אם נעבור את החודש בשלום, נראה לי שנצטרך לנסח כללים חדשים לשוקת חודשית, יש לי כבר כמה בראש. אני מקווה שהאנשים (כולל אותי) לא ימחקו החודש בגלל איזו טעות מטומטמת...
Printable View
אם נעבור את החודש בשלום, נראה לי שנצטרך לנסח כללים חדשים לשוקת חודשית, יש לי כבר כמה בראש. אני מקווה שהאנשים (כולל אותי) לא ימחקו החודש בגלל איזו טעות מטומטמת...
חברים עוד מוקדם להספיד את האסטרטגיה. רובנו כתובים באזור ה - 1040-1020 וברי המזל אף ב - 1000 עוד רחוקים מהאקשן. קוראים לה שוקת רחבה וכזו היא, ולדעתי מיותר להכנס לפאניקה.
לפנינו ישנם מספיק דגים גדולים שידאגו לא להפסיד כל כך מהר את התחתונים טרם יגיע תורנו.
אך גם בלי לסמוך על "היד הנעלמת", הצמדו לכלל הדילוג אחורה, הוא פשוט ויעיל. ובמקרה שלנו הסטייה תשחק לטובתנו, ותמיר את המחירים של אותם אופציות רחוקות אליהם נרצה לדלג.
אני אישית בתחילת החודש כבר נאלצתי לדלג מ - 1060 ל - 1050 באפס עלות, וללא הגדלת בטחונות (עברתי מהגנה במרחק שני סטריקיים להגנה בסטרייק בודד).
תדאגו בסמולציה לברר לעצמכם מהו המדד וסטיית התקן, שיגרמו לאופציות הכתובות להכפיל את מחירם, ותפעלו בהתאם במידה והתחזית תתגשם.
אני כעת כתוב 1020-1240 עם הגנה במרחק שני סטרייקים. היום הספקתי להעביר רבע מהכתיבות שלי ברגל הקול ל – 1210, ואתמול לאחר שבתחילת השבוע סגרתי את מרבית רגל הפוט, הצלחתי לכתוב אותה בחזרה בפרמיה נוחה.
שיהיה סופ"ש רגוע :roll: ,
ד.
בוקר טוב,
בירידות חדות ובעליית סטיית תקן, כיצד ניתן לדלג לאחור ללא עלות עלות גבוהה, או לחילופין הכפלת כמויות תביא לעליה ניכרת בסיכון?
יום טוב
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david5
בוקר טוב, במקרה פתחתי אתמול את CNBC באותה שעה, זה היה פשוט מחזה סוריאלסטי, בצד אחד מראים מהומות ביוון, מצד שני פתאום הדאו מאבד 1000 נקודות, קרימר התחיל לקפוץ ולהגיד שזה לא יכול להיות, לרגע היתי בטוח שהם מראים שידור חוזר של 2008, העברתי לערוצים אחרים וראיתי שזה קורה בהווה.
אני חייב לציין שלא משנה מה הסיבה, אבל רצועת JBB עבדה במהירות שיא והמדד חזר למעלה במהירות.
לדעתי מאיר טל צודק, סטיה עולה זה לכול האופציות באותה מידה, לדעתי מי שכתוב מוגן ובמסגרת הבטחונות שלו, אסור להשיג לאחור את השוקת בשיא הסטיה, שאז הוא משלם קנס מוגדל רק על הפחד ולא על המרחק, יש לנו עוד שלוש שבועות לפקיעה, את הכסף צריך לשלם רק אז.
עד כמה שאני זוכר בכללי שחקן , ציין כי נותנים משקל גדול יותר לעליה במחיר עקב המרחק ולא בעקבות העליה בסטיה.
זה נראה כמו מופע איימים שנועד לנער את החברים באירופה להתעשת, לקצץ בתקציב, להתחיל לעבוד ולהחזיר חובות ולהגיע להסדרים, כנראה רק הפחד יכול לנער את האיחוד הארופי לפעולה.
הצלחות.
דמי כיס, כיצד אתה כתוב בפוטים? 1040 בלי הגנות? מה ניצול הבטחונות?
מסתמן שביום ראשון נהיה באזור 1090
:o
מעניין מה תיהיה ס"ת בראשון.
מעניין אם השחקנים יעכבו לזמן מה את הירידות בראשון כדי להספיק ולשנות פוזיציות
סטיית תקן בין 25 ל-30
בשביל להתרחק נצטרך לעשות הכפלות.
ביום ראשון תהיה פאניקה וכולם יזרקו סחורה.
אני לא מאמין שהשחקנים יוכלו להשפיע
אני אכן ב 1040. מוגן ברוב הכמות עם 1000.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
הרבה מחשבה השקעתי במה שיש לעשות ביום ראשון. האפשרויות שחשבתי עליהן הן:
1) לסגור לגמרי את הצד התחתון. אנחנו אומרים, שוק משוגע, לא רוצה להיות בפנים. מפסידים קצת. מה לעשות. נרוויח את זה במקום אחר.
2) לסגור את המכירות. להשאיר את ההגנה. הופכים למעשה למהמרים על כיוון באופן מוחלט. כי אם המגמה תתהפך יצאנו פארש פעמיים. גם הפסדנו כשסגרנו את המכירות, וגם נפסיד עם ההגנה.
3) לסגור את המכירות, ולחכות. אם יש ירידות, אז ההגנות מרוויחות בנתיים. וכשמרגישים שירד מספיק, קונים בחזרה אופציה יותר נמוכה באותו המחיר. למעשה עושים ככה הזזה למטה, כאשר התשלום הוא בלקיחת סיכון שאולי בדיוק אחרי שנסגור המגמה תתהפך.
4) להזיז כלפי מטה עם הכפלות. מרוויחים עוד ספייס, אבל אם השוק ממשיך להשתגע, אז רק דחינו את הקץ.
5) להזיז כלפי מטה ללא הכפלות. המשמעות היא חיתוך חלקי החוצה. אם השוק ממשיך להשתגע למטה, הכאב פשוט מגיע בחלקים.
6) לקנות פוטים על הסטרייק, באותו ערך כספי שיש לרגל התחתונה. מכאן והלאה, אם יש ירידות, הפוטים על הסטרייק יתנו יותר רווח מאשר ההפסד מהרגל. אם יהיו עליות (יחסית לרגע הקניה), הפוטים יתחילו לאכול את התקבול שקיבלנו. זאת אומרת שאם קנינו בשיא הפאניקה, נדפקנו.
7) לקנות שקתות על הסטרייק. צריך לקנות הרבה יותר שקתות. מגדילים את החשיפה לירידה בסטיית התקן ולשחיקה. אבל אולי אפשר לקנות שקתות יוני.
בקיצור, אלו האופציות שאני רואה. אפשר בהחלט לשלב בניהן. אני למשל יכול לסגור את החלק שיש לי ב 1040 שאינו מוגן, ובמקביל לקנות כמה שקתות. וכאשר אני מרגיש שהיו מספיק ירידות, אני מוכר בחזרה יותר נמוך אבל באותו המחיר.
לאחר שסקרתי את האפשרויות שעומדות בפנינו, אגיד את דעתי על השוק. מדובר כרגע בפאניקה טהורה. שום דבר לא השתנה מאז שבוע שעבר. השוק ירד כי הוא היה גבוה מאד. והבעיה עם פאניקה, שהיא יכולה להחליף כיוון מאד מהר. ולפי זה שיטת קניית השקתות נראית לי הדבר הכי מתאים. יכול להיות משולבת עם סגירה חלקית + הזזה חלקית ל 1020.
דמי כיס, כנראה שפתרון משולב הוא הנכון בשלב זה, לצמצם רגלים, חלק להרחיק, ולקנות הגנות מעל לשוקת הכתובה, השאלה כמה מזה נממן ממכירת קולים וכמה נצטרך להתקרב בצד הקולים, כמו שאמרת פניקה יכולה להתחלף במהירות, במיוחד שנעמוד בתיקון של עשרה אחוז לפחות מי 1240 ואז יתכן ויהיו כאלה שיראו בזה הזדמנות קנייה והמגמה תתהפך.
די ברור כי הכוחות העולמים חזק כנגד הירידות , "אפילו ספרד מלווה כסף ליוון",חוקרים ספקולנטים, מבטלים עסקאות, ואפילו התוצאות יוצאות טובות.
דמי כיס וחברים שלום,
אני במצב דומה. מה שצפוי כרגע ביום ראשון פתיחה סביב 1192 ועליה חדה ביותר בסטיות התקן! וזה קצת יקשה על כדאיות ביצוע השקתות וחלק מהאופציות שציינת.
1. כיצד עושים גלגול לאחור במצב שכזה?- לדעתי זה לא אופציה סבירה, בגלל הסטיות הגדולות , גלגול לאחור יהיה כרוך בהכפלת הכמויות במכפיל שי גבוה, מה שיעלה את הסיכון ואת רמת הבטחונות באופן לא כ"כ סביר.
2. יש אפשרות לכתוב CALL 1190 או 1200 עם הגנה 3-4 סטרייקים למעלה- הפרמיות שנקבל ענקיות, אם השוק יירד זה יעבוד לטובתנו ואם השוק יעלה אז סטיית התקן תרד ושחיקת הזמן תעשה את שלה כך שלא נפסיד מכך.
3. יש אפשרות לקנות פוטים רחוקים על 1150 במחצית מהכמות הכתובה בחשיפה-פוטים רחוקים כאלה
בירידות - ירוויחו ויפצו על ההפסדים בשוקת הכתובה.
בדשדוש- לא ישחקו וכתיבות השוקת בינתיים יישחקו.
בעליות -הפוטים הקנויים יפסידו אך השוקת הרחבה תרוויח.
ניתן לשלב אופציה 2 עם אופציה 3
מה דעתכם?
שבוע טוב
מאיר טל
איך אפשר לעשות ומה דעתכם על גלגול לחודש הבא?
מאיר בוקר טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
המצב שלי הוא כזה, יש לי הגנות פוטים 1090, פוטים מכורים 1060/1050 הגנות 1040, ועוד רבע רגל כתוב 1030, הגנות 1020.
נקודת האיזון שלי 1050. פקיעה ב- 1040 משלם 40 אחוז מבטחונות.
בוא ננתח את מה שאתה מציע:
קניית פוט עמוק בכסף, מכירת קולים על הסטרייק, משמע נהפוך את השוקת הכתובה לקניית חוזה לירידות. מכירת הקולים תממן רכישת הפוטים.
ובעצם אם השוק יתהפך, תהיה לך אותה הבעיה בצד הקולים, אבל עם עליות קל יותר להסתדר, כיוון שמרכיב הסטיה ירד משמעותית.
אני חושב כך, אם המדד אכן ירד ויתיצב סביב 1100-1090, לדעתי זה ישנה את המצב בצורה כזו שנצטרך לנהל את זה בדרך שונה מאשר "כללי שחקן לשוקת רחבה".
בהנחת מוצא כזו הסביבה תשתנה באופן מהותי,אז הכפלות = הגדלת הסיכון בשוק תנודתי, (לא בא לי לשלם בפוטים כאשר אני אישית ממתין מיולי לתיקון אגרסבי).
הדרך שאתה מציע , תחייב אותנו להמשיך עם זה "עד הסוף".
כי יהיה לנו שיווי משקל חדש בין פוטים עמוקים בכסף(שמשלמים עליהם מינימום על סטיה-בקניה), לעומת פוטים כתובים שאמורים להישחק(המרווחים של השוקת המכורה).
אתה בכל מקרה תצטרך שהפקיעה תהיה מעל השוקת הכתובה, אחרת תשלם ובגדול.
קולים כתובים על הסטרייק החדש שיווצר בסטיה גדולה אכן יתנו לנו הכנסה לשם המשך שיפוצים.
אבל עדיין ישנו לנו את נקודת האיזון באופןחד כלפי מטה. ובמקרה של תיקון אלים כלפי מעלה תיווצר לנו בעיה הפוכה בקולים, כאשר אתה מניח שיהיה יותר קל לנהל מאשר תנודה חדה כלפי מטה.
נתונים נוספים: מנהיגים פולטיםפועלים אך ורק תחת איום, האזרחים מוכנים לקבל את מה שצריך לעשות רק לאחר שנצרב להם פחד בתודעה.
ממשיכות לזרום לשווקים כול הזמן ידיעות "טובות". האחרונה שבהם זה התאגדות נגד לכל הספקולנטים כנגד מדינות...
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 6&fid=1225
היתרון במסחר ביום א', זה שיש לכולם זמן לעכל את המשמעויות ולספוג את החדשות הטובות שמאזנות את הרעות.... :d
לדעתי יש מספיק זמן עוד החודש לשיפוצים ותיקונים.
הייתי מאד שמח אם שחקן היה נותן את דעתו כיצד לשפץ את השוקת הרחבה בתנאים החדשים שנוצרו !
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
גם אני במתלבטים, כתוב 1040 מוגן 1020 בניצול מלא של הבטחונות בצד הזה.
ירידה ל1040 משמע 9.6% נפילה. אין נביא בעירו ועם זאת קשה לי לראות אותנו יורדים ככ נמוך בזמן כל כך קצר. נראה לי שלא נראה כל יום בשבוע הקרוב ירידות של 2-4% ברציפות.
אני מתכוון לסגור חלק מהרגל בראשון, אולי רק לעבור מ1040 ל1030 ולהמתין.
אם נגזר עלי לא להרוויח החודש (ואף, שומו שמיים, להפסיד כמה מאות שח) - אני מעדיף לקחת את הסיכון ולקבל עלי את ההפסד בשלב מאוחר יותר של החודש ולא 3 שבועות לפני הפקיעה, כשכלום עוד לא ברור.
מה שכן הייתי רוצה לבדוק מתי המוסדיים מחליטים להכנס לשוק. הם הרי יצאו כבר בסביבות 1100 וישבו בצד מאז. (איך עושים זאת? איך יודעים כשהמוסדיים נכנסים חזרה?)
בין אם לא נרוויח ואף נפסיד החודש - טוב מאוד! אני חושב שרובנו לא פעלו בתחום הנגזרים בזמן הנפילות של 2008 ואיזו הזדמנות זו בשבילנו ללמוד איך עובדים עם שקתות בתקופה של תיקון אלים, סטיות קופצות וחוסר וודאות מוחלט.
מה שבטוח - כשנסכם את החודש הזה, נשתף לקחים ונחכים הרבה יותר מהחודשים האחרונים. מסתמן לי שעם הבנה בסיסית+ בנגזרים - בחודשים רגועים זו לא חוכמה גדולה לקחת 2-5%. ה catch הוא בחודשים כמו הנוכחי.
אני מציע לחברים לשבת החודש על הגדר.
שכר הלימוד עלול להיות גבוהה מאד.
אני נתקעתי בצד הפוטים עם כתיבות חשופות של 1060 עם ניצול מקסימלי של בטחונות....
יש למישהו הצעות לתיקון?
בתודה מראש!
דן, במידה והמדד ייתיצב על 1100, הסטיות יהיו בשמיים ונראה לי כי במצב כזה הכיוון שלך צריך להיות ההצעה של מאיר רכישת פוטים עמוק בכסף , מימון על ידי מכירת קולים קרובים לכסף עם הגנות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אבל אתה צריך לתכנן זאת מראש, ניתן באתר zeerosum
על הבוקר במידה ויש לך מצוקת בטחונות כדאי לקנות פוטים רחוקים בכסף להגנות.
במידה ולא כצעקתה, כדאי לזוז אחורה וליצור הגנות, לא היתי מכפיל כדי לא להגדיל את הסיכון.
בהצלחה
זו עיצה מצויינת למי שעוד לא התחיל.ציטוט:
פורסם במקור על ידי adicoltd
מי שבתוך הסיפור , צריך לנהל את זה.....תוך הקטנת נזקים וצימצום סיכון.
אני רוצה להעלות את השאלה, האם לפעול בחיפזון בבוקר, או במתינות.
משמעות השאלה הזו היא שוב הימור על כיוון. ברגע הפתיחה מחר, יהיה נזק. השאלה היא רק האם הנזק ימשיך ויגדל, או שתהיה פתיחה מאד נמוכה, ואז יתחיל לעלות בחזרה.
מכיוון שאני ב 1040, שהוא בכל זאת נכון לעכשיו 100 נקודות מהסטרייק. אני חושב לפעול במתינות יחסית. אני מניח שעל הבוקר אני אסגור את החלק הלא מוגן שיש לי ב 1040 (שהוא המיעוט). קודם כל זה מוריד מעל סדר היום חריגה בביטחונות, ומאפשר לחשוב בצלילות. ההפסד הזה למעשה מכוסה יפה על ידי השחיקה של הקולים הנוכחיים (וזה מעלה את הנקודה שחשוב גם לדעת לקדם בזמן).
אחר כך יש מצב להזזה ל 1020 ללא הכפלה, כאשר עלות ההזזה תכוסה על ידי הזזת קולים (ששם אני כתוב באופן מקסימלי) מ 1210 למטה (תלוי מאד בגודל הירידה).
הבעיה עם פעולה חפוזה מאד תחת לחץ היא שיום שני יכול להיות תיקון לירידות, ואז פתאום צעדי הצלה קיצוניים יכולים להפוך למזיקים.
כהערכה כללית, אני לא חושב שנגיע ל 1040. זה עוד 8.7% למטה. ובמבט חודשי זה הרבה.
[quote="מאיר טל"]בוקר טוב,
בירידות חדות ובעליית סטיית תקן, כיצד ניתן לדלג לאחור ללא עלות עלות גבוהה, או לחילופין הכפלת כמויות תביא לעליה ניכרת בסיכון?
יום טוב
מאיר טל
שלום,
בחישוב המחיר התאורטי של אופציה על ידי נוסחאת בלק אנד שולס נלקחים בחשבון מספר פרמטרים, בינהם סטיית התקן ההיסטורית של נכס הבסיס. ווגא, הנגזרת המתייחסת להשפעת סטיית התקן על מחיר האופציה, גדלה ככל שמתקרבים לסטרייק. אז ראשית ניתן לגזור מכך שעליה בסטיית תקן או ירידה, משפיעה בצורה שונה על מחירי אופציות בסטרייקים שונים.
אולם לרוב נבחין שמחיר השוק של האופציה אינו זהה למחיר התאורטי המחושב לאותה אופציה, ובמקרה שלנו אופציות הפוט הרחוקות מתומחרות הרבה מעבר למחירם התאוריטי. לשם כך מחושבת הסטיה הגלומה אשר במידה והיינו מכניסים אותה לתוך החישוב התאורטי של בלק אנד שולס הינו מקבלים את מחיר השוק הנוכחי של האופציה.
מענין לראות שככל שמתרחקים מהסטרייק אותן סטיות גלומות עולות. ישנם מספר סיבות לכך, לדוג', השימוש באופציות פוט רחוקות כהגנה על תיק המניות יוצרת ביקוש רב לאותן אופציות. תצורה נורמלית של סטיות התקן צריכה להראות בצורת U כאשר קולים עמוק בכסף ופוטים מחוץ לכסף בעלי סטיה גבוה ,באמצע קולים\פוטים בכסף עם סטיה נמוכה ,ופוטים עמוק בכסף וקולים מחוץ לכסף בעלי סטיה גבוה, התהוות צורה זו בהמהלך החודש ידועה גם בשמה – חיוך של הסקיו.
עתה נחזור לענייננו, ראשית נסתכל על תרחיש אופטימי בימים אלו, בו המדד עולה, כפי שחלקכם ציין, מרכיבהדלתא באופציות הקול אכן יגדל אולם הירידה בתנודתיות תאזן את העלייה במחיר דרך מרכיב הווגא כלומר, בעת עליית המדד וירידה בתנודיות לא נצפה לראות את מחירם של אופציות הקול הרחוקות מתאושש מפני שתנודתיות יורדת מרמזת על פסימיות לגבי פקיעתן של אלו בתוך הכסף.
אך ביום ראשון אנו צופים תרחיש הפוך, ירידה במדד ועליה בסטיית התקן. אני סבור ויתכן שאני טועה, שעליית סטית התקן ביום ראשון בשילוב עם ירידת המדד תמיר את מחירן של אותן אופציות פוט רחוקות ביחס גדול יותר מאופציות פוט קרובות לסטרייק כלומר, מחירם של אופציות הפוט ביום ראשון יושפע הן ממרכיבהדלתא והן ממרכיב הווגא, בעת שהראשון קל להבנה, השני מרמז על עלייה בסיכוי שאותן אופציות פוט רחוקות יפקעו בתוך הכסף ולכן אני צופה שהסקיו על אופציות הפוט מחר יחייך יותר מכפי שחייך ביום חמישי.
על פי הצפי והסימולציות שבצעתי אני אצטרך ביום ראשון לדלג אחורה משום שמחיר האופציה הכתובה יוכפל (באמרי זאת אני מתייחס בעיקר למרכיבהדלתא, ופחות לעליית סטיית התקן ולאחר שאני מוסיף את התקבול שכבר קיבלתי מרגל זו). מהלך זהה של דילוג אחורה כבר עשיתי החודש, ופרטתי עליו מוקדם יותר בדיון זה. אני כתוב כעת ב – 1020 עם הגנה ב – 1000, 1:1, כלומר סה"כ בטחונות 2000 ₪ לרגל. ביום ראשון אקנה פרפר על 1010 כלומר, אקנה בחזרה את הכתיבה שלי ב – 1020 אמכור 2 אופ' פוט 1010 ואגדיל את ההגנות שלי באופציה אחת ב – 1000. אסטרטגית קניית פרפר אינה צורכת בטחונות, משום כך הבטחונות שלי לא יגדלו, בנוסף לאור הכתוב לעיל אינני צופה שהמהלך יעלה לי רבות אם בכלל. בסופו שלי יום אהיה כתוב 1010 עם הגנה ב – 1000, בשונה לקודם יהיו לי פי 2 כתיבות פתוחות.
1010 גם בימים טרופים אלה נראה לי רחוק דיו, אך גם במידה ואצטרך לשוב לדלג אחורה אני כעת מנצל רק 33% מהבטחונות שלי ברגל זו.
לאחר שאטפל ברגל הפוט, אשוב לטפל ברגל הקול, בה אני מתכוון לקדם את הכתיבות לאזור ה – 1190 בתלות במדד.
אני מאמין שהצלחה באסטרטגיה זו היא בעיקר בזכות המשמעת והצמדות לחוקים הכתובים.
המשך סופ"ש נעים
ד.
חלק מהאסטרטגיה שלי כתובה ב 1090 ומוגנת ב- 1080 ,
אני עדיין על 40% בטחונות,
חשבתי על הצעד של לקנות את 1090 ולמכור 1070 .
ברור שזה שינוי אסט אבל בירידות חדות זו לדעתי הדרך.
בצד הCALL עדין לא פתחתי האם לדעתכם לפתוח מחר או להמתין לתיקון שיגיע מתי שהוא?
דן, במידה והמדד ייתיצב על 1100, הסטיות יהיו בשמיים ונראה לי כי במצב כזה הכיוון שלך צריך להיות ההצעה של מאיר רכישת פוטים עמוק בכסף , מימון על ידי מכירת קולים קרובים לכסף עם הגנות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דיפרוג
אודה לך אם תתן דוגמה מספרית.
אולי לקנות את הרגל ולממן עם מכירת קולים מוגנים
מה פתאום לשבת על הגדר?ציטוט:
פורסם במקור על ידי adicoltd
זה לא הזמן לקנות אוכף על הסטרייק ?
מה הסיכויים שמדד לא יזוז למעלה או למטה ב20-30 נקודות ( אלה הטווחים שמתחילים
להרוויח על אוכף ) ?
בנוסף לכך האוכף מגדיל את הביטחונות ב 20k, כך שאפשר "להשתולל" בכתיבת קולים
סביב 1210-1220 כמובן עם הגנות
אוכף עולה כ-5000, ולכן הרווח הוא מ-50 נקודות ומעלה...
זה רלוונטי כמובן אם אתה מתכוון להישאר עם האוכף עד הסוף. אבל אין בעיה לקנות אוכף, להרוויח תנודה יומית ולמכור אותו בסוף היום.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
אם קונים אוכף כאשר הסטיות בשיאן, ירידה בסטיות תגרום להפסדי עתק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sashaz1455
לכן אם קונים אוכף מאמינים בהמשך התנודתיות - יותר נכון בהמשך הירידות.
הכל שאלה לאן פניו של השוק...
אני דווקא מאמין שזה הזמן למכור אוכף עם הגנות מתאימות וניהול נכון.
יכול להיות שתנודה תוך יומית לא תספיק אבל בהחלט אפשר לבנות על זהציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
שהמדד יתרחק מהסטרייק לאחד הכיוונים ותוך כדי שמרוויחים עליו להינות
מרמת הביטחונות שהוא נותן
שלום לכולם,
אני החודש פעם ראשונה שברתי את הכללים הסולידיים של שוקת וזה תפס אותי לא טוב.
אני כתוב למטה ב 1050 מוגן ב 1000 ,אם אפשר לקרוא לזה "הגנה" כי הייתי מוכוון פרמיה בפתיחה של כזה מרווח.
דרך הפעולה שלי למחר היא דפנסיביות כלומר לחתוך ולקפוץ לאחור לאזור ה 1000 - 1020.
צריך לזכור שפוטנציאל ההרס בשוקת שיצאה משליטה הוא עצום, לכן אם החודש אני אצא על האפס אין לי שום בעיה עם כך,העיקר זה ללמוד ולשמור בחודשים הבאים על תוחלת הרווח החיובית :!: .
תודה לאופיר על סיעור המוחות ובהצלחה מחר לכולם.
קשה לראות איך אוכף יכול לגרום להפסדי עתק בשוק שכזה ( מחר בבוקר אנו צפוייםציטוט:
פורסם במקור על ידי חביתוש
לקבל סטיה בסביבות 22-26 % ,אפילו תיקון (עליה) לא יגרום לסטיה לרדת משמעותית )
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון .
אוכף - הוא רק חלק מאסטרטגיה שמאפשר מרווח מחיה בביטחונות .
חלר השני , כרגיל, זה כתיבות .
זהירים יכולים לכתוב מלמעלה , בצד של קולים , ו" אמיצים" יותר מלמטה , בסביבות 1000
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
לדעתי צריך להניח שהירידות יימשכו.
לכן לדעתי לא צריך להכפיל כמויות או לגלגל חודש אלא להחליט על גובה ההפסד הנסבל -הפסד שלא מוציא אותך מהמשחק - ולחתוך בהקדם האפשרי, ולהתחיל מחדש
יש לי שני דברים להגיד:
האחד זו שאלה, איזה אוכף מוצע לפי דעתכם?
אשמח אם תתנו מספרים.
דבר שני, לדעתי בחודש כמו זה בו הצפי הוא כלפי מטה באופן ברור אנחנו צריכים להיות יותר בזרימה עם השוק ולא לפחד מנקיטת צד (במקרה שלנו ירידות)
כמובן שזהו סוג של "הימור" אך לדעתי וגם מניסיוני בחודש זה הוא כדאי.
דבר נוסף זה שצריך לדעת גם לחתוך הפסדים בצד התחתון ולהמשיך ולהרוויח בצד העליון (יש עוד מספיק זמן לעשות שם כסף עוד החודש)
יום מוצלח לכולם
להלן דעתי (בלבד!!) לגבי התרחשויות במסחר היום:
בהחלט תהיה "פאניקה", תיזרק סחורה לשוק. בשלב מסויים היום יהיה מי שיאסוף סחורה, ויחזיר את המדד מעט מעלה (הרי הוקמה "קרן לייצוב האירו"). ייתכן שלקראת סוף היום ינקטו המשקיעים במשנה זהירות, שלא יירצו להיות "חשופים" למחר.
תכל'ס במסחר
בתחילת היום סטיית תקן תקפוץ כמובן. אולי אפילו לאיזור ה 30%.
ירידות לאיזור 1100-1090
במהלך היום הסטיה תרד, ותהיה חזרה של המדד מעלה, אולי מעט מעל ל 1100.
ה PUT-ים יעלו הרבה גם בגלל הסטייה וגם בגלל הירידה במדד.
ב CALL-ים יהיו כמובן ירידות עקב ירידה חדה במדד, אשר יקוזזו במידה מסויימת בעליית בסטיית התקן.
תסריט שלדעתי אפשרי למדי הוא התייצבות בשלב מסויים באיזור ה 1100-1120. לאו דווקא היום, אולי מחר או מחרתיים.
אני הייתי מנסה להימנע מביצוע פעולות באופן פזיז. אני יודע שזה קשה מאוד, כשרואים שערך החשבון יורד ((זו דרך בטוחה ל"קבע הפסד")
מה שלא יהיה, כדאי לקרוא סקירות של השחקן לפני שמבצעים פעולות!
בכלל, אם להסתכל על הצד החיובי שבעניין, ולדעתי יש כזה! ההתרחשות הזו קרתה יחסית בתחילת החודש, הנזק אמור להיות בר תיקון עם התנהלות נכונה!
והכי חשוב, זו אולי תזכורת לגבי הסיכון בביצוע "שוקתות מסוכנות" על כל המשתמשע מכך.
כמובן גם מומלץ להביט אחורה בכללים לניהול שוקת ששחקן נתן לנו.
מאחל הצלחה לכולם במסחר
הראל
נשמח לדעת מומחה - לסגור ? להזיז ? למכור עוד ? לא לגעת ?
אני מסכים עם הראל בסך הכל. השוק יהיה בחצי שעה הראשונה. אחר כך או שיעלה חזרה או שישאר פחות או יותר באותו המקום.
סה"כ השוקת שלי נמצאת בהפסד על הנייר של 4.5% (כולל עמלות).
מה שביצעתי היום הוא:
הזזה של החלק הלא מוגן מ 1040 ל 1030 מוגן ב 1000. הנזק בפעולה סביר ביותר. הייתי חייב לעשות זאת על מנת להכנס למסגרת הביטחונות בחזרה.
נימוקים:
הירידה של 3% הייתה ההערכה שלי אתמול. הירידות היום זו פאניקה של הציבור. אנשים רגילים שאמרו לעצמם בוויקאנד משהו בסיגנון: "מחר אני חותך החוצה, לא מעניין אותי שום דבר". אל דאגה. אלו אותם אנשים שיכנסו שוב מעל 1200.
בטווח הקצר (מחר למעשה), קרוב לוודאי שיהיו עליות. לאור זאת עשיתי עוד משהו. סגרתי את המכירות של 1210 (השארתי את ההגנות). מקווה למכור את זה בחזרה בסוף היום או מחר.
אני מודה בפה מלא שזה הימור מוחלט על כיוון. אני מהמר כרגע באופן ברור מאד שאנחנו בדרך למעלה היום מחר.
הסיכון למעשה הוא לא גדול. רגל הקול נשחקה מאד. וממילא לא מהווה קונטרא רציני לרגל הפוט. אז כמו שאומרים בצרפתית: What the hell...
נראה לי סביר...להמתין ולא להילחץ.
ולמרות שכללי ההכפלה רלוונטים מתמיד - וכולנו היינו צריכים מזמן לזחול למעלה בכמויות של טונות....עדיין נראה לי להמתין בסבלנות ולא להילחץ - למרות ההפסד שהוא על הנייר בלבד כרגע - ולו משום העובדה שאנחנו עוד על המפה ב-18 ימים הקרובים וזה הרבה זמן לתיקונים.
הפאניקה שהכנסנו את עצמנו בסופ"ש מסתמנת כמוגזמת מעט.
המדד עדין לא פרץ את 1100, ועל כן לא נאלצתי לדלג אחורה. סימן נוסף ומעודד הוא שהבורסה לא הועילה אף לפתוח מסחר על פוט 1010, הם כנראה לא מאמינים ביכולתו לפקוע בכסף :d
אולם אני מעט נלחצתי הבוקר שפוט 1020 נסחר ב - 330 וקניתי בחזרה מעט מהכתיבות שלי, דבר שהסב לי נזק קטן. אך בצד הקולים התקדמתי ל - 1190 והצלחתי לכסות חלק מהנזק.
אני כבר מתגעגע לימי השעמום :d
ד.