-
Re: שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות
בצ'ט היום שחקן ציין 1010-1120, אבל כמובן כדאי לקחת מקדמים.
אני מפוזר לגמרי עם השוקת. בגדול הוספתי עוד קצת כתיבות 1140-1150
כתבתי כמה C1180 חשוף בשביל להוציא מהם מיץ.
גם כתבתי כמה P1000 (בעיקר כהגנה על P1050 קנויים שיש לי שאני עוד מקווה לראות מהם רווח)
נקודות איזון שלי: 990-1143
תטא מתחילה להיות משמעותית יותר וזה טוב לנו.
-
אני מעריך ששחקן צודק.
אבל אני בנתיים לא זז יותר קרוב מ 1150. יש לי החודש מספיק רווחים גם ככה.
-
דרך אגב, איך מסתדרת מכירת 1150 עם ה-1150 הקנויים מהאסטרטגיה השבועית ? אם מוכרים אותם ה-1130 המכורים חשופים...
-
דרגון- תעבוד כאילו כל אסטרטגיה בנפרד
השוקת לבד ואסטרטגית שחקן לבד.
-
אנחנו שבועיים וקצת לפני פקיעה והכותרת של השרשור הנוכחי היא "שוקת רחבה".
אתם חושבים שמכירה של 1150 עומדת בקריטריונים של שוקת רחבה כאשר יש עוד די הרבה זמן לפקיעה?
מדובר במרחק של 5.5% מהמדד הנוכחי...
אני יודע ששחקן אמר שגבול עליון 1120 אבל זה לא אומר שלא נבקר שם החודש..
מבין אלו שכתבו 1150, במידה ונגיע במהלך השבועיים הקרובים ל-1120, האם תרחיקו או שתמתינו?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי aviade
אנחנו שבועיים וקצת לפני פקיעה והכותרת של השרשור הנוכחי היא "שוקת רחבה".
אתם חושבים שמכירה של 1150 עומדת בקריטריונים של שוקת רחבה כאשר יש עוד די הרבה זמן לפקיעה?
מדובר במרחק של 5.5% מהמדד הנוכחי...
אני יודע ששחקן אמר שגבול עליון 1120 אבל זה לא אומר שלא נבקר שם החודש..
מבין אלו שכתבו 1150, במידה ונגיע במהלך השבועיים הקרובים ל-1120, האם תרחיקו או שתמתינו?
אני לא כתוב שם. אבל אני מניח שכדאי בכל מקרה לפעול בהתאם לכללי כתיבת השוקת הרחוקה.
השאלה היותר מעניינת הינה , במידה ובמקרה נבקר שם ב- 1120, האם אז משהו יהיה מוכן לכתוב זאת, לאור כל ההנחות. כי אז הסיכון לפחות יהיה שווה את התקבול. :d
-
קצת בשביל להרגע - הכותרת של היום ...
ברננקי במסר מרגיע לסנאט: "ההתאששות יציבה, אך שוק העבודה צפוי לדשדש שנים".
לי זה מזכיר: "הניתוח עבר בהצלחה, אבל החולה מת"
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
קצת בשביל להרגע - הכותרת של היום ...
ברננקי במסר מרגיע לסנאט: "ההתאששות יציבה, אך שוק העבודה צפוי לדשדש שנים".
לי זה מזכיר: "הניתוח עבר בהצלחה, אבל החולה מת"
די קטעים מה שהולך בארה"ב.
עכשיו אני מבסוט שהצלחתי לנצל את העליות היום לקדם את הקולים ל 1150 במחירים טובים. מחר, אם יהיו ירידות יפות, אני אשמח לסגור קצת למעלה דברים שישחקו מאד.
-
בשיא הירידות היום, התחלתי קידומון מ 960 ל 980.
בנתיים כמות קטנה מאד (5 יחידות). אבל זו התחלה.
ממתין כל יום ש 920 ירד לאזור ה 15 ש"ח כדי לסגור אותו.
בנתיים הוא מתעקש להשאר 20-25.
-
סליחה על אזכור של נושא אחר, אבל זהו שירשור הכי פעיל וייתכן שהרבה ממשתתפים פה מעוניינים ופשוט לא שמו לב להודעה על פתיחה של הקורס הנגזרים (גם א' וגם ב') בחיפה. היו הרבה משתתפים בקורס אופציות למתחילים בחיפה בנובמבר, מקווה שתהיה התעניינות גם בקורס של המתקדמים.
השירשור הרלוונטי כאן
viewtopic.php?f=105&t=9384
-
קרוב לשיא העליות סגרתי את 950-940 בפוטים (נשחקו לפי הכללים ומעבר לכך). ממתין לימים אדומים לפתיחה מחודשת באזור 980.
והוספתי כתיבות 1140-1150.
סוף שבוע טוב (ואם אפשר אדום) שיהיה!
-
אני עוד לא סגרתי פוטים. אני משתדל שאם פתחתי עם הפרשים של 75 עד 90 ש"ח, אני סוגר ב 20 עד 25 ש"ח.
-
אם העליות עכשיו באירופה וארה"ב, הן על בסיס דברי הנגידים (האירופי וברננקי) כמו שכתוב בכל מני מקומות, הרי שאלו עליות שלא יחזיקו מים. עליות ווירטואליות של התלהבות זמנית.
-
אני מקווה שהעליות היום דווקא יחזיקו...
כך שיהיה בסיס טוב לירידות מחר. כי הרי מהנסיון למדנו שהמסחר ביום חמישי אחה"צ נשכח חיש קל עד יום ראשון ומה שקובע אם בכלל זה המסחר של סוף יום שישי. (בלי להתחשב במשטים והתבטאויות למינהן במהלך סופ"ש)
בכל אופן ביומיים האחרונים מכרתי המון 1150 כך שנקווה שעם הירידות שבוע הבא נוכל לקדם ל1140 או אפילו 1130
-
אם המדד יגיע ל-1.5% מהגבול העליון שלי (1140) - אני אזיז את הרגל למעלה. כלומר אם מדד מגיע ל1122-3 - אני מדלג את 1140 למעלה עם ההגנות שלו.
במקרה כזה, אני גם אקדם את הפוטים.
במידה וזה קורה, גם השחקנים יבצעו תיקונים לכתיבות שלהם. מקווה ורוצה להאמין שלא נראה 1122, אלא הם ישמרו עלינו ב-1070-1090, אבל לא הכל תלוי בהם.
-
יותר נכון להסתכל על המחיר שקיבלת - ולא על המדד.
אתה תתקפל אחורנית אם הרגל שלך התייקרה ב-200% וכו....
יש כללים ברורים לכך....
-
red
מה הכללים הבטוחים שלך?שתפי את כולם
אבי
-
שחקן ניהל איתנו שוקת חודשית בינואר
ניתן ללמוד מזה המון.
חפש שוקת חודשית שנכתבה ע"י שחקן
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אם העליות עכשיו באירופה וארה"ב, הן על בסיס דברי הנגידים (האירופי וברננקי) כמו שכתוב בכל מני מקומות, הרי שאלו עליות שלא יחזיקו מים. עליות ווירטואליות של התלהבות זמנית.
אני נוטה להאמין שכל העליות השבוע- מיום ד', שנעשו ללא כל סיבה הניראית לעין והתחילו מנקודה דיי קריטית שבו הסנטימנט הפך לשלילי אחרי הסיום השלילי ביום ג' , הם לא מקריות ויש פה יד מכוונת של .... המימשל או אחרים.
חשדתי כך בשיאו של המשבר ונראה לי כך גם עתה ולכן צריך להיזהר מהן.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
אני מקווה שהעליות היום דווקא יחזיקו...
כך שיהיה בסיס טוב לירידות מחר. כי הרי מהנסיון למדנו שהמסחר ביום חמישי אחה"צ נשכח חיש קל עד יום ראשון ומה שקובע אם בכלל זה המסחר של סוף יום שישי. (בלי להתחשב במשטים והתבטאויות למינהן במהלך סופ"ש)
בכל אופן ביומיים האחרונים מכרתי המון 1150 כך שנקווה שעם הירידות שבוע הבא נוכל לקדם ל1140 או אפילו 1130
ליאל,
אשמח לדעת מה היו שיקולך לקדם את רגל הקול ל - 1150, מרחק 5.5% מהמדד יותר משבועים לפקיעה?
כי אני עדין מפחד, ובנוסף זה לא עומד בשום חוק של שוקת רחוקה.
לפני יומיים כתבת שאתה שותף לפחד שלי..האם שוב החודש אנחנו מסתנוורים בתשואה פנומנלית של אחרים בפורום ומסתכנים מעבר למידה? האם שכחנו מה קרה פה במאי? האם שכולם צועקים ירידות לא יכולות לבוא עליות?
הרי מטרתנו בשוקת זה להיות כתוב כל כך רחוק שתנודתיות השוק לא תדיר מאיתנו שינה
ואם עסקיננו בניתוח המדד, בכדי שמגמת הירידות תמשיך ונראה שפל חדש, לא צריך לרואת קודם שיא נמוך מקודמו? אשר יכול להיווצר בדשדוש לרוחב (לטובתנו) או לחילופין בעליות (לרעתנו)
אני כתוב 950-1170 מנצל 50% מהבטחנות וכרגע התשואה עומדת על 4%
ד.
-
ניצלתי את העליות היום כדי לבצע סגירות בצד של הפוטים.
קודם כל, סגרתי את ה 920 החשוף במחיר של 10 ש"ח ליחידה.
חוץ מזה סגרתי 960 ושחררתי הרבה ביטחונות.
על פי החוק החדש, אני לא מקדם פוטים ביום של עליות חדות.
בצד של הקולים קצת פחות נעים, אבל זה חלק מהמשחק. לא נראה לי ש 1150 בסיכון.
נימוקים:
אנחנו עולים היום ב 1.4% לאחר עליות חדות בעולם. שער של 1106 מגלם בתוכו את כל האופטימיות האחרונה בשווקים. אני חושב שאין שום סיבה לאופטימיות. הבעיות באירופה לא נפתרו פתאום, וגם בארה"ב אין שימחה מיוחדת. המצב הפוליטי בארץ גם לא מדהים. פרשה רודפת פרשה. זה גם לא טוב לעליות. וכמובן שאחרי הראליצ'יק של סוף השבוע בעולם, יש יותר סיכוי לתיקון מאשר להמשך.
-
גם אני לא מתרגש מעליות בכלל.
היו לי קצת ביטחונות פנויים בצד הקולים וניצלתי לכתיבות ב 1150 עם הגנה צמודה.
בצד הפוטים יש לי עוד הרבה בטחונות פנויים ולכן לא סוגר את הכתיבות שלי ב 950 עם הגנות ב 930 כי פשוט חבל. מבחינתי זה רווח בטוח בפקיעה של עוד כמה מאות.
-
הבוקר סגרתי 940-920 (מרווח של 6 ש"ח ליח').
נשארתי עם 970-950, שכנראה אשאיר לעוד יום אחד של עליות (אם יהיה מחר...).
ברגל העליונה 1170 מוגן 1190 בינתיים לא נוגע ולא מוסיף.
אני קצת חושש לכתוב נמוך מ-1170, עדיין שוקת רחבה... :)
-
הוספתי עוד כתיבות 1140-1150.
זה סיכון לא קטן, אני יודע. אך אני לא רואה ראלי, והתטא מתחילה לעבוד חזק לטובתנו.
גם סגרתי את 920 החשוף בעלות 10 שח. כרגע 75% מהבטחונות שלי מנוצלים בצד הקולים, ומעט מאוד בפוטים. אין לי מה לגעת בהם כשהם נשחקו ב50% היום... שוקל עדיין את המשך דרכי בצד הזה... מן הסתם מקווה ליום אדום השבוע כדי לפתוח שם בצורה רצינית.
אבל יש לי חשש שדשדוש סביב רמות נוכחיות סתם יהרוג את כל הפוטים ואז כבר לא אוכל לקבל שם כלום (לא מתכוון לכתוב 1030 כרגע..).
מה עושים? חבל על בטחונות מבוזבזים...
-
מה שצריך לעשות לדעתי זה להתחיל להסתכל על חודש הבא.
ניצלתי היום את העליות בבוקר וכתבתי 5 יח' 1200 ב 280 ש"ח ליחידה שמוגנים ע"י ההגנות בחודש זה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
...................
אבל יש לי חשש שדשדוש סביב רמות נוכחיות סתם יהרוג את כל הפוטים ואז כבר לא אוכל לקבל שם כלום (לא מתכוון לכתוב 1030 כרגע..).
מה עושים? חבל על בטחונות מבוזבזים...
הסיפור הזה של "בטחונות מבוזבזים", זה אחד המקורות לטעויות שעשיתי במאי.
נכון שהשארת ביטחונות פנויים זה סיכון, אבל זה סיכון מסוג "אובדן רווח פוטנציאלי" ולא סיכון מסוג "הפסד". ולכן זה לא נורא.
אני השקעתי היום 1500 ש"ח בסגירות. אפשר להתייחס לכסף הזה כאל "אובדן רווח" כי אם לא הייתי סוגר, זה היה הופך לרווח די וודאי. אבל אם יהיו ירידות, ה 1500 ש"ח הללו יוכלו בקלות להפוך ל 5000 ש"ח בפתיחה מחודשת.
וחוץ מזה, תמיד יהיה זמן לפתוח מתישהו בפוטים ולקבל 50 ש"ח לרווח. בכל זאת נשאר לנו עוד קצת חודש. צריך לראות מה הכיוון של השוק בהמשך השבוע, ולפי זה לפעול.
כמובן שכל זה כפוף להערכה שלא תהיה דהרה למעלה. וכרגע זו ההערכה.
-
תודה אופיר.
אתה צודק לחלוטין.
-
מאוד ייתכן שאני טועה אבל אני דווקא די חושש משינוי הסנטימנט בשווקים , ובהתחשב בכך שיש עוד שבועיים לפקיעה, ולכן הרחקתי כתיבות ל-1170.
בצד הפוט אני עדיין ב-960 ובהחלט יש מקום לקדם לכיוון ה-1000 אך לא הצלחתי לסגור במחירים טובים.
את העליה הלא גבוהה היום צריך לייחס לדעתי בעיקר לשחקנים והשאלה עד כמה יעמוד כוחם בהמשך השבוע במקרה של המשך עליות ומה הם עשו היום עם הפוזיציות שלהם
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
מאוד ייתכן שאני טועה אבל אני דווקא די חושש משינוי הסנטימנט בשווקים , ובהתחשב בכך שיש עוד שבועיים לפקיעה, ולכן הרחקתי כתיבות ל-1170.
בצד הפוט אני עדיין ב-960 ובהחלט יש מקום לקדם לכיוון ה-1000 אך לא הצלחתי לסגור במחירים טובים.
את העליה הלא גבוהה היום צריך לייחס לדעתי בעיקר לשחקנים והשאלה עד כמה יעמוד כוחם בהמשך השבוע במקרה של המשך עליות ומה הם עשו היום עם הפוזיציות שלהם
לגבי הסנטימנט, יש מצב שאתה צודק. זאת למרות שלא צריך הרבה על מנת לחדש ירידות.
לגבי השחקנים, אני לא חושב שזה המצב. הראיה היא ת"א 75 שלא שונה מהותית.
-
אוקי חברים, הגיע הזמן - ואני והתטא חברים מתמיד, אז מצטרפת אליכם לשוקת , לא כזו רחבה אבל חטובה לאאלא.......
כתובה ב-1120, 1130
הגנות בשני סטרייקים (לא ברור אם זה חכמה או ההיפך....)
בצד הפוט, היום החלטתי באינטואיציה לא מוסברת לקנות את ההגנות
ומחכה ליום אדום לכתוב התקפות.
נקווה לחודש יותר רגוע..
הצלחות
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אוקי חברים, הגיע הזמן - ואני והתטא חברים מתמיד, אז מצטרפת אליכם לשוקת , לא כזו רחבה אבל חטובה לאאלא.......
כתובה ב-1120, 1130
הגנות בשני סטרייקים (לא ברור אם זה חכמה או ההיפך....)
בצד הפוט, היום החלטתי באינטואיציה לא מוסברת לקנות את ההגנות
ומחכה ליום אדום לכתוב התקפות.
נקווה לחודש יותר רגוע..
הצלחות
ערב טוב,
ראשית בהצלחה.
שנית, זה לא שוקת רחבה...
זה כתיבה, קרובה , ואגרסיבית, אם תצליח תניב רווח יפה, לעומת זאת אם תכשל.. תצריך פעולות מילוט אגרסיבית שיגרמו לנזק כבד.
כל מה שצריך, זה שמירה על סינטמנט חיובי, קצת נתונים חיוביים , לעצום עיניים אל מול החדשות הרעות והופ נגיע ל- 1140...
אני חייב לציין, כי בעבר שחקן ציין את 1120 כגבול עליון....
אבל מי יודע?
-
ציטוט:
אני לא יודע עד כמה ניתן לייחס את היום רק לשחקנים. למרות שאני מאמין שהם (או המכונות או גם יחד) נתנו סטירונת למדד כל פעם שהעז להגיע ל1107 - המחזור בעליות היום היה נמוך, וכן הגלום לאורך כל היום נסחר מעל המדד וניסה "למשוך" אותו למעלה הרבה פעמים.
אגב, בד"כ הגלום נסחר מתחת למדד. מה ניתן (אם בכלל) להסיק מהיום במובן הזה?
-
כמובן שהשיוך לשחקנים הוא רק השערה .
אני מסתמך על העבר שבו פער של כ-4% בסוף שבוע בוול היה נגמר בסביבות ה- 3%.
גם רואים את ההורדות של המדד כפי שנכתב פה למעלה וגם שחקן כתב באסט' שהשחקנים היום "יזיעו".
ואם מחר תשתנה האווירה לרעה אז אף פעם לא נדע.
בכל מקרה- מבחינתי מכיוון שיש ספק ואנו עוד שבועיים לפקיעה והמרחק לסטרייק פחות מ-4%, הרי שעם כל הצער אזי ההרחקה מתבקשת.
אצלי הלקח הצרוב מחודש שעבר -חודש בו עד לשבוע הפקיעה הרווחתי 10% ובשבוע הפקיעה הפסדתי אותם- להכנס לשבוע הפקיעה במרחק בטוח ורק לנסות לנצל הזדמנויות שקיימות בשפע בשבוע זה ולא להתעסק בדאגות לתחזוקת השוקת.
אני גם חושב שאת הכסף בתקופה זו כדאי לעשות בכתיבות נוספות על אותם כתיבות שנמצאות במרחק בטוח במקום לקדם. כמו כן- אם לקדם אזי כדאי ל"קדם לאחור" את ההגנות ולא לקדם לפנים את הכתיבות.
-
ציטוט:
כמובן שהשיוך לשחקנים הוא רק השערה .
אני מסתמך על העבר שבו פער של כ-4% בסוף שבוע בוול היה נגמר בסביבות ה- 3%.
גם רואים את ההורדות של המדד כפי שנכתב פה למעלה וגם שחקן כתב באסט' שהשחקנים היום "יזיעו".
ואם מחר תשתנה האווירה לרעה אז אף פעם לא נדע.
בכל מקרה- מבחינתי מכיוון שיש ספק ואנו עוד שבועיים לפקיעה והמרחק לסטרייק פחות מ-4%, הרי שעם כל הצער אזי ההרחקה מתבקשת.
אצלי הלקח הצרוב מחודש שעבר -חודש בו עד לשבוע הפקיעה הרווחתי 10% ובשבוע הפקיעה הפסדתי אותם- להכנס לשבוע הפקיעה במרחק בטוח ורק לנסות לנצל הזדמנויות שקיימות בשפע בשבוע זה ולא להתעסק בדאגות לתחזוקת השוקת.
אני גם חושב שאת הכסף בתקופה זו כדאי לעשות בכתיבות נוספות על אותם כתיבות שנמצאות במרחק בטוח במקום לקדם. כמו כן- אם לקדם אזי כדאי ל"קדם לאחור" את ההגנות ולא לקדם לפנים את הכתיבות.
ת"א גם לא הגיבה לירידות של 3% שהיו בארה"ב בסוף שבוע הקודם.
קידום לאחור של הגנות, שקול ב 100% לכתיבה מוגנת רחוקה יותר.
למשל, אם אתה כתוב 1150 מוגן 1170, ומרחיק את 1170 ל 1190, זה בדיוק שקול כאילו כתבת כתיבה חדשה של 1170 מוגן 1190.
-
התלבטות קשה.
מצד אחד, לא רוצה לכתוב פוטים בעליות.
מצד שני, יכול להמשיך לדשדש ככה כל השבוע. ואז יהיה קשה לתפוס את הרכבת, לרווחים האחרונים האפשריים. ויש הבדל בין המצב היום לבין המצב בתחילת החודש, כאשר הטתא לא משמעותית.
פיתרון: קודם כל קניתי הגנות 990.
עכשיו אני מנסה למכור 1020 במחיר טוב.
יש מצב שזה הקרוב האחרון באזור הפוטים.
עידכון:
תפסתי הפרש ממוצע של 62.5 ש"ח.
כרגע ההפרש 50 ש"ח.
נראה שהצעד היה במקום. יש קונטרה ל 1150.
-
ואילו אני פתחתי כמה יח' בודדות 1040 מוגן 1030.
אם נרד , לא אכפת לי לשלם קצת בשביל לסגור אותן, אבל אהיה רגוע מהצד העליון.
אם נמשיך לדשדש - מצויין.
אם נפרוץ 1115, ארחיב את הרגל הזו, כקונטרה לגלגול שכנראה אצטרך לבצע ל1140.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
אם נמשיך לדשדש - מצויין.
היכן אתה כתוב?
-
היום ניצלתי את העליות הקלות לסגירת 970 מוגן 950 (סגרתי במרווח של 7 ש"ח).
בזה סגרתי את הרגל התחתונה לגמרי... נמתין לירידות (אם יגיעו) בכדי לפתוח שם שוב.
ברגל העליונה כתוב 1170 מוגן 1190.
עד כה רווח לא רע (בהתחשב במרחקים ששמרתי).
אני מאוד מאוד משתדל לשמור על חוקי השוקת הרחבה ולא להתפתות לכתיבה קרובה יותר.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
אם נמשיך לדשדש - מצויין.
היכן אתה כתוב?
1170-1190
1140-1150
1040-1030
980-960
-
אצלי עקר הכתיבות, 1160 עם הגנה צמודה 1170.
וכן קול 1150 כתוב לפי מפתח של , קול קנוי 1130 כנגד 3 כתיבות קול 1150, (הגנה להקטנת בטחונות 1210).
הבעיה שבקולים ככל שנעלה ריבוי הכתיבות יגרום לנזק ממש עד לפקיעה, שאז ניתן להרויח מהקולים הקנויים, לעומת חלק הפוטים שם ירידות על פי אותה שיטת עבודה יכולה להביא לרווח יפה בטרם פקיעה. מה שיאזן את הנזק אני מקווה זו ירידת הסטיה (וגא) שתאזן את הנזק מהעליה.
בפוטים קדמתי את הרגל הקנויה לפוט 1090 לפי מפתח של פוט 1090, כנגד 2 פוט 1040 כתובים.
ועקר הכתיבות שלי בפוט 990 כנגד הגנות 960, ממתין לראות האם עליות מתקבעות אם כן צריך יהיה להזיז רגל תחתונה, השאלה לאן?לפי מרווחים/ומחירים נראה ל- 1020.