וודאי, מחזורי המסחר הוא כלי מרכזי בניתוח הטכני.
בניתוח הטכני משווים את מחזור המסחר בעליות לעומת המחזור בירידות. אם מחזורי המסחר בעליות גבוהים מאשר בימים של ירידות, אז זה סימן שורי, אפילו במקרה שמחיר הנכס מדשדש.
אתן לך דוגמה: עשרה ימי מסחר בהם ביום הראשון המחיר עולה באחוז, ביום השני יורד באחוז, ביום השלילי שוב עולה באחוז וכן הלאה. חמישה ימים של עליה של אחוז אחד בכל יום וחמישה ימים של ירידה של אחוז אחד. בסוף התהליך, למחיר לא קרה כלום. דשדוש משמים ותו לא. אבל מה עם מחזורי המסחר? נמשיך את הדוגמה: בכל יום של עליות (שבהם היזמה מיוחסת לקונים), מחזור המסחר הוא 200 ובכל יום של ירידות (שבהם היזמה מיוחסת למוכרים) המחזור הוא 100. מה תגיד?
במקרה זה נאמר שקיימת "סטייה שורית", שמשמעותו שלמרות שאין שינוי במחיר, הקונים מתנפלים על הנכס ולכן הוא צפוי לפרוץ מעלה.
יש מתנד חשוב שנקרא: On Balance Volume (ראשי תבות OBV) שעושה לנו את העבודה. הוא סוכם היסטורית את מחזורי המסחר, בפלוס כאשר השער עולה ובמינוס כאשר הוא יורד.
שים לב שכל פעם שאני מעלה גרף של נכס, אני מעלה איתו את הגרף של המתנד הזה.
תסתכל בקישור:
http://s-maof.com/Forum/viewtopic.ph...2355&start=130
ב"ניתוח" שעשיתי של מניית הוט תראה שמצד אחד המנייה נמצאת בדשדוש כבר לא מעט זמן, אבל מצד שני, ה-OBV בדעיכה מה שאומר שיש יציאת כספים מהמנייה (הלקוחות הגדולים, המוסדיים, הנחשבים למתוחכמים יותר) יוצאים מהמניה ובמקומם נכנסים "לקוחות קטנים"
מקווה שעזרתי
ויש גם את force index שמתיחס ל
* הכיוון של שינויי המחיר
* עוצמת שינויי המחיר
* המחזור בעת שינויי המחיר
ניב
להבנת המסחר והניתוח הטכני למחזורים יש משמעות וניתן להסיק ממנו את זרימת הכסף החכם אליו וממנו. בהצלבת המידע עם פעילות בעלי העניין והמוסדיים ניתן ללמוד על מצבה האמיתי של חברה בעייניים היותר מקצועיות בתוך החברה ומחוצה לה. מידע פנימי הוא בלתי אפשרי ובאמצעות הכסף החכם אפשר להסיק כל מיני מסקנות.
כמובן בשילוב אידיקטורים שונים ניתן להגיע להערכות המידע הפנימי בשילוב פסיכולוגית המשקיעים לערכה של חברה.
תודה לכל המשיבים! :)ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
מגניב ה OBV, הוא פשוט מחסיר ומחבר טורית (יום אחר יום) את מחזור המסחר... אז אם אני מבין נכון, הוא תמיד יחסי לעצמו?
ז"א, תמיד בגרף שלו יש לו ערך של "100%" וגם "0%" ? (ז"א: הוא תמיד נושק לגבול העליון וגם לגבול התחתון)
אז בשביל לדעת אם יש סטייה, נגיד שורית, הוא צריך פשוט להיות גבוהה בגרף? או שתהיה מגמה שעולה?
הוא מחבר אבסולוטית את מחזורי המסחר, ולכן למספר עצמו של המדד אין הרבה משמעות וגם לא ניתן להשוות אותו לזה של נכסים אחרים. פשוט מסתכלים על המגמה שלו ומשווים אותה למגמת המחיר לראות האם יש "סטיות דוביות" או "סטיות שוריות".ציטוט:
פורסם במקור על ידי nivh
שלןם לכולם,
תודה "לרואה ממטר",על ההסבר המלא של המתנד OBV,כמדומני.
אבי 1ציין את מתנד הFORCE,לא מצאתי עליו הרבה חומר,
האם הוא 1הכלים למציאת שינוי מגמה.
האם משהוא מכם יכול לדרג את המתנדים ,לפי סדר חשיבותם,
לזיהוי פריצה,או,שינוי מגמה,
יוסי כמו כן רואה ממטר,כבר הצעתי לך להחליף שם "רואה מק"מ.
או לפחות "הלוחש למתנדים ,או "הרואה במתנדים".
ת
אבי,בשבילי אתה אחד ויחיד. תודה מקרב לב!
במחשבה שנייה....
ה OBV, כמעט לגמרי מתחשב רק במחזורי המסחר, והרבה פחות במיר עצמו, נכון? או שאני טועה?
ואם נכון - האם יש מכשיר שמתחשב בשניהם (מחזור ומחיר) באותה המידה?
ואז הוא יתן מבט יותר משוכלל על מצבה של המנייה?