-
Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
אופיר ניצלתי את הקריסה עכשיו לחסל את הפוזיציה שלי ב1160 לחלוטין.
ממתין לקצת התמתנות בשביל למכור את ההגנות ב1170 ללא נזק.
מומלץ.. זה יום החנינה למי שחושש מ1160 לפקיעה.
הבוקר חיסלתי את כל הצד התחתון של השוקת בעלות מזערית יחסית ואני מוכן להתבונן ב"הצגה" מהצד ללא דאגות.
בהצלחה!
-
אני חושב ש C1160 חסר סיכון.
השוק יורד. לא יהיה מי שיעלה אותו עכשיו 60 נקודות.
איך אני מבסוט שחיסלתי אתמול את ה P1060 שלי.
-
היומיים האחרונים בדיוק ע"פ התוכנית :P
אתמול מכירת רגל פוט
היום ומחר אני אצא מרגל הקול בעלות מזערית
-
שאלה:
אם בפקיעה ישנו סיכוי כלשהו לתנועה אגרסיבית לאחד הכיוונים, אז למה לא להשאר לפקיעה עם שוקת צרה קנויה בעלות נמוכה או אפילו אוכף כדי להרויח מהתנודה, אם זו אכן תבוא ?
-
Gomer
סתם שאלת סקרנות. האם הצלחת נפשית לחכות לסוף עם מכירת ההגנות?
אני יודע שלי הייתה בעיה עם זה אם הייתי במקומך. לראות את מחיר ההגנות הולך ונשחק. הגעתי למסקנה שקשה לי עם מצבים של הימור על כיוון בהם אני יכול להפסיד (אני לא מדבר על אובדן רווח, אלא על הפסד ממשי).
-
אבל מחמם את הלב לראות את המחירים של החודש הבא.
הצלחתי למכור היום פוט 910 עם הגנה צמודה בהפרש של חמישים ש"ח.
לדעתי הגיע הזמן להתחיל לעבוד על יוני.
-
היום לא הסתכלתי עדיין על יוני.
אתמול הסחירות שם הייתה עדיין בלתי אפשרית.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
Gomer
סתם שאלת סקרנות. האם הצלחת נפשית לחכות לסוף עם מכירת ההגנות?
אני יודע שלי הייתה בעיה עם זה אם הייתי במקומך. לראות את מחיר ההגנות הולך ונשחק. הגעתי למסקנה שקשה לי עם מצבים של הימור על כיוון בהם אני יכול להפסיד (אני לא מדבר על אובדן רווח, אלא על הפסד ממשי).
באופן מצחיק (או שלא) הייאוש שלי מהחודש הזה הוא שגרם לי דווקא כן לחכות ממש לקראת הסגירה ולמכור את ההגנות ב60 ש"ח.
את הכתיבות קניתי ב-90 (אם הייתי מחכה עוד הייתי יכול לקנות בהרבה פחות, אבל מי יכל היה לצפות שתהיה כזו קריסה פתאום) והנזק ברור...
מה שכן, היה לי חשוב היום לסגור את 1160 (עם כל הנזק הכספי שזה יצר) כי הרגשתי מאוד לא מוגן שם.
כולם מדברים על מה יהיה פה ברביעי, מכינים אותנו לירידות שלא מהעולם הזה או לעליות מטורפות. אף אחד לא יודע לצפות מה
באמת
יקרה, אבל כשאפילו שחקן שלנו ושאר השחקנים חוששים - מי אני ומה אני.
אז היום חיסלתי כל הכתיבות וכל ההגנות שלי לחודש זה.
בסיכום חודשי החודש היה רווי בכל כך הרבה החלטות שגויות שאם תחפשו באבן שושן "ביש מזל" - תראו תמונה שלי בתוספת הפניה לערך "חסר ניסיון"...
הרבה לקחים הפנמתי החודש, ואם יחליטו לשתף, אשמח להוסיף מנסיוני העגום, אבל הלקח הגדול ביותר שלי החודש - לא
פועלים
מתוך פאניקה.
אם כבר - רותמים את התנודתיות לטובתנו להוספת כתיבות בפרמיות טובות יותר. (אם רוצים, אפשר באותו יום או יום אחרי לחסל את הכתיבות. ההזדמנויות הן בשפע עכשיו כשאנו בשוק תנודתי אמיתי).
מחשבות על יוני anyone?
-
Gomer,
יש בעיה לשים את התמונה שלך במילון, כי שלי כבר שם...
סתם סתם. לא תמיד ההחלטות הן שגויות. לפעמים השוק מבלבל מאד. סתם דוגמא: מכרתי היום כמה יחידות בודדות של 1050, סתם בשביל להכניס עוד כמה גרושים. מכרתי אותן ב 55 ש"ח ליחידה. מי היה יכול להעלות בדעתו בבוקר, שבאיזה שלב 1050 יגיע ל 170 ש"ח ליחידה? ובסוף זה נסגר ב 70. אין דרך לצפות את השוק.
הטעות העיקרית שלי היא כזו: זה בסדר לקחת סיכון. אבל אם כבר לוקחים סיכון, אז שיהיה בשביל מה. הכי אידיוטי זה למצוא עצמך מכור עם אופציות של 500 ש"ח ליחידה, ולדעת שקיבלת עליהם 100 ש"ח. כאשר השוק תנודתי וסטיות התקן גבוהות, צריך להכנס אחרי תנודה בריאה. למשל לפתוח אתמול בסוף היום קולים, או היום כאשר ההיסטריה הייתה בעיצומה.
אם הכל יהיה בסדר, אני עוד אמצא את עצמי בסוף החודש עם רווח
קליל
של 1.5%. אבל הסיכונים שהיו בדרך היו שווים 100% רווח.
אני די חושב שהכיוון החודש יהיה
באמת
לחלק את הכסף לחצי. עם חצי לעשות שוקת סטנדרטית, בטוחה ורחוקה. כזו שמכוונת ל 5%. ועם חצי לנסות להכנס במצבי קיצון. עם סיכון, אבל עם תמורה. ללא ספק זה יהיה אתגר. בסך הכל, אני מקווה שהתנודתיות תמשך. כדי שהקורס מורט העצבים שעברנו במאי, יהפוך לכסף ביוני.
-
GOMER שברתי אותי!לא כתבתי מזמן אבל הייתי חייב להגיב לך.
בחודש שעבר קיבלת את אחד השיעורים החשובים והיקרים .כולם זוכרים כיצד הכול התחיל ממש לפני פקיעה,בשיא של הבהלה התחלתי לדלג לאחור שילמתי מחירי שיא בגלל שנבהלתי.כמו כן הייתי בניצול של כ80% מהבטחונות ולכן שילמתי מחיר כבד של הרבה חודשי עבודה.במבט לאחור עשיתי הכול אבל הכול הפוך מה שהיה צריך לעשות ,הצלחתי לתזמן את השיא והשפל לרעתי.שילמת מחיר יקר על חוסר הניסיון שלי אבל אני לא מתיאש .החודש הזה פעלתי אחרת הנה כמה מסקנות .
במצב שוק כפי שהוא היום אני לא רואה סיבה לפתוח שוקת מתחילת החודש אין שחיקה רק סיכון.עדיף לדעתי לבצע הסטרטגיה לשוק תנודתי לקנות שוקת צרה או בינונית.לקרת שבוע שני שלישי ניתן לפתוח שוקת רחוק ככל שניתן כאשר יש פאניקה עם הרבה בטחונות בצד כלומר לא לכתוב יותי מדי וכמובן עם הגנה .יהיה כמה וכמה הזדמנויות ללא שום ספק הסקיו לא משקר שוק עצבני.הרבה בטחונות על מנת שניתן יהיה להתמודד במקרה ששוק תמשיך לכיוון מבלי לתקן.הזהירות במיוחד ברגל הפוט בגלל שבירידות ס"ת מעלה מחירים לכן כתבתי רק מחצית מאשר ברגל קול .בזבוז בטחונות? כן. אבל צריך גם לישון בלילה.כמו שג'קי אומר "אם בלילה אתה חושב על הבורסה כניראה שמכרת או קנית יותר מדי" עכשיו זה מדד בשבילי. אם בלילה לא שקט לי, אז עשיתי מה שהוא לא נכון.
-
כנראה שיש מקום לתמונות של כולנו באבן שושן, במיוחד החודש :d
אני נוטה לרעיון של חצי מהכסף לשוקת סטנדרטית וחצי לכתיבות בזמן/לאחר תנודתיות ערה.
הבעיה היא שזה די ניסיון לתזמן את השוק.
הרי ניתן למצוא בקלות 100 אנשים שיסבירו לנו למה אתמול היינו צריכים להיות עם ירידות חזקות ואותה כמות של אנשים יסבירו שהסגירה החיובית בארה"ב בשישי קבעה לנו את העליות עוד לפני שפתחנו.
אבל כמו שלא
באמת
ברור לנו (לי, לפחות) למה אתמול סגרנו 2.65% למעלה, גם לא ברור למה ירדנו מ1100 היום. מה השתנה בין אתמול להיום? וזה הפחד העיקרי שלי עם שוק תנודתי.
Sun99 היטיב לנסח: פעם הנדנדה עולה ופעם יורדת, אבל מתי שהוא היא נשארת על אותו כיוון ומתקדמת אליך. זה לא אמור להפריע לשוקת הסטנדרטית, כי יש לנו כללים ברורים לגלגול אחורה.
אבל תנועה מגמתית וממושכת למטה/למעלה תסב נזק רציני לכתיבות שפתחנו בתנודתיות. ואז מה עושים?
-
אני סגרתי את עקר הכתיבות שלי , השארתי לי לקראת פקיעה את קול 1170, ופוט 1090, קנויים, מרווח יורד ועולה צמוד.
שימו לב כי כל הלחץ והתנודתיות שהיתה החודש התבצעה על שטח עבודה קטן, בין 1177 ל-1097, סה"כ 80 נקודות.
עדיין לא ברור כיצד תסתיים הפקיעה אבל אם זה ימשיך בהתאם לצפיות אז הפקיעה צריכה לסיים בקול ענות חלושה 1120-1140. כיוון שכולם מצפים לצניחות קריסות....
התנהגות המדד החודש מלמדת אותנו כי היה לנו הרבה יותר "קל" להתמודד עם קריסה לכיוון אחד, כיוון שאז מקדמים באגרסיביות רגל הקול וסוגרים/מצמצים/נסוגים רגל הפוט.
אבל השוק אף פעם לא עושה את מה שמצפים ממנו לעשות....
בכל אופן הגישה שלי , של רכישת שוקת בינונית עם הגנות צמודות ומכירת שוקת רחוקה, יכלה להביא אותי החודש לרווח שיא.
אבל , הפחד, הפחד מדבר כאשר המדד זז 2 אחוז לכיוון וכל מספר זוכה אתה מרגיש שזה קו ההגנה האחרון שלך ולמעשה המעטתי לממש את המרווחים יורדים /עולים שהיו לי והתחלתי לעשות זאת ביתר שאת רק לאחר חיסול/צימצום רגלי השוקת הרחוקה הכתובה.
המבחן , הכי טוב למרחק הכתיבה הנכונה של שוקת רחוקה הינו איכות השינה בלילה, אם לא מעניין אותך תזוזות של שני אחוז אז אתה כתוב נכון.
-
חברה תרגיעו בבקשה - אף אחד לא עשה את הטעויות שלי....ולי לא תהיה תמונה באבן שושן - אלה ספר על שמי לבד!
אין טעות אחת שלא עשיתי החודש - והיריעה קצרה - אם כי בשבועיים האחרונים של החודש - תיקנתי בגדול - מה שהצלחתי למחוק ביומיים האחרונים (שהגעתי למסקנה שחבל שלא הלך הדיסק, שכחתי הסיסמא, קצר בחשמל או ישיבות דחופות).
אז מסקנות בהמשך,
אחרי שירד קצת האדרנלין.
-
טוב,
הצלחתי לכתוב p890 ליוני ב 140 ליחידה, לא יאומן. יותר רחוק מזה????
הבעיה שאין הגנה - פשוט אין פוט נמוך מזה שאפשר לקנות :)
-
ביצעתי אותו דבר 890 ב140 ש"ח
כמות מזערית !יחידות בודדות.
-
נראה שהולכים להוציא אלבום תמונות מהודר עם התמונות של כולנו...
אני קורא אתכם וחושב על עצמי... בהחלט עשינו כל טעות אפשרית :)
אני הייתי מחלק ככה (במקום חצי חצי):
75% שוקת ממש רחוקה (890 ליוני נראה טוב, למרות שאני אישית אהיה מחמישי בבוקר בבית הבראה של קופת חולים למשך השבוע הקרוב - עם הרעידות שיש לי עכשיו אני מתקבל בקלות למחלקת פרקינסון).
25% לניצול תנודתיות (או בשמה הנכון - הימור על כיוון השוק) או אפילו פחות אם רוצים לישון ממש טוב.
כבר יש שרשור הימורים על מדד הפקיעה ?
-
FYI שחקן אמר עכשיו בצ'אט שגבולות סבירים לשוקת רחבה ביוני:
950-1160.
-
זהו חודש מאי סגור. דווקא חודש לא רע רק חבל שאת הרווח באופציות אכלו הנזקים במניות.
בסך הכל שוק תנודתי טוב בהרבה משוק עם סטיה 12. רק שצריך ידע בניתוח טכני ואומץ.
-
אני מציע להפיק את הלקח מחודש שעבר.
לא לפתוח את השוקת הרחבה כעת,
להמתין לפחות לאחר הפקיעה ולדעתי עדיף להמתין גם לשבוע הבא.
השוק לא בורח, הוא תמיד ימתין לנו שם, בשביל אחוזי הרווח הצפויים משוקת רחבה לא כדאי לקחת סיכונים כאלו, יש אסטרטגיות נוספות.
-
מסכים איתך סאן. לא מתכוון לגעת עדיין בשוקת של יוני. ממתין. (אחד מהלקחים של החודש הזה)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
זהו חודש מאי סגור. דווקא חודש לא רע רק חבל שאת הרווח באופציות אכלו הנזקים במניות.
צהרים טובים, עקבתי אחרך החודש ומה שאתה עשית זה מסחר יומי, זה בסדר גמור , ניתן להרוויח בזה הרבה כסף, זה תמיד כרוך בהימור על כיוון, אבל זה לא שוקת רחבה.
בהצלחה.
-
בעיקבות הצ'ט עם שחקן, אני עושה הימור קטן - פתחתי בצד של הקולים 1130 מוגן 1150. לא לפקיעה. עד מחר. לגרד עוד קצת כסף.
אני חושב שמחר יהיה יציבות עם נטיה לעליות. מהסיבה הפשוטה שאחרי כל כך הרבה ירידות, סביר שתהיה הפוגה.
-
חברים,
הייתם סוגרים p1040 ו p1050 היום, או מחכים למחר?
-
שלום dfrog.
ב-1040 לא היתי נוגע עדיין, אולי לקראת סוף היום או מחר, תלוי בהתפתחויות.
אני כתוב שני שליש ב-1060 ושליש ב-1050 עם הגנות במרחק 2 סטרייקים והבוקר היתה לי חריגת בטחונות עד שסידרתי את זה.
את 1060 אני מגלגל לאוכף מוגן לחודש הבאה ו-1050 בינתיים לא נוגע.
מקווה שזה הצעד הנכון. אם למישהו יש רעיון אחר - אני זקוק לעצה טובה.
כך את דעתי בערבון מוגבל כי אני לא כל כך מנוסה ולחוץ כמו ט...פון - פעמים כמעט נמחקתי כשלקחתי סיכונים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
חברים,
אני גם מתלבט קשות!!
-
קחו, החלטות בערב לקראת סגירה. עליה של כמה נקודות למעלה או השארות במקום תגרום לירידה בערך האופציות האלו. ירד כבר שלושה אחוז... כמה עוד ירד היום? הסיכון /סיכוי לטובתכם לפחות לקראת סגירה . ואז לכל הפחות ניתן יהיה להתגלגל לאחור גם בלי הכפלות לפחות בעלות נמוכה יותר.
זכרו מחר בערב, לקראת פקיעה, אופציה על הכסף תהיה שווה 500 ש"ח לא יותר.
ז.א מחר המדד ירד בעוד 30 נקודות , אופציה פוט 1050 ברגעי סגירה צריכה להיות שווה 500 ש"ח.
שם המשחק עצבים.
הצלחות.
-
לא יודע להמליץ, אבל כן אפנה אתכם למה ששחקן אמר בצ'אט היום:
(10:57) שחקן מעוף:קולטון אין כרגע גבול תחתון. השחקנים עובדים רק על CALL ונטשו בכלל את הפוטים לרבות סגירה בחמישי + ראשון. אם וול תסגור כמו החוזים תראה כאן מחר 1050
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
קחו, החלטות בערב לקראת סגירה. עליה של כמה נקודות למעלה או השארות במקום תגרום לירידה בערך האופציות האלו. ירד כבר שלושה אחוז... כמה עוד ירד היום? הסיכון /סיכוי לטובתכם לפחות לקראת סגירה . ואז לכל הפחות ניתן יהיה להתגלגל לאחור גם בלי הכפלות לפחות בעלות נמוכה יותר.
ז.א מחר המדד ירד בעוד 30 נקודות , אופציה פוט 1050 ברגעי סגירה צריכה להיות שווה 500 ש"ח.
שם המשחק עצבים.
הצלחות.
הבעיה היא שמחר ה 26.5!!!
זה לא משנה לך?
-
וד.א.
בגלל האי וודאות
אופציה על הכסף תהיה שווה בהחלט יותר מ 500 ש"ח
לפחות כך נראה לי
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
צהרים טובים, עקבתי אחרך החודש ומה שאתה עשית זה מסחר יומי, זה בסדר גמור , ניתן להרוויח בזה הרבה כסף, זה תמיד כרוך בהימור על כיוון, אבל זה לא שוקת רחבה.
בהצלחה.
נכון לא שוקת רחבה קלאסית. בהתחלה היה לי מזל ולא הייתי בשוק בשבוע הראשון. כמו כן פתחתי המון רגל קול ומעט רגל פוט. וגם התעקשתי על מחירים תוך ניצול ידע בניתוח טכני. אבל נראה לי שאף אחד לא ביצע שוקת רחבה קלאסית בשוק כזה תנודתי. במצב כזה ממש חובה לנצל את פערי המחירים התוך יומיים ולשם כך יש כלי של ניתוח טכני.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
שם המשחק עצבים.
הצלחות.
הבעיה היא שמחר ה 26.5!!!
זה לא משנה לך?
הראל, למען הגילוי הנאות אם תראה במעלה השירשור אני כבר סגור.
מחר הוא נעלם גדול, לכן חשבתי כי כדאי היום בערב, לקחת החלטות.
בבוקר 1050 היתה שווה 400 ש"ח כעת במדד דומה היא שווה רק 250.
לכן בערב המרווחים ילכו וירדו התאטא עובדת שעות נוספות.
בהצלחה.
-
אם יהיו ירידות ומחר נגיע ל1050 אני חושב שהמרווחים יעלו למרות התטא. הסטיה תהיה בשמים ואם בתחילת החודש ההפרש בין סטרייק למשנהו בכסף הוא 25-30% ערב פקיעה הוא מגיע לפי 3 ויותר.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
חברים,
אני גם מתלבט קשות!!
תשובת שחקן בצ'אט מהיום לשאלה דומה:
שאלה: שחקן רגל תחתונה בשוקת P1030 מתי למכור היום או לחכות למחר ?
שחקן מעוף: זפוד לחכות. מספיק שמחר יפתח 0 ואתה לוקח את כל הכסף - אבל לא להיכנס איתה לפקיעה
בהצלחה לכולנו.
-
אישית סגרתי היום רגליים קנויות ב 1050 וגם 1030, את החלק המכור סגרתי בעליות של אתמול\שלשום.
מעדיף להיות רגוע מאשר לנסות לתפוש שתי צפרים. סה"כ לחודש המזעזע הזה יצאתי כמעט מאוזן אחרי קיזוזים.
ליוני כבר מכרתי 980 - 1220 מוגנים בסטרייק אחד.
-
ציטוט:
אם יהיו ירידות ומחר נגיע ל1050 אני חושב שהמרווחים יעלו למרות התטא. הסטיה תהיה בשמים ואם בתחילת החודש ההפרש בין סטרייק למשנהו בכסף הוא 25-30% ערב פקיעה הוא מגיע לפי 3 ויותר.
מחר בערב, אתה צודק מאה אחוז מרווחים באופציות ליד הכסף גדולים.
דוגמא:
מחר בערב עומד המדד על 1050. פוט 1050 יהיה שווה 500 ש"ח פוט 1040 יהיה שווה מאה ש"ח.
שימושים- ניתן לקרב הגנות בזול, לסגור אופציות רחוקות בשני סטרייקים בזול .
איתרה מזלך אתה כתוב על 1050 הגנה 1040 או לממש הפסד או לכתוב את קול 1050 עם הגנה 1060.
עדיף היום בערב , לבצע פעולות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ani999
אישית סגרתי היום רגליים קנויות ב 1050 וגם 1030, את החלק המכור סגרתי בעליות של אתמול\שלשום.
מעדיף להיות רגוע מאשר לנסות לתפוש שתי צפרים. סה"כ לחודש המזעזע הזה יצאתי כמעט מאוזן אחרי קיזוזים.
ליוני כבר מכרתי 980 - 1220 מוגנים בסטרייק אחד.
1220 נראה לי רגוע מאוד.
אבל בשוק כזה לכתוב 980 לפני שהחל החודש? נראה לי סיכון. זה קצת מעל 9% כשאנחנו מדברים פה בשרשורים על 15%+- בצד הפוטים בתחילת החודש.
להזכירך שחקן המליץ היום ללכת על 950 בתור התחלה.
-
אני החלטתי לקחת ריסק היום.
בשיא הפאניקה כתבתי מחדש P1050. במחירים די מוטרפים. אני עומד לקחת את הסיכון ולחכות איתו למחר ולסגור אותו מחר. בהתאם לאחת המסקנות שלי, אם כבר לקחת ריסק אז שיהיה בשר. והיה בשר.
נימוקים: היו הרבה מאד ירידות רצופות. הירידות היום כבר מגלמות את הירידות העתידיות של ארה"ב. סביר שתהיה הפוגה. מסויימת. בטתא הנוכחית, הפוגה זה גם ירידות קלות. כמובן שדשדוש / עליות קלות יתקבלו בברכה רבה.
מקווה מאד לא לצאת טמבל.
-
ציטוט:
בשיא הפאניקה כתבתי מחדש P1050. במחירים די מוטרפים. אני עומד לקחת את הסיכון ולחכות איתו למחר ולסגור אותו מחר. בהתאם לאחת המסקנות שלי, אם כבר לקחת ריסק אז שיהיה בשר. והיה בשר.
נימוקים: היו הרבה מאד ירידות רצופות. הירידות היום כבר מגלמות את הירידות העתידיות של ארה"ב. סביר שתהיה הפוגה. מסויימת. בטתא הנוכחית, הפוגה זה גם ירידות קלות. כמובן שדשדוש / עליות קלות יתקבלו בברכה רבה.
מקווה מאד לא לצאת טמבל.
אם כתבת בגבוה היומי לא תצא טמבל, צריך שמחר תהיה ירידה של עוד שלושים נקודות עד הערב. כל זאת בתנאי שלא תגיע עם זה לפקיעה, גם במחיר מימוש הפסד. בהצלחה.
אם להפסיד אז לפחות אחרי שקבלת היום מחיר מופקע :d
-
דמי כיס שלום,
אני עשיתי אותו הדבר למסחר תוך יומי ואסגור בסוף היום כדי להרוויח את התטא
מאיר טל
ציטוט:
מקווה מאד לא לצאת טמבל.
-
השעה 16:20
הטתא כמעט לא נותנת כלום!!!
אוף... חודש מעצבן