"So say we all"...ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
Printable View
"So say we all"...ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אם כ אד מאיתנויקנה תעודת סלעהמעוףב-20000 ש'ח,מה יקרה?
אז יהיה לכל אחד מאיתנו תעודת סל ב 20,000 ש"ח. לפחות בהתחלה. אחר כך לך תדע.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
שלום חברים,
יוסי אלוף לימד אותנוו בקורס שאסטרטגית כתיבת שוקת, מתאימה לשוק מדשדש ולא לשוק תנודתי.
לא בכל חודש מתאים לכתוב שוקת רחבה.
אני חושב שכולנו ידענו מראש שיהיה חודש תנודתי, ובכל זאת בחרנו לבצע אסט. של כתיבת שוקת.
בדיעבד הנכון היה לקנות שוקת.
כולנו צרכים ללמוד מזה.
מקווה שלא תהיה מפולת בארה"ב בסופשבוע, כי אז בפתיחה נמוכה עם סטיות תקן גבוהות, יהיה כמעט בלתי אפשרי להזיז. ראינו בסוף היום איך הסטיות הגדולות מקשות על הזזת הקצוות.
מקווה בשביל כולנו, שבוע רגוע/מדשדש יותר
מאיר טל
מאיר אתה צודק, בתקופות כאלה שוקת רחבה לא "שווה" את הסיכון שלה.
כל החודש אני עוסק "במגננה" ובצימצום רגלים.
לפחות נשארתי עם פוט 1090 קנוי , מראשית בניית השוקת, ונראה לי כי בסוף בפקיעה הוא ישלם לי והרבה.....
מקור הרע היה שפתחנו את השוקת לפני הירידות גדולות. כאשר סטיות התקן היו נמוכות. כשנפתח ביוני, נוכל לפתוח בטווח הרבה יותר גדול, עדיין להכניס הרבה כסף ולהסתכל באדישות על השוק.
צריך לזכור שזו פעם ראשונה שאנחנו מיישמים שוקת בשוק תנודתי, וגם זה צריך את הניסיון שלו.
חוץ מזה שלא תמיד אפשר להרוויח. חודש אחד לא מוצלח נשמע סביר לגמרי.
מקווה מאוד שמחר יהיה בארה"ב ירוק חזק :cry:
להפך בשוק יורד עם תנודות גבוהות ניתן לסגור רגל בלי נזק ואפילו עם רווח.ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
איך שדברים מתגלגלים.
רוב הזמן ביקשנו ירידות וכשאלו באות- אנו רוצים עליות
רצינו סטיית תקן שתיתן בשר- וכעת זה גורם הנזק הישיר.
בבקר קניתי פוט 1030 כתוב ב-65 ובמשך היום לא הרגשתי בטוח לכתוב אותו גם ב-200, שבוע לפני הפקיעה ומרחק של 7 סטרייקים.
אני ממליץ לכל מי שכתוב פוטים קרובים ולמקרה של ירידות חדות - לשקול קניית הגנה באותו פוט לחודש יוני.
שבת שלום
[attachment=0:1psbj8wz]08-05.jpg[/attachment:1psbj8wz]
זה נכתב ב 8 לחודש בשרשור אחר.
כפי שהמלצתי גם יישמתי וקניתי את כל הפוטים (1040) לאחר התיקון וברגע שהייתי מאוזן עם הרווחים בקולים.
כך שהחודש לא הרווחתי אבל מה שיותר חשוב "לא הפסדתי" (באופציות).
אני ישן רגוע והירידות החדות רק מעלות לי תחושת דה ז'ה וו לסביבות מרץ 2009 ונראה לי שבקרוב מאוד יהיו הזדמנויות כניסה למניות שיתנו רווחים נאים מאוד עד לסוף שנה זו.
יש פה כמה חברים שממש ברור כשמש שככל שהזמן חולף הם מקבלים ביטחון עצמי מופרז
ומוכרים פוטים קרובים מדי כשהסטיות במגמת עליה.
אנא מכם , תעצרו רגע ותחשבו מה זה עושה לכם?
ההגנה תעלה כפי 6 מהכתיבה . האם זה כדאי?
אם מופסדים אולי כדאי לגלגל ליוני למדדים נמוכים יותר באותו מחיר שסוגרים את הכתיבה המופסדת .
כך יורדים מספר מדדים ויותר רגוע ל חודש הקרוב.
מצטער שאני נודניק, אבל זה מאהבה, כואב לי על כל שקל הפסד שלכם וגם על כל שקל עמלות מיותרות ששולמו וגם על כל שקל של קיטון ברווח.
אני פתחתי לפי כללי הברזל שלי ב 980 לאחר הפקיעה הקודמת ולא איבדתי לילה בלי שינה, בכל יום של ירידות חדות פתחתי עוד כתיבות בפוטים 950-960 ולא התקרבתי כלל ברגל הפוטים.
980 מרוחק כרגע מעל 11% ונראה בטוח יחסית - אם יבוא ברבור שחור ההפסד יהיה מינמאלי אם לא יבוא ברבור כזה זה יהיה אחד החודשים הכי רווחיים שלי - וזה כי הייתי מוכן ללקט גרושים בהתחלה כדי להיות בטוח לקראת הסוף.
קריסה לכיוון 980 עדיין אפשרית - לא אשקר - אך גם במפולת במחזור הענק ביום חמישי לא עלה בי פחד אלא כתבתי מתחת כמויות יפות.
בקולים קרבתי עד 1230 גם בכמויות נאות (גם מרחק 11%) וביום ראשון אנסה להגדיל שם (למזלי יש הפסקת צהריים של 30-45 דק').
שוב זכרו את כללי הברזל- פוט לא כותבים קרוב יותר מ 15% משער הפקיעה הקודם לא משנה אם מדובר בגרושים.
איציק.
איציק צודק, פתחתי את החודש עם כתיבת פוטים ב990 , רק שם הרגשתי די בנוח.
ואת רוב הכסף עשיתי מקירוב קולים ל1170, בתקווה לסגור אותם ביום ראשון - שני.
אין סיבה להיות חמדנים, תמיד צריך לחשוב על הסיכון קודם, ולנסות לקחת את הכסף בשוקת רחבה, איפה שהוא ממש זרוק על הרצפה בלי להסתכן, כי מטרת השוקת היא להיות אסטרטגיה הכי בטוחה קודם כל, וגם מבחינתי חמש אחוז בטוחים של רווח בחודש, בלי הרבה עצבים, זה מעולה!!!
צריך תמיד לזכור:
חמש אחוז חודשי = מעל מאה אחוז שנתי.. ולזה לדעתי צריך לשאוף בשוקת, לפתוח ממש ממש רחב בתחילת החודש, לקחת את החמש אחוז הבטוחים, ולא לרוץ ולקרב.
יום טוב!
סליחה, לא מעל מאה אחוז... אבל קרוב למאה אחוז, שזה גם מעולה.
8-)
איציק, יש לי שאלה. גם אני עושה בדיוק את אותו הדבר - כתבתי PUT-ים על 990 ולאחר מכן (אחרי שקניתי אותם שחוקים לגמרי) כתבתי על 970. בצד העליון אני נמצא על 1240 (אקדם מחר טיפה - תלוי במחיר). הבעיה שבמרחקים האלה פשוט אין שום סיכוי למצוא את הצמדים שהפרשי המחיר ביניהם יתנו לפחות 25-30 ש"ח וזה גם אחרי קפיצה גדולה מאוד בסטיות. כלומר במידה ומתרחקים, למעשה האפשרות היחידה להרוויח, זה לכתוב חשוף (וזה מה שעשיתי עם כל ההבנה שלי על הבעיתיות של המהלך הזה). בגלל זה גם כתבתי מעט מאוד יחידות, אך הבעיה היא אמתית ואין לי תשובה עליה. כמו כן כתיבה חשופה גם במרחק רב (במיוחד בשלבים מתקדמים של חודש) היא לא בהכרח בטוחה יותר מאשר כתיבה קרובה יותר עם הגנה צמודה. איך התמודדת עם זה?ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
הכל נכון וחשוב לשמור על הכללים, ואין ספק שהחודש התנודתיות והקפיצה בסטיות הסבה לרובנו נזק,
אך עם זאת - אני לא רואה איך עושים 5% (אחרי עמלות ומיסים כמובן) בחודש רגיל אם שומרים על 15% בפוטים.
סתם לדוגמא, 100K שח בטחונות, נניח שחצי מהתקבול מתקבל מרגל הפוט וחצי מהקול:
צריך להכניס 2500 שח מרגל הפוט. בניצול מלא של הבטחונות הדבר שקול ל100 כתיבות עם הגנה צמודה מכל צד כשהמרווח הוא לפחות 25 שח. (ובחישוב הזה לא הכנסתי עמלות ומיסים).
לא בדקתי את זה, אבל האם הפוטים ב980-970 נתנו הפרש כזה החודש? ואם כן, האם זה לא קרה רק כשהמדדים ירדו חזק וכבר לא היו 15% בין הכתיבה למדד הנוכחי?
לטעמי, במרחקים אסטרונומיים אפשר לפחות בתחילת החודש לכתוב הגנות במרחק של שני סטרייקים.
בהצלחה!
מי שהיה מספיק חכם (ואני לא בניהם), ופתח ברגעי ההיסטריה, היה יכול לקבל הפרשים מצויינים במקומות האלו. למשל לפני שבועיים ומשהו, כאשר 1040 נגע ב 400 ש"ח ליחידה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
למעשה זו המסקנה העיקרית שלי לשוק תנודתי. לדעת לנצל הזדמנויות. לפתוח כאשר השוק בפאניקה לאחד הצדדים. אז אפשר לפתוח רחוק ובמחירים מצויינים.
למעשה הצלחתי ליישם את זה ביום חמישי, כאשר פתחתי 1030 מוגן 1020 עם הפרש מצויין של 60 ש"ח ליחידה. מי היה מאמין בחודשים הקודמים, ששבוע לפקיעה יהיה אפשר לקבל כזה הפרש במרחק של 70 נקודות מהסטרייק.
במרחק כזה אני כותב חשוף.
בגלל זה משאיר 50% בטחונות פנויים בתחילת עד אמצע החודש כדי לגלגל מטה אם קורה קריסה.
אופיר, כשאתה יודע שהשוק תנודתי - אולי זו אסט' נכונה - לחכות להזדמנויות שכאלה, אבל זה שקול להימור. עלול להיווצר מצב שבו אתה מחכה להזדמנות והיא לא מגיעה, ואם תכננת בתחילת חודש להיות X אחוזים רחוק מהמדד, האופציות בטווח הזה נשחקות לגמרי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
מסכים לגמרי שהחודש לו היינו מחכים להזדמנויות הכל היה נראה טוב יותר, אבל לך תדע מראש אם הן יגיעו או לא...
להזכירך, ביום חמישי ירדנו מרמת ה1100 לתקופה קצרה. לפתוח 1030 זה פחות מ7%. אתה מתכוון לסגור את הכתיבות האלה או להמשיך לפקיעה?
בסופו של דבר אין הבדל מבחינת הרווח באחוזים אם אתה כותב עם הגנה צמודה ומקבל 30 שח או במרחק 2 סטרייקים ומקבל 60 שח על פי שניים בטחונות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
אין ספק שהחודש נצטרך לסגור לפני הפקיעה.
במידה והנגיד יחליט לעלות את הריבית מחר, תיהיה לדעתכם השפעה כלשהי על הבורסה?
זה עלול להיות טריגר נוסף לירידות ואלי אף עדיף לסגור כבר מחר...
סטיות התקן שוב דפקו היום את השחיקה. עלו כבר לאזור ה 30. די מקלקל את האפשרות להתחיל לסגור היום.
ציטוט:
ייתכן שבמהלך היום יירגע באופן יחסי, ואז נוכל להתחיל לסגור
חברים,
עם מה לדעתכם "בטוח" להישאר לפקעיה?
1040 בפוטים ו 1180 בקולים זה בטוח?
אילולי השבוע המוזר הזה שלא ידוע מה יקרה בו (ב 26.5), התשובה שלי הייתה חיובית.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אבל שורה תחתונה, אין לי שמץ של מושג :shock:
מאד תלוי איפה נעמוד ביום רביעי. אם בסוף יום רביעי נעמוד יפה באמצע התחום, אני לא רואה בעיה. אבל מצד שני, אם ביום רביעי נעמוד באמצע התחום, עלות הסגירה תהיה ממש שקלים בודדים + עמלות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
שאלת הפקיעה החודשבאמת בעייתית בגלל האי וודאות עם השדרוג של המשק. אך אחד לא יודע מה בדיוק יקרה ולכן כנראה עדיף יהיה "לא לקחת שבויים" ולהעדיף סגירה מוקדמת גם עם המדד יעמוד "נח". אני כתוב 970 ו-1210 ובכל זאת לא בטוח שאשאר לפקיעה.
שלום לכולם,
אני היום בחרתי לסגור את רגל הפוטים שלי לגמרי, הייתי כתוב 1060 ועל פי החוקים יש להכנס לשבוע הפקיעה במרחק של לפחות 5%. גם אחרי יום ירקרק המדד נמצא רק 4.5% מהכתיבות. צד הקולים עומד בתנאים ועל כן טרם סגרתי אותו. ענן הירידות עוד נשא באוויר וכבר הראה לנו כיצד הוא מסוגל לגמוע אחוזים רבים בזמן קצר. אולם אין לדעת מה צפוי לנו מחר. במידה ונראה עליות, סטיות התקן ירדו, התטא תפעל ותהיה לי עדין הזדמנות לסגור את רגל הקולים במחיר זהה להיום.
הסגירה המוקדמת גרמה לי הפסד והחודש אני עומד על תשואה שלילית של 3%. יחסית לחודש לא שגרתי אני חושב שהמחיר ששילמתי שווה את הנסיון הרב שצברתי. פעמיים החודש חווינו סופ"ש מלחיצים שגרמו לי להבין היטב את החשיבות בבטחון השוקת על פני תשואה.
בנוסף למדנו להכיר היטב את סטיית התקן ויכולתה לעמוד אל מול התטא.
המשך יום נעים,
ד.
מת על הטתא!!! :P
היווניה הכי שווה שיש
סגרתי 1060. ניצלתי את השוונק של השוק עכשיו למעלה, וסגרתי.
נשארתי פתוח על 1030 מוגן 1020.
יאללה ירידות!!!!!!!!!!!! :d
שיגמר החודש הזה :d
עכשיו כשרגל הפוט סגורה ללא בעיות מתחילה רגל הקול להיות בעייתית
אני מקווה שמחר הדשדוש ותטא יקירתנו יעשו את העבודה
מסכים איתך. בדיוק אותה הרגשה. התזוזות הקיצוניות האלוציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
באמת משגעות. עכשיו כשסגרתי את 1060, אני מוצא את עצמי מקווה לרוחות פסימיות ודיכאוניות...
בכל אופן, אין לי ספק שאת יוני אני אנהל קצת אחרת.
"קצת" :dציטוט:
יש לך תוכנית?
לי ברור כי פתיחת שוקת רק בזמנים של "רגיעה" ובוודאי לקראת שבועיים אחרונים, יש לפתוח את עיקר השוקת.
רעיונות כלליים ולא מבושלים עד הסוף, לשוק תנודתי מאד שאינו שוק קורס:ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
בזמנים של תנודתיות גבוהה, טוב לשבת על הגדר. לפתוח דווקא כשיש תנועה חדה לאחד הכיוונים. תנועה חדה למעלה - פותחים קולים ולהיפך. לפתוח הרבה יחידות רחוקות ומוגנות. עבודה לא מוגנת לא טובה בתנודתיות גבוהה. צריך לתת פור רציני מאד לפוטים. אם יש רווח באחד הצדדים, סוגרים אותו.
הבעיה שיש בשיטה הנ"ל: מפסידים רווח פוטנציאלי אם השוק מתייצב והסטיות יורדות.
לחודש הבא - בתקווה שהחודש הזה יסתיים טוב אני הולך לנסות את האסטרטגיה הבאה :ציטוט:
40% מהכסף על שוקת רחבה לפי הכללים
40% על ניצול תנודתיות - מעין "מסחר יומי "
ו 20% לגיבוי
דמי כיס מסכים איתך בעניין ההגנות. זה מוסיף שקט נפשי ונותן אפשרות לביצוע תנועה באופן מושכל.
הקושי, בגישת הפתיחה בהתאם לנדנדה, זה שכנראה רוב הזמן יש "התנדנדות" עד שפעם אחת, הנדנדה לא עולה אלה ממשיכה לרדת.
דבר שני, בתקופה תנודתית יש מצד אחד חשיבות להמתין את השלושה ימים בטרם קידום רגל, על מנת לראות שאכן המדד נע לאותו הכיון ומצד שני להיות כתוב מספיק רחוק כדי שלא נזדקק לתקבול בקידום הרגל המרוויחה מוקדם מדי שאז התיקון חזרה יכול להיות אגרסבי.
ולכולנו זכור המלצת שחקן בתחילת חודש לקדם מהר ל- 1160 ואת התיקון המהיר של המדד למעלה.
לדעתי בתקופות כאלו אסור לנצל מראשית את כל הבטחונות , אלה להגביר כתיבות מאמצע חודש.
שימו לב כי עדיין אין גבול מוחלט תחתון,3 ימים לפקיעה וזה אומר דרשני.
הלקח שלי מהחודש הוא לא להיות גרידי, לפתוח שוקת רחבה ככל שניתן
לקדם רק לטווחים בטוחים מאוד,אז ניתן להתרחק מהקניה עם ישכמובן בטחונות
גם השקט הנפשי שווה
אני רוצה להעלות עוד רעיון, שבעצם זה לא ממש שוקת רחבה, אבל זה מגיע כמסקנה מהשוקת. כבר קרה כמה פעמים (למשל אתמול), שבסוף יום מסחר מצאתי את עצמי במצב עם סיכון. למשל להיות פתוח בקול 1160 במרחק של פחות מארבע סטרייקים. זה לא סיכון היסטרי, אבל הבעסה הוא שהוא הגיע תמיד בלי הפרס.
נניח שמנהלים שוקת רחבה קלאסית עם 50% מהביטחונות. שומרים עוד 50% לכניסות ויציאות אגרסיביות ומהירות. למשל כניסה אגרסיבית אתמול בתום יום המסחר, באזור ה 1160, ויציאה מייד בחזרה למחרת. ומה הקשר לשוקת רחבה? את הכניסה האגרסיבית עושים במצב כזה שהיינו מוכנים להיות בו גם בשוקת רחבה. זאת אומרת שאם הנחת הבסיס לא מצליחה מייד, אז כמו שכתוב בהגדה של פסח: "והטתא ברוכה היא, מצילנו מידם".
נראה לי כיוון מעניין, ושווה לנסות אותו ביוני.