-
Re: שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות
offir
אני כל כך מצטער לשמוע! לבי יוצא אליך.
אל תשכח דבר אחר חשוב: אתה צעיר. כל מה שהפסדת ניתן להחזיר לאט לאט ע"י עבודה רגילה עם משכורת קבועה (מה שאני מתכוון לעשות...).
אין בושה בלקחת פסק זמן מהאופציות וללקק את הפצעים. אני יודע שזו לא נחמה לכיס הפרטי כשאתה קורא ויודע שהכיס של רובנו נפגע קשות, אך בכל זאת - אתה לא לבד.
אם אתה רוצה לדבר בכל זמן - אני זמין, יש לך את המייל שלי.
ולא לשכוח - זה רק כסף. לא סתם יגידו לך כל "זקני השבט" (להלן ההורים שלנו ומכרינו שיש להם קצת יותר ניסיון חיים שלנו) - כסף בא, כסף הולך. בעבודה קשה מחזירים הכל והעיקר הבריאות!
מאחל לך חג רגוע ושקט.
-
להוסיף על מה שכבר נאמר נראה לי מיותר, והמסקנות כבר הוזכרו כאן מספר פעמים.
התגובות כאן של אנשים אחד לשני - בשביל זה האתר הזה הוקם.
אני בפרטי לכל שאלה או בקשה.
-
מחקתי היום 15% מהתיק וזו הפעם השניה השנה.
פשוט לא האמנתי שתיתכן פקיעה מעל 1220
היות והתחלתי לעבוד אני די מנותק ממה שקורה בבורסה ורק בערב נכנס לבדוק.
ולכן לא הרחקתי לאחר שעברנו 1185.
קצת יותר זהירות מצידי והייתי מדלג לאחור והיו לי מספיק בטחונות לשם כך.
בעסה
בברכה
Long
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
להוסיף על מה שכבר נאמר נראה לי מיותר, והמסקנות כבר הוזכרו כאן מספר פעמים.
התגובות כאן של אנשים אחד לשני - בשביל זה האתר הזה הוקם.
אני בפרטי לכל שאלה או בקשה.
שחקן יקר,
אני בטוח שחברי הפורום ישמחו לשמוע גם את המסקנות שלך, למרות שזה נשמע מיותר
זה לדעתי יחזק אותנו בתקופה הזאת.
אני מאוד מעריך את התגובה שלך. מחמם את הלב לראות שאיכפת לך מחברי הפורום.
אני רוצה להגיד לכל המפסידים שליבי איתכם, ומי ייתן ונדע ימים יפים יותר!
-
היי דמי כיס
אני מאוד מעריך את הפורום על השוקת הרחבה. כמו יתר החברים גם אני הפסדתי סכום נאה בשוקת ... ההבדל בין טריידר מוצלח ללא מוצלח הוא שהמוצלח אומר הפסדתי, לא נורא נחזיר את זה.
אני חושב שאם צריכים לעשות בדק בית אז כולנו מעלנו בכלל בסיסי ומאוד חשוב וזה:
שבשבוע של הפקיעה לא נכנסים בפחות מ-5%
יתכן שזה נובע מגרידיות או מסטיות מאוד נמוכות אבל כל מי ששמר על הכלל הזה לא יתכן שהפסיד
מאחל לכולם חג שמח ובצלחה בהמשך
-
גם אני מחקתי כשליש מתיק ההשקעות שלי , פשוט מאכזב , והכול נגרם מטעות חמורה שעשיתי שבוע ימים לפקיעה , עד לאותו מועד הייתי עם1240 קול ועם תשואה של 2.5% פשוט לא האמנתי שהשוק יעבור את ה 1200 וחפרתי לעצמי בור שם!!! אני מסרב להישבר וחזרתי וכתבתי היום שוקת רחבה לאוקטובר כמובן עם מספר מסקנות לעתיד , מעתה אני מפסיק למקסם ומסתפק ב 2%-3% יקח לי כשנה וחצי להחזיר את הכסף
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי סביון
ליבי ליבי עם כל המפסידים בגדול. אחד הדברים הראשונים בבוקר היה להכנס לכאן ולהתחיל לראות את התגובות.
הראל בשרשור אחר הפנה אתכם לדברים שכתבתי. כדאי שתקראו ותפנימו.
מבחינתי קיבלתם את סיכת מלחמת ספטמבר 2010. אתם עכשיו עם ניסיון. חלקכם עדיין בהלם קרב ובצדק. יש לעשות בדק בית.
חלקכם החליטו לוותר. לדעתי בצדק. לא כולם בנויים לזה.
לאסוף רווחים בכפית ולהפסיד את כל הדלי בחודש אחד זה בדיוק אופי הרווח/הפסד באסטרטגיה זאת. היא מסוכנת ולא מתאימה לרובכם. רק החזירונים הקטנים מרויחים והחזירים תורמים את כספם לזאבי המעו"ף.
אל תנסו להחזיר הפסדים בכוח. תשדרגו את חוקי העבודה שלכם.
הצלחות לכולם,
סביון.
להוסיף מעט על דברי סביון,
1. זו לא חכמה גדולה להגיד היום ששוקת רחבה היא מסוכנת לא פחות מאסטרטגיות אחרות, זה אחרת להגיד את זה בעבר, ולהמשיך לדבוק באמירה גם כאשר חודש אחרי חודש השוקת הרחבה מניבה רווחים באופן עקבי, עם מעט מאמץ ובלי לשבור יותר מדי את הראש.
2. אם לבנות גרף שנתי/דו שנתי/ תלת שנתי (כלומר תוחלת ארוכת טווח) של רווחיות השוקת הרחבה, הוא יראה עליה במשך חודשים רבים, אך באופן מתון, וירידה אחת חריפה מאד (מתישהו לאחר הרבה חודשי עליה).
במקרה הטוב, הירידה החריפה תיעצר טיפטיפה לפני תחתית הגרף (קו "0" רווח) ולא תחדור לאזור הקרן.
3. הגרף מסעיף 2 נכון לגבי מי שפועל באופן עקבי עם אותן כמויות חודשיות, אך כדי להתאימו לטבע האדם צריך לקחת בחשבון שמרבית הסוחרים נוהגים להגדיל כמויות ככל שעובר הזמן, ועוד ועוד חודשים מצטרפים למניין חודשי הרווח. בצורה זו (שהיא טבעית לחלוטין, ז"א לעשות עוד ועוד, יותר ויותר מאותו דבר שהצליח עד היום) הסיכון רק הולך וגדל במכפלה, כאשר גורם אחד הוא הכמות ההולכת וגדלה של הפעילות והגורם השני (סטטיסטי מטבעו) שכל חודש שעובר מקרב אותנו לאותו חודש בודד שבו ייתרחש הבלתי צפוי (ברבור שחור למטה או למעלה).
4. מנקודת מבט אמפירית, ובהנחה ששוק האופציות פועל בארץ (ובעיקר בעולם) מעבר למספר שנים בודדות, אני משוכנע שאילו ניתן היה לגרוף 2-3% רווח חודשי, באופן קבוע ולאורך שנים רבות, היינו מגיעים למצב שבו לפחות עשרות אלפי אנשים בארץ (ועשרות מיליונים בעולם) עוסקים אך ורק בדבר אחד - כתיבת שוקת רחבה. כי קלות הביצוע וחוסר הדרישה לתיחכום רב מאד, היה מציב לתחום זה רף כל כך נמוך עבור תשואה של 25-40% בשנה, שאיני יודע באם רק עשרות אלפים היו עוסקים בכך בשוקנו המקומי, אם לא כל מי שסיים 10 שנות לימוד (גברים, נשים, זקנים ואולי גם טף בעזרת נאמנים בגירים) היו טומנים ידם בשוקת.
לכן, עצם העובדה שזה לא קורה, מהווה איזשהו אינדיקטור לכך שהדברים לא עד כדי כך טריוויאליים, קרי, הסיכון בשוקת רחבה אינו כפי שהוא נראה על פניו
5. מסקנות (אותן אני מיישם על עצמי)
א. מה שנראה טוב מדי, או אפילו טוב, זה לא אומר שהוא
באמת
כזה, אלא סביר שאני לא רואה כל כך
חד
(האופטיקאי שם לי עדשות הפוכות).
ב. לא להישאר כתוב לפקיעה, ואם בכל זאת חייב להישאר עם משהו (כדי להרגיש "עם") אז להישאר קנוי ובסכום שהוא נמוך מסך הרווחים שצברתי במהלך החודש השוטף.
ג. מכיוון שאין לי מתכון להרוויח לאורך זמן בשוקת רחבה, ומכיוון שקצרה ידי מלחשב את הסיכון האמיתי הגלום באסטרטגיה זו (כולל הכנסת
טבע
האדם כפרמטר בנוסחה), אין לי ברירה אלא להדיר רגליי ממנה.
מאחל לכולם שתצליחו כל אחד בדרכו, לפחות להחזיר לעצמו את הפסדי הקרן.
גם אני הפסדתי בפקיעה, אמנם סכום פעוט יחסית, אך לפחות אני שלם עימו לחלוטין, כי מראש לקחתי אותו בחשבון, כי הוא נבע מקניה ולא כתיבה ( ולכן מראש היה מוגבל בגודלו), כי הוא היה הימור נטו (קניית חבילה קטנה של פוטים, אתמול ברגעי המסחר האחרונים) וכי יחס הסיכוי/סיכון היה שפוי וסביר.
-
שלום לכולם...
ממש הצטערתי לשמוע על ההפסדים שנגרמו כאן בעקבות הפקיעה הזו.
אני אישית לא נכנס לפקיעות...אך מכיר את תחושת ההפסד וכל סוחר צריך להכיר אותה כי רק ככה לומדים ומסיקים מסקנות ואין כמו מסקנות וכללים שלומדים אותם על הבשר כי כללים שיבואו ויכתיבו לך אותם ממש קל לעבור עליהם.
דמי כיס ו gomer וכל מי שיצא בנזק..ממש הצטערתי לשמוע...איני מגיב כאן בפורום הרבה אך קורא הכל ואני ממש אוהב את הלבטים והשיתוף של כל החברים כאן ומקווה שזה יימשך כך.
אני מקווה ומאחל לכולנו בהמשך להרוויח ושלא נדע עוד חודשים כאלה.
שיהיה לכולם חג שמח ושנה טובה...
-
שלום חברים,
אני הייתי קצת מחוץ לאתר בזמן האחרון, וכואב לחזור לראות את הנפילות שהיו כאן :( :| .
באופן אישי אני דילגתי את מרבית ה1220 שהיו לי ל1230 ביום שני (וגם זה כמעט לא הספיק) ויצאתי גם הפסד לא גדול (של כחודשיים-שלושה), לפחות יחסית לתגובות שאני רואה כאן.
אולי אכן המסקנה היא כי כתיבות בסטייה הזאת לא מצדיקות את הסיכון, אך אציין רק כי אילו ביצעתי את השוקת שהצעתי עם הגנות לפני הכתיבות, הייתי יכול לסגור את הפוזיציה כולה ברווח בראשון-שני(הצעתי קנייה של 1210 על כל 5 יחידות 1220).
נו טוב, כנראה שאין ברירה אלא לחזור אחורה ולהתחיל לאסוף את הכסף חזרה לאט לאט.
התחלתי אתמול, עם כתיבה של C1340, חשופה, רק שתי יחידות, ב45 שקל ליחידה (אני מאמין ששיא כל הזמנים לפחות יעקב את המדד, גם אם יתעקש להמשיך בעלייה).
בדיעבד, לאור אורך החודש אולי היה עדיף להסתפק בחצי מזה על 1360, אבל בכל זאת, לא מאמין בהמשך העליות המטורפות הללו עד כדי כך, אך אם צריך, אדלג בלי לחשוב פעמיים.
-
ועוד משהו.
כל מי שחטף החודש (כולל אותי), חטף כיוון שלא שמר על הבסיס,
שוקת כותבים במרחק 12 סטרייקים לפחות בתחילת החודש, לא פחות (ואף יותר אם הסטייה גבוה ומאפשרת זאת).
1220 (ואני אפילו לא מדבר על 1210-1200) פשוט היה קרוב מידי (אני כתבתי את הרוב כשהמדד היה באיזור 1130-1140 - קרוב מידי).
-
הרהורים:
כשהתחלתי עם המסחר באופציות, כמו רובנו נשביתי בדרך ה"קלה" שבה ניתן להשיא תשואה של אחוזים בודדים כל חודש.
יותר מכך, אמרתי לאבא שלי, שמושקע בשווקים עשרות שנים ומכיר וראה כל מה שניתן לראות כבר, שב"קלות" אני נותן לו תשואה של 1% כל חודש, לא משנה מה.
אחוז בחודש = 12 אחוז בשנה על התיק, לא כולל ריבית דריבית שצוברת תאוצה עם הזמן (לטווח ארוך), והוא אמר לי וממשיך לומר: "אין חיה כזו". לאורך שנים - אין תיק שיכול להניב 12% בשנה כל שנה. אם היה - זה היה ידוע לכולם וכל מי שיש לו טיפה שכל היה הולך לשם.
ועדיין המסחר בנגזרים שמור למתי מעט, אחוזים בודדים מהאוכלוסיה עוסקים בזה. מדוע?
האם לא הגיוני ללכת ולכתוב אופציות עם הגנה צמודה כשהדלתא ביניהן 15 ש"ח? (בניכוי עמלות נותן בערך 10 שח, שהם בדיוק אחוז אחד בודד, לא כולל מס). לחוששים מברבורים שחורים בכיוון התחתון - אפשר לכתוב רק קולים.
הבעיה היא שבשבילי, כמובן 1% לא הספיק. רציתי פרנסה. וגם אם הייתי הולך על אחוז אחד בצד הקולים בלבד, בהסתכלות על מחירי הקולים הרחוקים לאוקטובר הייתי צריך לכתוב את ק1340, עם הגנה ב1360. זה היה נותן כ-15 שח, אבל בטחונות של 2000 (רק חצי אחוז, בניכוי עמלות).
אולי לרדת ל1320 מוגן 1340? נותן 45 שח (יותר מדי), ובכל זאת - מי יכול להעלות על הדעת שנעלה 100 נקודות החודש?
מי יכל להעלות על הדעת שנעלה 100 נקודות מפקיעת אוגוסט לספטמבר? ובכל זאת - עלינו גם עלינו.
אז נניח שהסטייה היתה קצת יותר גבוהה, והיה ניתן לכתוב קולים 150 נק' למעלה בשביל לקבל 1%. איפה עשרות / מאות אלפי האנשים שהיו מבינים את הדרך ה"קלה" הזו מזמן והופכים את את הכתיבות לתיק העיקרי שלהם?
מה המסקנה? לא יודע. אני מניח שיש לזה נגיעה בעובדה שתיק מניות/אגחים, גם אם קורס לחלוטין, לאורך זמן יכול להחזיר את עצמו. באופציות המשחק מוגדר לחודש אחד בלבד ואין חנינות.
לא יודע. הרהורים, כבר אמרתי?
-
gomer:
בהרהור שלך אתה מתאר מצב שבו אתה משיג תשואה של 1% בחודש באסטרטגיה סטטית, נכון? כלומר, אתה מכפיל את כספך (בריבית דריבית) תוך 70 חודש. אבל יש עם זה רק בעיה אחת והיא שאירוע שבו אתה מפסיד את כל הבטחונות קורה ביותר מפעם אחת ב-6 שנים, כך שתוחלת המשחק שאתה מתאר (אסטרטגיה סטטית, כלומר שגר ושכח) היא בכל מקרה שלילית. המסקנה היא שחייבים לנהל אסטרטגיה דינמית, ואז העניינים הרבה יותר מסובכים וגם שם לא מובטחת תוחלת חיובית.
האם טעיתי במשהו?
-
אני דווקא כן חושב שניתן להשיג תוחלת חיובית.
לדעתי הסיבה שלא מאות אלפי אנשים באים ומבצעים שוקת של 1% בכל חודש היא הסיכוי להפסד משמעותי.
אם אתה יודע שאחת לכמה שנים אתה תחטוף, וייתכן בהחלט שיילך לך 20% מהתיק (אני לא אומר יותר כי אני חושב שבמסגרת ניהול הסיכונים צריך לדעת לצאת בזמן ולקבע הפסד), ואתה עדיין מוכן להתמיד באסט' אז אתה כן תרוויח לאורך זמן.
הבעיה העיקרית היא
הטבע
האנושי. אתה רואה עליות ענק בשוק ורואה משקיעי אג"ח סולידים שמרוויחים יותר ממך ופתאום אתה לא מסתפק ב1%, אתה רוצה 4% ואז 5% ו6..
העובדה היא שרובנו מגיעים לכשלון והפסד רק שחורגים מהכללים.
הכללים אמורים להיות ברורים - לקבע הפסד בעת הצורך, כי רק כך תמנע ממחיקה, וזה לא משנה לכמה אחוזי רווח אתה מכוון.
ברור כי ככל שתכוון לאחוזים יותר גבוהים גם יהיו יותר חודשי הפסד, ומעניין היכן עובר האופטימום ומה התוחלת שלו.
כך או כך, החודש ראינו דוגמא מצויינת לשאלה למה הסטייה לא מייצגת ולכן התמחור הנובע ממנה לוקה בחסר (זינוק של 5% בשלושה ימים בסטייה 14??).
אולי במקרים כאלה עדיך לשבת בחוץ.
-
Arti:
אתה מעלה נקודה חשובה שכבר הרבה חוקרים ואנשי שטח התייחסו אליה והיא שהמודל של בלאק אנד שולץ לתמחור אופציות מתבסס על התפלגות נורמאלית שהיא כידוע סימטרית. במקרה שאתה מתאר, על פי המודל, גם עליות וגם ירידות קשורות לסטייה גבוהה אבל בפועל ההתפלגות היא לא-נורמלית - עליות בד"כ קשורות לסטיות נמוכות ורק בירידות הסטיות עולות. זה בפועל מקשה על התפקוד במקרה שהמדד בורח למעלה כי האופציות שם זולות ולא משקפות את הסיכון שבמצב זה.
-
בסוף גם אני הזהיר וההסטרי הפסיד החודש לא כמו רובכם אלא 8%. ( וגם זה לדעתי בשל העובדה שלא הייתי זמין ביום שני)
אז נכון לא הגעתי ולא כיוונתי לתשואות של מעל 5% כמו רובכם. וסגרתי 1210 תוך הפסד רווח. כשחלקכם עדיין החזיק 1200.
המסקנה שלי קצת שונה משלכם. הכתובת היתה על הקיר כבר בשבוע שעבר. יכולנו לראות שהשחקנים מעלים עוד ועוד את רגל הפוט, ולכן בסקוויז הראשון (כשנפרץ 1185 שהיתה נקודה ידועה לכולנו תודות לשחקן) היה צריך להתחיל לראות איך מתקפלים. סקוויז שקרה כשהיה עוד זמן ואחריו באו חנינות מספר (בהם סגרתי 1210). לדעתי שוקת רחבה היא אסטרטגיה טובה אבל בוודאי שהיא צריכה השגחה והיא מצריכה נכונות לוותר על רווח בחודשים מסוימים.
לדעתי אני אמשיך עם השוקת בדיוק לפי הכללים שקבעתי לעצמי (יעד רווח של 2% כאשר לא נורא אם הוא לא יושג בחודש מסוים, ואף פעם לא לשחק על יותר ממחצית הטחונות כך שכמעט תמיד ניתן להחלץ)
בכל אופן מסכים עם דמ"כ לא לקחת ללב והעיקר חג שמח.
ובנימה אישית גומר ידידי- הפסדך נגע לליבי ואני מקווה כי לא תתיאש אלא נסה לנצל את שכר הלימוד היקר ששילמת.- חג שמח
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
בכל אופן מסכים עם דמ"כ לא לקחת ללב והעיקר חג שמח.
ובנימה אישית גומר ידידי- הפסדך נגע לליבי ואני מקווה כי לא תתיאש אלא נסה לנצל את שכר הלימוד היקר ששילמת.- חג שמח
אבי יקירי, תודה.
אני לא מיואש כלל וכלל. דווקא מקבל את הגזירה בשוויון נפש יחסי, כי הייתי מודע לסיכון, וכמו שאומרים "מיליארד סינים לא טועים" - אז כל המייעצים שהיו לי (שרצו אך ורק בטובתי) אמרו לי שיגיע היום של נזק גדול. אז הוא הגיע והכל בסדר. שכר הלימוד שולם ועמו גם באה התפכחות.
אני כל הזמן חושב על כך שסגרתי את 1210 בהפסד, וכדי לכסות חלק מהנזק כתבתי 1220 ממש לקראת הסגירה. איך דברים היו שונים אילו לא הייתי גרידי...
אבל הכל לטובה בסופו של דבר. אפילו שאני לא אדם מאמין - מה שצריך לקרות קורה. ונראה שעם פרוץ השנה החדשה הגיע הזמן לעבור הלאה.
אני לא עוזב את האתר ואת החברים, אלא בשלב זה לוקח פסק זמן מהעיסוק בתחום כדי להתרכז במשימה חשובה יותר (פרנסה "אמיתית" )
רק בקשה מכל אלה שהפסידו. אל תרוצו אחרי החזרת ההפסד. לימדו לקח, הורידו יעדי רווח ועמדו בכללי ברזל לא משנה מה נראה לכם שהשוק אמור לעשות.
בראייה לתוחלת ארוכת טווח, לטעמי, זוהי הדרך היחידה להחזיר את ההפסד ולחזור לשורת רווח.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gil0412
גם אני מחקתי כשליש מתיק ההשקעות שלי , פשוט מאכזב , והכול נגרם מטעות חמורה שעשיתי שבוע ימים לפקיעה , עד לאותו מועד הייתי עם1240 קול ועם תשואה של 2.5% פשוט לא האמנתי שהשוק יעבור את ה 1200 וחפרתי לעצמי בור שם!!! אני מסרב להישבר וחזרתי וכתבתי היום שוקת רחבה לאוקטובר כמובן עם מספר מסקנות לעתיד , מעתה אני מפסיק למקסם ומסתפק ב 2%-3% יקח לי כשנה וחצי להחזיר את הכסף
אני מזדהה איתך לחלוטין. למעשה, אם אני לוקח בחשבון את הכספים שהרווחתי בשוקת עד היום (אני משכתי את כל הרווחים החוצה), אז גם אני בשליש הפסד של הקרן.
אני עומד לפעול בדיוק בדרך הזו. מוריד את יעד הרווח ל 2.5%.
לגבי הסיבה להפסד, אני מודה. הייתי גרידי. מאד רציתי את הרווח החודשי No matter what. היו לי מספיק הזדמניות לצאת בצורה סבירה, כולל סגירה ערב הפקיעה. כמו שכתבתי קודם, שאלתי את עצמי למה לא יצאתי. והסיבה היא שעד היום, תמיד כשחתכתי החוצה, בדיעבד זה היה סתם. וזה שורש הבעיה.
ייקח לי גם 18 חודשים להחזיר את הכסף האבוד. אני מאמין שזה בר ביצוע.
יכול להיות שאני אמשיך בתיבול בשוקת בינונית כמו שעשיתי לאחרונה. יחידה אחת בלבד.
לגבי הסיבה למה לא כל העולם ואישתו
פועלים
בדרך הזו - זו לא דרך השקעה שמתאימה לרוב האנשים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
gomer:
המסקנה היא שחייבים לנהל אסטרטגיה דינמית, ואז העניינים הרבה יותר מסובכים וגם שם לא מובטחת תוחלת חיובית.
האם טעיתי במשהו?
אני חושב שאכן בשביל להשיג תוחלת חיובית ולא להימחק לאורך זמן צריך לנהל אסטרטגיה באופן דינמי.
אני חושב שכל מי שעוקב בשנה - שנתיים האחרונות אחרי האסטרטגיות של שחקן ומנסה ללמוד מהם יכול לנהל אסטרטגיה משל עצמו.
"מובטחת תוחלת חיובית" => לא נכנס לזה
אבל דבר אחד בטוח (כמובן שזו רק דעתי)
רמת הסיכון באסטרטגיה חודשית שמכוונת ל 5% חודשי היא הרבה יותר נמוכה משוקת רחבה!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
אכן חברים מחקתי את כל התיק , ובעצם את כל חסכונותיי !! :( :( {נשארו כמה מאות שקלים , לפי חישוב שלי}
הרבה כאב וצער עברו עלי היום , מקווה להתאושש מתישהו .
במשך שנה וחצי כמעט לקחתי על עצמי לכוון לרווח מועט ובטוח , מסתפק ב-2-3% חודשי בלי לעשות שטויות מיותרות { מפאת העובדה שזה הוא מקור פרנסתי..} . עד שהגיע אתמול !!
לעולם לא הייתי חושב להיכנס לפקיעה במרחק של 5 נקודות{1210} וגם לא במרחק של 20 נקודות ! , השטות שעשיתי היתה שחיכיתי לדקות האחרונות כדי לקנות את 1210 בזול , אז חוץ מזה שאז הוא רק הוסיף לערכו והרבה בעקבות כל הסקוייזים של השחקנים , בדיוק אז מערכת המסחר קרסה ואף אחד לא גם לא ענה לי בחדר המסחר. בלית ברירה נשארתי לפקיעה בתקווה שיקרה איזה נס , שלא קרה ... .
אם אצליח להתאושש מתישהו אני מאמין שאחזור לזה רק שאהיה הרבה יותר זהיר. הלקחים שלי :
- לעולם לא לחכות לדקות האחרונות יום לפני פקיעה . מהסיבה הפשוטה שאתה תלוי בהרבה דברים טכניים שיכולים בדיוק אז להשתבש .
- לא לסמוך על השחקנים יתר על המידה , אפשר תחילת חודש לראות מה הכיוון , אבל ברגע שהשוק מתחיל להראות פנים הפוכות , זו הסכנה הגדולה ביותר { בגלל הסקוויזים שמקפיצים עוד יותר..}.
- לפזר סיכון ,לא להשקיע את כל הכסף באופציות אלא לשלב מניות , אג"ח.. . מה שנראה לי ברור מאליו , אולם לי זה לא היה ברור שוב כי חשבתי שאני עובד מאד זהיר .
צר לי על כל שאר החברים שהפסידו. שתהיה שנה טובה ובשורות טובות לכולם !!
WOW חבל מאד. :cry:
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
כלל אצבע שמתגבש אצלי, הוא שיעד הרווח צריך להיות לא יותר מ 25% מהסטיה. אם הסטיה היא למשל 10% עכשיו, אז יעד הרווח צריך להיות לא יותר מ 2.5% חודשי.
אגב, מקור הבעיה אצלי, כפי שאני מנתח הוא שתמיד שנבהלתי והרחקתי, בסוף זה היה סתם. ועד שהגיע פעם אחד שלא הרחקתי, אז פתאום חטפתי אותה.
ובנתיים, נהנה מהחג, וקוסאומו הכסף.
מעניין, תודה ששיתפת
-
ציטוט:
המחשבות מתרוצצות:
אם אתה בודק מה המדד יותר מפעם ביום, סימן שמשהו לא בסדר. האסטרטגיה צריכה להיות כזו, שלא יותר מדי מעניין אותך מה הולך.
כלל אצבע מתאים לי....אבל איך מיישמים ? מתרחקים ?
-
-
חברים יקרים, קודם כל אני בטוח שכולכם תעשו הרבה כסף בצורה כזאת או אחרת.
המסקנה היחידה המתבקשת מכל הסיפור, ואומנם קוראים לי"פועל קטן" אבל אני יודע דבר או שנים בשוק ההון, זה ששוקת רחבה ב- 20 שקל קונים, ולא מוכרים!
כל מיני תובנות על זה שהייתם קרובים מידי או רחוקים מידי, או שבפעם הבאה לא תשארו לפקיעה ובדיוק לפני תצאו וכו , זה לא רלוונטי בכלל , כי כמו שרשמתי מספר חודשים לפני ככה אני רושם היום, שוקת רחבה, לא עובדת לאורך זמן!!!
חג שמח
-
שלום לכולם,
לא כתבתי כאן המון זמן אבל בחודשים האחרונים עקבתי אחרי השוקתות הרחבות באתר.
אני לקחתי פסק זמן מאופציות לפני כ8 חודשים. מאז הכסף שוכב בלי לעשות כלום כאשר אני כל הזמן חושב מה לעשות איתו(לאו דווקא בתחום האופציות).
פרשתי אחרי 4 חודשים שהשגתי בהם תשואה יפה מאוד (יותר מדי יפה) אבל הפסדים לא נעימים מהאסטרטגיות השבועיות. הפסקתי גם עם השוקתות אחרי שבאחת הפקיעות בה הרווחתי יפה מאוד, הפקיעה היתה 5 נק' מתחתי! המחשבה על המחיקה שהייתי כ"כ קרוב אליה הפחידה אותי.
כמו כן, אני זוכר את אזהרותיהם של סביון ופועל קטן (והקיטונות שהם חטפו באתר) והם גם השפיעו עלי מאוד.
בזמן האחרון, כשעקבתי אחר התנהלות השוקתות התרשמתי מאוד מהרמה הגבוהה, במיוחד דמי כיס. אהבתי את אי ההסתמכות על השחקנים, את אי החזירות, את הבעת דעתו גם כנגד שחקן (למרות הערכתי לשחקן).
לעניין הלקחים:
1. אני ממליץ לכולם לקרא את הספר שכבר המליצו עליו באתר:תעתועי האקראיות.
2. ממעבר יסודי על כמעט כל ההודעות שנכתבו פה ועל הלקחים שאנשים לקחו איתם מהפקיעה אני שם לב לטעות חמורה בהפקת הלקחים שעלולה לעלות ביוקר בעתיד.רוב החברים כתבו שהבעיה שלהם היהת הגרידיות. גם אם לא תהיו גרידים, מה שיקרה הוא שתרוויחו פחות, הרבה פחות כיוון שאתם חושבים רק על החודש הזה למה לא סגרתם. אם תאמצו את ה"פחדנות" כאסטרטגה, אתם תברחו הרבה פעמים בחודשים שלא הייתם צריכים לברוח בהם. זה אמנם יגרום לכם להפגע מהברבור השחור לעיתים נדירות יותר אבל גם הרווחים שלכם יהיו קטנים יותר.
3. כדאי לתת יותר מחשבה על השאלה למה לא כולם עושים את זה. התשובה של דמי כיס, שזה לא מתאים לכולם לא מקובלת כיוון שאם זה נכון היו צריכות להיות הרבה קרנות שנותנות תשואות כאלה די בבטחה ואנשים היו משקיעים אצלם.
4. לסיום אומר את הלקח שלי.אופציות זה כמו כל סחורה.אם היא זולה קונים ומוכרים כשהיא מתייקרת. אם היא יקרה, מוכרים וקונים בהמשך.
לאן אני חותר? לעניין הסטיות המדובר. בסטיות נמוכות צריך אולי לקנות שוקתות(לפחות בתחית חודש) ובסטיות גבוהות למכור בכמויות (ויעד הרווח זו סוגיה מעניית פחות. מסידי גם עם יעד רווח של 8%- לא כ"כ מסוכן בסטיות גבוהות). במילים אחרות, אין קשר לדעתי בין הסטייה לבין הסיכון של הכותב. ואחת הראיות היא החודש הזה.
אני רוצה לחזק את כולם ולאחל בהצלחה בהשבת הרווחים.
-
לא יפתיע, שהכישלון בניהול החודש האחרון מעסיק את מחשבותי לא מעט. די הרבה תוכחה עצמית על כך שהיו לי מספיק הזדמנויות לברוח. בהתחלה בלי נזק, ואחר כך עם נזק סביר. אפילו 5 דקות לפני תום המסחר ביום שני יכולתי לצאת באופן סביר, ובחרתי להמר. ההימור היה מטופש מאד. הימור על הרבה כסף. הייתי שבוי בקונספציה (מזכיר קצת את המנהיגות במלחמת יום כיפור). לא נתתי לעובדות לבלבל אותי. עדיין אני מנתח מה הביא אותי להמר ככה.
האם זה כישלון של רעיון השוקת הרחבה? לא חושב. כי אפשר היה להחלץ. זה כישלון בניהול השוקת הרחבה. יכול להיות שצריך היה לחטוף את הסטירה. ויכול להיות שאי אפשר בלי זה. הלוואי שהסטירה הייתה קצת יותר חלשה. גם 1220 היה מעביר את המסר מצויין. אבל זה מה יש. ההרגשה של הדם שאוזל מהפנים כשהופיע המספר 1229.75 לא תשכח במהרה. חוץ מהכסף, מציקה גם הפגיעה באגו, והמחשבה ש"גם אני שייך לאידיוטים". אני לא עדיף על משקיע גבעות מצוי.
אני גם מתלבט בעניין המשך ניהול שירשורי ה"שוקת הרחבה". כי בתור מישהו ששייך לקבוצת האידיוטים, באיזו זכות אני מחלק עצות לאחרים? אולי מי שצודקים כל הזמן זה 'פועל קטן' או סביון?
גם במישור הטכני יש מחשבות. סתם למשל: אנחנו רגילים לחשוב שעבודה חשופה היא מסוכנת מאד, ותמיד לעבוד מוגן. אין וויכוח על זה כאשר מדובר באסטרטגיה מסוג אוכף, או שוקת בינונית. אבל האם זה נכון לגבי שוקת רחבה? בואו נבחן את זה:
- עבודה מוגנת מאפשרת כתיבה של הרבה יותר יחידות. עבודה חשופה גוררת כתיבות יותר מעטות. האם העבודה המוגנת הועילה לי בפקיעה האחרונה? לא. היא הזיקה. הייתי כתוב 1210 מוגן 1230, שזה סביר מאד. בגלל ההגנה הייתי כתוב יותר יחידות. ההגנה לא באה לידי ביטוי. אם הייתי כתוב חשוף, אבל בשליש הכמות, הנזק היה קטן פי 3(!), או לחילופין הייתי סופג עליה עד 1270 בנזק זהה.
- עבודה חשופה "מכריחה" סגירת פוזיציות כאשר יש בעיה. עבודה מוגנת מאפשרת להכנס עם כל הכח לתוך ה"אסון".
- עבודה חשופה מאפשרת עבודה יותר רחוקה מאשר עבודה מוגנת, ועם פחות עמלות. מקל מאד על העבודה באופציות ששוות "גרושים".
כורח המציאות מכריח לעבוד מוגן בשלבים המתקדמים של החודש, או בסטיות הנמוכות שיש עכשיו בצד של הקולים. אבל עדיף הגנות רחוקות ופחות יחידות. למשל:
P1060 עולה היום 45 ש"ח.
אפשר להשיג את אותו ההפרש על ידי P1090 מוגן P1060.
נושא נוסף שאפשר להתווכח עליו: "הסיכון גלום במחיר". ובכן זה כנראה לא נכון. בתחילת השבוע (זה נראה כמו לפני שנים), C1200 עלה 40 ש"ח. זה ממש לא גילם את הסיכון.
תוכניות כרגע: להחזיר את ההפסד לאט לאט לאט. זה יהיה החזר של הכסף, וגם של הדימוי העצמי. המקביל הפינאנסי ל"מה שלא הורג מחשל". אני לא עומד "לנקום" בשוק. רק עבודה איטית וזהירה יכולה להחזיר את הכסף. טוב להיות פראנואיד. החודש הזה הוכיח שזה שאני פרנואיד לא אומר שלא מנסים להרוג אותי.
אוף. יצא מגילה...
-
היי דמכ"ס, חג שמח
כשאני קורא את מה שאתה כותב אני לא יכול שלא להזכר בעצמי- ממש באותן מילים
אבל כמו שאמר פעם אדם חכם מאוד (ריצ'רד בנדלר) "אין כישלון או הצלחה - אלא רק משוב"
מה שאתה רואה הוא בסך הכל משוב לצורת קבלת החלטות מסויימת. אין כאן עניין של כשלון (שהוא במהותו אישי) אלא רק מעשה ולקחו. לקח לי זמן להפנים את זה אולם לבסוף הבנתי כי ככל שאשפוט את עצמי (בעיקר לחומרה) תועלת רבה לא תצא מזה
בשורה התחתונה- כולנו מפיקים תועלת רבה משרשורי השוקת שאתה פותח ולדעתי בדיוק לאחר השיעור החשוב בסוף חודש זה- זה הזמן להרביץ תורה ולא לסגת לאחור
בהצלחה!
-
ציטוט:
אני גם מתלבט בעניין המשך ניהול שירשורי ה"שוקת הרחבה". כי בתור מישהו ששייך לקבוצת האידיוטים, באיזו זכות אני מחלק עצות לאחרים? אולי מי שצודקים כל הזמן זה 'פועל קטן' או סביון?
גם במישור הטכני יש מחשבות. סתם למשל: אנחנו רגילים לחשוב שעבודה חשופה היא מסוכנת מאד, ותמיד לעבוד מוגן. אין וויכוח על זה כאשר מדובר באסטרטגיה מסוג אוכף, או שוקת בינונית. אבל האם זה נכון לגבי שוקת רחבה?
דמ"כ, בסופה של פקיעה כולנו יצאנו אידיוטים, זה שחילק עצות וזה שקיבל אותם. אם תפסיק את המסורת היפה של שירשורי ה"שוקת הרחבה" גם כולנו נישאר ככה. אתה מעלה נקודה מעניינת לגבי עבודה חשופה, אך הפקיעה היתה יכולה להיות גם יותר גבוהה, או לחילופין ההגנות שלך היו יכולות להיות ב 1220. כמו שציינת עבודה חשופה מאפשרת כתיבות מועטות יותר ונגזר מזה רווח קטן יותר...
-
אופיר כתבת בדיוק אבל בדיוק את מה שעבר אלי באפריל השנה.באותו חודש אני הפסדתי בשוקת רחבה כ15% מכל התיק הסיבה הייתה שהתקרבתי מידי בגלל הגרידיות.מאז הפסקתי כמאט לכתוב ולהגיב כאן.לאט לאט חזרתי לעצמי כי הבנתי שזה יכול לקרות גם עם אחרים וטובים.לכן תמשיך לכתוב זה יתרום לכולם במיוחד אחרי שצברנו נסיון שלצערי בנתיים נסיון
מר.
מאז הפסקתי עם שוקת רחבה עם הגנות וניסיתי שוקת רחבה חשופה .
לרוב יומיים לפקיעה הייתי מוכר רגליים רחוק מפני שאחרי פקיעה כבר לא ניתן היה לקבל סכום של 50 ש"ח רחוק מהמדד במיוחד ברגל קול השיקול הוא שבד"כ אזור פקיעה ידוע כמה ימים לפני.
זה עבד די טוב אבל דורש המון בטחונות לכן רווחים לא גדולים.
החודש ישנה בעיה רצינית כתבתי במדד 1190 קול 1300 ועכשיו זה עולה כפול 4 !הבטחונות עולים ככל שמדד מתקרב שלא לדבר על הרגשה של לחץ.
מה עושים עכשיו?חוץ מלמכור כמות כפולה על 1300 ולממן הגנות להכול ב1320 אני לא מוצא פתרון אחר.
המומחה לשוקת חשופה זה izikf1 הוא מבצע את זה הרבה זמן ובהצלחה ניתן ללמוד ממנו.לפי מה שאני זוכר הוא כותב ב50%מהבטחונות. בחישוב גס כל כתיבה חשופה לוקחת בין 3500 ל5000 שקל בטחונות ותקבול של 100 שקלים משני רגליים .הרווחים לא בשמיים
-
לדעתי, תדירות המושג כשלון וההלקאה העצמית מוגזמת. זה אינו כשלון - אלא מצב מאוד לא שכיח שכמעט בלתי אפשרי להתכונן אליו מראש.
המסקנה העולה מכל הכותבים היא שמירה על הכללים, אך לאחר שהמסקנות הוסקו - בכך תם ונשלם. לא חושב שנכון אחרי שלב המסקנות והלימוד להמשיך ולחפור בפצע. צריך לקבל את העובדה שבבורסה גם מפסידים לעיתים. זהו חלק מהמסחר ! יתכן בהחלט שעוצמת הרגשות כאן נובעת מכך שמזה כשנתיים השוקת לא הפסידה, ולמעשה מאז ומעולם הניבה רווח נאה. זוהי למעשה ההתמודדות הראשונה עם מקרה קצה, וצריך להבין שאירועים כאלה יקרו. מאוד לא סביר שיקרו אך בהגדרה, הם בהחלט יקרו.
כשלון והצלחה אלו מושגים שבבורסה ניתן לכתוב עליהם רק לאחר מספר שנים, ועשרים שוקתות חודשיות זה עדין לא אינדיקטור.
האם מי שרכש 100 יחידות CALL1220 בשני הוא הצלחה? לא. כי הרכישה מוכיחה שלאורך זמן הוא ימחק. הוא הרויח והכותבים בהפסד - זה המצב נכון לעכשיו.
ישנם חודשים שהרווחים שלי גבוהים במיוחד, וישנם חודשים (כמו הנוכחי) בהם השחקנים מפסידים לא מעט. איני טוען שזה לא מעצבן ומעציב אך כמו שאיני קופץ מאושר בזמן הצלחה, כך איני מתאבל. אני יודע שרק בסוף שנה אוכל לסכם את הישגיי וכך אני מציע גם לכם. לא רלוונטי הפסד נקודתי אלא רלוונטי מה התוצאות לאורך זמן. לשבור את הכלים, להפסיק לכתוב אופציות, וכיוצא בזה לא יחזירו את ההפסד.
יש באתר רמה גבוהה במיוחד, נדירה ממש, של כותבים וסוחרים. הרשו לי עצה קטנה:
מרגע שהבנתם אופציות ונכנסתם לעולם זה, לא תצאו. חלק יעשו הפסקה, חלק יבטיחו לעצמם אך
האמת
היא ששוק המניות והאגח אינו מתקרב בכלל לפוטנציאל בנגזרים (כמו גם לסיכון), ולכן אני בטוח כי כשהאבק ישקע דברים יראו אחרת. אני מכיר בודדים שתהעשרו ממניות אך רבים שהתעשרו מאופציות. זה לא קל, לא פשוט ולא קסם - ואולי הכי חשוב, זה תהליך של שנים.אבל אלו שכן מצליחים להבין וליישם, פוטנציאל הרווח שלהם אחר לחלוטין מכל מה שמוכר.
עכשיו המטרה היא לשנס מותניים, ולראות איך מוציאים מאוקטובר את המקסימום.
זוהי צלקת לא סימפטית אבל צלקות מזכירות לנו אירועים מסויימים, ומצלקות לא מתים.
מנסיוני, ומכתיבתכם - עוד יגיע היום בו תאמרו תודה: בפעם הבאה של חשש, מי שירצה לקרב את הרגל העליונה 5% בשבוע פקיעה, מאות חברים יקפצו עליו ויזכירו לו את ה"חודש ההוא". הם כנראה יטעו, סטטיסטית, אבל לפחות המאוד לא שכיח יהפוך לנדיר במיוחד.
אני ממשיך לענות על כל השאלות בפרטי, ומכולם עולה שאלה אחת: הפסדתי X אחוזים מהכסף כיצד אני מחזיר אותם הכי מהר?
התשובה: אתם לא. לא מגדילים אחוזי רווח אך גם לא מקטינים. אתם פותחים נכון את הרגל התחתונה, הרחק מאוד ביחס לעליונה, ולכן יגיע היום בו תהיינה ירידות חדות ומבלי להתכוון אחוז הרווח יזנק (וזו הסיבה אגב שכותבי שוקתות מעדיפים ירידות אע"פ שלכאורה דשדוש הוא מאוד נוח). איני יודע אם באוקטובר אם מתי בדיוק, אך בורסה עולה, ובורסה יורדת. הזדמנויות יהיו, פשוט ברגע שהן מגיעות צריך לזנק עליהן.
שבת שלום.
-
דמ"כ, חברים....
1) השרשור מאז הפקיעה המטורפת מדהים, מזכך ומלמד.... לא מסכים שיש לחדול מלחטט בפצע, ראשית מדובר בשלבי האבל שיש לעבור את כולם, שנית, החיטוט האובססיבי ייצור צלקת שהיא הלקח שנלמד.
2) שוקת רחבה כאזטרטגיה סולידית כשמה כן היא - רחבה. אז בואו נבחן את מה שקרה - בחודש שעבר השוק פקע בשער 1135.34, הוספת 12% מביאה אותנו לשער 1271, ויותר אמיצים הוספת 10% מביאה לשער 1248.
(דרך אגב לשם הגילוי הנאות - עקב הסטייה הנמוכה שהביאה לפרמיות מצומקות אני פתחתי ב-1240 ושהטירוף התחיל גילגלתי תוך הגדלת כמות ל1250 ושם ישנתי בשקט לפקיעה).
מה פתאום כתבתם קולים כ"כ קרוב????
כלומר - זאת לא הייתה שוקת רחבה.
דמ"כ אתה צודק, לא אסטרטגיית השוקת הרחבה נכשלה, אלא הכישלון היה בניהולה - לא נשמרו הכללים!!!!!
3) אני תמיד פותח לא מוגן, גם מהסיבות שדמ"כ הזכיר, וגם מפני ששוקת רחבה
באמת
לא נזקקת, לדעתי, להגנה.
4) ניהול השוקת - יש לפתוח רחב
באמת
בתחילת החודש - ואז לשבת ולשמור. זהו!!! אבל שיהיה רחב באמת: 12% למעלה, 15% למטה.
5) תשואה ריאלית, לדעתי, עומדת על 1% מהביטחונות בממוצע לאורך זמן. מעל זה מדובר כבר, לדעתי, על לקיחת סיכון מיותר - או עקב מיצוי הבטחונות כבר בתחילת החודש, או עקב כתיבות קרוב מידי לסטרייק הפקיעה האחרונה.
6) מי ששומר על הכללים זו פרנסה מצויינת.
7) ברבור שחור - יבוא ועוד איך יבוא!!!!!. למשל תקיפה באיראן אינה ברבור שחור אבל מועד התרחשותה הוא כן ברבר שחור. ואז נאכל הפסדים בדליים. ולכן כאן שחקן צודק, יש לדעת גם לבלוע הפסדים מדי פעם ואפילו כבדים.הטווח הארוך הוא הקובע.
איציק.
-
הערה נוספת לגבי ציפיות תשאה - מקדים את כל אלו שיגידו שלמען 1% בחודש זה לא שווה המאמץ.
אז בואו נעשה חישוב אצבע קטן ביחד (ואשמח אם מישהו יעשה חישוב יותר אמיתי - אני עושה זאת רק לשם ההדגמה).
1) 1% בחודש זה 12% בשנה - תשואה מהמעולות ללא ספק!
2) הכסף שהוא הביטחונות נמצא באג"ח צמודות + 3%. נניח אינפלציה של 3%. אז זה נותן 6% נומינלי לשנה.
3) עכשיו לחישוב המסכם:
בהנחת הישענות על האג"ח לשם ביטחונות של 80%: אז ה-12% תזרים על הביטחונות מהשוקת הופכים ל-10% על כלל הכסף ששוכב באג"ח סולידיות, עכשיו נוסיף את ה-6% נומינלי מהאג"ח - הגענו לתשואה שנתית נומינלית של 16%.
וזאת בלי שדיברנו על ריבית דריבית בהנחה של השקעה מחדש מלאה של התקבולים מהשוקת ומהאג"ח.
יש מישהו שלא קונה?
איציק.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
הערה נוספת לגבי ציפיות תשאה - מקדים את כל אלו שיגידו שלמען 1% בחודש זה לא שווה המאמץ.
אז בואו נעשה חישוב אצבע קטן ביחד (ואשמח אם מישהו יעשה חישוב יותר אמיתי - אני עושה זאת רק לשם ההדגמה).
1) 1% בחודש זה 12% בשנה - תשואה מהמעולות ללא ספק!
2) הכסף שהוא הביטחונות נמצא באג"ח צמודות + 3%. נניח אינפלציה של 3%. אז זה נותן 6% נומינלי לשנה.
3) עכשיו לחישוב המסכם:
בהנחת הישענות על האג"ח לשם ביטחונות של 80%: אז ה-12% תזרים על הביטחונות מהשוקת הופכים ל-10% על כלל הכסף ששוכב באג"ח סולידיות, עכשיו נוסיף את ה-6% נומינלי מהאג"ח - הגענו לתשואה שנתית נומינלית של 16%.
וזאת בלי שדיברנו על ריבית דריבית בהנחה של השקעה מחדש מלאה של התקבולים מהשוקת ומהאג"ח.
יש מישהו שלא קונה?
איציק.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
הערה נוספת לגבי ציפיות תשאה - ...........
................
................
יש מישהו שלא קונה?
איציק.
מכיר לפחות שניים כאלו:
1. עבדך הנאמן
2. גברת מציאות
(בעצם, שמעתי על כמה שכן קנו, אבל המציאות נתנה להם לעשות את זה מכסימום 3 שנים, עד שטפחה על פניהם, ולא בעדינות)
-
דמי כיס
כתבת נהדר
חג שמח לכולם
דוד אריאל
ירושלים
-
הגדרה של "סולידי":
השקעה בנכסים פיננסיים שאינם נתונים לתנודות חריפות, כגון איגרות חוב. הסיכון להפסד נמוך, אך אין גם סיכויים לרווחים יוצאי דופן.
מחיקה של 15%/30%/50% מהתיק עונה על ההגדרה?
ביום וקצת המדד נע כ-4.5% לכיוון מסוים. אתם חושבים שזה המכסימום?
עכשיו תמציאו חוקים חדשים לשיפוץ. זה רק ישנה את היחס סיכון/סיכוי שלכם אבל אתם נמצאים בדיוק בטריטוריה של ניסים טאלב והברבור השחור שלו. זנבות ההסתברות שמנים יותר מכל מודל שקיים היום ושערוכם הוא בלתי אפשרי.
אתם יודעים מה ההבדל בינכם ובין חברת ביטוח? חברת ביטוח יכולה להרשות לעצמה לשלם לפעמים כי חוק המספרים עובד לטובתה (והיא קובעת גם לפעמים את החוקים/פרמיה). אתם מנסים לשחק אותה כותבי ביטוח. תצליחו 19 מתוך 20 או כל מספר אחר ותרגישו על גג העולם. זה מה שקרה גם לי עד המקרה ה-20.
מי שנכווה החודש צריך להבין שזאת לא הדרך. זה לא רק שינוי מינורי בחוקי המשחק.
אז מה כן?
1. כתיבות של אופציות שמנות. פחות אופציות.
2. שיפוצים דינמיים (אומנות, סימולטורים, מתמטיקה, B&S).
3. הגנות חכמות - יצירה של גבעות רווח. שיטוח עקום הרווח...
4. לדעת לצאת כשהאופציות שדופות. אני מכיר כאלה שלא משאירים אופציות כתובות מתחת ל-100 ש"ח.
5. לקנות שהסטייה נמוכה לדעתכם.
6. לקנות בתחילת החודש (או לפני) ולכתוב בהמשך החודש.
7. לבנות אסטרטגיות שמכירות בעליות הדרגתיות המלוות בירידה בסטייה וירידות חדות המלוות בעלייה בסטייה.
8. להכיר ניתוח טכני ולהשתמש בו לקביעת מיקום האסטרטגיה, נקודות היציאה והלקיחה...
9. ניצול חלקי בלבד של הבטחונות. שימוש ברזרבות לשיפוצים.
10. לא לפחד מכתיבות חשופות מוגבלות.
זה
באמת
על קצה המזלג.
לא לכל תסכימו אבל זה הכיוון ובטח שלא לחפש את השאריות.
הצלחות לכולם.
סביון.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי סביון
הגדרה של "סולידי":
השקעה בנכסים פיננסיים שאינם נתונים לתנודות חריפות, כגון איגרות חוב. הסיכון להפסד נמוך, אך אין גם סיכויים לרווחים יוצאי דופן.
....................
זה
באמת
על קצה המזלג.
הצלחות לכולם.
סביון.
אחרי החודש האחרון, קשה לי לסתור את דבריך כמו שהייתי אולי עושה קודם. ובכל זאת, אני מסכים יותר עם מה שאיציק כתב. ההידפקות שלי הפעם, היא בגלל אידיוטיזם.
-
קצת סטטיסטיקה על המדד, רלוונטית בעיקר למשתתפי השרשור:
viewtopic.php?f=93&t=10698
תהנו.
-
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "סביון":js6s0hbm
הגדרה של "סולידי":
....................
זה
באמת
על קצה המזלג.
הצלחות לכולם.
סביון.
אחרי החודש האחרון, קשה לי לסתור את דבריך כמו שהייתי אולי עושה קודם. ובכל זאת, אני מסכים יותר עם מה שאיציק כתב. ההידפקות שלי הפעם, היא בגלל אידיוטיזם.[/quote:js6s0hbm]
דמי כיס, בתור מתבונן מהצד הדבר האחרון שניתן להגיד עליך זה "אדיוטיזם".
אתה מתנהל באופן שקול וזהיר, הבעיה נעוצה ותמיד תהיה באסטרטגיה עצמה והיא שמראש אוספים מעט פרמיות שברוב המקרים ישארו אצל הכותב, אבל בצירוף נסיבות יחודי ונדיר יקרה המקרה שיצריך תשלום מצד הכותב.
אני משוכנע כי במידה ועליית המדרגה במדד היתה קוראת יום קודם ולא בדקות סגירת המסחר , היתה סוגר, כפי שסגרת את 1200, באותו היום בבוקר.
הבעיה שבכל פעם שיקרה הפסד צורב כזה, הוא יהיה נדיר
וחד
פעמי בצירוף הנסיבות הקטלני שלו.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
אתה מתנהל באופן שקול וזהיר, הבעיה נעוצה ותמיד תהיה באסטרטגיה עצמה והיא שמראש אוספים מעט פרמיות שברוב המקרים ישארו אצל הכותב, אבל בצירוף נסיבות יחודי ונדיר יקרה המקרה שיצריך תשלום מצד הכותב.
אני משוכנע כי במידה ועליית המדרגה במדד היתה קוראת יום קודם ולא בדקות סגירת המסחר , היתה סוגר, כפי שסגרת את 1200, באותו היום בבוקר.
וחד
מסכים.
דמ"כ, שמור על הכללים ולאורך זמן תרוויח טוב, ואפילו טוב מאוד, שרש כל רע הוא אי שימרה על הכללים.
מכיוון שהאירןע שקרה אינו שכיח, אז הותרת די ביטחונות לאפשר גילגול תציל בפעם הבאה.
איציק
דרך אגב- אני בחופש השבוע אז אעקוב אחרי השירשור ואגיב.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
וחד
תודה על הקומפלימנט.
ובכל זאת, ברגע המכריע, דקה לפני סגירת המסחר, יכולתי לצאת בהפסד סביר מאד של 10%.
לא יצאתי מחוסר אפשרות לדמיין פקיעה כזו. זו הייתה טיפשות. אני מקווה שחד פעמית.
ועכשיו, אני מקבל את דברי שחקן. מספיק לחפור. צריך להתחיל את השיקום.