כן, היה פה מקרה די טרגי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
לפחות הייתי כתוב חשוף על 1220, דבר שהגביל משמעותית את כמות הכתיבות שביצעתי.
Printable View
כן, היה פה מקרה די טרגי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
לפחות הייתי כתוב חשוף על 1220, דבר שהגביל משמעותית את כמות הכתיבות שביצעתי.
הלך לי רווח של 3 חודשים....
שכר לימוד לא קטן בשביל ללמוד לא להישאר לשבוע הפקיעה...
נמחק 20% מהתיק.
אשקול טוב טוב את הצעדים שלי בהמשך...
צר לי על ההפסדים שאני משער לא מעטים מכותבי השוקתות חוו.
שולח חיבוק לכולם... :oops:
תרשו לי להגיד משהו....
כנראה אין שחקנים, זה הכל מיטוס!!!!
או שאנחנו לא מבינים איך הםפועלים. ...
קודם כל ובצורה הכי כנה, לבי עם כל אלה מאתנו שהפסידו כסף בחודש המטורף הזה (כולל אקורד הסיום לא פחות מעוצר נשימה והכוונה כמובן לפקיעה). אבלהאמת, לא קרה שום דבר שלא דברנו עליו או לא שקדנו וניתחנו מכל הזוויות. אם לא הולכים לפי הכללים שניסחנו, יש סיכוי (שלצערי התממש החודש) שניפגע.
מבחינה אישית - אני כמו רבים חששתי מירידות ולכן בסטיות הנמוכות כאלה, וותרתי לגמרי מהצד התחתון. בצד העליון (שבסוף התברר כמסוכן) כתבתי C1250 חשוף ב-40 ש"ח שבשעה טובה פקע מחוץ לכסף ועם כל השגעון של החודש הזה, לא היה מסוכן בשום שלב.
וואחד שטרונגול בין 2 הרגליים של השוקת
הלכו 10K, מישהו יודע מתי משלמים?
שחקן הסביר איך הם עובדים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
הם ברחו בהפסד וגלגלו לחודש הבא והמעוף נשאר ללא גורם מווסת, בעוד הכתובים כאן (כולל אותי ביום האחרון) ציפינו שהאינטרס, גם אם קטן יותר יהיה כלפי מטה.
בקשר לכללים, המצאות שלושה ימים מפקיעה עם מרווח 5% מספיק ב98% מהפעמים, רק שלא בפעם הזו.
פרוג אם אתה שואל אותי מישהו כאן עשה מחטף.... היה מישהו שקנה קולים אולי אפילו 1210 הם היו ב-40 ש"ח סוף יום ואח"כ עלו 400% בזינוק שהיה בסגירה... והיום בהעדר שחקנים שיורידו את השוק אותו שחקן העלה את השוק.... לא ראיתה את הנפילה מיד אחר הפתיחה... שחט את כולם כמו שצריךציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
חברים, אני חטפתי מכה רצינית ביותר. מחקתי חצי מהתיק. לדעתי, מישהו כאן עם עוצמה רצינית, לקח את הכסף של כולנו. אבל זה המשחק. אין מה לעשות.
תוכניות לעתיד: להחזיר את הכסף, לאט לאט לאט. שום דבר לא רודף אחרי. זהו זה.
בנתיים אני לוקח את סוכות כחופש להתאושש. כנראה אני אעבוד עם שקתות מאד רחוקות, ובלי קרובים שבועיים לפקיעה. כמה כסף שזה יתן, זה יתן.
לפני יומים שכתבת שאתה סוגר את שוקת 1200 צחקתי ממךציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
היום נשאר לי רק לבכות ביחד איתך.
דמי כיס כואב לי אליך כמו על כל שאר החברים כולל אותי.
יחד עם זאת חשוב לזכור שיש את כל הזמן שבעולם להחזיר ואף להרוויח.
אני כמעט שנה מנסה להחזיר את מה שהפסדתי בשוקת ולצערי החודש שוב חזרתי כמה צעדים אחורה.יחד עם זאת אני לא מוכן לוותר ועדיין מאמין שיש דרך להרוויח במעוף לאורך זמן.מה שכן גיליתי שזה הרבה יותר קשה ממה שניראה מהתחלה והסכומים הרבה יותר קטנים ממה שחשבתי.
חברים ליבי איתכם
אומנם לא כתבתי שוקת בחודשים האחרונים (הפרמיה לא שווה את המאמץ)
את ההפסד(הקטן) שלי ביצעתי באסטרטגיות פרטיות שלי
קוריוז -
שלשום בזמן סגירת האסטרטגיות היו ברשותי (כחלק מהאסטרטגיה) כמות נכבדה(עשרות) של C1210 אתמול לקראת צהרי היום מכרתי את כולם במחיר ממוצע של 120 שח -היום בפקיעה הם נסגרו במחיר של ~1800 ליחידה
מסקנה להאמין גם בלא יתכן.
חג שמח לכולם
אופיר אני מצטער בשבילך ובשביל כל מי שהפסיד. מצבי כמצבך ולא אוסיף עוד...ציטוט:
ההבדל הוא שאני "מתפטר".
חטפתי מספיק והגיע הזמן להודות במה שהרבה בעלי ניסיון מנסים לומר לי כבר חודשים: "תרוויח חודש, חודשיים, שנה. אבל מתישהו (וזה יקרה) - תחטוף חזק ותמחק לא רק רווחים, אלא אחוזים ניכרים מהקרן - אם לא את כולה".
אני מאחל לכולכם המון בריאות (כי זה מה שחשוב) והצלחה.
gomer,
ליבי איתך, ועם כולנו.
אני מקווה שתמשיך לכתוב כאן....
בהצלחה!
gomer, מצטער בשבילך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
מקווה שההתפטרות היא רק ממסחר ולא מהאתר.
אני מקווה שהשחקן שלנו לא ניזוק קשות.....
שלום itsikf1
מעניין אותי מאוד לדעת איך יצאת מהפקיעה כי אתה דוגל בעשית בשוקת רחוקה מאוד, האם עשית זאת החודש והאם תוכל לפרט מה בנית והאם השיטה הוכיחה עצמה ומה היו התוצאות ?
אודה אם תוכל להשיב חג שמח לכולם.
נ.ב: אם יש עוד מישהו שבנה שוקת רחוקה ויצא טוב מהפקיעה אנא שתפו זה יכול להועיל לכולנו במסקנות לעתיד.
צר לי מאוד כל הפסדך :(ציטוט:
שלום חברים,
משתתף בצער המפסידים מביננו.
אני כתבתי את סיפור החודש שלי כאן למעוניינים:
viewtopic.php?f=127&t=10676
שיהיה אוקטובר מוצלח.
חברים, גם אני חטפתי, אבל בואו נודה עלהאמת -
היינו קרובים מדי ! לפי כל הכללים היינו אמורים להיות ריותר רחוקים בשבוע הפקיעה או אפילו עדיף - לא נמצאים שם בכלל.
אני אישית חיפפתי כי התקמצנתי על עלות הסגירה, וחטפתי.
לא נורא - אחריהחג נחזור חכמים יותר ופחות תאבי בצע.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zapod
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
היה שינוי כיוון שהלך והתגבש במשך השבועות האחרונים.
פחות ופחות דברו על מיתון כפול ויותר על התאוששות איטית,שהכרה בה בהכרח תביא לעליות.
אישית ראיתי כל הזמן עליות בוול - אז פשוט פחדתי להלכד בגל ויצאתי מספטבר עוד ב 16.
גם באוקטובר נכנסתי רק PUT.
אין אפשרות להלחם בגל,והשחקנים עם כל היכולות ההבנה והנסיון אינם כל יכולים.
אני מקוה שכל מי שהפסיד יכסה את זה בהמשך.
שנה טובה לכולם.
אכן היה כואב, במיוחד למי שהחודש נכנס לעסק לראשונה, כמוני.
כיוון שפעלתי בסכומים קטנים (יחסית) ויצאתי יחסית "בזול" (8% מהבטחונות. כנראה beginners luck) אני שמח על השיעור הטוב, אם כי קצת יקר.
למרות שאני בדרך כלל די רגוע וקר רוח, באיזה שהוא שלב הרגשתי איבוד-שליטה. צריך להתמקצע....
אני מקווה שאחרי שאלקק את הפצעים ואלמד את הלקחים אלו יהיו דמי לימוד כדאיים.
תודה לעוזרים ולמשתפים ואוקטובר פורה.
אכן חברים מחקתי את כל התיק , ובעצם את כל חסכונותיי !! :( :( {נשארו כמה מאות שקלים , לפי חישוב שלי}
הרבה כאב וצער עברו עלי היום , מקווה להתאושש מתישהו .
במשך שנה וחצי כמעט לקחתי על עצמי לכוון לרווח מועט ובטוח , מסתפק ב-2-3% חודשי בלי לעשות שטויות מיותרות { מפאת העובדה שזה הוא מקור פרנסתי..} . עד שהגיע אתמול !!
לעולם לא הייתי חושב להיכנס לפקיעה במרחק של 5 נקודות{1210} וגם לא במרחק של 20 נקודות ! , השטות שעשיתי היתה שחיכיתי לדקות האחרונות כדי לקנות את 1210 בזול , אז חוץ מזה שאז הוא רק הוסיף לערכו והרבה בעקבות כל הסקוייזים של השחקנים , בדיוק אז מערכת המסחר קרסה ואף אחד לא גם לא ענה לי בחדר המסחר. בלית ברירה נשארתי לפקיעה בתקווה שיקרה איזה נס , שלא קרה ... .
אם אצליח להתאושש מתישהו אני מאמין שאחזור לזה רק שאהיה הרבה יותר זהיר. הלקחים שלי :
- לעולם לא לחכות לדקות האחרונות יום לפני פקיעה . מהסיבה הפשוטה שאתה תלוי בהרבה דברים טכניים שיכולים בדיוק אז להשתבש .
- לא לסמוך על השחקנים יתר על המידה , אפשר תחילת חודש לראות מה הכיוון , אבל ברגע שהשוק מתחיל להראות פנים הפוכות , זו הסכנה הגדולה ביותר { בגלל הסקוויזים שמקפיצים עוד יותר..}.
- לפזר סיכון ,לא להשקיע את כל הכסף באופציות אלא לשלב מניות , אג"ח.. . מה שנראה לי ברור מאליו , אולם לי זה לא היה ברור שוב כי חשבתי שאני עובד מאד זהיר .
צר לי על כל שאר החברים שהפסידו. שתהיה שנה טובה ובשורות טובות לכולם !!
יש דברים גרועים יותר בחיים מלהפסיד קצת כסף, אז לא נורא. אם זאת לעינייננו בזמנו היה לנוציטוט:
ויכוח ארוך , לגבי הכדאיות של כתיבות שוקת, וספרתי לך מניסיוני על הפעם שגם אני מחקתי חצי תיק. לדעתי המסקנה שלך שהשוקת צריכה להיות יותר רחבה, היא שגיאה. שוקת רחבה
היא כלי מאוד מסוכן.
הדרך היחידה לעבוד בשוקת לפי דעתי , היא לסכן תמיד 10% מהתיק כאשר 5% בצד הפוטים
ו5% בצד הקולים, ולא להכפיל ולא להרחיק ולא שום דבר. כאשר את היתרת התיק יש להשקיע
בהשקעה סולידית (מק"מ,קונצרני, ממשלתי) אזבאמת שוקת יכולה להיחשב כלי סולידי.
בכל מיקרה שיהיה לך חג שמח , ואל תהרוס לך את סוכות בגלל כמה לירות
כואב לי הלב לשמוע...ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
מקווה שלא מדובר בסכום גדול...
אני קורא את השרשור לאחר הפקיעה ואני ממש בדמעות, כואב ליציטוט:
פורסם במקור על ידי zapod
באמת על ההפסדים.
אני לפקיעה נכנסתי כתוב בקול 1250 וזאת לאחר שהרחקתי מקול 1240 שאיתו פתחתי את החודש. ובפוטים נכנסתי כתוב ב- 1100 שכתבתי בשבוע לפני הפקיעה במה שאני קורא איסוף זבל מהרצפה.
ליקוט הפרמיות הנמוכות הוכיח עצמו באי הפסד כבד.
כפי שאני כתבתי פעמים רבות - אני פאניקיסט ומעדיף לכתוב אופ' ב20 ש"ח מאשר להסתכן.
כפי שחז"ל אמרו - פרוטה לפרוטה מצתרפות להון גדול.
לפקיעה אסור להיכנס, לשיטתי, קרוב יותר מ-3-3.5% לסטרייק ואם אני פתוח קרוב מגלגל בלי למצמץ.
איציק
אם הרווחתה עד עכשיו , לבריאות קח את הכסף ותהנה ממנו, כי גם הדרך שלך מובילה בוודאותציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
למחיקה. כלי מסוכן מאוד שוקת רחבה, מסוכן מאוד.
- אני מסכים עם "פועל קטן" ולאור העצה שלו הוא "פועל גדול" כי העצה שלו שווה זהב, כי הוא נתן את התשובה איך אפשר לרבע את המעגל, וכיצד אפשר לאכול את העוגה=השוקת בלי הסכונים, אז מה לא?
- לא, השוקת לא צריכה להיות יותר רחבה, כי אז עושים יותר כסף למגדל, וגם הרווח שלנו זעום ומצומצם, אז מה לעשות?
- לפי "פועל קטן" הדרך היחידה לעבוד בשוקת היא לסכן אך ורק 10% מהתיק, ואז בגלל הסטטיסטיקה זה יעבוד לטובתנו, למה? מדוע?
- כי אם פעם בשנה נימחק, כמו היום, אז הלכו אך ורק 10% מהתיק, וזה כולל כמובן את הבטחונות, וככה גם אין "הרחקות סרק" שעולות לנו הרבה כסף בגלל תנודתיות המדד, אז חג שמח, תודה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
ממש עצוב לי לשמוע אופיר :(
עיצה שלי
אל תהיה לבד!
תספר זאת לאנשים קרובים אלייך
בדגש על אנשים אופטימיים שיעודדו אותך
ולא אנשים שעושים דברים אחרים...
[quote=פועל קטן]יש דברים גרועים יותר בחיים מלהפסיד קצת כסף, אז לא נורא. אם זאת לעינייננו בזמנו היה לנוציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":8fey9r9k
ויכוח ארוך , לגבי הכדאיות של כתיבות שוקת, וספרתי לך מניסיוני על הפעם שגם אני מחקתי חצי תיק. לדעתי המסקנה שלך שהשוקת צריכה להיות יותר רחבה, היא שגיאה. שוקת רחבה
היא כלי מאוד מסוכן.
הדרך היחידה לעבוד בשוקת לפי דעתי , היא לסכן תמיד 10% מהתיק כאשר 5% בצד הפוטים
ו5% בצד הקולים, ולא להכפיל ולא להרחיק ולא שום דבר. כאשר את היתרת התיק יש להשקיע
בהשקעה סולידית (מק"מ,קונצרני, ממשלתי) אזבאמת שוקת יכולה להיחשב כלי סולידי.
בכל מיקרה שיהיה לך חג שמח , ואל תהרוס לך את סוכות בגלל כמה לירות[/quote:8fey9r9k]
אם לא מרחיקים כשצריך, זה הפסד כמעת וודאי של 10% מהתיק, אני לא בטוח שישנים עם זה טוב בלילה...
דפרוג, תודה על התשובה אך עדיין לא הבנתי. תוכל להיות יותר ספציפי? היכן ניתן לראות סגירה המונית של CALL-ים? כפי שכתבתי מנתוני סוף יום של יום ראשון (פוזיציות פתוחות -> שינוי יומי) לא ניתן לראות זאת, מצורף הקובץ. היכן ניתן לראות גרף של מדד בנקים מול המדד? תודהציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
איציק, אני מאמץ בשתי ידיים את מה שאתה כותב. חטפתי כזה צינור, שבחישוב גס יקח לי 18 חודשים להתאושש ממנו. יש לי הרגשה של "נמאס". אני מבין את gomer לחלוטין.ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
ברוב החודשים קודמים, פעלתי בדיוק לפי מה שכתבת. לא עניין אותי בכלל איפה הפקיעה. היה לי ים רווח בכל צד. הפעם זה לא היה כך. יותר מדי הייתי בטוח שיהיה בסדר. ולא היה בסדר.
לגבי מה שכתב פועל קטן, כעיקרון אתה צודק. אני משחק עם סכום שהקדשתי למשחק. זה לא כל חסכונות החיים שלי. רחוק מזה. אם מחקתי חצי, אז מחקתי חצי מהסכום שהקדשתי למשחק. לא שזה מעט, אבל זו לא מכה שתשפיע על אורח החיים שלי.
לכן, אני מתכוון לחזור ולכתוב שוקת רחבה, בסיגנון איציק. כלל אצבע שמתגבש אצלי, הוא שיעד הרווח צריך להיות לא יותר מ 25% מהסטיה. אם הסטיה היא למשל 10% עכשיו, אז יעד הרווח צריך להיות לא יותר מ 2.5% חודשי.
אגב, מקור הבעיה אצלי, כפי שאני מנתח הוא שתמיד שנבהלתי והרחקתי, בסוף זה היה סתם. ועד שהגיע פעם אחד שלא הרחקתי, אז פתאום חטפתי אותה.
ובנתיים, נהנה מהחג, וקוסאומו הכסף.
itsikf1 , אין לך בעיה של סחירות במרחקים כאלו?
כמו רבים גם אני חטפתי על ה 1220 שלי, ומה שמטריד (מעבר למחיקת רווחי 5 חודשים וחלק מהקרן) זה שחוץ מ"זהירות כללית" בסטיה נמוכה, לא הייתה לי אינדיקציה לפעול אחרת...
מסקנות אופרטיביות מישהו?
כמו חלקכם גם אני הפסדתי המון.וזה קורע אותי מכיוון שכבר חודשים שאני עובד על עצמי לעבוד סולידי אך משום מה יש לי נאחס ובשבוע האחרון התפתתי ודוקא אז היתה הפקיעה האלימה ביותר שהתרחשה כאן מזה חודשים רבים. גם בעבר נכוייתי מפקיעות אלימות (שנה שעברה בנובמבר נראה לי) והלקח שלי אז היה לא להתפתות ולא להיות גרידי!!ואכן כך עבדתי חודשים רבים למרות שכל פעם דיגדג לי בעיקר מלקבל סמס כל שבוע על עוד אסטרטגיה שהניבה 10% על אף שזהו לקח שכבר הפקתי בעבר אני חייב לשים לעצמי חוקים בל ייעברו ולהצמד אליהם לא להתפתות אחר הלכי רוח שלבסוף מתבררים כעורבא פרח.פועל קטן אני לא מסכים איתך מכייון שעל אף שנכוייתי הפעם זוהי רק אשמתי שלא עבדתי לפי הכללים שיוסי לימד אותנו בקורס (אחד מהם זה לעולם לא להיכנס לפקיעה!!ולא משנה מה) אם הייתי נצמד לכללים ושומר על המרווחים בלי להיות גרידי אז היום הייתי עשיר יותר חבל שזה תמיד בדיעבד..
חג שמח לכולם ושנשמע בשורות טובות יותר
המחשבות מתרוצצות:
בעבר, היה שבוע פקיעה שהייתי תקוע בו בסין, והפקיעה עצמה הייתה כשהייתי על מעבורת בין סין להונג קונג. היה לי מספיק מרווח בכל צד.
אז אולי כלל אצבע (לכל אסטרטגיה באשר היא) צריך להיות כזה: אם אתה בודק מה המדד יותר מפעם ביום, סימן שמשהו לא בסדר. האסטרטגיה צריכה להיות כזו, שלא יותר מדי מעניין אותך מה הולך.
ליבי ליבי עם כל המפסידים בגדול. אחד הדברים הראשונים בבוקר היה להכנס לכאן ולהתחיל לראות את התגובות.
הראל בשרשור אחר הפנה אתכם לדברים שכתבתי. כדאי שתקראו ותפנימו.
מבחינתי קיבלתם את סיכת מלחמת ספטמבר 2010. אתם עכשיו עם ניסיון. חלקכם עדיין בהלם קרב ובצדק. יש לעשות בדק בית.
חלקכם החליטו לוותר. לדעתי בצדק. לא כולם בנויים לזה.
לאסוף רווחים בכפית ולהפסיד את כל הדלי בחודש אחד זה בדיוק אופי הרווח/הפסד באסטרטגיה זאת. היא מסוכנת ולא מתאימה לרובכם. רק החזירונים הקטנים מרויחים והחזירים תורמים את כספם לזאבי המעו"ף.
אל תנסו להחזיר הפסדים בכוח. תשדרגו את חוקי העבודה שלכם.
הצלחות לכולם,
סביון.
אני מניח שרובנו ציפה לתיקון/איזון ולא לעליה רציפה ומהירה.ציטוט:
גם ככה יעד הרווח נמוך (יעד נמוך בדיוק כדי לא לדאוג יותר מדי לעניינים). לקזז ממנו עוד ע"י סגירה מוקדמת גורם לספקות לגבי הכדאיות.
לשנן חזק: לא להיות גרידי
ערב טוב,
ליבי, ליבי עם כל המפסידים.
זה מאוד מצער לשמוע על כל ההפסדים הללו.
ממעקב אחר הניהול החודשי רואים את הניסיון והמחשבה להיות שקולים וזהירים.
החודש פשוט קרה "המקרה הבלתי סביר".
פקיעה קודמת 1135, פקיעה החודש 1229, תנועה של 94 נקודת, ללא תיקון מטה, מקסימום דישדוש מתיש במעלה המדרגות.
אותו הדבר יכול לקראת גם בכיוון ההפוך, בירידות זה עשוי להיות אגרסיבי ומהיר יותר.
זהו בעצם הסיכון העקרי והמרכזי של ניהול שוקת רחבה, הוא בהכרח נדיר אבל בסופו של יום הוא קורה.