-
Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
אני לא חושב שהפניקה הייתה מוגזמת, אני מעדיף להתכונן לגרוע מכל.
סגרתי היום את 1060, התקדמתי בקולים ופתחתי 990 עם הגנה ב 970.
מהלכים אלו חיסלו את הרווח שלי החודש נכון לרגע זה, אבל למרות הכל אני שמח שכל זה קרה.
לא הייתי באופציות ב 2008 וזו הדמנות מצויינת ללומד להתנהל בשוק תנודתי.
זה לא חוכמה לקחת את הכסף כאשר השוק לא זז.
-
סוף שבוע זה היה לימוד (לשמחתי לא יקר ) מאלף מבחינתי :
לא להחזיק חשופים (במיוחד לא לאורך סופ"ש)
מבחינתי סגרתי את החשופים ב 1040 בעלות יקרה שקיזזה את הרווח מהשוקת נשארתי עם רגל הפוט ב 1020/1000
ברגל הקול סגרתי את החלק העליון 1270/1250 ומחכה למחר (מצפה לעליות) עמ לפתוח באזור 1210-1190
-
ההימור שלי על כיוון הלך לא רע היום.
למעשה, שיפרתי את העמדות שלי היום בצורה טובה ובחינם (חוץ מעמלות).
הפעולה שעשיתי הייתה לסגור את המכירות של רגל הקול בבוקר, ולפתוח בחזרה את אותה רגל עכשיו. הרווח היה 45 ש"ח ליחידה. הרווח הזה מימן את כל שיפורי העמדה למטה וספיגת הירידות וסטיית התקן.
כרגע אני נמצא למעלה ב 1210 מוגן 1240
למטה שני שליש 1040 מוגן 1000
שליש 1030 מוגן 1000
נכון שאפשר היה להישאר עד מחר, שכן מחר בסבירות גבוהה יהיו עליות. אבל זה כבר לא כל כך משמעותי. העדפתי לנצל את ההזדמנות היום.
-
שומר פתאים ה'
ביום חמישי של פקיעת אופציות אפריל נבהלתי מחוסר היציבות, ולאור העובדה שביליתי שבוע שעבר באילת ולא רציתי לרוץ למחשב אלא לנוח רגוע ולהתנתק, סגרתי את כל הפוזיציות חוץ ממעט מניות עוגן כגון
פריגו.
אז היום אני מתחיל לכתוב את השוקת הסטיה בשמים... פשוט גן עדן. לאחר שקראתי את המלצת שחקן, החלטתי להמשיך בדרכי הפחדנית כתבתי רגל קול 1190 מוגן 1200 סה"כ 85 ש"ח תקבול לצמד. (רק על 25% מהבטחונות) ועכשיו מחכה לירידות שבוודאי יבואו מחר או ביום שלישי לכתוב את הפוט.
-
אני שמח בחלקך דמי כיס :)
אני חושב שבמידה ומחר יהיו עליות וסטיות התקן ירדו, ניתן יהיה לעשות את אותו טריק גם ברגל הפוט. יתכן שזה יקח מספר ימים עד חידוש הירידות, אבל לדעתי שווה את ההימור,
ד.
-
שחקן ציין בסקירתו שניתן לשים את הרגל העליונה ב 1160.
אני חייב להגיד ש 1160 לרגל עליונה בשוקת מאד מפתיע אותי. מצד אחד זה יכול הכניס ערימות של כסף. מצד שני זה נראה לי קרוב בצורה מפחידה.
אני צריך לחשוב על זה. אולי לשים כמות קטנה. אבל לפתוח כמה עשרות יחידות על 1160 נראה מפחיד ביותר.
-
חברים, אני ניצלתי את השעה האחרונה להרחקה ולצימצום רגל הפוט שלי, חלק מזה ממנתי מרגל הקול. ברגל הפוט אני משתמש ב- 20 אחוז בטחונות והצלחתי להרחיק ל- 1030, כתוב מוגן צמוד.
רגל הקול משתמש ב- 75 אחוז בטחונות.
ועדיין מחזיק את הפוט 1090 שלי שמגן עלי מלמעלה ובמקרה ירידות אפילו נרוויח.
פתחנו את השוקת , לפחות אני כאשר הסטיות היו נמוכות. כרגע אנחנו בסביבה לא יציבה ורמת הסטיות עלתה משמעותית. לא ברור עדיין מה טווח התנועה של המדד, הטווח הפוטנציאלי הוא עצום.
המדד לפני שבועיים היה 1240 היום נגענו ב- 1100. לדעתי באותה מידה המדד עשוי החודש לבקר לכל הפחות ב- 1060 ועשוי לעלות למעלה לכל הפחות ל- 1180. יהיו אנשים שיחשבו כי הסגירה היום מראה כי הינה יש הזדמנות קנייה ועשוי להיות תיקון אלים למעלה.
לדעתי, שוקת רחבה חודשית , לא מתאימה לניהול חודשי בסביבה כזו, אמרנו כי לא צריך לפתוח שוקת כזו כל חודש :d .
אני מתבונן בחו"ל, התנודתיות שם גבוהה ועצומה, למזלנו עוד לא חווינו כאן פסיק ממה שהם עברו, בשבוע שעבר.
יש לנו עוד פרק זמן ארוך להעביר, עד לסוף החודש, הרמות טרם התייצבו כאן.
לדעתי עדיף כבר להשתמש בבטחונות בתקופה כזו לפעילות קצרה של ימים, ובכל אופן להמתין לשבוע הבא שאז הכיוון יתבהר יותר.
אל תשכחו כי ברגל הפוט בנוסף לדלתא צריך להלחם גם בווגא, במקרה של מספר ימים אדומים רצופים, התנועה לאחור תדמה לצליית שיחים על האש.
הצלחות
-
סגרתי היום את רגל הפוט 1060 ופתחתי חדשה ב-1020 עם הגנה ב-1000
סגרתי את הקולים 1240/1250 כולל הגנות שלהם ומחכה למחר לפתוח את רגל הקול מחדש
באזור 1190/1200
נראה לי שהחודש הבנקים ובתי השקעות עושים קופה מהעמלות שלנו :d
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
שחקן ציין בסקירתו שניתן לשים את הרגל העליונה ב 1160.
אני חייב להגיד ש 1160 לרגל עליונה בשוקת מאד מפתיע אותי. מצד אחד זה יכול הכניס ערימות של כסף. מצד שני זה נראה לי קרוב בצורה מפחידה.
אני צריך לחשוב על זה. אולי לשים כמות קטנה. אבל לפתוח כמה עשרות יחידות על 1160 נראה מפחיד ביותר.
דמי כיס, 1160 , זה הימור מוחלט על כיוון, 30 נקודות, מה זה בשביל המעוף..
זה בוודאי לא שוקת רחבה. זו פעולה שעושים כאשר המדד צונח ואתה כתוב בלי הכרה בפוטים....
-
רצ"ב ציטוט של שחקן מהסקירה השבועית, רק כעת ראיתי את זה, ואני חשבתי כשכתבתי את קול 1190 ביום ה' והיום את קול 1180 שאני אגרסיבי מאוד, לפחות אני שמח שצמצמתי את רגל הפוט שלי מתקבולי הקול. אלו פשוט תיקונים סופר אגרסבים ונראה לי כי הנסיעה החודש ברכבת הרים של השוקת הרחוקה תהפוך לטלטלה פראית, אני מקווה שכולם אוחזים חזק בכסאות :d
לכותבי השוקת החודשית מחכה החודש אתגר לא קל. מעיון בשרשור המדובר הרי שמרבית הכתיבות מרוכזות סביב רמת 1040 הנקודות, שהיא בהחלט סבירה בשלב זה, אך הבעייתיות לדעתי מצויה דווקא ברגל ה CALL. בשל החשש להמשך צניחה במדדים חובה לקדם את רגל ה CALL לאיזור הקרוב יחסית לסטרייק (1160) ולא כפי שהוא כעת ברמת 1210 אצל רוב כותבי השוקת. המטרה היא להגדיל רווח ברגל ה CALL שיוכל לסייע בעת הצורך בגלגול מטה, שבוודאי יתכן ויהא בנזק מסויים. חשוב גם לזכור כי יום עליות אינו בבחינת חלפה הסערה, אלא משרת את הכותבים בכדי לגלגל אחורה סטרייק נוסף בכדי לקנות לעצמם בטחון. הגבולות הנכונים לשבוע זה הם 1160 בגבול העליון, ו 1030-1040 בגבול התחתון. בהחלט הגבול העליון קרוב למדי ביחס למרחק מהפקיעה, אז זיכרו כי עליה במדד משמעה ירידה בסטיית התקן מה שיכול לאזן רבות מהנזק ברגל הגבוהה. מעבר לזה, בשבוע זה יש לצבור "שומנים" מבחינת הרווח ברגל ה CALL ולכן יש לנהוג באגרסיביות רבה.
-
ייתכן וזה פשטני מידי אך היינו באותו המצב בשבוע שעבר - המעוף קיזז 2% ירידה, מ -1.8% ל+0.2%,מדד 1160, וביום שני היו עליות, אך בשורה תחתונה אנו היום ב - 1128.
הכל ייתכן- אך חשוב לנצל את ה " שיעור התיאורטי" שניתן לנו בסוף שבוע זה למידת יכולת הנזק לשוקת רחבה ולעבוד רחוק מאוד עם הגנות צמודות.
-
בוקר טוב,
אתמול דילגתי בפוט מ-1060 ל-1020 , נכון לעכשיו זה היה מיותר.
הייתי רוצה לשמוע את דעתכם לגבי הקול.
אתמול חשבתי לכתוב 1190 אבל עליות חזקות היום , גם בארופה והחוזים נוסקים.
מה דעתכם ?
-
בוקר טוב, ניצלתי את העליות לפתוח את הצד העליון בשוקת. כתוב 1190 מוגן 1200 בשימוש 60% מהבטחונות. פרמיה של כ-160 שח ליח'.
כמו כן קניתי חלק מהכתיבות 1040 מתוך כוונה לכתוב אותן שוב ביוקר בהמשך (או אולי בכלל לא, נראה עד כמה השווקים יחזיקו ברמות הנוכחיות בלי קריסות).
אני מניח שהתנודתיות תישמר בזמן הקרוב, למעלה ולמטה כך שיהיו הזדמנויות לקבל מחירים טובים בשני הצדדים.
-
גומר - אתה מרגיש בנוח עם 1190?
כי בארה"ב יהיו היום עליות חזקות וזה יגרור לעליות מחר אצלנו.
מחר 1190 יכול להיות מאד קרוב לסטרייק.
-
אתמול קניתי בזיל הזול בחזרה את 1210 בשיא הירידות.
למרבה הצער לא היה לי מספיק חזון כדי להמתין עם המכירה מחדש להיום, ומכרתי אותם בסוף היום. הרווחתי על הסיבוב הזה. אבל יכולתי להרוויח פי כמה וכמה. מה לעשות. עוד שיעור.
אז אם ככה, אני מנסה ליישם את השיעור הזה שוב. קניתי מחדש חצי מהרגל התחתונה. פתאום 1030 נראה לא רלוונטי לגמרי.
אבל, ההיסטריה היום לא במקום. גם היסטריה של קניות זו היסטריה לכל דבר. אני זוכר טוב מאד שבימי הנפילות הגדולות של 2008, היו ימים עם פרץ עליות הפוך, שהגיע אפילו ל 5%. לדעתי, זה בדיוק מה שיש היום. מין אופוריה כללית מהתכנית האירופית. אבל זה סתם תירוץ. הירידות יחזרו, ובענק. אני מצפה להתמתנות של העליות כבר היום.
-
חולק עליך רק בדבר של סוף היום, לדעתי צפויה לנו עוד היסטריית עליות של ארה"ב, כתוצאה מזה לדעתי נסגור היום מעל 3% למעלה...
מה יהיה מחר? זאת תעלומה... או עליות קלות או ירידות לטעמי...
אבל כל זה בגדר נבואה :)
-
דמי כיס
אני לא מבין במקום שוקת קונבנציונאלית אתה "מהמר על כיון" ומיישם את חלק הקניה בלבד של השוקת ?
כלומר בזמו ירידות אתה קונה בלבד קולים (1210) ובזמן עליות אתה מחפש לקנות פוטים (1040) ?
-
האם לדעתכם יש סיכוי לפקיעה מעל 1190 החודש?
-
טוב, כמו שחשבתי, "רכבת הרים" והכרטיסים על חשבוננו, ניתן לראות את דעתי במעלה השירשור.
אחרי אתמול משהוא מוכן לפתוח את פוט 1060/1070 , כי זה המרווח המתבקש.
משהוא בשוקת רחבה , פתח את קול 1160?
כי כרגע על פי המרווחים מתבקש קול 1230/1240.
כעת בדרך שמעתי ברדיו כי הענן אפר מאיסלנד מתקרב לארץ..... אז מחר יהיה 1100...
או שהתקבלנו ל- OCD אז מחרתיים יהיה 1200....
התנודתיות פשוט גדולה...
-
ציטוט:
אתמול קניתי בזיל הזול בחזרה את 1210 בשיא הירידות.
למרבה הצער לא היה לי מספיק חזון כדי להמתין עם המכירה מחדש להיום, ומכרתי אותם בסוף היום. הרווחתי על הסיבוב הזה. אבל יכולתי להרוויח פי כמה וכמה. מה לעשות. עוד שיעור.
אז אם ככה, אני מנסה ליישם את השיעור הזה שוב. קניתי מחדש חצי מהרגל התחתונה. פתאום 1030 נראה לא רלוונטי לגמרי.
אבל, ההיסטריה היום לא במקום. גם היסטריה של קניות זו היסטריה לכל דבר. אני זוכר טוב מאד שבימי הנפילות הגדולות של 2008, היו ימים עם פרץ עליות הפוך, שהגיע אפילו ל 5%. לדעתי, זה בדיוק מה שיש היום. מין אופוריה כללית מהתכנית האירופית. אבל זה סתם תירוץ. הירידות יחזרו, ובענק. אני מצפה להתמתנות של העליות כבר היום.
דמי כיס איזה שעור למדת, יכול להיות שהיום בבוקר היו מתחדשות הירידות ואז מה היה השיעור, "למה לא כתבת שיכולת"...
השיעור העיקרי , שבשוק תנודתי לא כותבים שוקת רחוקה.... או לפחות במעבר בין אזורי סטיה שונים.
מסביבה של 12/13 עברנו לאיזור העשרים.
ראה את המדד
הצרפתי
+ 8 אחוז אחרי ירידות מוטרפות בשבוע שעבר, המדדים כבר מתחילים להתנהג כמו אופציה.
תאר לך אצלנו שינוים של 5/6 אחוז 60/70 נקודות ביום...
-
הי,
גם אני קניתי היום בחזרה את רגל הפוט שלי בזיל הזול, לא יאמן שאתמול נלחצתי מפוט 1020, אבל נותרו לנו 17 ימים לפקיעה ואולי הירידות יתחדשו לשם כתיבתה מחדש.
ברגל הקול נאלצתי שוב לדלג אחורה מ - 1190 ל - 1200, המחיר יותר מהכפיל את עצמו ואני משתדל להיצמד לחוקים. הדילוג הסב לי נזק גם אחרי הכפלות, אבל שחרר לי קצת לחץ.
גם 1200 בשוקת רחבה לא מרגיש לי נוח, הטעות שלי היא שלא נצמדתי לחוק ה - 3 ימים ובלהט הטירוף קידמתי את הרגל אתמול מוקדם מהצפוי.
ולחשוב ששחקן המליץ לכתוב את 1160? הייתי חוטף התקף לב עם הייתי כתוב שם עכשיו..
שהמדד ירגע כבר, מתגעגע לדשדוש, ולתטא
ד.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס איזה שעור למדת, יכול להיות שהיום בבוקר היו מתחדשות הירידות ואז מה היה השיעור, "למה לא כתבת שיכולת"...
השיעור העיקרי , שבשוק תנודתי לא כותבים שוקת רחוקה.... או לפחות במעבר בין אזורי סטיה שונים.
מסביבה של 12/13 עברנו לאיזור העשרים.
ראה את המדד
הצרפתי
+ 8 אחוז אחרי ירידות מוטרפות בשבוע שעבר, המדדים כבר מתחילים להתנהג כמו אופציה.
תאר לך אצלנו שינוים של 5/6 אחוז 60/70 נקודות ביום...
אתה צודק, ובכל זאת יש לי תחושה קלה של החמצה, ואני אסביר למה:
יש פעמים שהתסריט די ברור מראש. אלו מקרים נדירים, אבל אתמול היה אחד מהם.
היה ברור כבר במוצאי שבת שיהיו התרסקויות. והיה גם די ברור שהשרים האירופאים יצאו עם הצהרה שתחזק את השוק.
למעשה כשאני משחזר למה בכל זאת ביצעתי את הפעולה, הסיבה היא שהערכתי שנחזור ל 1140. לא צפיתי היסטריית המונים כמו היום.
ובכל זאת איפה הטעות שצריך ללמוד ממנה: לבצע מיצוע. היה בסדר גמור אם אתמול הייתי מוכר חצי מהכמות, ומחכה להיום לחצי השני.
לכן היום סגרתי רק חצי מהרגל התחתונה. דווקא את הזולות יותר (1030). אני מצפה שמחר תהיה התעוררות מסויימת מההנג אובר של היום. העליות היום מגלמות בתוכן את ההיסטריה האירופית והאמריקאית שתהיה היום.
אגב צרפת, שחקן כבר אומר הרבה זמן שזו בורסה לא רצינית. ואכן אני עוקב אחרי המדד שלהם הרבה זמן. די פסיכי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zeev11
גומר - אתה מרגיש בנוח עם 1190?
כי בארה"ב יהיו היום עליות חזקות וזה יגרור לעליות מחר אצלנו.
מחר 1190 יכול להיות מאד קרוב לסטרייק.
לא מדאיג אותי מה יהיה מחר. אנחנו עדיין מרחק רב מהפקיעה ובעקבות נזק די רציני שגרמתי לעצמי בצד הפוטים, הייתי חייב להיות אגרסיבי יותר בצד הקולים.
עוד יש זמן ובחודש תנודתי שכזה גם נראה ירידות (שאותן ייתכן ואנצל כדי לקנות מחדש חלק או את כל הכתיבות ב 1190 וליהנות מהרווח שנעשה בצד הזה).
מה שבטוח - גם אם לקחתי על עצמי להיות יותר אגרסיבי החודש, אני לא מתכוון להיות קרוב לקראת הפקיעה. אם המדד יסתובב סביב 1160 בשבוע הפקיעה - אני לא אהיה כתוב 1190.
אבל, וייתכן שאני מדבר מתוך פוזיציה, אם כי גם שחקן מאושש את התחושה - יום אחד או יומיים ירוקים לא אומר שהמשבר מאחורינו ואין יותר בעיות בעולם וזה הזמן לשבור שיאים חדשים. באופן כללי, אני רואה (ומאוד יעזור לי) שורט :)
-
נבואתי להיום התגשמה... :P
-
אני חייב להגיד, שבמבט לאחור היום הייתי צריך להרחיק גם את 1210.
השוק תנודתי. עוד יום של אופוריה מטורפת, ורגל הקול נכנסת לצרות רציניות.
אני לא חושב שזה יקרה מחר. יותר נראה לי מחר יום דישדוש עד דישדוש ירידות.
בשני המקרים, אם נשארים באזור 1165, צריך להתרחק למעלה, גם אם זה יעשה נזק.
-
לפי מפת הפוציה המגדל ב 1200 גדל בעוד 6900 יחידות ל44.5 אלף המגדל ב1280 גדל ב 9200 ל26.8 אלף לעומת זאת ב1190 קטן ב 6000 ל16 אלף יחידות
באיזור הפוט ישנם שני ריכוזים משמעותיים - אחד ב1200 20 אלף יחידות (כחלק מאוכף 1200) וב 1100 כמות של 17 אלף וב 1110 כמות של 15 אלף
נראה כאילו ישנה חומה בצורה באזור 1200
-
בהמשך למה שכתבתי, אני עדיין לא מרחיק את 1210. אבל מוכן לזה נפשית.
התרגילון שעשיתי אתמול (סגירה חלקית של הפוטים) הצליח בקטן. פתחתי חזרה היום בתחילת היום, כמעט בשפל. את הפתיחה מחדש עשיתי כבר על 1050. בסך הכל מתחילים לראות את קו הסיום מרחוק. יש עדיין מצב לגמור את החודש בצורה יפה ורווחית. מה שבטוח, הבנק עשה עלי קופה לא רעה החודש.
אם עד היום יכולתי להעריך בצורה לא רעה מה יהיה בהמשך, עכשיו זה הרבה יותר קשה. אבל אני כן מעריך שהתנודתיות תרד, ואיתה גם סטיות התקן. קרוב לוודאי שנשאר עכשיו קצת באזור 1055-1070.
-
למה להרחיק 1210?
אתה מאחורי מגדל הענק של 1200. ואם יהיה עוד יום אופוריה סביר שיום קודם יהיו ירידות כדי שיהיה טעם לאופוריה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
למה להרחיק 1210?
אתה מאחורי מגדל הענק של 1200. ואם יהיה עוד יום אופוריה סביר שיום קודם יהיו ירידות כדי שיהיה טעם לאופוריה.
אני כרגע לא מרחיק. אבל אתמול בסוף היום, למרות שהערכתי שיהיו היום ירידות, הסתכלתי בעיין עקומה מאד על 1210. כי מה אם הייתה יוצאת עוד הכרזה מקפיצת שווקים?
-
אני איתכם באותה הסירה...
נראה לי שהמסקנה פה היא לא להתפתות למחירים הגבוהים והמזמינים כתיבות אלא פשוט לשמור על החוקים:
- שוקת רחבה היא רחבה, ולא יורדים מה-8-9% מרחק כל כך מוקדם בחודש, אפילו ש'שחקן אמר' (מכרתי 1180 ואני מרגיש כמו לפני אירוע לב...).
- אם מתקרבים מדי - להתרחק, גם במחיר הפסד - ריצה לאחד הכיוונים תגרום הפסד הרבה יותר גדול.
- לא לנסות לנחש מה יהיה מחר - זה הימור נטו והתוחלת בהתאם.
-
אני לא בשוקת רחבה אבל גם אני התפתתי לקרב את 1210 ל 1180
זה קצת מלחיץ אבל נראה לי שנבקר שוב באיזור שבין 1100 ל1130
כך שמי שירצה להרחיק ללא נזק יוכל לעשות זאת.
טכנית המעו"ף על קצה עליון של תעלה יורדת
Long
-
מהפה שלך לקדוש ברוך הוא.
שחקן, מה עם איזו הזזת שוק קטנה למטה ?
-
היום לא עשיתי שום פעולה , אני מחכה לירידות חדות יותר ברביעי חמישי , ואז אחדש את הכתיבות ב-1020 { אותם קניתי חזרה בזינוק אתמול ..}, כמו כן עדיין לא הזזתי כתיבות מ-1270 עקב תמחור גבוה מדי ומרווח לא משתלם בינתיים { אינני חושב שנכון לרדת מ-1210 , למרות שאני צופה ירידות ולמרות שאני לא חושב שנגיע לשם , אמנם ישנה אפשרות שנתקרב לשם .עדיין יש מספיק קונים שקופצים בכל הודעה חיובית , וברור לי שהודעות חיובית עוד יהיו בהמשך, מאינטרס ברור של הממשלות ... }.
לכן אני מחכה לירידות גדולות יותר עוד השבוע שיאפשרו לי הן לחדש כתיבות ברגל הפוט , והן לקדם את רגל הכול לסביבות 1210 בביטחון רב יותר .
-
אני מניח שכל מי שנמצא בגבולות 1040-1050 למטה ובאזור 1210 למעלה, התיישר היום יפה. לי לפחות נמחקו כל ההפסדים, ועברתי כבר לרווח. [כמו כן נעלם הלחץ הקל שהיה לי אתמול אחרי המסחר, כאשר הבנתי ש(אמנם בסבירות נמוכה) עוד איזו הכרזה פנטסטית מעלה את המדד מרחק יריקה מהרגל העליונה שלי.] מבחינתנו, המשך זחילה למטה, בכיוון פקיעה ב 1100 זה אידאלי. בשלב זה של החודש, הטתא תתחיל להגן עלינו מפני עליה במחיר הפוטים עם זחילה למטה (בזיגזוגים שונים).
לגבי קידומים:
-אני מדגיש שוב שנושא הקידומים, ראוי שיעשה בשלבים ובזהירות. כמו ש Danielp קרא לזה "חיל חלוץ". חיל חלוץ יכול להיות נועז, אבל כמובן מוגן היטב.
-צריך לקחת בחשבון, שלא ניתן להגיע לפקיעה עם 3 סטרייקים לכיוון כמו שהתרגלנו עד היום. צריך קצת יותר. מה שאומר שאם כבר לקדם, אז בשבוע הבא. כאשר עוד יש אפשרויות לתקן. ואולי יהיה כדאי הפעם כן להשקיע קצת כסף ולצאת לפני הפקיעה.
מה יהיה מחר? אם עד היום הייתה לי הערכה לא רעה, הרי שלגבי מחר אין לי שמץ. הכל יכול להיות. שינוי המגמה בארה"ב יכול להשפיע. מצד שני הציבור לא מפסיק לאכול אותה במניות. ומי שאתמול נכנס לאמוק של קניות, כבר חטף אותה היום. אני חושב שהרגשת ה"שיט, שוב הפסדתי" וה"יאללה, נשבר לי הXXX מכל הבורסה הזאת. כולם גנבים" הולכת ומתרחבת. הפרצופים המחייכים של כל הפרשנים שדיברו על שבירת שיאים (מי אמר 1400) התחלפו בנבואות קודרות. פה מילה על זרים שבורחים ושם מילה על פידיונות בקרנות הנאמנות, ואווירת הנאחס מתפשטת. לכן בכל זאת אם אני צריך להעריך מה יהיה מחר, אז הכי נראה לי דישדוש עד דישדוש אדמדם.
-
ציטוט:
אני מניח שכל מי שנמצא בגבולות 1040-1050 למטה ובאזור 1210 למעלה, התיישר היום יפה. לי לפחות נמחקו כל ההפסדים, ועברתי כבר לרווח. [כמו כן נעלם הלחץ הקל שהיה לי אתמול אחרי המסחר, כאשר הבנתי ש(אמנם בסבירות נמוכה) עוד איזו הכרזה פנטסטית מעלה את המדד מרחק יריקה מהרגל העליונה שלי.] מבחינתנו, המשך זחילה למטה, בכיוון פקיעה ב 1100 זה אידאלי. בשלב זה של החודש, הטתא תתחיל להגן עלינו מפני עליה במחיר הפוטים עם זחילה למטה (בזיגזוגים שונים).
לגבי קידומים:
-אני מדגיש שוב שנושא הקידומים, ראוי שיעשה בשלבים ובזהירות. כמו ש Danielp קרא לזה "חיל חלוץ". חיל חלוץ יכול להיות נועז, אבל כמובן מוגן היטב.
-צריך לקחת בחשבון, שלא ניתן להגיע לפקיעה עם 3 סטרייקים לכיוון כמו שהתרגלנו עד היום. צריך קצת יותר. מה שאומר שאם כבר לקדם, אז בשבוע הבא. כאשר עוד יש אפשרויות לתקן. ואולי יהיה כדאי הפעם כן להשקיע קצת כסף ולצאת לפני הפקיעה.
מה יהיה מחר? אם עד היום הייתה לי הערכה לא רעה, הרי שלגבי מחר אין לי שמץ. הכל יכול להיות. שינוי המגמה בארה"ב יכול להשפיע. מצד שני הציבור לא מפסיק לאכול אותה במניות. ומי שאתמול נכנס לאמוק של קניות, כבר חטף אותה היום. אני חושב שהרגשת ה"שיט, שוב הפסדתי" וה"יאללה, נשבר לי הXXX מכל הבורסה הזאת. כולם גנבים" הולכת ומתרחבת. הפרצופים המחייכים של כל הפרשנים שדיברו על שבירת שיאים (מי אמר 1400) התחלפו בנבואות קודרות. פה מילה על זרים שבורחים ושם מילה על פידיונות בקרנות הנאמנות, ואווירת הנאחס מתפשטת. לכן בכל זאת אם אני צריך להעריך מה יהיה מחר, אז הכי נראה לי דישדוש עד דישדוש אדמדם.
דמ"כ, ברווח אתה מתכוון לרווח מסומלץ לפקיעה או לרווח נכון לנקודת הזמן הנוכחית?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ani999
דמ"כ, ברווח אתה מתכוון לרווח מסומלץ לפקיעה או לרווח נכון לנקודת הזמן הנוכחית?
אני מתכוון כמובן לרווח נכון לעכשיו - ערך התיק אם הייתי סוגר כרגע.
רווח מסומלץ לפקיעה זהה למעשה ליתרות המזומן שיש בחשבון (כי כל האופציות קנויות כמכורות מתאפסות). אבל זה עדיין ציפור על העץ.
-
בוקר טוב!
אם נסתכל מה קרה מאז הפקיעה, המדד עשה הרבה הו הא, אבל בתכלס ירד 15 נקודות. יפה אה?
זמן טוב להתחיל לחשוב על חייל חלוץ באזור הפוטים. החשש (שלי) מפני התרסקות אל מתחת ל 1100 הולך ומתפוגג. אמנם יש אינטנסיביות בתנועה היומית, אבל בתכלס, לא קרה כלום. נראה לי שזה זמן טוב להתחיל לשקול 1080. עדיין בכמות קטנה, אבל להתחיל לשים שם נוכחות.
אם מסתכלים מנקודת מבט של המחיר, הרי שביום של הירידות הגדולות, 1040 הגיע למחיר של 500 ש"ח. שזה מחיר שגילם סיכון לא קטן. 1080 כרגע באזור ה 200 ש"ח. זה אומר שלדעת השוק (עד כמה שלשוק יש דעה), הסיכון היום ב 1080 הוא פחות מחצי, מהסיכון של 1040 ביום ראשון.
נוסיף לזה את העובדה שלא בטוח שזה לא יהיה הקירוב האחרון לחודש זה, אז זה כנראה הזמן. אבל כאמור, חייל חלוץ בלבד. אני כנראה אעביר לשם 20% מהרגל. לא יותר.
לגבי צד עליון לא הייתי נוגע כרגע ב 1210.
-
משבר ארופה חלף לו כאילו לא היה.
אם בתחילת שבוע פחדנו מ-1100 עכשיו אנחנו בדאגה על 1200.
יש עדיין שבועיים עד הפקיעה - אני מקווה שיהיה דשדוש בנטיה לירידות.
הצלחות!
-
חברים, אני חוזר ואומר התנודתיות החודש היא גדולה, כל דבר יכול להפוך את השוק, תחזרו לכללים בסיסים של השוקת הרחוקה.
מחר תהיה ידיעה/פעולה שלא תמצא חן בעיני השווקים, אז השווקים ירדו בחדות, כעת יש קצת עליות בוול סטריט מצליחים להתיצב מעל 1050/1060, ישר הטכני יסביר לך כי השלב הבא זה 1200 שם.
ומיד אצלנו כל מי שלא נכנס ב- 1100 ירגיש פריאר והשוק ירוץ למעלה.
מרחקי בטחון, צרכים להיות כאלה שלא יעניין אותנו תנועה של 20-30 נקודות לצד.
מצד שני (וזה הדבר והיפוכו) אם לא יהיה משהוא "מיוחד" יהיה דישדוש ואז נרגיש החמצה.
לדעתי, עדיף שנהיה במצב הזה ולא קרובים מדי.
הצלחות.
-
אני חושש מזה שיום לפני הפקיעה עקב השינוי של ישראל במדד ה MSCI המעוף ירד כל כך חזק שיהיה ממש מסוכן להשאר לפקיעה עם השוקת.
האם יש למשהו תחזית לצפוי ביום רביעי האחרון לפני פקיעה?