למיטב ידעתי, המשמעות היא שעברנו לתרחיש 44 לחישוב ביטחונות, שהוא הקיצוני ביותר מלמטה, שנותן 810 במקום תרחיש 42 שנותן גבול הרבה יותר גבוה של 937.ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
Printable View
למיטב ידעתי, המשמעות היא שעברנו לתרחיש 44 לחישוב ביטחונות, שהוא הקיצוני ביותר מלמטה, שנותן 810 במקום תרחיש 42 שנותן גבול הרבה יותר גבוה של 937.ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
למיטב הבנתי יש יותר מדי פוטים כתובים ששחקנים רוצים לסגור לפני הפקיעה,
אבל מה!? הסטיה היתה היום בבוקר 43...
אז דחפו את השוק למעלה היום, אם הסטיה מחר תרד משמעותית, אולי תתחיל סגירת פוטים.
אם הסטיה תשאר מעל 30, לדעתי ימשיכו לדחוף את השוק למעלה ואולי גם ילהיבו את אלה שיצאו מהשוק ויחשבו שהם פראיירים ויתחילו גם להכנס...
אם אני לא טועה פקיעה אופטמלית כרגע בין 1000 ל 1020, תתקנו אותי אם אני טועה.
סליחה, מתקן את עצמי:
בין 1100 ל 1120.
לכל מי שמעוניין שיחפש בגוגל את המושגים: gamma scalping, dynamic hedging, delta neutralציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
הנושא זוכה לטיפול במספר רמות:
1. יש מאמרים מתמטיים. לצערי לא מצאתי במהירות דוגמא אבל מי שיחפש ימצא.
2. יש עצות מעשיות למסחר.
3. יש תוכנות.
לינק שנותן כמה טיפים מעשיים יכול להיות:
http://www.optionpit.com/option-educati ... ay-the-day
הצלחות לסקלפרים,
סביון.
כתבתי בבוקר עוד שני פ850 לספטמבר וסגרתי יחידה אחת של ק1200.
השוק נראה לי מסוכן יותר כלפי מעלה בנקודת הזמן הנוכחית (בארהב מתבקש תיקון קל לירידות ואצלנו ישמחו להצטרף, גם אם לא ירדנו).
העניין הוא שזה דורש הצמדות למסךציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אני אתמול רכשתי לדוגמא קול 1060 ב 900 ש"ח
יצאתי מהבית וכשחזרתי בסביבות שלוש וחצי התחלתי לעקוב ומכרתי את הקולים ב 1500
עשר דקות אחר כך הם היו ב 3200 ש"ח
היום בבוקר לקחתי פוטים ומכרתי בהפסד של 220 ש"ח ליחידה
עברתי לקולים והרווחתי 430 ש"ח ליחידה (קול 1090 נרכש ב 1020 ונמכר ב 1450)
שעה וחצי אחר כך הוא היה ב 1740
כך למעשה סגרתי החודש את השוקת הכתובה ועוד הצלחתי לייצר רווח ביומיים האחרונים רק מהימורים על כיוון.
בשלב זה אני מפסיק את ההימורים ורוכש פוטים לספטמבר למטרת הגנה על התיק בלבד.
בצר לי הרחקתי כתיבות ק1160 ל1180.
לפני שבוע עוד ניסיתי לסיים בהפסד של 5.5K, עכשיו 6.5K זה המקרה הטוב (אך כמובן שביחס ל13K שהיה מוקדם יותר החודש עדיין השיפור משמעותי).
http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/15637
גלום 1110 . שוב לא יכולתי לעמוד בפיתוי , נכתב קול 1200 ספטמבר ב- 660 ש"ח.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
יום מנוחה (למדד).
חוץ מלכתוב בבוקר ק1250 (לספטמבר כמובן) לא ביצעתי פעולות.
דמי כיס ערב טוב,
היכן אתה ממוקם אופציות אוגוסט ?
האם התחלת ספטמבר ?
בהצלחה.
הי.
אוגוסט, נשאר לי C1170. השאר סגרתי.
ספטמבר ממוקם C1220 (פיתאום זה קרוב. מה לעשות)
ומצד שני P850 שמכרתי בפאניקה די ביוקר.
החודש הזה (אוגוסט) מאד עייף אותי. חטפתי מכה דווקא לא בשוקת ביום ראשון.
אני הולך להוריד פרופיל קצת בהמשך. צריך לנוח קצת.
אני עובר להיות חצי על הגדר. ולהיות מוכן לתפוס הזדמנויות (כמו יום ראשון) ולא לחטוף מהן.
ההתעסקות באופציות החודש עברה מבחינתי את הגבול והפריעה לי בחיים הנורמליים. וזה דבר שלא מתאים לי כל כך.
אני עשיתי זאת בחודש שעבר, גם הרגשתי מותש.ציטוט:
החודש הפסדתי לא מעט בשוקת.
אני כבר בחוף מיום ראשון.
למרות הדעה שבסטיה גבוהה שוקת רווחית,
אני תוהה על כך,
היות והתנועות חזקות כל כך, שזה מאוד מקשה על הרווחים המועטים שמימלא יש בשוקת ביחס לסיכון.
אני שוב אומר שבמצב זה קניית אופציות עדיפה על מכירה.
אני קונה 10 פוט 10 קול מסתכן בגבול ידוע,
בכל תנועה תלת יומית שמעל אחוז ותצי אני מרוויח.
זוכרים ימים רבים שלא הייתה תנועה כזו (חוץ מהיום)?
לא אתפלא לעליה של 2 אחוז מחר. או ירידה ,
ועוד משהו.
אף בהסתכלות חודשית אפשר לראות שהיו תנועות של יותר מ5-6%
גם אם סיימנו סמוך לפתיחה ואז היה אפשר להרוויח מקניות הרבה כסף
דמי כיס, ערב טוב,ציטוט:
כל אסטרטגיית כתיבות בחודש של 200 נקודות , כאשר התנודות הם עוצמתיות הוא חודש בלתי אפשרי.
וזה טוב מאוד לנוח מדי פעם מהשוק. הוא מתיש.
דמי כיס לפעמים אתה ממש קורא מחשבות.
החודש הזה היה מתיש בצורה בלתי רגילה,גם גרם לי לנזק של 20K ומה שיותר חשוב שבש לי את החיים לגמרי.הלחץ ושינוי מצבי רוח בהתאם לשינוי במדד גרמו לי אי נחת רבה ,יום אחד אתה מרגיש גאון,יום למחרת טיפש.
עד כאן.
זאת לא הייתה הכוונה.
אומנם התחום מאוד מעניין אותי אך יש גבול.
אחרי הפיקעה אני סוגר את החשבון במגדל נפרד מאורדרנט ועובר למרחב התיאורטי בלבד.
הפסד כספי אחרי שנתיים וחצי בס"ה כ30K מהקרן,זה לא נעים אך לא נורא, למדדתי המון ואיני מצטער על כלום (מיותר להצטער על מה שלא ניתן לתקן).
גם אני מצטרף לפורשים
שלחתי את הפוזיציות לפקיעה, או שאני יוצא עם קרניים או עם זנב בין הרגליים, בכל מקרה סוגר את החשבון והולך לנוח, אני מקווה שאצא עם כסף ביד.
איך אמרת, עד כאן! יש גבול, לא זו היית כוונת המשורר.
בהצלחה לכולם
אלא א"כ תהיה לי פקיעה מיטיבית בין 1150-1140
כי אז הרווח שווה את העבודה, אבל לא נראה שזה מה שיקרה
שלום לכולם,
הפקיעה כבר לא תשנה הרבה אז זאת הזדמנות טובה לסכם.
חודש כמו שחויתם קורה לא מעט. בסופו של דבר הפקיעה תהיה במרחק "סביר" מהחודש שעבר.
כותבי שוקתות רחוקות בעוד שנתיים (הדור שלא ידע את דמי כיס) לא יתיחסו אליו כמיוחד.
היחס סיכון/סיכוי באסטרטגיה זאת לא מתאים למשקיעים כמוכם. אתם חשבתם שאתם חכמים ותוכלו לתת "פוליסות ביטוח" לשחקני מעו"ף. גם בתחום הביטוח בד"כ מרויחים את הפרמיה אבל לפעמים חייבים לשלם על מאורע חריג.
תחום הביטוח מתאים לשחקנים גדולים עם בטחונות רבים ולפעמים כאלה שיכולים לשנות גם את חוקי המשחק.
לדעתי רק מי שחווה על בשרו את המתח וההפסד יכול להבין את דברי. היתר ידלגו או יתיחסו בחוסר רצינות.
הכלים שלמדתם לניהול דינאמי מתאימים גם לאסטרטגיות אחרות שבהן יחס הסיכוי/סיכון אחר.
מודל בלאק שולטס ודומיו לא טובים בחיזוי הסיכון של הזנבות ולכן השתדלו להמנע מלכתוב אותם. תתרכזו במרכז הגאוסיין: שם המודלים עובדים טוב יותר ואפשר להרויח עם סיכון נמוך.
בזכות שרשור זה אני שמח שרובכם יצאתם בנזקים סבירים ולא קטלניים.
הצלחות בהמשך,
סביון.
אצלי עדיין הכול פתוח, אני יכול לצאת עם הפסד קטלני, בפקיעה מתחת 1090 ועם רווח ענק בפקיעה 1150
מה דעתך הייכן הפקיעה, והאם זה תלוי בחו"ל הערב
תורי לסכם
ובכן... היה חודש... נורא ואיום
אני בעניין כזה ואחר של שוקתות מזה כשנה וחצי, מעולם לא היה לי חודש שלילי
החודש הזה הפסדתי מחצית מהרווח שעשיתי עד כה
ואולי מזל שרק חצי...
גם אני רוצה מעט לנוח - היה חודש מתיש ומורט עצבים
יש לי עוד מעט זמן להסיק מסקנות
אבל בינתיים הנה כמה חוקים שאני מקווה לעמוד בהם מעתה:
1. ראשית, אני מוריד את יעד הרווח החודשי שלי לבערך אחוז בחודש. יותר מזה זה להסתכן. לא תמיד רואים את הסיכון... אבל הוא שם
2. לא כותב פוטים לא מוגנים. אף פעם.
3. בכל זאת צריך לקוות שמבחינת תוחלת זה היה חודש מיוחד במינו... ימים עם 5% תנודה תוך יומית...
4. אי אפשר לתזמן לאן השוק הולך. תמיד צריך להיות סימטרי. אני חושב שהחודש הזה הטעה את כולם, יום אחרי יום. אפילו אתרי הכלכלה כבר הפסיקו לנחש "מדוע" השוק החליט לרדת או לעלות ביום נתון
לילה טוב לכולם
דרור
צהריים טובים לכולם.
25% הפסד על כל התיק. חזרתי שנה אחורה.
כתבתי לפני תחילת החודש כמות קטנה של P1040 לא מוגן ב30 ש"ח ליחידה, תחת ההנחה ש15% מרחק מהפקיעה אני "בטוח". כשהמדד נפל 7% והגענו ל1050-1060, סגרתי את אותם עושי צרות בהתאם ל"כללי החירום" שלי.
הנזק הכלכלי כואב, אבל אני מרוצה שהצלחתי לנשוך שפתיים ולבצע את הסגירה כפי שהגדרתי מראש (מה שעד היום היה בעייתי אצלי). בדיעבד, אם לא הייתי סוגר, הייתי ברווח מאוד יפה היום...
היות ובתקופה הקרובה אני מעריך שהשוק ימשיך בתנודתיות הגבוהה שראינו, אני חושב ששוקת היא אסטרטגיה מוטעית, לפחות לזמן הקרוב.
מאחל לכולם ימים רגועים יותר, ולילות ללא נדודי שינה.
הלאה לספטמבר...
לי היה מקרה דומהציטוט:
פורסם במקור על ידי אביבון
אחרי שסגרתי את 1170P ו P1140 שהיו מוגנים היטב
נותרתי עם P1120 בלתי מוגנים, ובאותו יום ראשון נוראי כשהמדד הגיע בבת אחת ל 1080 סגרתי אותם בהפסד
בסוף הפקיעה היתה רק מעט דרומה - אבל זו דרך מוטעה להסתכל על הדברים -
הרי ביום ראשון הזה כשהמדד נגע ב 1020 כנראה הייתי קופץ מהגג....:)
סיכום החודש
לצערי מחקתי את 90 אחוז מהתיק והיה לי תיק די גדול
הטעות שאני הכי מצטער היא
שמשוקת הפכתי את האסטרטגיה לאסטרטגית ירידות וביום ראשון
בצהריים כבר החזרתי הכל ולא סגרתי כי חשבתי שרק יהיה עוד יותר טוב
ומאז נהיו רק עליות
מתחילים חדש :?
לכל החברים היקרים
אני מצטער לשמוע על ההפסדים. בתור אחד שהיה בסרט הזה בספטמבר 2010 והפקיעה הוציאה אותו מהמשחק אני יכול לנסות ולעודד אתכם בשני דברים:
1. זה "רק" כסף. אני מקווה שעבורכם זה היה מלכתחילה סכום כסף שנועד לסיכון בקזינו שנקרא "נגזרים"... אל תשכחו שהכל ניתן להחזיר, לאט ובעבודה קשה. לא בבורסה, אלא בעבודה האמיתית שלכם. הפרנסה.
2. לאלה מכם שיחליטו שהספיק להם (ואני מקווה שהתובנה הזו תגיע לכמה שיותר מכם וכמה שיותר מהר) - אתם לא תאמינו איזו הרגשה היא לא לחוות את הלחץ המטריד הזה כל החודש ובמיוחד בחודש תנודתי שכזה. זה קצת כמו יציאה מעבדות לחירות ואני מאחל לכם שתרגישו טוב עם כל החלטה שתעשו.
העיקר - אל תסכנו הכל בנגזרים! קחו בחשבון שאם אתם נשארים במשחק - יש סבירות שגם מה שנשאר מתישהו יעוף. אם אתם מוכנים לכזה תרחיש - שיהיה בהצלחה ובהנאה!
הי גומר
אני זוכר את המקרה שלך היטב,אני שמח שהצלחת להתמודד עם זה.
אני נכוויתי אז ב10% מהקרן אבל זה לא הספיק לי,הורדתי אחוז הרווח המיוחל ל1% ואף פחות ולצערי גם זה לא מנע הפסד גדול החודש,חודש שארצה לשכוח כאילו לא היה,ולא בגלל הכסף.
היום כבר סגרתי חשבון בבית השקעות ובמקביל פתחתי אסטרטגיות בסימולטור על מנת להמשיך ולנסות להגיע לתוכלת חיובית.
אם אי פעם אחזור לסחור בכסף אני אפרד מהם מראש וכך אני מקווה לנטרל את הפחד שאחז בי החודש והפריע לי בחיי היום היום.
מה גם בניתוח שלי של החודש ניראה לי שהכישלון אצלי היה מנטלי.
ועוד מה שהוא שחשבתי עליו:
אם לשוקת יש תוכלת שלילית אז אולי כדאי לקנות שוקת רחבה לאורך זמן?
שוקי, צר לי לשמוע על ההפסד שלך. מקווה שתחזיר את הכסף במהירה!ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
תמיד נתרץ לעצמנו למה הגיע ההפסד. חוסר ניסיון במצב שוק מסויים / שיקול דעת מוטעה / הימור על כיוון או לא משנה מה. אני חושב שזה גם קצת קטע של אגו, כי זה הרי ברור לנו שאנחנו צריכים להימנות על אותה חבורה ממש מצומצמת של אנשים שמצליחים לאורך זמן לשרוד ולהרויח בנגזרים.
אגב אני לא מכיר אף אחד כזה, אבל שמעתי שיש כאלה
לגבי אסט' בסימולציות, אם תראה שאתה מצליח לאורך זמן - רק שים לב שכשמדובר בכסף אמיתי וגדול - הרגש נכנס לתמונה ומתחילח להרוס. מן הסתם יותר קל להרוויח בסימולציה..
אין לי תשובה לגבי התוחלת של קניית שוקת. אני מניח שהיא נועדה לכישלון גם, מכל מיני סיבות - כשהמדד מדשדש - הפסדת, אם השוקת מתחילה להרוויח בגלל תנועה חדה - האם אתה לוקח את הכסף? נשאר עוד קצת בתקווה שהרווח יגדל?
בסופו של דבר נראה לי שמי שכן מצליח בנגזרים הוא זה שיש לו ניסיון וידע אדירים ולא מתקבע על אסט' אחת אלא מבצע שילובים רבים שמתאימים לכל מיני מצבי שוק והנחות יסוד ומצליח להגיב נכון.
בכל מקרה לקבל 60 שח ולסכן 1000 (שוקת רחבה קלאסית) זה פשוט יחס גרוע.
שיהיה סוף שבוע שקט, במיוחד לתושבי הדרום!
חטפתי חזק. ולא דווקא בשוקת. אבל זהו.
לומדים אחורה, מישמים קדימה.
השוק תנודתי מאד, אבל בסך הכל, מאז הירידה של ה 7% לפני שלושה שבועות, לא זזנו.
מסקנה - אפשר להמר על רווחים מתנודתיות. יש יותר ימים בהם רואים את המספר 2% ומעלה, מאשר ימים שבהם רואים 1% ומטה.
יש לי שוקת ספטמבר. לא גדולה ודי רחוקה. 1220-850. בחלק בכסף הזה השתמשתי כדי לקנות שוקת בינונית. היום, בשיא הירידות, עשיתי Reset לשוקת הקנויה. משמע - לקחתי רווח ואיפסתי אתהדלתא.
עכשיו אני מקווה שהשוק יגיב מאד בחיוב או מאד בשלילה לברננקי. ברגע שתהיה עוד פעם תזוזה חריפה, אני עוד פעם אעשה Reset לשוקת (לקיחת רווח וכתיבה של שוקת חדשה).
סימולציה לאחור מראה שבחודש כמו אוגוסט, גישה כזו יכלה לעשות די הרבה כסף.
ולמעשה, ביום של ה 7% הצילו אותי מהתרסקות קשה 5 אוכפים קנויים.
נקודות אידאליות לקניה - כאשר הסטיה ירדה ל 24%.
אבל כמו שכתבתי, קצת התעייפתי ואני משחק בספטמבר בקטן. רוב היום התוכנה בכלל סגורה.
חזרתי לפורום ולשוק אחרי הרבה זמן, אז בדיוק התחיל דמי כיס את ענייני השוקת הרחבה והיו לנו הרבה ווכוחים על זה. גם אז וגם היום אני חושב שהבעיה היא שמניחים שמה שהיה הוא שיהיה, למשל אומרים, עד היום המדד לא זז בחודש אחד יותר מX אחוז לכן זה השוקת בטוחה. מה שגרם לי לכתוב עכשיו הוא מה שקראתי שדמי כיס כתב בהודעה שלפני, משהו כמו יש תנודתיות ולכן אפשר להרוויח עליה, צריך לזכור שזה לא נכון, מה שנכון הוא שהיתה תנודתיות, והיה אפשר להרוויח עליה. אם מחר לא תהיה תנודתיות אז מי שהניח אחרת יפסיד כנראה. ובטח לא צריך להניח שזה שהיום הצלחנו לזהות את התחתית היומית מראה שמצאנו את השיטה.
שוקי, ערב טוב שיהיה בהצלחה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
תמיד כדאי להרוויח , זה ברור. אבל גישתך בעניין שכר הלימוד הינה נכונה!
בנגזרים, בוודאי שהבטחונות צרכים להיות הון שהנחת היסוד הינה שהינו הון עודף שאינו דרוש לשום מטרה מידית או בינונית!
שוקי שיהיה בהצלחה!
שים לב שכתבתי "להמר" על תנודתיות. לא בחרתי סתם את המילה הזו.ציטוט:
פורסם במקור על ידי WGF_Flame
העניין בהימור על קניה של אופציות, שההפסד מוגבל מאד. ואם הוא ממומן על ידי מכירה רחוקה, אז הסיכון יורד.
אם הקניה מומונת, ואין תנודתיות, הרי שזה לא הפסד אלא "אובדן רווח פוטנציאלי". ואם יש תנודתיות אז יש מצב להרוויח.
משהו שלמדתי מהסתכלות על 3 חודשים אחורה:
1)כשסטיית תקן סביבות 14-13 כמו שראינו ממש לפני חודש, שווה לקנות שוקת רחבה כי
א) השוק יכול לזנק למעלה ואז תרוויח
ב)השוק יכול פתאום ליפול + סטיה עולה... גם תרוויח.
2)כשסטיית תקן מזנקת מעל 40, שווה למכור פוטים רחוקים מעל 20 אחוז מהסטרייק.
3)צריך לקבוע גבולות רווח והפסד: אם המדד מגיע ל... אני סוגר בלי לחשוב.
4) לתחום את ההפסד האפשרי למשהו שהלב שלך יכול לעמוד בו (כשיש לך חריגת בטחונות כי מכרת משהו חשוף ואתה לא יכול לפעול, זה מלחיץ מאוד...מאוד!)
5) מפת הפוזיציות בשבוע הפקיעה והערכה מחדש, מי שהסתכל על מפת הפוזיציות הפתוחות ביום ראשון, יכל להבין שמישהו מאוד מאוד ירצה להרים את השוק לרמת 1100. וזה מה שהציל לי את החודש, כי ביום ראשון הימרתי שהפקיעה תהיה מעל 1100.
לסיכום, מה ההבדל בין סוחר טוב לסוחר רע במעוף?
טוב,חייבים להודות, למזל יש גם ערך חשוב.
אבל חוץ ממזל ותזמון השוק זה קור רוח וחישוב סיכון\רווח.
(וכשיש סערה בים זה מלחיץ לשות בתוך שוקת...)
:)
אני את החודש הזה סיימתי ברווח הודות להימורים על כיוון באופציות חשופות.
השבוע רכשתי פוטים 1000 והיום בשיא הירידה מכרתי חצי (שער 1500) ורכשתי באותו הסכום קולים 1140
כך שיצרתי בעצם שוקת קנויה א-סימטרית עם נטיה לעליות.
הרעיון הוא שאני מאמין בירידות חזקות או בעליות .
את הכתיבות אני אשמור להמשך החודש אחרי שנתייצב מעט (ואני מודע לכך שהסטיה תרד אבל אין לי הרבה כוח לתיקונים).
אגב , בחוכמה שבדיעבד, לו לא הייתי נוגע כלל באסטרטגיה שכתבתי בתחילת אוגוסט והולך איתה לפקיעה
הייתי מרוויח כ 100% על השקעתי.
הסיבה היא שהחזקתי 3 פוטים 1190 וכתבתי 25 פוטים 1110 (עם הגנה צמודה)
אבל כמובן שפעולותי היו שונות ולא היה ניתן לנחש תנועה כה חזקה החודש.
שלום לכולם,
אני רוצה לנחם את המפסידים, תסתכלו על זה כאל שכר לימוד.
במעו"ף רקבאמת הטובים מצליחים.
אני רוצה לומר לכם שאפשר להרוויח לאורך זמן במעו"ף.
אני 10 שנים בתחום ומורווח 200-300% על התיק המקורי.
אני מנסה להעביר לכם מה צריך להיות סוחר שמורווח במעו"ף.
אז אני מסתכל עליי וחושב.
1. ניסיון רב- חוויתי כבר כמה מפולות ואופוריות בשוק כך שאני מכיר טוב את ההתנהגויות
2. יכולת קריאת שוק יומית טובה מאוד.
3. פחדנות- אני פחדן מאוד ולא עושה מכות גדולות אבל מרוויח יפה וסוגר הפסד
מהר מאוד. וגם לוקח רווח מהר.
4. משמעת עצמית
5. יכולת מסחר משולבות. תקופה מסויימת כותב אוכפים תקופה אחרת קונה שוקתות
אני עוקב אחרייכם ואחת הטעויות שראיתי שאתם עושים זה הקיבעון שנצמדדתם לכתיבת שוקת רחוקה. זה הטעות הבסיסית. כתיבת שוקת רחוקה בסטיות של 14-17 ולהמתין זה טעות.
זה מתכון למחיקה שתבוא מפולת כמו עכשיו,אסור להיות מקובע כל תקופה והשיטה שלה
אני חושב על itsikf1 ומה קורה איתו?
אני מקווה מאוד שהכול בסדר אצלו.
היו לו כתיבות חשופות רבות ב990,980 טרם הנפילה.
טוב, קשה להגיד שאני מופתע. ההנחה שכתיבה היא סוג של כסף קל כיון שרוב האופציות פוקעות ללא ערך והזמן שוחק את ערך האופציה הינה הנחה שגויה מתמטית. לצערי ראיתי שגם שחקן שותף לדעה זו. מתימטית כדאי יותר לכתוב אם סטית התקן העתידית (אותה אף אחד לא יודע) נמוכה מסטית התקן העכשוית ולקנות כאשר המצב הפוך, וזוהי כל התורה.
למי שחושב שסטית התקן העתידית תהיה דומה לזו העכשוית או פשוט לא מתעסק בניחושים אין הבדל בתוחלת הרווח בכתיבה או בקניה. אוכף רחב עם הגנות נראית אסטרטגיה מנצחת אבל למעשה היא האסטרטגיה הגרועה ביותר שכן העמלות גבוהות מאד ( ולמי שאומר שהעמלות זניחות כדאי שיעשה בדיקה בסוף שנה) וכן קשה יותר לתקן.
למי שמתעקש/מכור הדרך הנכונה הינה לשחק בסכומים קטנים כך שגם בזמנים קשים תוכל לפעול מהראש ולא תחת לחץ איום. גם איכות החיים תשתפר פלאים.
בזמנו הייתי פעיל בקטנה וגם כתבתי סימולטור לטובת החברים.האמת היא למרות מה שכתבתי בפתיח, נתתי צאנס כי חשבתי שהמשחק מכור מעט לטובת השחקנים וכל מה שצריך לעשות זה להצמד למקסימום פיין ומפת הפוזיציות. פשוט חשבתי, אצמד למה שהשחקנים הגדולים עושים והנה רווח קל. הסתבר לי שנתתי קרדיט רב מידי לשחקנים.
בסופו של דבר, אחרי שנה של רווחים קטנים מידי חודש פרשתי. הסיבה שהרווחיתי גם בחודשים קשים הייתה ששיחקתי בסכומים קטנים מאד יחסית לפורטפוליו שלי , רמת הלחץ שלי הייתה נמוכה ןלכן קיבלתי החלטות טובות. לא חושב שהייתי מגיע לאותה תוצאה בסכומים גדולים.
בקשר לשחקן, אני לא מאמין שרוב אלה שמבצעים את האסטרטגיות שלו מרויחים אפילו משהו דומה למה שהוא מפרסם. פשןט בלתי אפשרי לבצע במחירים שהוא מבצע. בסימולציה הכל פשוט.
עדיין נכנס לאתר מידי פעם לקרוא את הסקירות השבועיות של שחקן שהןבאמת ברמה גבוהה ומאד מושקעות.
יש כאן גם הרבה חברים חכמים כמו דמי כיס, סביון, שמעון, שוקי ועוד. בסופו של דבר , אני מאמין, כולם יגיעו לאותה מסקנה שלי. פה ושם יהיו שחקנים שיצליחו לאורך זמו ובסכומים גדולים. זה חלק מהסטטיסטיקה ולא בגלל שהם טובים יותר. במדגם מספיק גדול, תמיד יהיה מישהו שיצא לו בהטלת מטבע עץ כל הזמן.
הכי חשוב, אם איכות החיים נפגעת זה פשוט לא שווה את זה.
אחד הפוסטים החכמים ביותר שקראתי בזמן האחרון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי RH2000
מסכים עם כל מילה ומילה.
רון ידידי שלום לך,
אני מאוד שמח לשמוע ממך.
רק שתדע אני משתמש בסימולטור שלך עד היום.
כלי מדהים.
תודה תודה.