Re: שוקת רחבה אוקטובר - דיונים ופרשנויות
מה שלמדתי מספטמבר שדברים טובים קורים לאלו שמחכים ולא רודפים אחרי השוק. קיבלתי היום את דף החשבון שלי עם כל הפעולות בספטמבר ונהיה לי שחור בעיניים מכמות הפעולות שעשיתי שהביאו אותי להפסד (אם לא הייתי נוגע הייתי ברווח יפה). באוקטובר למדתי את הלקח. הניתוח שלי אומר שהשוק בדרך למטה ולמרות התנודתיות המטורפת מבחינתי עד שלא יוכח אחרת אנחנו בשוק דובי ולכן אני לא נוגע באסטרטגיה גם אם היא מופסדת.
אני איתך באותה הדעה.
יש לי C1110 מכורים למעלה.
הם נכנסו לכסף ובענק.
אבל, יש לי הגנות קידמיות C1060 שקניתי בזול, ויש לי עודף הגנות על C1140. שני הדברים האלו, גרמו לי לשבת בשקט, גם כאשר C1110 נכנס עמוק לכסף. למעשה הגעתי למצב שראלי לאזור ה 1180 היה טוב לי באותה המידה כמו ירידה בחזרה לאזור 1100. כנראה שזה ירד ל 1100.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי formula
מה שלמדתי מספטמבר שדברים טובים קורים לאלו שמחכים ולא רודפים אחרי השוק. קיבלתי היום את דף החשבון שלי עם כל הפעולות בספטמבר ונהיה לי שחור בעיניים מכמות הפעולות שעשיתי שהביאו אותי להפסד (אם לא הייתי נוגע הייתי ברווח יפה). באוקטובר למדתי את הלקח. הניתוח שלי אומר שהשוק בדרך למטה ולמרות התנודתיות המטורפת מבחינתי עד שלא יוכח אחרת אנחנו בשוק דובי ולכן אני לא נוגע באסטרטגיה גם אם היא מופסדת.
הכל טוב ויפה, אך השאלה היא אם וכאשר יהפוך השוק לשוורי - האם תשאר במשחק או תמחק.
התעלמות מהפסד (גם אם בינתיים הוא רק על הנייר) יוביל בסופו של דבר למכה כואבת הרבה יותר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
ציטוט:
התעלמות מהפסד (גם אם בינתיים הוא רק על הנייר) יוביל בסופו של דבר למכה כואבת הרבה יותר.
אולי לשלב בין ב' הדעות
לתקן אבל לא באגרסיביות כאילו השור כבר שורי.
לקחת בחשבון באפון משמעותי את המניה די פרסיה האופפת את השוק.
גם לי יש אסט' שהגבול שלה הוא 1123(משם אני מפסיד.
לא תיקנתי, ממתין לירידה של עוד קצת למטה כדי לתקן עד 1130-1140.
אם נעלה עוד אז עוד תיקון קטן לכיוון 1150.
אני לוקח בחשבון באופן משמעותי ירידה לכיוון 1080.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
ציטוט:
ברור. כמובן שיש לי נקודה שאם המדד יגיע אליו אני אתקן (1170) אבל עד אז אני מנסה לא להילחץ מקפיצות ותזוזות היסטריות.
בהמשך למה שכתבתי קודם. אני רוצה לחדד נקודה.
כאשר מכרתי את ה C1110 לראשונה, המדד היה נמוך. ולקחתי בערך 350 ש"ח ליחידה. ההגנה C1140 הייתה 80 ש"ח. באותו זמן, הכרחתי את עצמי לקנות הגנות, אבל לא מספיק.
אחר כך, כאשר המחיר עלה לאזור ה 750 שקל ליחידה, מכרתי עוד. כאן כבר התחלתי לצבור עודפי הגנה, שהצילו אותי למעשה.
מה המסקנה שלי: יכולתי במכירה הראשונה של ה C1110, לקנות יחס של שתי הגנות למכירה, ועדיין להשאר עם 160 ש"ח ליחידה. אם הייתי עושה את זה, אז בשיא העליות, הייתי יכול להיות ברווח יפה מאד, וזאת למרות שכאילו עליות לא טובות לי. מזל שהיו לי עודפי הגנה, שיחד עם ההגנה הקדמית, ריסנו מאד את ההפסד, ואפשרו לי להישאר עם הראש מעל המים ולא לברוח.
עודף ההגנות הזה, אפשרי לדעתי בקולים, כאשר הפרשי המחירים גדולים. לא תמיד זה אפשרי. אבל כשזה אפשרי, צריך לתפוס את הנקודה הזו. פעם הבאה.
ובנתיים, אני רואה בשימחה שיש ירידות בחו"ל. מה שאומר שיהיה תיקון לעליות המוטרפות שהיו אצלנו, מה שישים אותי בחזרה בעמדה נוחה.
לא יודע אם עשיתי טוב או לא, אבל קולים שנכנסו לכסף גלגלתי למעלה ולחודש הבא.
גם הכניס קצת כסף, גם נותן לי יותר זמן להגיב ולתקן וגם הרחיק אותי מהכסף.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
בהמשך למה שכתבתי קודם. אני רוצה לחדד נקודה.
כאשר מכרתי את ה C1110 לראשונה, המדד היה נמוך. ולקחתי בערך 350 ש"ח ליחידה. ההגנה C1140 הייתה 80 ש"ח. באותו זמן, הכרחתי את עצמי לקנות הגנות, אבל לא מספיק.
אחר כך, כאשר המחיר עלה לאזור ה 750 שקל ליחידה, מכרתי עוד. כאן כבר התחלתי לצבור עודפי הגנה, שהצילו אותי למעשה.
מה המסקנה שלי: יכולתי במכירה הראשונה של ה C1110, לקנות יחס של שתי הגנות למכירה, ועדיין להשאר עם 160 ש"ח ליחידה. אם הייתי עושה את זה, אז בשיא העליות, הייתי יכול להיות ברווח יפה מאד, וזאת למרות שכאילו עליות לא טובות לי. מזל שהיו לי עודפי הגנה, שיחד עם ההגנה הקדמית, ריסנו מאד את ההפסד, ואפשרו לי להישאר עם הראש מעל המים ולא לברוח.
עודף ההגנות הזה, אפשרי לדעתי בקולים, כאשר הפרשי המחירים גדולים. לא תמיד זה אפשרי. אבל כשזה אפשרי, צריך לתפוס את הנקודה הזו. פעם הבאה.
ובנתיים, אני רואה בשימחה שיש ירידות בחו"ל. מה שאומר שיהיה תיקון לעליות המוטרפות שהיו אצלנו, מה שישים אותי בחזרה בעמדה נוחה.
זה טוב רק לעליות או ירידות רציניות
אבל אם היינו נתקעים ב-1130,
היית מפסיד ולא מעט.
להגנות הקדמיות לא ניתן להתייחס, אין נתונים,
אבל יש לראות אם הם לא לוקחות את כל ה-160 ש"ח ליחידה.
אני גם מצדד לא פעם בהגנות קדמיות.
במיוחד בהשתוללות של השוק שלנו.
לאן נעלמו כולם?
אני נשארתי עם 20 יחידות מכורות C1200,
היום קניתי 10 יחידות ב-40 ש"ח וכאשר ראיתי אותם ב-25 ש"ח
שאלתי עצמי אם
באמת
צריך להיות כל כך היסטרי.
מחר אני הולך למכור את ה-10 הנותרים ובכך לסיים את השוקת להחודש.
חודש בהחלט משוגע.
ע"פ חישובים שלי שנוגעים לשינויים בפוזיציות פתוחות הפקיעה צפויה להיות בהסתברות גבוהה ביותר סביב רמה של 1140 נקודות.
מה שאומר לצערי שבשבוע הקרוב גם דמי כיס וגם שחקן מעוף עומדים כפי הנראה להפסיד הרבה מאד כסף !!!!!
לכן שניהם מעדיפים כפי הנראה להעלם ולא להגיב !!