לדעתי זה לא השחלה - לא חיזוי ולא כלום.
זהטבע. ככה זה שיש לנו מניות כה כבדות במדד.
Printable View
לדעתי זה לא השחלה - לא חיזוי ולא כלום.
זהטבע. ככה זה שיש לנו מניות כה כבדות במדד.
לא יודע. מתפתחת אצלי תיאוריה של ת"א חוזה באחוז קליעה לא רע, את מה שילך יותר מאוחר בארה"ב.ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
בנתיים ברמה של תחושה. אבל זה נראה לי ככה.
אגב, ארה"ב בנתיים נחלשת בעיקביות. האם המשקיעים שם ראו את ת"א??? :d
זה משהו שדי קל לבדוק (לפחות היסטורית, אין הכרח שתהיה כל השלכה על העתיד).ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אם תארגן לי את נתוני התנועה של השעה האחרונה בארץ (או את שערי המעוף שעה לסיום לצורך העניין, לי אין מושג איפה לצמוא כזה מידע) נוכל לבדוק די בקלות את המתאם הסטטיסטי לכיוון התנועה בוול.
הפעם נראה שתיאוריית הקונספירציה לא ממש עובדת.
אבל אם מחפשים גורמים שיכולים לקלקל את הקורלציה (חוץ מימי עסקים - ראו בסקירה האחרונה של שחקן) אז מה דעתכם על אפקט ספטמבר?
שלום חברים
אני מלקק פצעים לאט ובזהירות.
למזלי עוד נותרתי בחיים הפיננסיים.
כל מה שעשיתי עבד הפוך.
בינתיים בנזק כבד הן בשוקת והן באסט' אחרות.
היו לי פיקים גבוהים בשלש שנים האחרונות של רווחים של מאות אלפי שקלים בחודש,
וכן הפסדים דומים.
שנת 2009 הייתה שיא של הצלחה מטורפת שמעט סיממה אותי.
מאז בעקביות אני רואה הצלחות קטנות של כמה אלפי עד עשרות אלפי ש"ח בחודש, ואז באים חודשים של מכות חזקות.
המכה הפעם הייתה החזקה מכולם.
בחשבון של שלש שנים אני רואה שגם רווח קטן כל חודש שהסיכון בו היה קטן יותר הייתי מרוויח יותר.
החלטתי מעתה לעלות לאט לאט למה שהיה קודם לא סתם ללא חזירות אלא באופן מדוד להתרחק מסכנות.
מקווה שאעמוד בהחלטותי.
בינתיים השוקת שלי כמעט סגורה עם הפסד של כ-18K שהם כ-25% הפסד.
פוחד לכתוב אפילו 950.
האימרה המפורסמת אותה למדתי דווקא בהקשר למעוף - להרוויח בכפיות ולהפסיד בדליים - מקבלת משנה תוקף החודש הזה....
נראה לי שאין מצב לצאת מורווח מהסיפור הזה ולמרות זאת - כולנו מקווים להכות את השוק
מעניין....
האם זה ביטוי לאישיות, להתעסקות, או לחלומות נשגבים...
וסליחה על הפילוסופיה בגרוש :roll:
חבלציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
עצתי לך ,וזה מה שאני הולך לעשות
להצמד לאיסטרטית משה
ביחוד כמו זו האחרונה
שכתב 4 בפוט 950
ובכסך קנה מרווח של 30 נקודות בין 1010 ל 980
צד מחוק לדעתי
אבל ביצע גם בקולים ושם הוא יראה כסף
למה אני אוהב אותה
1.עלות שלילית
2.יחס סכוי /סיכון רווח/הוא אדיר
3,ביטחונות נמוכים
מחר מחרתיים קול 1120 יכנס לכסף
והברכה תשרה על האיסטרטגיה
http://www.zerosum.co.il/Users/561/Positions/Show/16124
גם אצלי הנזק ממשי. אני חוזר שנה אחורה.
אבל אני כבר עם הפנים קדימה.
לדעתי מוקדם להספיד את השוקת/מסחר בניגזרים.
וזו למעשה הפעם הראשונה שאני חווה מסחר בסטיות של 28-32.
וזה חלק מהניסיון שצריך שיהיה.
אני בהחלט שוקל מה לעשות עם ספטמבר. עדיין לא החלטתי.
גל הירידות בהחלט יכול להמשיך.
עבודה זהירה עם סיכון סביר בסטיה גבוהה יכולה להביא בשקט 10% בחודש. זו ההתרשמות שלי.
יש מצב להשאר בחוץ שבועיים ראשונים. ממילא מהניסיון שיש לי באוגוסט, השחיקה התחילה לעבוד רק השבוע.
ואולי לפתוח בעיקר למעלה ורחוק. למשל 1250.
גם אני אהבתי את האסט' של משה, בעיקר בגלל הטווח האדיר שהיא נותנת. 940 זה אומר ירידה של 25% מאז פקיעת יולי, מה שלמיטב ידיעתי לא קרה אף פעם.ציטוט:
פורסם במקור על ידי קאריה
לגבי כניסת הקול 1120 לכסף, זאת שאלת מיליון הדולר. עד עכשיו כל הנסיונות לפרוץ את תקרת הבטון ב-1102 נכשלו
ההפסד החודש הוקטן רשמית בחצי (כבר היה 13K):
http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/15637
:d
הירידה היום מסתדרת לי מצויין.
כעת (כמעט) אינני חושש, לא מהקולים (1150) ולא מהפוטים (953.4). ככה ניתן להכנס לשבוע פקיעה.
אני גם כבר גמרתי את החודש.
קולים 1170, פוטים 900.
ירידות עצבניות קצת היום. לא ככה?
בנקים יורדים 3.6%.
פיץ' משאיר את דירוג ארה"ב על כנו...
שאלה האם הם פחדנים?
או שבאמת מאמינים שזה המצב.
הם פשוט קצת יותר הגיוניים. זה די אידיוטי שהדרוג של ארה"ב נמוך ממדינה כמו לוקסמבורג.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
אני בכלל חושב שהחלוקה לדרוגים יש לה רזולוציה גבוהה מדי. אם היית חלוקה יותר גסה היה היגיון כלשהו.
סוכנויות דירוג לא קובעות מצב וגם לא משנות אותו. הן רק אומרות מה דעתן המקצועית על המצב.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
אם אתם רוצים לקבל תמונה, שהיא די מחרידה, על מצבה של ארה"ב תכנסו ללינק הבא:
http://www.usdebtclock.org/
למי שלא מתמצה בשמות של ספרות, הספרות ה-13 וה-14 מימין הם עשרות טריליונים (טריליון זה מיליון פעם מיליון). לא מומלץ לבקר באתר זה לפני השינה...
[quote=דמי כיס]הם פשוט קצת יותר הגיוניים. זה די אידיוטי שהדרוג של ארה"ב נמוך ממדינה כמו לוקסמבורג.ציטוט:
פורסם במקור על ידי "Bursa_Guy":43mgbmi9
[/quote:43mgbmi9]
תפקידו של דירוג האשראי הוא למדוד את יכולת ההחזר של לווה שנטל חוב בעבר בין אם זה פירמות ובין אם זה מדינות. יש מקומות שזה קיים גם לגבי משקי בית (למתן משכנתאות וכו').
הגירעון התקציבי של לוקסמבורג הוא 1.8 אחוזי תוצר (חצי מזה של ישראל) והחובהלאומי ברוטו שלה עומד על 18% (בין שליש לרבע של החוב שלנו*. לעומת זאת, הגירעון השוטף, רק הפדרלי (יש גם חוב של מדינות) עומד על 10% תוצר והחוב הלאומי (כנ"ל) עומד על 100% תוצר.
לכן, צר לי כיס, אבל אני לא ממש מבין מה אידיוטי בזה שהדירוג של לוקסמבורג גבוה מהדירוג של ארה"ב.
אם משהו לא הגיוני זה הדירוג הכמעט מושלם שיש עכשיו לארה"ב. לשם השוואה מול מדינות ה-PIIGS: החוב של פורטוגל הוא 93% והגירעון 9%. נמוך מארה"ב. ספרד: חוב של 60% (נמוך מישראל) וגירעון של 9%. רוצים עוד???
חבר שלי שעובד ככלכלן באחד הבנקים, אמר לי שיש גם הוצאות כבדות של ממשלת ארה"ב שלא נכנסות למאזנים...
(שהם נסתרים מעין המשקיעים הפשוטים).
בשורה תחתונה הבחור אמר לי לפני חצי שנה שארה"ב אמרוה לרדת ב30 אחוז כדי להגיע לשווי האמיתי שלה,
בנתיים ירדנו סביבות 10 אחוז מאז...
בואו נראה אם הוא צדק.
גיא.
[quote=רואה ממטר][quote="דמי כיס":3u3gqck4]הם פשוט קצת יותר הגיוניים. זה די אידיוטי שהדרוג של ארה"ב נמוך ממדינה כמו לוקסמבורג.ציטוט:
פורסם במקור על ידי "Bursa_Guy":3u3gqck4
[/quote:3u3gqck4]
תפקידו של דירוג האשראי הוא למדוד את יכולת ההחזר של לווה שנטל חוב בעבר בין אם זה פירמות ובין אם זה מדינות. יש מקומות שזה קיים גם לגבי משקי בית (למתן משכנתאות וכו').
הגירעון התקציבי של לוקסמבורג הוא 1.8 אחוזי תוצר (חצי מזה של ישראל) והחובהלאומי ברוטו שלה עומד על 18% (בין שליש לרבע של החוב שלנו*. לעומת זאת, הגירעון השוטף, רק הפדרלי (יש גם חוב של מדינות) עומד על 10% תוצר והחוב הלאומי (כנ"ל) עומד על 100% תוצר.
לכן, צר לי כיס, אבל אני לא ממש מבין מה אידיוטי בזה שהדירוג של לוקסמבורג גבוה מהדירוג של ארה"ב.
אם משהו לא הגיוני זה הדירוג הכמעט מושלם שיש עכשיו לארה"ב. לשם השוואה מול מדינות ה-PIIGS: החוב של פורטוגל הוא 93% והגירעון 9%. נמוך מארה"ב. ספרד: חוב של 60% (נמוך מישראל) וגירעון של 9%. רוצים עוד???[/quote:3u3gqck4]
מסכים עם כל מילה רק אוסיף דבר מילה אחת
במידה ולא היו קוראים לה ארהב אלא לדוגמא יוון מממממממממממממזמן היו מורידים לה דירוג ולא רק S&P אלא כל חברות הדירוג מקיר לקיר היו מורידים לה את הדירוג (כולל חברת הדירוג של אפגניסטן לוב ועירק :d ) וההסבר היחיד שזה לא קורה זה רק פוליטי או איך דמי כיס קורא לזה אידיוטי (זה מה שנקרא אידיוטי)
לאט לאט לדעתי הגיע הזמן לפתוח קולים לספטמבר.
כתבתי ק1200, קיבלתי 250 שח.
מסכים איתך.ציטוט:
הספקתי לעשות כבר סיבוב קל על 1260. כרגע מכרתי כמה C1220. אבל באיזי. אני קיבלתי 135 ש"ח. ליחידה. מתכוון להגן מלא. עומד בתור.
רק לי המספרים האלו מזכירים את הסטרייקים של האופציות עליהם היינו כתובים בספטמבר אשתקד?ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
בדיוק חשבתי על זה.ציטוט:
אם היה אפשר לעשות שוקת רחבה שנתית, זה היה הדבר הנכון לעשות...
אגב, אולי מישהו רוצה כמה קולים C1360 לאוגוסט? יש לי כמה ברזרווה... בזיל הזול. תאמינו לי שלי זה עלה יותר (הפעם המשפט הזה ממש נכון).
שלום יש למישהו רעיונות לשוקת לחודש הבא?
חשבתי על p890 c1230
תגידו חברים, 1220-30 לספטמבר לא נראה לכם קרוב מדי? התנודתיות בשוק עלתה מדרגה.
עוד לא שילמנו על החודש הזה ואתה כבר רץ לחודש הבא.ציטוט:
פורסם במקור על ידי leonfink
כמה שיקולים:ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
1) אני חושב שאנחנו נמשיך את מגמת הירידה הכללית. למעשה אני שורטיסט (פחדן), שמנסה להסתתר מאחורי הסטיה והשחיקה.
2) מהמר שאין לשוק כח לעלות באופן כל כך משמעותי במשך 45 יום.
3) ירידה של כמה אחוזים למטה תביא שחיקה של 50%. יכול להיות שזה יספיק. אסגור. (ככה היה לי עם ה C1260 שמכרתי ביום חמישי).
עליה יפה היום.
חשבתי להמשיך לפתוח קולים לספטמבר, אבל החלטתי לחכות למחר. אין לחץ.
אם מחר ימשכו עליות חזקות, אתחיל לפתוח לספטמבר באופן יותר אגרסיבי, במקביל לסגירה של אוגוסט אם צריך לשם הקטנת בטחונותמקווה שאינני טועה, אך לדעתי הפרמיות בהחלט ראויות בקולים. הנזק מעליה, אם תהיה צפוי להתמסך ע"י הווגא, מה עוד שעליה רצינית עד הפקיעה קשה לי לראות עקב התערבות פוטנציאלית של השחקנים (פרט למצב של סקוויז מעלה, אבל זה סביר פחות).ציטוט:
פורסם במקור על ידי leonfink
אני איתך באותה הדעה.
פתחתי מעט היום (15 יחידות).
ובגלל שהפריימיות אכן יפות, אז גם מוגן מלא.
C1220 - C1260
משהו לא מסתדר לי עם העליה היום.
לפי הגלום אנו סוגרים ב2.5%+.
מריח לי כמו סקוויז קטן.
ייתכן ומחר נסתכל במפת הפוזיציות ונגלה סגירות.
זה אומר שמחר אצטרך לעקוב עם אפשרות לסגור מיד את הקולים לאוגוסט (אפתח כבר חדשים לספטמבר).
בגלובס הפילו את התיק על שחקני המעו"ף.
לא נראה לי שזה סביר. שחקני המעו"ף היו מעוניינים שכלום לא יזוז.
מכרתי היום די מאוחר את ההגנות הקידמיות שהיו לי לפוטים ב980.
קיבלתי שלושה פירורים וחצי.
http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/15637
נראה כמו סקוויז
נראה מה קורה מחר
גם לי זה לא מסתדר, ועוד עם חוזים אדומים (שבינתיים צדקו...).ציטוט:
אולי זה שוב הנוסטרו של דויטשה בנק :?:
החליט לבקר שוב בבורסה בישראל לעשות קופה על כולם
אם מבינים איך הם עובדים, אז אולי אפשר גם להרוויח מהביקור של האורח המכובד, לא?ציטוט:
פורסם במקור על ידי אבי1
סגרתי את ה1150 הכתוב שהיה לי (עדיין מחזיק 1160).
אכתוב במקומו לספטמבר, אבל עדיין לא, רוצה לראות אם נצליח להמשיך לעלות, המעוף מתעלם מהעולם ומתקשה לרדת.
הופתעתי שלא רואים סגירות קולים בשינוי היומי במפת הפוזציות. זה רק אומר שסקוויז, אם יהיה, יקח את המעוף גבוה הרבה יותר.
אמנם אי אפשר להסיק מסקנות וכו' וכו'. אבל:
למעשה אחרי הנפילה של ה 7%, ביום ראשון לפני 11 יום, אנחנו עומדים במקום. לא היה כזה דבר ב 2008.
סטיית התקן מסתובבת סביב 24%, שזה מאד שונה מה 33% שראינו בפאניקה.
אני לא אתפלא אם עד הפקיעה נגיע ל 20%.
בקיצור, נראה שהדברים מתייצבים סביב רמת השערים הנוכחית. לפחות לטווח הקצר.
החוזים אדומים מאוד. כנ"ל המזרח. גרמניה מתרסקת.
מצחיק לחשוב שהיה לי אסטרטגיה לדאקס סביב 7000 לאוגוסט. יצאתי ברווח אבל עכשיו שזה עומד על 5725 אני משפשף את עיני בתדהמה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
ולחשוב שאני מכרתי את ההגנות הקידמיות שלי אתמול תמורת מנת שווראמה ופחית שתיה..