-
Re: קרן גידור
אני מאוד מקווה שכשיגיע רגע
האמת
לשים כסף אמיתי ובסדרי גודל של 250 אלף לפחות
יהיו כאלה שבאמת ישימו כסף
לכתוב ולעודד בפורום זה דבר אחד אבל לשים כסף אמיתי זה דבר אחר
הרי רוב חברי האתר לפחות מההתרשמות הכללית שלי הם אנשים בני המעמד הבינוני שלא יכולים כל כך מהר להרשות לעצמם לאבד כסף לכן חשוב לזכור שקרן גידור גם בנהולו של שחקן אינה חברת ביטוח אלא כיוון השקעה מסוכן .
לדעתי האישית חוץ משיווק שייתן את ההרגשה שכולם מצטרפים ורק אני ואתה לא
לא ישאר מזה הרבה מכיוון ש-2% תשואה לא בטוחה בחודש על סכום כזה אינו מהווה תשואה גבוהה לחלוטין יחסית לסיכון הנלקח .
-
הערכה שלי במידה והקרן תצליח זה יכניס בין 3% ל 4% בחודש ומקווה אני שתהייה אפשרות להתארגנות פנימית של חבריי האתר בקבוצות של 10 עם נציג נבחר הרי לשם כך הוקם האתר שבת שלום
-
גם אני ברגשות מעורבים כלפי היוזמה להקמת קרן גידור.
מצד אחד יש אמון ויש רצון להיות שותף למשהו כזה בעיקר לאור "ההכרות" עם שחקן מעוף ומצד שני
אני לא רוצה בעוד מס' שנים להישמע כמו כמה מהקורבנות של מיידוף.
-
היי דייב ,
מדוע רגשות מעורבים ? לקרן לכשתקום, מלבד היותה יישות משפטית רשומה, יהיה רו"ח נאמן שאמון על כל כניסה /יציאה של כספים מהקרן החל מהשקל הראשון.
לקרן יהיה הסכם הצטרפות ברור , מפורט ובשקיפות מלאה.
אין כל הבטחה לתשואה כלשהי, ולדעת שחקן כל המבטיח תשואה כלשהי על אף שהדבר אסור על פי כל דין אינו איש מקצוע והדבר מעלה טעם לפגם.
כן , קרן גידור הינה השקעה באמון רב במוניטין ובמקצועיות של אותו אדם המנהל את קרן, לא אחת אני אומר כי השקעה מעין זו אינה מתאימה לכל אחד.
בברכה ,
לירן מורנו, עו"ד
-
לי דווקא דיבורים על סדר גודל של 2% רווח לחודש, נשמעים רציניים, כי זה מסמן עבודה עם בטחונות כפי שאנו רואים באסטרטגיות של שחקן.
עצם היכולת להרוויח גם בשוק נופל או מדשדש, היכן שהמסחר במניות איננו מניב, הופך את אופציות המעו"ף לכיוון אטרקטיבי.
אני מצטרף לאלו שרוצים לדעת יותר על דרך הניהול של קרן גידור, מה תפקידיו של הנאמן, על מה בדיוק מפקחים ומה אמצעי ההגנה על הלקוחות.
בנוסף, קרנות גידור רבות, "נפלו" קשה עקב ניהול השקעות ממוחשב שהגיב לא נכון לסיטואציה שנוצרה עם נפילת השווקים במשבר האחרון.
מה נעשה כיום, במטרה למנוע מצב דומה ?
-
שבוע טוב,
בקרוב נקבע מועד לשיחה בצאט עם שחקן באשר לנושא קרן הגידור.
כבר כעת אני מדגיש כי אין מדובר בניהול ממוחשב אלא בניהולו המקצועי של שחקן.
שאר הפרטים יועלו בהמשך.
בברכה,
לירן מורנו , עו"ד
-
-
לירן שלום,
איני רואה כל בעיה עקרונית אם שחקן ישמור על אלמוניות ובמקביל יצור תשתית לקרן בה הכל שקיף ונגיש כמו בכל קרן נאמנות בארץ עם נאמן ורואח"ש ושאר כלליה, בנוסף משרד שאפשר להרים טלפון כל עוד הקרן חיה ופעילה. לדעתי צריך להתייחס לכמה נק' שלא ברורות לי:
1. במידה ושחקן לא ינהל את הקרן בעצמו, אלא שלוחיו, במילים אחרות מי יקבל החלטות יומיומיות ומדיניות השקעה בכסף שיושקע, לדוגמא בחב'
אנליסט,
ניתן לדעת מי מנהלי החברה, ומי מופקד על ניהול הקרן הספציפית- רקע ונסיון וכו'.. אך אם שחקן זה שינהל בעצמו את הקרן אסתפק בתשתית לעיל בנוסף לתשקיף לקרן.
2. פרופורציות השקעה, הייתי רוצה לדעת איזה חלק מוקצה למסחר באלגוטריידינג(50%?....) ואיזה חלק דרך אחר(אסט' למיניהם, אג"ח, cdo's....).
3. יח' השתתפות - מה הסכום המינימלי להשקעה בקרן.
4. מתי נק' יציאה וכניסה. האם אפשר לצאת ולהכנס בכל רגע נתון בתק' המסחר או אחת ליום מסחר או אחר.....
5. בטחונות אם ישנם.
מעבר לזה אני סומך על שחקן מהיכרות תכונותיו ומהתנהלותו באתר וחושב כי הוא אחראי ויביא תוצאות בקרן מעין זאת מעל לממוצע כנהוג בקרנות מעוף/גידור בארץ, אני מניח כי זה השטח בו הוא יכול למקסם יכולתו, אשמח אם תפתח קרן כזאת שתנוהל על ידו באופן אישי אם כן אשקיע בה.
עופר
-
נו מה קורה?
אני סומך על שחקן בעיניים עצומות.
מחכה כבר שיגידו שאפשר להעביר כספים לקרן.
בתקווה שזה יהיה בקרוב
רוני
-
ככל שידוע לי עובדים על זה וזה יקח עוד בערך שבועיים
לכל מי שסומך על שחקן בעיניים עצומות.
אפשר לסמוך על אדם גם בעיניים פקוחות לרווחה.
זה עדיף בריאותית וכך אני נוהג.
כאשר תיפתח הקרן יעבירו לידיעת כל המשקיעים הפוטנציאלים
את מירב הנתונים כדי שנדע מי, מה ,למה, מתי, איך והיכן.
בינתיים נשאר לנו רק להמתין עוד קצת.
בברכה
Long