תודה גיל
החכמתי מדברך, ואין זו לשון מליצה
אכן חשבתי לגדר עוד לפני הירידות, הסתבכתי עם הממונפים כך שיצא משהו לא הגיוני.
אלמד טוב יותר את הגידור ואכן מבחינתי יהיה נכון להשתמש בו.
האם יש לך ידע בגידור כך שאוכל להיעזר בך?
סליחה אם הבקשה אינה במקומה.
Printable View
תודה גיל
החכמתי מדברך, ואין זו לשון מליצה
אכן חשבתי לגדר עוד לפני הירידות, הסתבכתי עם הממונפים כך שיצא משהו לא הגיוני.
אלמד טוב יותר את הגידור ואכן מבחינתי יהיה נכון להשתמש בו.
האם יש לך ידע בגידור כך שאוכל להיעזר בך?
סליחה אם הבקשה אינה במקומה.
דיוויד,ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
תראה, כל מה שרשמתי לך עד כה אלו דעות / המלצות כלליות שידועות היטב, ואין כאן שום חידוש או התייחסות ספציפית לך או לפוזיציה שלך.
בענייני אופציות אין לי בעיה להתבטא גם באופן ספציפי לפוזיציה של אדם זה או אחר, אולם בכל שאר סוגי נכסי הנייר אני מעדיף להימנע מכך.
1. זה לא אתי לייעץ למישהו מבלי להכיר את אופיו ומבלי להכיר הייטב את מצבו הפיננסי הכולל.
2. גם אם מתקיים סעיף 1, עדיין ישנה הגבלה בכמות האנשים שמותר לכל אזרח לייעץ או לסייע בניהול כספם (באם אינם קרובי משפחה מדרגה 1) וכרגע הרזרבה שלי עומדת על אדם בודד.
3. אין לי שום כוונה לחרוג מסעיף 2, מה עוד שאני במסלול רישוי ניהול השקעות וגם פנסיוני, כך שראוי כי כבר היום אקפיד על כללי הרשות (מעבר לנושא החוקי כשלעצמו).
אולם, על אף שאיני יכול לסייע לך באופן ספציפי, הייתי מאד ממליץ כי לפחות תתיעץ / חוות דעת עם מישהו בר סמכה (יועץ השקעות פרטי , לא הבובות שיושבות בבנק, מנהל תיקים פרטי , לא אותם מוסדות השקעה גדולים, וכו') , זה אמור לעלות כסף אבל שווה זהב 24 קראט (חוזה עתידי בלתי מוגבל בזמן :) ).
וכמובן, לנסות להגיע לאחד כזה ע"י המלצות (חברים, משפחה, שכנים, עבודה) ולוודא כי יש לו רשיון + ביטוח אחריות מקצועית.
בברכה
אולי מרמז על (אי) כדאיות כתיבת שוקת בעיתות אי ודאות בהן הסטייה נמוכה כל כך.
שיהיה בהצלחה למי שבפנים, אני אחכה קצת לעלייה בסטייה לפני שאצטרף, אם בכלל, החודש.
נראה שאתה צודק.
אולי בסטייה נמוכה כדאי לחכות שבוע-שבועיים, הרי התטא לא מזיקה לפרמייה המצומקת, ומצד שני אם הבורסה תופסת כיוון לא ניזוקים.
מצד שני, מפסידים את התקבולים על הצד שנשחק. מצד שלישי התקבולים האלה מצומקים מלכתחילה. מצד רביעי...
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
... מצד רביעי, אם הסטיה גבוהה יחסית בתחילת החודש ויורדת בהמשך (כמו שכבר קרה לא מזמן?) שוב אכלנו אותה.
המסקנה...
נחמד לראות קצת אדום בעיניים, נקווה שיימשך...
בגלל לחץ בעבודה, לא עשיתי אתמול הרבה. בכמה פעמים הבודדות שבדקתי מה המצב, זה היה (בפוקס) בדיוק כש C1200 נראתה בסדר בנתיים. אז בסוף לא הזזתי כלום. מקווה שטוב שכך.
לא ברור אם הירידות היום זה תיקון ארוך, או תיקונונצי'ק קטנצ'יק. בנתיים אני ממשיך לא לגעת בצד של הקולים, וכן נוגע בצד של הפוטים. כל יום, שינוי קל, שמכניס עוד תזרים.
P1070 אצלי הולך ותופס יותר ויותר גובה. העבודה ב P1070 היא כבר מוגנת ב 100% (בניגוד לאופציות שמכרתי עד אזור ה 1030). יש לי עוד ביטחונות פנויים בצד של הפוטים. אני לא ממהר. כל יום קצת. מיצוע, זה שם המשחק. כמה אופציות פה, כמה אופציות שם.
ירידה לאזור ה 1140 תהיה נוחה מאד. נחיה ונראה...
1140
כמובן. תיקנתי. תודה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ירידה ל 1040 לא תהיה נוחה לאף אחד...
ניתן לראות כי לקראת סיום המסחר היום החוזים בוול אדומים במיוחד, כ0.9%.
מכאן אני מסיק כי ככל הנראה המשקיעים משלימים עם העובדה שהקלות מרחיבות במיוחד לא נקבל היום ומתכוננים לאכזבה אפשרית מברננקי.
מה אפשר לעשות בעניין?
אני הצלחתי לחלץ 35 שח ליחידה של 1220 מוגן 1240 על מנת לפתוח עוד כמה יחידות,
דבר שנראה לי סולידי למדי, במיוחד בהתחשב בראלי האחרון למעלה ובפוזיציות הפתוחות.
נקווה שלא אתבדה ואאחל לכולנו ירידות.
אני מקווה לירידות מחר (מקווה שהפתיחה השלילית בחול תחזיק מעמד ) ע"מ לפתוח את רגל הפוט
למרות שהיום הירידות היו מינוריות ונראה שמחזיקים את השוק -קצת תמוה בהתחשב ברצון השחקנים
לעיתים הענין הוא החוזים ביום המחרת ולא הירידות ביום זה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
ע"כ כדאי שנקווה לנתונים גרועים, כמו שהיו עד כה,
ולברננקי שיהיה לא מאוד נחמד אלא שישקף את מה שקורה במשק.
שימו לב שהשוק סגר אדמדם חיוור, ביחס לחוזים האדומים. אולי השחקנים כבר רוצים עליות ?
משום מה גם לי יש תחושה שהשחקנים רוצים עליות אחרת אי אפר להסביר את הסגירה החיורת היום כשהחוזים הראו 30 דקות לפתיחה על %1 למטהציטוט:
שחקנים לא רוצים ירידות חזקות. יש ים של פוטים כתובים.
נוח להם דישדוש או ירידות קלות.
קודם כל, ברוך ה', נראה כמו עוד יום אדום - אולי הציבור ייבהל ואף אחד לא יצליח להחזיק את השוק, אינשאללה.
שנית, ראיתם ששוב זה קרה בחו'ל ? ירידות יפהפיות נמחקו בשניות ! זה כבר מוזר.
לא נותר לי אלא לצטט מג'יימס בונד, מהספר "גולדפינגר", שם אומר הרע (גולדפינגר) אחרי שהוא נתקל בבונד יותר מדי פעמים:
"מיסטר בונד, יש אימרה אצלנו בשיקגו: פעם אחת זה מקרה, פעם שנייה זה צירוף מקרים, פעם שלישית זו פעולת אויב".
משהו כאן מסריח.
- היי חברים? האם אפשר לדעת את סנטימנט השוק של השחקנים? ואני לא מתכוון למגדלי הפוזיציות הפתוחות, אלא חם על חם, ליום המסחר של אתמול, ותקנו אותי אם טעיתי, כי בדקתי את סיפוק הביקושים בקצוות של הפוטים והקולים(1140-1180), וזה מה שמצאתי:
- אז בנמוך "התוך-יומי" ירד המדד ל-1157.33, וסיפוק הביקושים לפוטים היה יקר, לפי 1156, ולכן סנטימנט השוק שלילי.
- ובגבוה "התוך יומי" עמד המדד על 1162.81, וסיפוק הביקושים לקולים היה מתחת למחיר, לפי 1162, וגם כאן סנטימנט השוק שלילי.
- ומה באשר לקליטת היצעים בקצוות? אז כאשר המדד ירד ל-1157.33 בנמוך "התוך יומי", היתה קליטת היצעי הקולים מתחת למחיר, לפי 1156, ולכן גם כאן סנטימנט השוק שלילי, ואי אפשר לזקוף את זה לשחיקה היומית, כי בזמן שהמדד הגיע ל-1162.81 בגבוה "תוך יומי", נקלטו היצעי הפוטים במחיר תואם לאותו השער, אז בהצלחה לכולם, תודה
שים לב שהארביטראז' חיובי, כך שאני לא מצפה לירידות חדות היום (למרות שאני מאוד רוצה).ציטוט:
ייתכן שיפתח בירידות קלות בלבד.
אגב אני בכלל לא התרשמתי אתמול מסוכריה של ברננקי. ציפיתי למשהו עוצמתי יותר. מעניין אם המשקיעים בארה"ב התאכזבו גם כן?
התמתנות של הירידות אתמול לדעתי היה כתוצאה מתגובה רגעית. היום זה יום מאוד חשוב כי היה מספיק זמן לכולם לעכל את ההודעה ולתת לאסימון ליפול.
המשך שוקת מוצלחת לכולם!
שימו לב שהחוזים הבוקר (למרות שבשעות כאלה זה עדיין לא אומר הרבה)
שליליים במיוחד לאור נתוני המאקרו הגרועים מסין ומיפן.
אלה יהווה אולי הטייה קלה, אך הנתון המרכזי להיום, המאזן המסחרי של ארה"ב לחודש יולי
יתפרסם היום בשעה 15:30.
שאלת טריוויה:
מי יודע כמה חודשים בעשור האחרון סיימה ארה"ב עם מאזן חיובי (ייצוא בסכום גבוה מהייבוא)?
רמז:
החודש צפוי המאזן לעמוד על 42- מיליארד ובחודש הקודם הוא עמד על 42.3- מיליארד.
לא נראה לי שהנתון הזה יציג שינוי דרסטי ויזיז את השוק בצורה חריפה לכאן או לכאן - כל שבוע מתפרסים נתונים בסדר גודל דומה.
למיטב זכרוני דווקא בחודש שעבר, כאשר הנתון הפתיע לרעה והציג מאזן הגרוע ב3 מיליארד מהתחזיות המדדים (החוזים ליתר דיוק) הגיבו בירידה של יותר מחצי אחוז.ציטוט:
נכון שלא מדובר בנתון המשפיע יותר מידי (וכל שבוע גם מתפרסמים נתונים גדולים יותר - נתוני התעסוקה השבועיים), אך בעת סטיות משמעותיות מהתחזית כן רואים תגובה לא קטנה של השוק.
בינתיים הירידות כאן סמליות - נראה כמה זמן מחזיקי השוק יעמדו בפרץ :)
בינתיים שידור חוזר של אתמול.
סיום אדום בארה"ב, אירופה אדומה, חוזים אדומים וכאן ירידות מינוריות בלבד.
זה כבר מתחיל לעצבן.
ומה תגיד על יום ראשון שהמעוף הפציץ עליה בלי ביסוס מהבורסות האחרות?ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
וזה די נוגד את ההנחה של השחקן : ששחקני המעוף שואפים להוריד את השוקציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
לטעמי השחקנים מפחדים להתקרב לאיזור 1140 בשלב זה של החודש
אירופה כבר באיזור 1.5% למטה יום שני רצוף
עד כמה שהבנתי, שחקני מעוף לא מתערבים בשלב הזה של החודש. ההתערבות שלהם מורגשת לקראת שבוע הפקיעה (אם בכלל).ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
נראה לי שהציבור פה ממשיך בקניות וממתן את הירידות.
השאלה הגדולה היא: כשארה"ב תשוב לעלות, פה נראה עליות חדות ומוגברות? - מפחיד!
אגב, אולי ההסבר לפערים בימים האחרונים הוא למעשה סגירת פערים בחודש האחרון. ביולי המדדים בעולם עלו יפה ופה החזיקו אותנו על 1120 ועכשיו תורינו לעלות...
אנ שוקל לקחת בחשבון את השיקול של הפערים בפתיחת שקתות עתידיות.
שאלה
אם אני כתוב 1200 עם הגנות ב-1210 ו-1220
ואני מעונין לכתוב 1210 עם הגנות ב-1220 מבלי לסגור את הכתיבות הקודמות.
אם אני כותב 1210 אני מוכר את ההגנות שלי.
ואז אני נמצא כתוב 1200 ו-1210 עם הגנות ב-1220 האם סביר הדבר או שאני עושה טעות?
דיוויד,ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
זה דומה למה שתיארת (עם קצת הבדל, כי אתה לא כתוב 1210 אלא נשאר כתוב 1200, ומנגד מוכר את ההגנות שקנית מקודם ב-1210, אלא באם אתה מוכר 1210 בכמות גדולה יותר מזו שהייתה לך קנוייה, ואז אתה נכנס לכמות במינוס, שזה בעצם כתיבה נטו)
לדוגמה:
מצב לפני:
קול 1200 כמות 10-
קול 1210 כמות 5
קול 1220 כמות 5
שינויים:
כותב/מוכר קול 1210 5 יח'
קונה קול 1220 5 יח'
מצב אחרי:
קול 1200 כמות 10-
קול 1210 כמות 0
קול 1220 כמות 10
התוצאה:
1. בצד הסיכוי - הכנסתי כסף לכיס, לפי הפרש המחיר בין קול 1210 לבין 1220 כפול 5
2. בצד הסיכון - הגדלתי סיכון בעליית המדד , כך שכעת הסיכון התיאורטי (עדיין לא בטוח שהמדד יעלה מעל 1200, לכן הסיכון תיאורטי, מבלי להיכנס כרגע לעניין - עד כמה זה מסוכןבאמת או לא), הסיכון התיאורטי עלה מ- 15,000 ש"ח, ל- 20,000 ש"ח.
החוזים כבר מראים ירידות של 1.1-1.3%, אתמול הירידות היו מעבר למצופה בסוף היום ועדיין תא נסחרת בירידות מינוריות.
הזדמנות למכור קולים או הזמדנות לברוח מהקיימים לפני שארהב תתחיל לעלות?
לדעתי, עדיין ניתן לחזק את הצד ולכתוב עוד קולים.
אני אתמול הגעתי למכסה שלי, אך להערכתי ניתן היום לכתוב 1210 במחיר שלא נראה בקרוב.
אה, עד שכתבתי את ההודעה המדד ירד בעוד עשירית :) .
באמת חשבתי למכור היום עוד 1210.
אבל בסוף החלטתי להשאיר קצת תקציב לשבוע הבא.
בסך הכל, כבר הייתי השבוע חצי שניה לפני הזזה.
הנה שוב רואים, שאחרי עליות באות ירידות. זה טבעו של עולם. הירידות היום לא אומרות דבר וחצי דבר על כיוון השוק. הירידות הן פשוט ירידות שבאו אחרי הרבה עליות. וככה צריך להתייחס לעניין.
השוקת העיקרית שלי כרגע היא 1070-1200. מוגנת באופן מלא בשני הצדדים.
עדיין 1200 נחשב קרוב יחסית. 1070 נמצא במקום טוב. מרחק של 80 נקודות שבועיים מפקיעה. סביר ביותר.
1200 משום מה עדיין נראה לי קרוב אני היום פותח את רגל הפוט - לאחר שחיכיתי יותר מדיציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
יש כתבה בביז בראשי על סוחר שכביכול מחזיק את השוק בגלל שמכר סטיה...
לא נשמע לי אמיתי..
מכרתי היום קצת פוטים חשופים ב 1050 + כמה יח' בודדות של 1080 מוגן ב 1060.
יש לי עוד מספיק בטחונות פנויים, מקווה לנצל אותם בהמשך ירידות.
בצד הקולים היו לי גם צמדים של 1220 מוגן ב 1240, קירבתי את ההגנה ל 1230 בעלות של 10 ש"ח ליחידה. כך שיחררתי בטחונות למקרה ויבואו עליות.
לי נראה שהמעוף עוד לא סיים להשלים פערים ויש עוד לאן לרדת.
אם חיכיתי עד עכשיו (לצערי) עם הצד של הפוט, נראה לי שאחכה גם למחר על מנת שאוכל להתרחק מעט (בתקווה) ולהשיג רווח נורמלי.
הייתי רוצה לכתוב 1060 על מנת להיות מספיק רגוע, אך הרווח שם עוד לא מספק.
גם אני מתלבט בענין פתיחת הפוטים
אבל אני מתחיל לפתוח מעט היום,
כדי שאם שוב תהיינה עליות לא יהיה מאוחר.
קונה 25% בערך
השוקת כבר ברווח של 2% בערך (לא הרחקתי את ה1200 לפני מס' ימים.
המאזן ליולי עמד על -49.8 מיליארד.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ובקשר לשאלה, היות ואיש לא ענה, אספר כי בעשור האחרון לא היה ולו חודש אחד (!) בו סיימה ארהב עם מאזן מסחרי חיובי, כל חודש מחדש ייבאה ארהב יותר משייצאה.
לי הכתבה דווקא נראית אמינה - חוסר המיתאם הפתאומי הזה בהחלט חשוד. אבל מה זה משנה - הירידות הגיעו ! עוד יום אדום כזה ואנחנו על הסוס !
ואז תתחיל לדאוג מרגל תחתונה :dציטוט:
זו הסיבה שעוד לא פתחתי כזו :) מקווה מחר לפתוח 1060 עם הגנה צמודה ב1050.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אם הירידות לא יאכזבו, אולי אפילו אצליח לסחוט איזה 45 שקל ליחידה (האמת שזה טיפה מוגזם, אבל אפשר לקוות).
בניגוד לצד הקולים, בפוטים לעולם אינני עובד ללא הגנות ורק לעיתים נדירות עם הגנה לא צמודה. מי יודע מה יוליד המצב הביטחוני בארצנו באיזה סופש חביב ושטוף שמש.
אשתף אתכם בלקח שלמדתי החודש: לעולם לא להגיע לפתיחה מלאה בצד אחד (צד הקולים אצלי) ללא פתיחת הצד השני. ניתן וכדאי לפתוח באופן לא סימטרי (מבחינת הזמן לפחות) את הצדדים על מנת לסחוט עוד כמה שקלים, אך לא להגזים ביחסים, כלומר, בעת הפתיחה לפתוח טיפה גם בצד אליו חושבים שהשוק ילך, ולאזן את הצדדים בזמן.
אפילו שהחודש יצאתי מכך ללא נזק, היה חסר אחוז בודד על מנת שהייתי פועל לפי שיטתי ומזיז את הקולים, דבר שהיה מסב נזק משמעותי היות ולא היו פוטים שנשחקו.
אז איך אמרו פה כמה אנשים: יאללה ירידות 8-) .
כאמור, בעת סטייה משמעותית מהתחזית...ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
בחודש הקודם הנתון הפתיע ב3 מיליארד וראינו תגובה, ראה איך משפיע עליו (כמובן שלא מדובר רק בנתון הזה, ובכל זאת) גרעון הגבוהה בכמעט 8 מיליארד מהצפוי (אני מעריך גם כי הרבה מהירידות שראינו בהמהלך היום בחוזים עוד לפני הפרסום, מעבר לכמעט אחוז שהיה בפתיחה מהמאקרו של אסיה, הגיע מסוחרים שהבינו שהגרעון הצפוי לפי האנליסטים אופטימי מידי).
רק אזכיר להזהר משאננות ולא לכתוב קרוב מידי.
זכרו את שהיה חודש שעבר שהמדד עלה כמעט ברצף מ1050 ל1130.
עליה סבירה בסטייה ואצטרף לשוקת החודשית.
לדעתי גבולות ראויים הם 1060-1200, ואצטרף אם וכאשר כתיבות אלו יניבו את הרווח הרצוי.