מעוף - מבט רחב, והדימיון הרב לשנת 2007
שלום
לפני כמה ימים כתבתי באיזה פוסט שאני לא רואה מדוע מדד המעוף עצר היכן שעצר.
ובכן אני מתקן את עצמי כי מצאתי סיבה מספקת עבורי מדוע נקודת העצירה משמעותית ומצדיקה תיקון ממושך.
[attachment=2:3n2dxsax]MAOF19062011.JPG[/attachment:3n2dxsax]
- קו המגמה העולה שנמתח משנת 2003, החליף תפקיד מתמיכה להתנגדות, והמעוף לא הצליח לפרוץ אותו מעלה פעמיים, ושם נעצר. (שני החצים האדומים הימניים ביותר).
- בנוסף, הנר הירוק של מרץ (חץ ירוק ימני ביותר) שנראה כאילו מסמן שפל אחרון, תמיכה על 1250, ותמיכה על קו מגמה עולה, היה אמור לסמן את סוף התיקון, אך כידוע סטופ לוס זה נשבר החודש (יוני), קו המגמה נשבר, ובכלל הגרף נראה כמו כשל שוק כרגע עקב כשלונו להחזיק מעמד מעל 1250 השיא של 2008.
הביטו על הגרף השבועי הבא וראו כמה המצב היום דומה לשנת 2007.
[attachment=1:3n2dxsax]MAOFWEEKLY18062011.JPG[/attachment:3n2dxsax]
נקודה מס' 1 - קביעת שפל
נקודה מס' 2 - קביעת שיא
נקודה מס' 3 - שבירה של השפל ב 1.
נקודה מס' 4 - שבירה קלה של 3 וטיסה כמעט חסרת מעצורים לנקודה 5.
נקודה מס' 5 - קביעת שיא כל הזמנים
נקודה מס' 6 - קביעת שפל ותמיכה על השיא ב2.
נקודה מס' 7 - כשל בפריצת השיא ב5, ויצירת תקרה כפולה.
נקודה מס' 8 - שבירת הסטופ לוס ב6.
אם מסתכלים על מה שקרה לאחר נקודה 8 בתחילת שנת 2008, רואים 30 שבועות ארוכים של זיגזוג ותעתועים.
ומבחינת הניתוח הטכני לאורך כל התקופה הארוכה ההיא היה ניתן לאמר בוודאות שהמגמה המישנית (שבועית) לא היתה עלייה כי כבר לא היה רצף של שיאים ושפלים עולים, ולכן לא היתה סיבה להיות בלונג.
היום המגמה המישנית אינה עלייה כי השפל האחרון נשבר מטה.
המגמה המישנית גם אינה ירידה, כי אין רצף של שפלים ושיאים יורדים. יש שפל ב6, שיא ב7, שפל ב8, כעת חסר שיא נוסף, ושבירה של 8 מטה.
התמונה בהחלט נראית יותר שלילית מאשר חיובית ו1050 נראה אפשרי בהחלט.
אך המסקנה האישית שלי היא שאני לא בטוח לאן השוק הולך מכאן, כי אין שום מגמה, ולכן הייתי ממתין על הגדר.
אז בואו נגיד שאנחנו תלויים בארה"ב, והם יקבעו את הכיוון.
[attachment=0:3n2dxsax]SnP500Weekly18062011.JPG[/attachment:3n2dxsax]
הS&P500 עדיין נראה טוב, הוא במגמת עלייה, ונתמך על קו מגמה עולה בגרף שבועי, ואם הוא יתמך מעל 1250 וימשיך מעלה, המעוף עשוי להתעשת ולהפתיע לטובה. ומכאן המסקנה שהמצב היום קשה לניתוח.
בכל זאת, מקווה שתרמתי קצת עם גרפים רב שנתיים ...
בהצלחה לכולם בכל כיוון שתבחרו, לונג או שורט.
wwoof
Re: מעוף - מבט רחב, והדימיון הרב לשנת 2007
ווף, צהרים טובים.
תודה על הסקירה וההשקעה.
נקודת המפתח לדעתי הינה 1250 ב- S&P500. שבירה מוכחת תיתן אישור לשורט בעולם. עד אז "ימתינו".
בטווח קצר יש שם תמיכה. ולכן לא צפוייה פרקת.
מה שמעניין שהנתונים הכלכליים של מדינת ישראל יותר טובים משנת 2007 ולדעתי הם בשיא חיובי, אבטלה וגרעון, בוודאי ביחס לעולם. לכן גם אם יהיו ירידות משמעותיות נוספות זה דווקא יהיה שיקול לכניסה לטווח ארוך.
אני ממתין עם הטופס של השינוי מסלול בפנסיה למניות בהיכון.
sun:
בקשר להשוואה של ישראל עכשיו לעומת טרום המשבר, אסור לשכוח את המצב הגיאו פוליטי. כרגע יש איומים ממשיים 360 מעלות מסביב, מה שלמיטב זיכרוני לא היה אז.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
sun:
בקשר להשוואה של ישראל עכשיו לעומת טרום המשבר, אסור לשכוח את המצב הגיאו פוליטי. כרגע יש איומים ממשיים 360 מעלות מסביב, מה שלמיטב זיכרוני לא היה אז.
המצב הגיאו פולטי שלנו הוא נתון קבוע כבר שישים שנה.
ב- 2007 הינו אחרי מלחמת לבנון השניה ולפני מבצע עופרת יצוקה.
כעת אנו לפני ספטמבר-הכרזה באו"ם, לפני איראן.... ואחריי המשט שלא יצא לפועל....
בחודשיים האחרונים המצב "הגיאופוליטי" זה שם קוד לסיבה הלא ברורה לכלכלנים מדוע למרות הנתונים הטובים הבורסה יורדת.
תמיד הרי צריך סיבה.
תודה על ההשקעה!
תחזור לכתוב!
את זה לא אני אומר...
אומר את זה השר הממונה על הטיפול בעורף. הוא מדבר במורש על ההשלכות המשקיות. תוסיף לזה את העלויות התקציביות.
http://www.globes.co.il/news/article...did=1000651448
אני לא אומר שזו הסיבה לכל תנודה קלה של המדד. כל מה שאמרתי הוא שזה נתון שצריך להכניס למשוואה כאשר באים להשוות את ישראל היום לעומת מה שהיה לפני המשבר.
ציטוט:
את זה לא אני אומר...
אומר את זה השר הממונה על הטיפול בעורף. הוא מדבר במורש על ההשלכות המשקיות. תוסיף לזה את העלויות התקציביות.
http://www.globes.co.il/news/article...did=1000651448
אני לא אומר שזו הסיבה לכל תנודה קלה של המדד. כל מה שאמרתי הוא שזה נתון שצריך להכניס למשוואה כאשר באים להשוות את ישראל היום לעומת מה שהיה לפני המשבר.
רואה ממטר,
ראשית, הכתבה
באמת
מפחידה. אולי זאת הסיבה שירדנו מי 1260 ל- 1180 ? בפרק הזמן הזה.
שנית, סטטיסטית מדינת ישראל מעורבת בהתנגשויות אלימות בתדירות גבוהה. תמיד אנחנו אחרי עימות ולפני עימות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
sun:
המצב הגיאו פולטי שלנו הוא נתון קבוע כבר שישים שנה.
ב- 2007 הינו אחרי מלחמת לבנון השניה ולפני מבצע עופרת יצוקה.
כעת אנו לפני ספטמבר-הכרזה באו"ם, לפני איראן.... ואחריי המשט שלא יצא לפועל....
בחודשיים האחרונים המצב "הגיאופוליטי" זה שם קוד לסיבה הלא ברורה לכלכלנים מדוע למרות הנתונים הטובים הבורסה יורדת.
תמיד הרי צריך סיבה.
מסכים בהחלט עם ההבחנה לגבי המצב "הגיאופוליטי".
נקודה נוספת להשוואה היום מול מה שהיינו ב-2007 היא
שלא הייתה לנו בועת נדל"ן אז.
זה פרמטר חשוב בנסיון להעריך כמה נמוך נרד (אם נרד)
סליחה חברים שאני מתעקש על הנושא, אבל ממש לא הייתי רוצה שתתפספס נקודה קריטית.
ההבדל בין כל הדוגמאות שסאן הביא (המשט, עופרת יצוקה ומלחמת לבנון השנייה) ובין המצב שאנו חוששים ממנו עכשיו הוא הבדל ענק של פגיעה נרחבת של תשתיות לאומיות, מקורות אנרגיה, הרס נרחב ושיתוק המשק לזמן לא קצר, בנוסף כמובן לפגיעות בנפש. במלחמת לבנון השנייה ובמבצע עופרת יצוקה היו פגיעות נקודתיות בנפש ופגיעות קטנות ומוגבלות מאוד בחומר, אבל לא ברמה המשקית. אנו מדברים פה על תרחיש (ה' ישמור) של שיתוק המשק ללא מעט זמן, כדוגמת מלחמת יום כיפור (לא במובן של הסכנה הקיומית אלא בפגיעה המשקית).
אני רק מזכיר שבחישוב גס, שבוע אחד של שיתוק משקי שווה 2% תוצר.
מסכים איתכם שיש מצב שזה משתקף בגרף של תא25 שנראה יותר רע מהסנופי שעוד לא שבר את הממוצע הנע 200 (הנסדאק דווקא כן).
ציטוט:
סליחה חברים שאני מתעקש על הנושא, אבל ממש לא הייתי רוצה שתתפספס נקודה קריטית.
ההבדל בין כל הדוגמאות שסאן הביא (המשט, עופרת יצוקה ומלחמת לבנון השנייה) ובין המצב שאנו חוששים ממנו עכשיו הוא הבדל ענק של פגיעה נרחבת של תשתיות לאומיות, מקורות אנרגיה, הרס נרחב ושיתוק המשק לזמן לא קצר, בנוסף כמובן לפגיעות בנפש. במלחמת לבנון השנייה ובמבצע עופרת יצוקה היו פגיעות נקודתיות בנפש ופגיעות קטנות ומוגבלות מאוד בחומר, אבל לא ברמה המשקית. אנו מדברים פה על תרחיש (ה' ישמור) של שיתוק המשק ללא מעט זמן, כדוגמת מלחמת יום כיפור (לא במובן של הסכנה הקיומית אלא בפגיעה המשקית).
אני רק מזכיר שבחישוב גס, שבוע אחד של שיתוק משקי שווה 2% תוצר.
מסכים איתכם שיש מצב שזה משתקף בגרף של תא25 שנראה יותר רע מהסנופי שעוד לא שבר את הממוצע הנע 200 (הנסדאק דווקא כן).
הסכנה הזאת היא קיימת ומוחשית, וכמובן צריך להיערך אליה ולקחת אותה בחשבון.
אבל, לדעתי, זה לא בטווח הזמן הקרוב. ממש לא.
הערבים כ"כ עסוקים בעצמם כרגע.
אין להם זמן וקשב לא אלינו ולא לפלסטינאים.
אין ספק שיש המון סכנות במה שיכול להתפתח במצרים, סוריה, לבנון...
לא רוצה לחשוב בכלל מה יהיה פה אם סעודיה תיפול.
אובמה בחובבנות שלו לא מוסיף לשקט הנפשי.
אבל כל זה לא בעתיד המידי