-
Re: שוקת רחבה אוקטובר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
לתאוריית דמי כיס.
א. קח בחשבון שעולה כסף לסגור פוזיציה
החשבון הזה עלה לי ביוקר בספטמבר. מאד ביוקר. אם מגיע רגע החצייה לאזור ההפסד, אז שטויות על העמלות.
ציטוט:
ב. בדר"כ המחיר שמקבלים נמוך וכאשר קונים המחיר יקר במיוחד ברחוקות.
ברור שזה חלק מהחשבון.
ציטוט:
ג. אני מציע לך משהו אחר.
במקום למכור תעשה כאילו מכרת,
שאל את עצמך האם עכשיו הייתי נכנס לפוזיציה כזו?
אם כן, תישאר.
אם לא, שאל כמה הייתי מוכן להפסיד כדי לא להיות בפוזיציה כזו (מסוכנת).
אם המחיר תואם את מחיר הסגירה , תסגור.
אם גבוה מידי אל תמכור.
כל יום מחשבה מחדש.
אחרת זה לעבוד כמו ילד שלא יכול לחשוב צעד קדימה.
כל מה שאתה אומר זה נכון. אבל זה לא מה שאני מחפש. שיקול דעת וכל זה, זה מצויין. אבל אני מחפש את החוק האוטומטי. את "מפסק הפחת" של הפוזיציה. היו כל מני רעיונות בעבר. אבל ברעיון האחרון יש יתרון, שהוא יכול להתאים תמיד. גם אם משחקים נועז, וגם אם משחקים רגוע. הוא מאפשר לקחת סיכון קצת יותר גדול לפעמים, ועדיין "מפסק הפחת" יקפוץ. אם תיקח סיכון גדול, הוא רק יקפוץ מהר. אם תיקח סיכון קטן, הוא יקפוץ לאט.
בספטמבר הייתי ברווח יפה מאד יומיים לפקיעה. "מפסק הפחת" שלי קפץ למעשה כמה שעות לפני תום המסחר ערב הפקיעה. אם הייתי שומע לו, הדברים היו נראים אחרת לגמרי...
היום מצד שני, עם כל העליות, "מפסק הפחת" עדיין לא קפץ. יש עוד מרחק. אז זה מאפשר לי לחכות ולראות אם יבוא תיקון מחר. כי לפי שיקול הדעת שלי, יש יותר סיכוי לירידות מחר מאשר להמשך עליות.
עכשיו צריך להגדיר את "מפסק הפחת". אני חושב שנעבור כמה הגדרות, עד שנגיע לנוסחה סופית. רעיון ראשוני הוא, שאם הייתי כבר ברווח של 1.5%, וחזרתי ל 0%, יש בעיה.
אולי אפשר להכליל את זה:
ירידה של 1.5% מנקודת השיא של הפוזיציה - מקפיצה את "מפסק הפחת"
-
דמי כיס,
הרעיון שלך אולי נכון למצב שהשוקת כבר היתה ברווח אבל מה אתה עושה עם במועד סמוך מאוד לפתיחת השוקת היא כבר נכנסת להפסד (והיו כבר מקרים כאלה)?
אתה סוגר מיד, גם אם רק פתחת?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי צ'יצ'ו
דמי כיס,
הרעיון שלך אולי נכון למצב שהשוקת כבר היתה ברווח אבל מה אתה עושה עם במועד סמוך מאוד לפתיחת השוקת היא כבר נכנסת להפסד (והיו כבר מקרים כאלה)?
אתה סוגר מיד, גם אם רק פתחת?
אז אני אומר 1.5% מנקודת השיא של הפוזיציה.
אם השוקת רק מפסידה אז השיא הוא הערך עם הפתיחה שלה.
צריך גם לסייג את החוק לפי שבוע. כי בשבוע 4 אפשר להיות יותר סובלני מאשר בשבוע 3. אז נניח בשבוע 4 הסוויצ' יקפוץ אחרי 2.5%. המספרים שלי כרגע עדיין מהשרוול. אבל הכיוון הוא טוב. התחושה שלי היא שזה בדיוק מה שהיה מציל אותי בספטמבר. מין פעמון אזעקה כזה שצועק: "סגור! סכנה! סגור! סכנה!".
"מפסק הפחת" הזה לא בא במקום שיקול דעת, עבודה נכונה, יציאה בזמן ועוד ועוד. הוא בא למנוע התחשמלות.
-
אם רוצים כאלו פרמטרים
צריכים לומר את ההיגיון שעומד מאחרי הפרמטרים,
ועליו יש לדסקס ולראות את נכונותו.
למשל,
מדוע ירידה של 1.5% מנקודת השיא אומרת לסגור?
האם יהיה נכון לסגור את הצד הרחוק ממילא שהסיכוי להיפגע בו הוא קטן?
אולי המסקנה צריכה להיות לפי רגלים ולא של כל הפוזיציה.
ועוד....
לדעתי, אחוז הרווח של כל הפוזיציה לא הוא הרלוונטי בשוקת, אלא רמת הסיכון אליה נכנסים, דהיינו המרחק לכתיבות ביחס לזמן שנותר לפקיעה ולסטיית התקן.(ומכאן המסקנה של בחינת כל רגל בנפרד ולא של כלל הפוזיציה.
-
דמ"כ אולי די?
הכללים ברורים - היית אמור להשאיר די ביטחונות כדי לגלגל מעלה (תוך כדי קרוב רגל הפוט).
אני למשל - פתחתי פוט 1020 ו- 1040 וקול 1360 בתחילת החודש וישן כמו תינוק.
בהתקרבות יתר אני יכול לגלגל.
איציק.
-
מסכים עם איציק.
מעבר לכך - יש את כללי ניהול השוקת של השחקן - עבודה לפיהם היתה מונעת ממני מחיקת חצי תיק בספטמבר.
מחיר האופציה שמכרתי הכפיל? מרחיקים.
כל דבר אחר אינו שוקת רחבה.
ד"א - בשוקת קרובה יותר אני מחמיר ומרחיק אם המחיר עלה ב- 50% עקב
הדלתא
הגבוהה.
שוקי
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
דמ"כ אולי די?
הכללים ברורים - היית אמור להשאיר די ביטחונות כדי לגלגל מעלה (תוך כדי קרוב רגל הפוט).
איציק.
איציק,
לא מסכימה איתך.
השוקת שאתה מנהל שונה לחלוטין. כתיבה בכמויות עתק (!) ואמנם במרחק אדיר ואני מניחה גם ללא תזוזה במהלך החודש להבדיל מהשוקת הנידונה כאן, שהיא מוגנת ולכן מחייבת התקרבות וגם דינמית במהלך החודש. לכן, זוהי שוקת אחרת ואולי מנוהלת לפי כללים אחרים.
לעניין השוקת שלך יש לי תהיות:
1. האם הכמויות נכונות, איך אתה ישן בלילה? הרי ארוע בטחוני אחד מהותי ואתה יכול להמחק (שואלת ברצינות)
2. אתה לא זז במהלך החודש?
3. אתה נשאר לפקיעה?
4. למה אתה לא ממקסם וכותב בכמויות זהות בשני הצדדים?
תודה והצלחות
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
איציק.
איציק,
לעניין השוקת שלך יש לי תהיות:
1. האם הכמויות נכונות, איך אתה ישן בלילה? הרי ארוע בטחוני אחד מהותי ואתה יכול להמחק (שואלת ברצינות)
תודה והצלחות[/quote]
ניסיתי לדבר על זה כאן בפורום, ועל מדוע תמיד כדאי לכתוב מוגן לפחות בצד הפוטים, התגובות שקיבלתי נעו בין:
"אם תהיה מלחמה באיראן חשוב יותר לשאול האם בטוח לחיות פה" (ולא האם בטוח לכתוב חשוף)
לבין
"גם אם תפרוץ מלחמה אני לא מאמין שהמדד ירד יותר מ8%"
אני את שלי אמרתי ורק אוסיף שאני מאוד מקווה שלא יקרה שום אירוע ביטחוני אף פעם, אך במדינה שלנו זה לא סיכון שאני מוכן לקחת.
-
1- הכמויות נכנות, זו פוזיציה שנבנית תוך כדי החודש. בד"כ לא מגיע לכמויות אלו.
2 - לא זז במהלך החודש.
3-
באמת
רועד מפחד מארוע ביטחוני חמור. סוגר בהפסד באופן מיידי אם קורה.
4- נשאר לפקיעה אלא אם לקראת הסגירה ביום לפנע המדד קרוב יותר מ-3%.
-
ציטוט:
דמ"כ אולי די?
איציק.
סליחה, מה זאת אומרת אולי די?
אם יש לך את הכללים שלך ואתה מבסוט מהם, אז יופי לך. יש לך משהו נגד המשך דיון? אולי נגיע לרעיון יותר טוב?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
דמ"כ אולי די?
איציק.
אם יש לך את הכללים שלך ואתה מבסוט מהם, אז יופי לך. יש לך משהו נגד המשך דיון? אולי נגיע לרעיון יותר טוב?
בדי הכוונה די לא לעמוד בכללים ואז להיכנס ללחץ.
-
מי שמסתכל במפת הפוזיציות יכול לראות סגירה משמעותית של קולים עד 1280 (כולל) ופתיחה של הרבה פוטים גבוהים.
מפת הפוזיציות בתהליך של שינוי (ואולי הכנה לסקוויז אפשרי בראשון אם העליות ימשכו בוול) כלפי מעלה.
הייתי מציע לכל הכתובים מתחת 1310 לנצל את האדמומיות של המדד ולדלג למעלה (וגם אפשר לדעתי לקרב פוטים ל1170, בהנחה שהכתיבה מוגנת).
-
ציטוט:
...........
בדי הכוונה די לא לעמוד בכללים ואז להיכנס ללחץ.
אז בסדר.
אני בכלל לא בלחץ. רחוק מזה. אני ברווח של 2.3% כרגע. אז מה יש לי להיות בלחץ?
רק מנסה עדיין לשכלל את הכללים. להגיע למשהו יותר טוב.
-
ציטוט:
ציטוט:
דמ"כ אולי די?
איציק.
למרות שאיני נוטה להסכים עם דמ"כ בהרבה דברים, ובעיקר באחיזתו האיתנה באסטרטגיית שוקת רחבה, אני לגמרי מסכים שאם זו הבחירה שלו, עליו לשאוף להתמקצע בה עד כמה שניתן, לשפר את כללי המשחק השכם והערב, להפיק לקחים מטעויות .
אף פעם זה לא "יותר מדי" או "יודעים כבר מספיק", תמיד יש מקום לשפר, פעם את כלל המרחק, פעם אחרת את כלל הניוד, לעיתים את כלל הסטייה וכו'.
מי שאינו שואף לשפר, בהתחלה נתקע במקום ואח"כ הולך אחורה.
מי שינו מנסה להבין יותר טוב את מכלול הפרמטרים ואינו מחפש ברציפות לבצע אופטימיזציה של הפעילות, לא יהיה מסוגל גם להבא להתמודד עם ספטמבר השחור.
לא שאני יכול להבטיח לדמ"כ שספטמבר 2010 לא יתפוס אותו גם בעתיד, אבל הוא לפחות עושה היום, וכנראה ימשיך גם בעתיד, את כל שביכולתו ע"מ שלא יקרה שוב, ולהערכתי סיכוייו רק משתפרים.
בכל מקרה, ולו לשם הנימוס, מכיוון שברור לחלוטין (לפחות בעיני) שדמ"כ, כוונותיו חיוביות בלבד, ורצונו הכן ללמוד, ללמד ולשפר, לא הייתי אומר למישהו כמוהו "די" , "מספיק עם הטחינה" (בשונה 180 מעלות, מדרך התבטאותי כלפי "מנהל תיקים"(
מילה אחרונה,
דמ"כ, למרות שאני חולק עליך רבות, אני מאד מעריך אותך ברמה האנושית
-
גיל,
מה זה הכדור שלקחת היום?
רוצה גם.... :d :d
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
גיל,
מה זה הכדור שלקחת היום?
רוצה גם.... :d :d
או.קי., אם ביקשת אז קבלי את התשובה (אמיתית לחלוטין).
1. זה לא כדור, אלא אולי הוכחה לכך שאני לא מסתיר את דעתי האמיתית, ואם זה הדבר הנכון לעשותו, אז כשהדעה שלי משתנה, צריך גם לומר זאת.
2. הלוואי ויכולתי לקחת את אותו כדור (רטלין) כי הבחינות בנובמבר קרבות ומפאת זיכרוני שכבר אינו בשיאו, וכושר הריכוז שדומה יותר ל"דני בילבולני" , חששותי מרובים.
3. על כן, ובמקום לקחת כדורים (שאגב עושים נפלאות אצל ביתי שניחנה באותה הפרעת קשב וריכוז) אני מנסה לעבוד על שיפור "כושר הדחיסה" והגדלת "מהירות התגובה שבכתב".
תגובותיי מהיום הן אולי תוצאה של נסיון זה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
מי שמסתכל במפת הפוזיציות יכול לראות סגירה משמעותית של קולים עד 1280 (כולל) ופתיחה של הרבה פוטים גבוהים.
מפת הפוזיציות בתהליך של שינוי (ואולי הכנה לסקוויז אפשרי בראשון אם העליות ימשכו בוול) כלפי מעלה.
הייתי מציע לכל הכתובים מתחת 1310 לנצל את האדמומיות של המדד ולדלג למעלה (וגם אפשר לדעתי לקרב פוטים ל1170, בהנחה שהכתיבה מוגנת).
מסכים , לפי כל הסימנים הסימנים נעבור 1270 ,חייבים להתרחק .
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
החודש לא טרחתי בכלל לפתוח את מפת הפוזיציות ולהסתכל עליה. מיותר ומטעה.
1170 קרוב מדי לטעמי. אנחנו עכשיו על 1250, אחרי רצף עליות ארוך ארוך. תיקון קל של 3%, ואנחנו ב 1217.
-
היום קידמתי חלקית את רגל הפוט לאיזור 1150, הגנה ב 1120.
המעוף מסרב להיסגר באדום כנראה, נראה מה יהיה בסופ"ש...
-
למעשה, נשברו היום עוד שני שיאים. גם השיא התוך יומי וגם השיא בסגירה.
-
למה 1180 נראה קרוב מידי.
כשבועיים לפני הפקיעה,
כאשר ה- VIX נמוך מ-20
והממשל בארה"ב חייב להראות אופטימיות (אולי הבחירות?)
ונאמר שאחרי כל זה סביר שיהיה תיקון,
אז 6% למטה לא מספיק?
מתחילת 2009 לא קרה שהמעוף ירד 6% בשבועיים(נבדק בבורסה גרף)
אותי מפחיד יותר ה-1310 שאני כתוב בו.
אם המעוף עולה ל-1265 יש לשקול לכתוב מעט גם ב-1200 (5% למטה ופחות זמן)
-
ציטוט:
למה 1180 נראה קרוב מידי.
כשבועיים לפני הפקיעה,
כאשר ה- VIX נמוך מ-20
והממשל בארה"ב חייב להראות אופטימיות (אולי הבחירות?)
ונאמר שאחרי כל זה סביר שיהיה תיקון,
אז 6% למטה לא מספיק?
מתחילת 2009 לא קרה שהמעוף ירד 6% בשבועיים(נבדק בבורסה גרף)
אותי מפחיד יותר ה-1310 שאני כתוב בו.
אם המעוף עולה ל-1265 יש לשקול לכתוב מעט גם ב-1200 (5% למטה ופחות זמן)
כמו שראינו בספטמבר, כל ההסברים המלומדים, לא שווים הרבה. הרבה גדולים וחכמים נתפסו עם המכנסיים למטה. בגלל זה אני גם לא מסתכל על מפת הפוזציות. היא לא רלוונטית לדעתי.
אבל אם הולכים לפי שיטת "מפסק הפחת" שהצעתי קודם, אתה יכול לכתוב גם 1180. אחרי הכתיבה, אתה מגדיר מה הקו האדום, שאם ערך הפוזיציה יורד מתחתיו, אתה סוגר ויוצא.
אם אתה עושה את זה, אז אתה יכול לכתוב 1180, ואפילו 1200. מה שיקרה זה שככל שאתה כותב נועז יותר, ככה רגישות "מפסק הפחת" מתגברת, והסיכוי שתצטרך לברוח עולה.
ואחרי העניין הטכני, אם הייתי צריך להמר על מה שיקרה בארה"ב בוויקאנד, הייתי מהמר על ירידות. בעיקר מהסיבה שלכל תעלול יש סוף, וגם תעלולים צריכים לנוח.
-
דמי כיס - שיטת המפסק שאתה מציע בהחלט יכולה להיות מיושמת ויש בה הגיון רב. לדעתי, יש בה שתי נקודות התורפה.
1. הרבה התרעות סרק.
אני מניח שכאשר אתה מדבר על "מפסק הפחת" שלך, אתה לקחת את זה בחשבון, כנראה לזה אתה מתייחס כשמדבר על מספר שכל אחד קובע לעצמו - שווי משקל, הפסד של 1% או 2% וכו'.
עדיין, יהיו לך הרבה סגירות לשווא שפוגעים בתוחלת הרווח לאורך זמן.
2. זה לא נותן שום מענה לארוע קיצוני (אותם ברבורים שחורים) במיוחד כשהם מתרחשים בזמן כאשר אין מסחר (לא ששיטות אחרות יעזרו, אך גם המפסק שלך יהיה חסר ישועה במקרה כזה.
אני חושב שבמובן מסויים מה שאתה מציע, זה דומה מאוד לכללי השחקן (הרחקה כאשר ... ראה הכללים).
-
לגבי התראות שווא, אני לא בטוח. צריך יהיה לעקוב, ולעשות "כיוונים".
לגבי ברבורים שחורים, אכן זה לא פיתרון. אולי הפיתרון היחיד לזה הוא למשוך את הרווחים החוצה עד לגובה הקרן. אם הברבור לא יגיע עד אז, אז הקרן ניצלה.
הרעיון לא בא להחליף את השיטה של שחקן, או למעשה כל דרך אלטרנטיבית. הוא בא להיות פיוז. הרעיון לא מכתיב את הדרך לבנות את השוקת. כל אחד יכול להמשיך לבצע את השוקת על פי רמת הסיכון המתאימה לו. אם הביצוע קונסרבטיבי, הפיוז לא יקפוץ. אם הביצוע נועז, אבל מצליח טוב להתגבר על בעיות (כמו למשל קרובים חכמים בצד המרוויח) גם הפיוז לא יקפוץ. אבל אם נקלעים לבעיה, הפיוז קופץ ומגביל את ההפסד. תדמיין שזה הבנק שמתקשר ומודיע לך לצאת כי הפוזיציה שלך חרגה מהגבולות.
-
דיון הפיוז
דומני שיש הסכמה עתיקה בענין הפיוז או בשמו המקורי ה-STOP
אז מה החידוש?
עתה צריך לדון מה הם תנאי הפיוז, אולי סטופ לוס עוקב, אולי סטופ מוחלט, אולי סטופ על כל רגל בנפרד?
אני מציע להתייחס לכל רגל בנפרד.
אני מחלק את השוקת שלי:
א. 40% חסרת סיכון(למשל 1340 ו-1110)תחילת חודש
ב. 25% בסיכון בינוני (בערך 5-6% לכל כיוון)
ג. 10% בסיכון גבוה(2-3% לכל כיוון לפי מגמה ולא ב-2 רגליים)
ד. 25% בטחונות (לרוב לא שמישים)
א. הפיוז לפי המרחק מהפקיעה
1. שבועיים ראשונים- לא נוגע (האמת שלא הגדרתי מקרה קיצון ואולי זה זמן להגדיר)
2. שבוע שלישי- אסור קירבה של פחות מ-6.5%
3. שבוע מהפקיעה(לא פחות מ-5%)
4. יומיים לפני פקיעה (אם יותר מ-4% נשאר לפקיעה)
בשאר אני מסתכן יותר
ב- דומה ל-א עם אחוזים פחותים, לא פותח ב' רגלים אלא לפי הערכת כיוון.
ג- יעד רווח של 10% ויציאה כפויה.(סטופ לוס אוטומאטי) פותח רגל אחת עם חצי הגנה ברגל שניה (כמויות ביחס 1/2)
בואו נשכלל זאת יחד, שוקת רחוקה לבדה מאוד מסוכנת והרווחים קטנים. בעוד השוקת המוצעת כאן יכולה להניב רווחים גבוהים ולאפשר סגירה מוקדמת של יעד רווח של 8% ולא בשמים היא.
אפשר לבנות דגם של סכום קטן נאמר 10000 ש"ח ולנסות יחד בחודש הבא.
צריכים לבנות הכל מראש לרשום תרחישים ולהתחייב לפעולות(לשלטרים)
-
דוד,
אתה מפספס את הנקודה. העניין בפיוז הוא לנתק את הטקטיקה מההגנה. הרעיון הוא להסתכל על ערך הפוזציה ולא על המרכיבים שלה.
כל אחד ממשיך לנהל את השוקת על פי הבנתו ונסיונו. על פי רמת הסיכון שהוא מוכן לקחת ועל פי גובה הרווח שהוא רוצה להשיג.
ברקע יש מנגנון התרעה כללי. ברגע שהוא מתריע, סימן שמשהו לא הולך טוב בכלל.
-
דמי כיס
אני חושב שאני מבין את הנקודה.
אז אנסה שוב.
אין הבנה של כלל ללא פרטיו אלא באופן רגשני ולא מבוסס.
ע"כ אם אתה מחפש את הפיוז, תן לו הגדרה ראשונית,
הסבר אותו לפרטיו כפי הנצרך, הראה את ההיגיון שבין פרטיו לכלל, ואז אפשרי לדון בו.
לזרוק לאויר כללים למשל אם יורד ב- 1.5% מהשיא אז צריך לצאת.(אני מבקש לא לחשוב לרגע שאני מזלזל בכלל זה, זו רק דוגמה)
למה? כמה? מה המטרות?
בא נהפוך את זה למדעי , עם הנסיון וסיעור המוחין של כולנו יחד,
אולי ורק אולי נגיע לנוסחא סבירה יותר מאשר כל אחד מאתנו לבד,
כי הרי , כך אני מניח , כולנו עובדים לפי שיטה מסוימת.
-
צהרים טובים,
לדעתי מי שמתעקש להמשיך ולנהל שוקת רחוקה, צריך להצמד לכללי שחקן וכל אחד צריך להוסיף לעצמו כלל של סטופ לוסט ברזל לעצמו.
ישנה חלופה שמצד אחד נותנת את יתרון הכתיבה הרחוקה ומצד שני נותנת את האפשרות שבמידה ואכן תהיה תזוזה חזקה לאחד הכיוונים עדיין התנועה תתקדם דרך שיא הרווח של האסטרטגיה. דהינו, בטרם התהום והמחיקה עוברים דרך איזור רווח.
העקרון פשוט, צוברים מרווחים קנויים קרובים לכסף עולים/ויורדים, ומוכרים אופציות רחוקות שאינם מוגנות רחוק מהכסף.
את המכירה של הרחוקים מגבירים ככל שמתקרבים למועד הפקיעה לשם ניצול הטאטא ובכדי לראות את כיוון השוק.
הגעתי לתובנות הללו בתחילת הדרך בשוקת הרחוקה, כאשר התבוננתי בתהום שנוצרה כנגד תקבול זעום , ללא שום הגנה , פרט למרחק, שאין לזלזל בו.
הטיב לתאר את הגישה והביצוע ,סביון..
רצ"ב שרשור בו ניהל את האסטרטגיה:
http://www.trading4living.com/vb/showth ... 0%E8%EE%EF
שמו לב , יעד הרווח הוא אותו היעד של שוקת רחוקה, חשבון הבטחונות שלו גדול אז צריך לעשות התאמות.
עקב התנהלות שונה של הקולים, כדאי להתנהל איתם שונה בכתיבה רחוקה ללא הגנות ולעיתים אף לוותר /לצמצם או לדחות זאת.
אני משוכנע שסביון ישמח, להסביר,לתאר ולסבר את אוזנם של קהל המתעניינים.
כמובן , שאין כאן מתכון קסם, וגם כאן יש חסרונות ובמיוחד כדאי להתנהל באופן זהיר ובהתאם לסינטמנט הכללי של אותו החודש.
בהצלחה. *
-
ציטוט:
דמי כיס
אני חושב שאני מבין את הנקודה.
אז אנסה שוב.
אין הבנה של כלל ללא פרטיו אלא באופן רגשני ולא מבוסס.
ע"כ אם אתה מחפש את הפיוז, תן לו הגדרה ראשונית,
הסבר אותו לפרטיו כפי הנצרך, הראה את ההיגיון שבין פרטיו לכלל, ואז אפשרי לדון בו.
לזרוק לאויר כללים למשל אם יורד ב- 1.5% מהשיא אז צריך לצאת.(אני מבקש לא לחשוב לרגע שאני מזלזל בכלל זה, זו רק דוגמה)
למה? כמה? מה המטרות?
בא נהפוך את זה למדעי , עם הנסיון וסיעור המוחין של כולנו יחד,
אולי ורק אולי נגיע לנוסחא סבירה יותר מאשר כל אחד מאתנו לבד,
כי הרי , כך אני מניח , כולנו עובדים לפי שיטה מסוימת.
לא יודע למה אני לא מובן. כתבתי במפורש שזה רק רעיון ראשוני, ושצריך לעבוד על הנוסחה. ה 1.5% משיא ערך הפוזיצה, זו הצעה ראשונה, שבהחלט נשלפה מהשרוול וגם כתבתי את זה. אולי המספר הזה צריך להשתנות, אולי הוא צריך להיות תלוי במרחק מהפקיעה. צריך לבשל את זה.
אני מדגיש שוב - העניין העיקרי הוא שעד היום הסתכלנו רק על המרחק שלנו מהסטרייק, ועל מחירי האופציות שלנו. התעלמנו מהערך הכללי של הפוזיציה. וזה למעשה מספר חשוב מאד שאין להתעלם ממנו, כי הוא מגלם בתוכו סיכום של המצב שלנו.
כמו שעכשיו, אני נמצא במצב לא נוח בקולים, אבל עבודה נכונה בפוטים מחפה יפה מאד על הקולים. לכן אני ברווח, ולכן אני בכללי מרגיש מצויין עם השוקת שלי.
אני רוצה לסכם כדי להיות מובן:
- -ירידת ערך הפוזיציה הכללי, מעבר לגבול מסויים, ישמש התרעה כללי שמשהו מאד לא בסדר, ושצריך לחתוך החוצה במיידי.
- -אפשר אחר כך לפתוח פוזיציה חדשה לפי התנאים החדשים. גם לפוזיציה זו יהיה כמובן מנגנון התרעה חדש, על פי תנאי הפתיחה שלה.
תנסו שניה לעזוב את כללי ההתנהגות הכללית, ולחשוב על הרעיון הזה. אם אני עדיין לא מובן, אני מרים ידיים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
צהרים טובים,
לדעתי מי שמתעקש להמשיך ולנהל שוקת רחוקה, צריך להצמד לכללי שחקן וכל אחד צריך להוסיף לעצמו כלל של סטופ לוסט ברזל לעצמו.
ישנה חלופה שמצד אחד נותנת את יתרון הכתיבה הרחוקה ומצד שני נותנת את האפשרות שבמידה ואכן תהיה תזוזה חזקה לאחד הכיוונים עדיין התנועה תתקדם דרך שיא הרווח של האסטרטגיה. דהינו, בטרם התהום והמחיקה עוברים דרך איזור רווח.
...................
אני משוכנע שסביון ישמח, להסביר,לתאר ולסבר את אוזנם של קהל המתעניינים.
כמובן , שאין כאן מתכון קסם, וגם כאן יש חסרונות ובמיוחד כדאי להתנהל באופן זהיר ובהתאם לסינטמנט הכללי של אותו החודש.
בהצלחה. *
לפי מה שני מבין, זו שוקת צרה קנוייה וחסומה, ממומנת בשוקת רחבה מכורה. אז יש את כל הדיון בניהול שוקת קנויה. אני לא רואה כאן משהו שונה, גם אם קוראים לזה שני מרווחים.
-
המשך העליות היום מתחיל לרמז על הרחקות בצד של הקולים. כרגע האסטרטגיה בכללותה נמצאת אצלי ברווח של 2.3%. כך שאין אקדח מול הרקה. אבל עדיין, השוק שועט למעלה. ועם כל יום שעובר, כנראה שעוד גב' כהן מחדרה (או יותר נכון בעלה), מרגישים שהם הפראיירים היחידים שנמצאים בחוץ, ונכנסים.
-
דמ"כ שים לב שאפילו אסטרטגית שחקן הפעם היא לונג (לראשונה מאז...)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
דמ"כ שים לב שאפילו אסטרטגית שחקן הפעם היא לונג (לראשונה מאז...)
מה שמבטיח שסוף סוף יגיעו הירידות.
סתם, סתם. בדיחה.
-
ציטוט:
המשך העליות היום מתחיל לרמז על הרחקות בצד של הקולים. כרגע האסטרטגיה בכללותה נמצאת אצלי ברווח של 2.3%. כך שאין אקדח מול הרקה. אבל עדיין, השוק שועט למעלה. ועם כל יום שעובר, כנראה שעוד גב' כהן מחדרה (או יותר נכון בעלה), מרגישים שהם הפראיירים היחידים שנמצאים בחוץ, ונכנסים.
היום קניתי מרווח עולה אחד ב 1290-1300 בשביל הפסיכולוגיה.
אם המדד יגיע לאיזור ה 1280 אחשוב על הרחקה של הרגל+ מימוש המרווח. בצד הפוטים עיביתי את הרגל על כתיבות ב 1160. נקווה לשבוע רגוע...
-
אני קניתי קולים פתוחים ב-1340 ב- 50 ש"ח
למרות העליות עתה הם ב-40 ש"ח.
שימו לב שאפילו 1310 בירידה למרות העליות.(אולי בשל העליות בקולים בסוף המסחר ביום חמישי, אך אולי בגלל הריחוק מ-1260)
וגם בשל הקירבה לזמן הפקיעה - 11יום.
כתוב ב-1310 עם הגנה 1320
וב- 1180 עם הגנה ב-1160
יש גם שנשחקו כבר ב-1130.
-
קשה לקרוא למה שהיה היום מימוש. אפשר רק להסיק שמתחילים להיות אנשים שהגיעו למסקנה שגבוה וכדאי להיות קצת בחוץ.
-
מה שהיה היום. לדעתי, זה הורדה מכוונת של השחקנים/מוסדיים.
יחד עם כך, אני סבור כי השחקנים ניצלו את היום על מנת להמשיך לדלג קולים למעלה ולכתוב פוטים על 1240-1250 (וכתיבות קולים רחוקים יותר, באיזור 1280).
זה נראה כמו התכוננות לאפשרות של סקוויז שיגיע בימים הקרובים.
אין הכרח שזה יקרה, אך אני לא לוקח סיכון- כתוב מ1330 (ומעלה) ומ1170(ומטה).
מחכה לראות את מפת הפוזיציות של היום על מנת להווכח אם אני צודק בהשערותיי.
מתחיל לתכנן יציאה במקרה שהמדד יזוז 30 נקודות לאחד הכיוונים.
בינתיים ברווח יפה.
-
ציטוט:
קשה לקרוא למה שהיה היום מימוש. אפשר רק להסיק שמתחילים להיות אנשים שהגיעו למסקנה שגבוה וכדאי להיות קצת בחוץ.
נשמע כמו משאלת לב.
נראה שהנאסדק בעלייתו התלולה יראה סימנים של האטה מחר,
אך יתכן מאוד שנראה עליה בשאר המדד.
אני הסתכנתי יותר מארטי וכתוב על P1180 ו- C1310
החשש שלי מה-CALL ולא מה- PUT ׁ(היום כתבתי עוד פוטים 1180)
סה"כ ברווח יפה החודש. (בתקווה שלא ישתוללו המערכות)
-
עשיתי היום "סגירה ארטיסטית" של הפוזיציה העליונה, שכן אני מתחיל לחשוש מסקוויז (במיוחד ששחקן ציין כי השחקנים ישאפו להעיף את המדד לשמים אם לא יצליחו להחזיק אותו, וזאת מכיוון שהם קונים קולים זולים בכמויות גדולות).
כמו שאומרים - מי שפחדן לא יתעשר אבל גם לא ימחק.
במקום לקנות את הכתיבות 1330 ב25 שקל ליחידה לפני עמלה (נכתבו בסביבות 45-50 לאופציה),
ביצעתי קניה של 1310 , ביחס 2:5 בעלויות של 55-60 שקל ליחידה.
העניין חסך לי קצת יותר מ200 שקל אם מתחשבים בעמלות.
הרעיון הוא שעקב המרחק, ה1330 ישחק קודם, וגם אם נראה תנועה למעלה יזנקו ה1310 מספיק על מנת לכסות את הנזק ולאפשר סגירה מוקדמת ברווח).
מה עוד שבמקרה של ירידה חזרה לאיזור 1220, 1330 יהא כמעט לא סחיר ואילו את ה1310 הקנויים אני סבור שאוכל למכור כדי לנסות להרוויח עוד כמה גרושים.
כפי שאמרתי שבוע שעבר, אני מציע לאלו שכתובים מתחת 1310 לנצל את השחיקה בינתיים על מנת להרחיק למעלה.
-
אני הוצאתי את עניין השחקנים מהשיקולים שלי בכלל. כן סקוויז, לא סקוויז. בשוק שהציבור שולט בו, השחקנים הם עלה נידף ברוח.
אני כן אוהב את הרעיון של הרחקות למעלה במצב של רווח. אבל אולי בהמשך השבוע. כרגע אני לא נוגע בשום דבר למעלה.
דווקא למטה אני מסתכל על מה אפשר לעשות. יש לי קצת 1160, וכל השאר מתחת לזה. 1160 הוא פתאום נמוך מאד. 1180 קצת קשה לי פסיכולוגית. אולי אני אלך על כמות קטנה.