Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
השמועה זה הכל עבודה שלי :d
אני כתוב למטה ב 1040. לכל מי שנמצא באזור הזה, אני מציע כרגע Don't Panic. זה עדיין רחוק מאד. עוד 10% למטה. והכלכלה הישראלית כרגע לא בבוץ. רחוק מאד. יתרות מטבע החוץ שלנו הם חלום רטוב של מדינות אחרות. ותודה לפישר שהדפיס שקלים ומכר אותם ביוקר לגויים.
אני מסכים עם חנן גבי קניית שוקת. חשבתי בהתחלה למכור עוד 1040 בסוף היום. בסוף החלטתי שדווקא כדאי להקטין סיכון ולא להגדיל, וקניתי ממש לפני הסגירה שתי יחידות שוקת צרצרה 1150-1160. השיקול הוא שאחרי תנודה חדה כמו היום, יש מצב לעוד תנודה חדה. אבל לך תדע לאיזה צד. מקסימום, הלכו כמה ג'ובות על שחיקה. אבל סטיות התקן לא יפלו כל כך מהר. השוק בלחץ. יש סיכוי להוציא מזה כמה לירות.
לגבי מה יהיה מחר, גם מסכים עם חנן שאנחנו מגלמים היום את השמועה הספרדית. הירידות החדות בארה"ב זה לחץ נטו. נתוני המאקרו ושאר הירקות טובים. וצריך לזכור שזה אחרי עליות חדות אתמול. יש מצב שדווקא מי שקונה שם היום יעשה קופה יפה. לכן מחר יכול להיות הכל. אולי שידור חוזר של יום ראשון. יתחיל בירידות חדות ויגמור בעליות.
דמי כיס, בדיוק לזה אני מכוון, תמיד לפני מגדלי הכתיבה יש לשמור מספר קנויים, זה לפחות עושה יפה בעין כאשר כל המגדלים מלמטה מתנפחים להם :d
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
השמועה זה הכל עבודה שלי :d
אני כתוב למטה ב 1040. לכל מי שנמצא באזור הזה, אני מציע כרגע Don't Panic. זה עדיין רחוק מאד. עוד 10% למטה. והכלכלה הישראלית כרגע לא בבוץ. רחוק מאד. יתרות מטבע החוץ שלנו הם חלום רטוב של מדינות אחרות. ותודה לפישר שהדפיס שקלים ומכר אותם ביוקר לגויים.
אני מסכים עם חנן גבי קניית שוקת. חשבתי בהתחלה למכור עוד 1040 בסוף היום. בסוף החלטתי שדווקא כדאי להקטין סיכון ולא להגדיל, וקניתי ממש לפני הסגירה שתי יחידות שוקת צרצרה 1150-1160. השיקול הוא שאחרי תנודה חדה כמו היום, יש מצב לעוד תנודה חדה. אבל לך תדע לאיזה צד. מקסימום, הלכו כמה ג'ובות על שחיקה. אבל סטיות התקן לא יפלו כל כך מהר. השוק בלחץ. יש סיכוי להוציא מזה כמה לירות.
לגבי מה יהיה מחר, גם מסכים עם חנן שאנחנו מגלמים היום את השמועה הספרדית. הירידות החדות בארה"ב זה לחץ נטו. נתוני המאקרו ושאר הירקות טובים. וצריך לזכור שזה אחרי עליות חדות אתמול. יש מצב שדווקא מי שקונה שם היום יעשה קופה יפה. לכן מחר יכול להיות הכל. אולי שידור חוזר של יום ראשון. יתחיל בירידות חדות ויגמור בעליות.
דני, לא חנן !
שלום לכולם,
היום בבוקר טרם הירידות החדות עוד שהמדד התלבט בין ירוק לאדום, הצלחתי לסגור את מירב הכתיבות שלי ברגל הפוט, עשיתי זאת מפני שהדלתא והירידה בסטיות תקן שחקו אותן מפרמיה של 60 ש"ח ל - 10 ש"ח.
לא שידעתי מה המדד הולך לעשות היום, אלא אני סבור שלהמשיך להחזיק את הרגל הזו לא מצדיק את הסיכון, או יותר נכון לומר שבכדי להרוויח עוד כמה שקלים עליה אצטרך לחכות זמן מה בכדי שהתטא תשחק אותה היטב. בנוסף סגירת הרגל מפנה לי בטחונות להמשך החודש.
לא צלחתי לסגור את כל הרגל מפני שהסחירות בפוט 1000 היתה נמוכה ביחס לכמות הכתיבות שלי, ולאיטו המדד גלש מטה והגדיל את הפרמיה.
כעת אני כתוב 1240-1020 ביחס של 1:3 לטובת הקולים, עם סוכרייה קטנה בצורת מרווחים יורדים של 1040-1020 שנוצרו לי בטעות ולמזלי לא יוצרים נזק אלא להפך.
איך שהשווקים בעולם מתנהגים כעת אני סבור שנתחיל את היום מחר בירידות, אבל אני יותר בטוח שהסטיות יעלו שוב. על כן למרות צפי לירידות אני לא חושב שאוכל לסגור את רגל הקול מחר לאחר שתשחק מספיק כי הסטיות יאמירו את המחירים, אולם אם תהייה הזדמנות אסגור אותה ואחכה לתיקון כלפי מעלה לשוב ולכתוב אותה.
טרם החלטתי מה אעשה ברגל הפוט, המחשבה הראשונה שעלתה לי - אם המדד ירד והסטיות יעלו יתכן שאכתוב שוב את 1020 אך תוך ניצול של מקסימום 66% מהבטחונות כך שהיחס בין קול לפוט יהיה 2:3 בהתאמה.
המשך שבוע מרתק ,
ד.
שלום לכולם
"האדמת" ממשיכה , עוד יומיים כאלה ואנחנו נגיע ל-1100 ומשם זה מתחיל להיות מסוכן.
מזל שסוף שבוע בפתח ונקווה שאירופה תנוח ונוכל לפתוח את שבוע הבא בגל ירוק....
למרות העומס בהתמחות אני עוקב בעניין אחרי התכתובות בשרשור.
ופתאום היום נאלמתם דום. פאניקה?
אני אחזור למען כל המעונינים וגם לאלו שלא מעוניינים על מה שכתבתי בשרשור לפני כמה חודשים -
פוט בשוקת רחבה לא כותבים קרוב יותר ממרחק 15% ולא משנה עד כמה הפרמיה נמוכה.
כלומר החודש היה צריך לכתוב בסטרייק 990 או 1000.
אני כתבתי כמות גדולה ב 980 ללא הגנה כאשר רק אם השוק יגיע ל 1040-1050 אסגור/אדחוף למטה.
כל ההתפלפלויות למה אפשר לכתוב יותר קרוב לא עומדות במבחן "לישון טוב בלילה" אם לפתע מתחילה תנועה חדה כפי שקורה עכשיו.
עובדה היא שאחרי כל הירידות המעו"ף מרוחק כרגע 13.5% מאיפה שכתבתי.
אני אשן טוב הלילה.
קבלו מה שאני כותב כעצה מתוך אהבה כי זו מטרתי.
איציק
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
למרות העומס בהתמחות אני עוקב בעניין אחרי התכתובות בשרשור.
ופתאום היום נאלמתם דום. פאניקה?
אני אחזור למען כל המעונינים וגם לאלו שלא מעוניינים על מה שכתבתי בשרשור לפני כמה חודשים -
פוט בשוקת רחבה לא כותבים קרוב יותר ממרחק 15% ולא משנה עד כמה הפרמיה נמוכה.
כלומר החודש היה צריך לכתוב בסטרייק 990 או 1000.
אני כתבתי כמות גדולה ב 980 ללא הגנה כאשר רק אם השוק יגיע ל 1040-1050 אסגור/אדחוף למטה.
כל ההתפלפלויות למה אפשר לכתוב יותר קרוב לא עומדות במבחן "לישון טוב בלילה" אם לפתע מתחילה תנועה חדה כפי שקורה עכשיו.
עובדה היא שאחרי כל הירידות המעו"ף מרוחק כרגע 13.5% מאיפה שכתבתי.
אני אשן טוב הלילה.
קבלו מה שאני כותב כעצה מתוך אהבה כי זו מטרתי.
איציק
אני גם כתבתי ב-990 - 15 יחידות ללא הגנה ולא מרגיש בעיות עם השינה. ד"א שתיקה של היום
באמת
מוזרה במיוחד בהתחשב בעובדה שהיום היה יום של "אקשן"
הי איציק,
בתור ינשוף (אחד שכל יום רק קורא את השרשור וכמעט לא כותב) אומר שחסרת לנו אתה דרכך הסולידית וסקירותיך היומיות של מפת הפוזיציות...(אולי סקירה של פעם בשבוע תוכל לדחוק בלו"ז הצפוף?).
לגבי מה שכתבת, האם תוכל לומר מה טווח אחוזי הרווח שאתה מגיע אליהם
בשקתות הרחבות (והחשופות) הללו?
בברכה
ערב טוב.
לא יכולתי לכתוב היום בגלל עומס גדול שהיה לי (ולא קשור לבורסה...)
איציק, הגישה שלך טובה. אי אפשר להתווכח עם מרחק כזה גדול.
אני העדפתי לכתוב ב 1040, ואין לי שום בעיית שינה. למעשה לפי שיטתך, אני אצטרך להזיז כאשר המדד יגיע לאזור 1100-1110. אני אוכל להזיז ל 1000 בנזק קל יחסית.
כמו שכאשר היו עליות, לא היה ניתן לדמיין שוק יורד, ככה עכשיו זה להיפך. אבל אני רוצה להזכיר שכמו שיש ירידות, ככה יש גם עליות. ומאד יכול להיות שזה יקרה כבר מחר.
איציק, אין פאניקה.
כמו שאופיר כתב - אם הירידות ימשיכו, נרחיק את רגל הפוט, נקרב את רגל הקול וגם אם יקרה הגרוע מכל והחודש ייסגר בהפסד בגלל המשך המפולת אנחנו לא ניבהל ונמשיך לחודש הבא.