-
Re: שוקת רחבה אפריל - דיונים ופרשנויות
היום השוקת שלי הפסידה (על הנייר) סכום יפה.
להפסד אין (לדעתי) שום משמעות מלבד העובדה שוויזואלית זה לא נעים בעין.
מכיוון שאני חושב שהעליות האלו לא יחזיקו מעמד, אלא הם חלק מהפינג פונג 1210-1230, הרי שדווקא גמרתי להעביר כל מני שאריות ל 1270. כמובן שלא במחירי השיא, אבל אין שום דרך לנחש מתי לעשות את זה במשך היום. זה סתם הימור נטו.
לדברי הפרשנים, העולם עולה בעקבות אינטל. זה נשמע אידיוטי מאד. או השפרשנים לא יודעים מה לכתוב, או שהעולם מתנהג
באמת
באופן אידיוטי. חברה אחת (מוצלחת ככל שהיא יכולה), לא אמורה להעלות את כל שווקי העולם בסכומים של מספר עם כזו כמות של אפסים שאני לא יודע איך לקרוא לו.
-
דמי כיס,
ידידי אני חושש שאתה מדבר מפוזיציה, באותו אופן יכולתי להגיד שלא הגיוני שידיעה שלילית ככל שתהיה מורידה את שווקי העולם במספרים אסטרונומיים (הרי רק חמישי שעבר ירדנו אחוז וחצי
באמת
בלי סיבה נראית לעין..)
בנוגע לשוקת, ממליץ לך לקרב את הפוטים, אני נקטתי אתמול בצעד "אמיץ" וקירבתי את כולם ל1190..
-
לרגע שכחתי שאני נמצא בהודעה שהכותרת שלה זה שוקת רחבה
אנשים מדברים פה על מרחק 3 אחוז שבועים לפקיעה
אז נכון הסטיה בשפל אבל עדיין מאוד מסוכן
-
-
נדב ידידי,
הסטיות נמוכות לא סתם, המדד
באמת
לא תנודתי (אפילו פחות מהסטיות הנמוכות..) ולכן אני חושב שהשוקת הרחבה ה"מתאימה" לתנאי השוק האלו היא קצת פחות רחבה..
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
רק לשם התיעוד, השוקת הרחבה כעת מתסכלת אותי,אני כבר היתי רוצה לסגור אותה אתמול.
אני כתוב- פוטים 1140/1150, קולים 1280/1270. מיצנו את הרווח!
אין לאן לקרב :oops: צריך לזכור את כללי שחקן.
מה הסיכוי שהשוק יעמוד במקום 14 ימים קלנדרים(למרות כל החופשות באמצע)?
ולסגור את השוקת עולה כסף! כל תזוזה או מגדילה סיכון או מוציאה כסף, להתעקש על חמישה שקלים בצדדים זה מאוד מתיש היות וזה חייב לעבוד בצמד של הגנה/כתיבה!
יש למשהו רעיון כיצד לצאת מהמלכוד 22?
למה לסגור סאן?
אתה נמצא במקום טוב מבחינת המרחקים; את הקירובים והמיקסומים לכאורה כבר היית צריך לעשות.
עכשיו נותר לשבת בצד, לחכות לפקיעה, ולספור את הכסף.
לא?
לא רבתי!
עד היום בבוקר הינו מונחים מצויין , ובעצם כאשר מסתכלים על המרווחים כבר לא היה לאן לרדת.לכן רציתי לסגור את השוקת והדבר היחיד שמנע את זה ממני זה עלות הסגירה.
היום סיימנו את המרווחים בעליה כפולה ברגל הקול, אם ימשיכו עליות אז שוב נצטרך להמתין לרווח מרגל הקול.
הדבר היחיד שניתן לעשות לדעתי ואת זה צריך לשקול זה לקדם את כל הכתיבות מרגל הקול ב- 1280 ל- 1270/1260, מחר בצהרים במידה וימשיכו עליות(והשאלה מה עוצמת העליות...), ואז למקסם רווחים ולהגדיל סיכון וחשוב מכך לעבור על "הכללים" ולהתקרב יתר על המידה למדד, כל זאת מתוך אמונה שהעליות יעצרו, אבל וזה אבל גדול שצריך לזכור , אמונה אינה ממין העניין, אמונה רק מכשילה ומבלבלת.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי poria
דמי כיס,
ידידי אני חושש שאתה מדבר מפוזיציה, באותו אופן יכולתי להגיד שלא הגיוני שידיעה שלילית ככל שתהיה מורידה את שווקי העולם במספרים אסטרונומיים (הרי רק חמישי שעבר ירדנו אחוז וחצי
באמת
בלי סיבה נראית לעין..)
בנוגע לשוקת, ממליץ לך לקרב את הפוטים, אני נקטתי אתמול בצעד "אמיץ" וקירבתי את כולם ל1190..
ממש ממש לא מדבר מפוזיציה. למעשה די הפוך. לפוזיציה נכנסתי בעקבות ההערכה שלי. והסיפור של אינטל
באמת
נראה לי מוזר. אני עדיין חושב שאנשים יחששו להכנס ברמת שערים קרובה לשיא כל הזמנים. כל מי שנכנס ברמה הזו הפסיד כסף.
1190 אמיץ מאד. לא נראה לי שאני אלך לשם. יכול להיות שאני אקרב ל 1160, אולי 1170. למרות כל העליות, אני חושש דווקא מירידות. מהגובה שאנחנו נמצאים, יש לאן לרדת. ויום חמישי הראה יפה כמה קל לרדת.
-
דווקא מחר יהיה מעניין לראות את תגובת השוק אחרי עליות לא מבוטלות של היום אצלנו ועליות די משמעותיות (נכון לשעה זו) בארה"ב. האם
באמת
יהיה פחד גבהים או הטירוף האוחז את כמעט כולם יימשך.
במידה ומחר יהיו עליות חזקות, לדעתי יש לשקול כתיבות של 1270-1280 בנוסף לכתיבות הקיימות (אני כתוב ב-1270 עם הגנה ב-1290).
-
ערב טוב דמי כיס,
תרשה לי לחזק את דבריך במספר סוגיות:
1. עליות נוספות אפשריות אך כדאי לשים לב שבעוד s&p עולה וחצה רמת התנגדות חשובה של 1200 - המעו"ף לאחר שלושה שבועות באותה נקודה בה פתח את החודש. מה זה אומר? לדעתי שהיכולת לעלות קיימת אך לא בעוצמה רבה.
2. כדאי לזכור שוול סטריט לאחר חמישה שבועות חיוביים רצופים, וכמו שזה נראה הערב קיים סיכוי שגם השבוע הזה ימשיך את הקו. אך "הגורמים הטכניים" מציינים שלא יהיה פשוט להמשיך למעלה.
3. לגבי הפוטים - אני חושב ש1170 סביר, 1180 אפשרי במינונים יותר נמוכים. 1190 מעט מוקדם מידי שבועיים לפקיעה. ובכל מקרה עם הגנות צמודות.
4. לגבי הקולים - מפת הפוזיצית הראתה שיש מי שניצלו את העליות היום. לא מעט סגרו 1280 ו - 1270 ופתחו 1260. הפרמיה שם היום 230 ש"ח. שחקן מעו"ף ציין לפני מספר ימים (בתשובה שלו בפורום שאלות לשחקן מעו"ף) שהתחום העליון לשוקת רחבה בעיניו הוא 1260. שאלתי אותו שוב היום את השאלה הזו כדי לראות האם דעתו השתנתה לאחר העליות היום אך הוא עדיין לא השיב, אולי יענה במהלך הלילה.
5. לאמיצים שביננו שכן מחליטים לקדם מחר ל 1260, כדאי לזכור שממחר ועד יום רביעי הבא יש רק שני ימי מסחר (מחר ויום ראשון) על שישה ימים קלנדריים, ובשבוע הבא הטתא מתחילה להיות יותר משמעותית . נקודה למחשבה למי שלא רוצה להתעסק עם אסטרגיות שחיקה שבוע הבא.
מקווה שעזרתי למתלבטים.
לילה טוב.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
רק לשם התיעוד, השוקת הרחבה כעת מתסכלת אותי,אני כבר היתי רוצה לסגור אותה אתמול.
אני כתוב- פוטים 1140/1150, קולים 1280/1270. מיצנו את הרווח!
אין לאן לקרב :oops: צריך לזכור את כללי שחקן.יש למשהו רעיוןעד על "הכללים" ולהתקרב יתר על המידה למדד, כל זאת מתוך אמונה שהעליות יעצרו, אבל וזה אבל גדול שצריך לזכור , אמונה אינה ממין העניין, אמונה רק מכשילה ומבלבלת.
לדעתי יש לך הרבה מקום להתקרב בפוטים - לפחות עד 1190 , מתחת למגדל הענק של פוט 1200
-
לדעתי גם 1190 וגם 1260 קרובים מדי. חבר'ה, יש עוד חצי חודש !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! המדד יכול לסגור את הפער אליכם (במיוחד בירידות) תוך יומיים, וזה ממש לא משנה שיש לנו חופש באמצע, זה לא הולך לאיבוד. מה תעשו אם השוק יפול ב-4% אחרי יום העצמאות בגלל ירידות מצטברות בארה'ב ?
ת ר ג י ע ו ע ם ת א ו ו ת ה ב צ ע !!!!
זה בדיוק מה שיוסי אמר בקורס - אנשים נזהרים בהתחלה, אח'כ קצת פחות, אח'כ עוד פחות ואז הם נשרפים.
י ש ע ו ד ח צ י ח ו ד ש !!!!!!!!!!
מי שנמצא עכשיו פחות מ-6 סטרייקים מרחק מהמדד הוא מהמר נטו, ורובם ככולם נשרפים.
בבקשה קחו זאת לתשומת ליבכם - אל תגידו לא ידענו. אני שולח סטירה חזקה לכל אחד ואחד ממכם בתקווה שסימני הדולר ירדו לכם מהעינים ותתעוררו !
בדאגה ממה שקורה פה,
דני
-
מצטרף לדני.
היזהרו מהלא צפוי,
אפילו השחקנים עצמם יכולים לנסות ולהוביל מהלך לכיוון שיא כל הזמנים כדיי למכור ביוקר לכל מי שיזיע ויפעיל את הסטופלוס שלו.
-
אתמול ארה"ב הציגה עליות יפות שאמורות להשפיע היום על ת"א, אבל אני לא מאמין שנראה את שבירת שיא היום.
נכון לעכשיו למרות העליות אמש, ישנו ארביטראז' שלילי של -0.15%.
בנוסף, אסיה מציגה עליות מתונות כ 0.5%.
החוזים נכון לעשיו שלילים.
אני שותף לדעה של דמי כיס ומפחד דווקא מירידות, צריך גם לזכור שבדר"כ ירידות יותר חריפות מעליות ומתרחשות על פרק זמן קצר יותר. אני אישית לא הייתי נוגע ברגל פוטים, בשביל עוד כמה מאות שקלים הסיכון גדל משמעותית.
אני מתכוון לנצל היום עליות (אם יהיו) כדי לקרב את רגל הקולים (אחוז קטן) ל 1270 ולמכור קולים לחודש מאי.
-
בוקר טוב,
אני דווקא חושב שיהיו היום עליות ושוב נגיע לשיא.
בתקופה האחרונה אין שום הגיון ולכן לפי דעתי גם היום כולם ירוצו לקנות סחורה.
יום טוב...
-
שאלה / סקר לאנשי השקתות...
מהו אחוז השימוש שלכם בביטחונות בשלב זה של החודש?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
99%
-
ציטוט:
כ 85%
-
מעל 100% עם חריגה קטנה.
מחכה לטלפון - בדרך כלל מתקשרים ב-10:00
-
95%
קצת מטרידות התשובות כאן...
-
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
95%
קצת מטרידות התשובות כאן...
למה מטרידות?
תלוי כל אחד בגבולות שהוא נמצא.
אני נמצא למשל ב 1150-1290, ואולי אני אזיז אחוז קטן בקולים.
ככל שהגבולות צרים יותר כך גם אנשים משאירים יותר בטחחונות לתיקונים.
-
גם באזור ה 95%. אבל זו שאלה מטעה מאד. כי יש חשיבות רבה לאופן השימוש בביטחונות.
בואו נראה את התסריט הבא:
נניח שהביטחונות שלנו הם סתם לצורך הדיון 40,000 ש"ח.
אנחנו נמצאים עם 10 יחידות מכורות ב C1300, מוגנות ב C1320. כולם מסכימים שזה לוקח 20,000 ביטחונות. אנחנו נמצאים בנקודה הזו כי זו רמת הסיכון שהחלטנו לקחת. עד כאן נקודת המוצא.
עבר זמן, והגענו למסקנה שצריך להזיז ל C1280. אנחנו יכולים להזיז גם את הגנה ל C1300, ולהשאר עם אותה רמת ביטחונות. אבל רגע. אם נזיז רק 5 יחידות הגנה, אז ננצל גם את ה 20,000 ש"ח שלא עושים כלום. ואנחנו גם חוסכים עמלה. הדבר הזה לא יפריע לנו להזיז את החצי השני של ההגנה מתי שנרצה. אז בעצם יש כאן שימוש של 100% מההגנה. אבל שימוש כזה שלא מפריע לחופש הפעולה. מתי שנרצה, אנחנו משחררים את ה 20,000 הנוספים ברגע.
זה לא דומה למכירה של 20 יחידות C1280 עם 20 יחידות הגנה C1300, ואני מקווה שההבדל ברור.
-
הפינג פונג 1210-1230 ממשיך.
אפשר לראות את עוצמתו של מחסום שיא כל הזמנים. אירופה עולה קלות. ארה"ב אתמול עלתה חזק. UBS פירסמה תחזית חיובית על ישראל. ובכל זאת אנחנו יורדים.
ספקולציה שלי:
אנשים פשוט מפחדים להכנס ברמת השערים הזו. מי שנכנס בשיא בשבוע שעבר, נמצא בהפסד. בנוסף שבוע הבא הוא שבוע מסחר מקוצר. אנשים מעדיפים את הגדר. כמובן שהיסוס הזה מזין את עצמו.
ועוד אפשר לראות איך העיתונות הכלכלית עובדת כשטנאץ, ובעצם לא יודעים יותר מאיתנו. הכותרת בגלובס הבוקר הייתה: צפיה לפתיחה חיובית בעקבות העליות בארה"ב אתמול.
-
היום נראה לי שסיימתי את ההתעסקות שלי עם השוקת לחודש הזה.
בניצול של 93% מהבטחונות, אני מוגן 1140-1270 ואחרי עמלות אני על 3.75% רווח, שזה נפלא בשבילי.
הייתי מקדם את הפוטים עוד קצת אבל המרווחים לא שווים וחבל על סיכון נוסף מיותר בשביל עוד כמה עשרות שקלים.
חייב לציין שהשרשורים על השוקת החודשית מצויינים ומקצועיים ואני מאוד שמח לקחת חלק בתהליך הלמידה הזה.
תודה דמי כיס על היוזמה!
ניר
-
ימי חמישי העליזים.
מעניין לעקוב אחר גרף המעו"ף היום, יורד שתי נקודות, מתעכב לקחת קצת אוויר ויורד עוד שתיים - לא נראה טוב למי שכתב פוטים קרוב מידי. אם המגמה תמשיך המדד יכול להמשיך ולרדת עוד במהלך היום. 1270 עד 1170 נראה טווח סביר ומי שמצוי שם הייתי ממליץ לא לעשות כלום. השאלה איך וול סטריט תתנהג היום ומחר - אני מעריך שתדשדש או תתקן למטה.
-
אני חייב לומר לכם שאתם אנשים אמיצים
לי עדיין אין את האומץ בשלב כזה של החודש להיות בניצול כ"כ גבוה של הבטחונות.
אני ד.א. באיזור ה 50%.
-
ציטוט:
אני חייב לומר לכם שאתם אנשים אמיצים
לי עדיין אין את האומץ בשלב כזה של החודש להיות בניצול כ"כ גבוה של הבטחונות.
אני ד.א. באיזור ה 50%.
הראל,
לדעתי כל הרעיון של שוקת רחבה זה להימצא בגבולות כאלה שאמורים להרגיש בטחון להשתמש ב 100% בטחונות. אם זה לא כך, אז כנראה שזה לא מספיק רחב בשבילך.
-
דמי כיס, היכן אתה כתוב, היכן הגנות?
אני כרגע כתוב קולים, 1280/1270 , הגנות 1290.
פוטים, כתוב1140/1150, הגנות 1130, וכן פוטים 1170 הגנות 1160.
-
למעלה:
25% 1260
75% 1270
הגנה על הכל 1290.
למטה:
85% 1140
מוגן 1110
15% 1180 (הזזתי היום)
מוגן 1160
זה יותר בשביל הקטע.
פשוט אין טעם להזיז את כל הרגל ל 1160 בשביל גרוש וחצי, אז לקחתי סיכון כלשהו על 1180 כדי שיהיה קצת בשר, והשאר מחכה. בטח שבוע הבא, אם נמשיך לדשדש אני אעביר עוד ל 1180.
בכל אופן אני מסכן רווחים. לא קרן.
-
אופיר, תודה על התיחסות.
אני את השוקת שלי לא מתכוון להזיז. מצנו אותה כל קירוב חורג "מהכללים" וגורם לסיכון מיותר ללא תמורה נאותה.
מצד שני נושא השחיקה מאוד "מפתה" עד יום ה' הבא כמעט ולא יהיה מסחר.
-
שידור חוזר יפה יש לנו של יום חמישי שעבר. הפינג פונג 1210-1230 ממשיך.
להערכתי, אם לא יקרו בעולם משברים רציניים, מה שלא נראה באופק כרגע, יש סיכוי טוב שביום ראשון הכיוון ישתנה. ותהיה לנו בחזרה זחילה לכיוון למעלה. באזור 1210, יש כבר אנשים שיורדים מהגדר ומתחילים לקנות.
במידה וזה יקרה, גם סטיית התקן שעלתה קצת היום, תרד חזרה. הפוטים שקפצו היום ב 150%, יחתכו באופן דרסטי בחזרה. בדיוק כמו שהיה ביום ראשון השבוע.
מכיוון שזו הערכתי, אני לא מזיז היום את הרגל העליונה שלי. נותר לי רק להצטער (קצת) שעיתוי ההזזה שלי היום למטה לא היה אידאלי. אבל כידוע, המסחר התוך יומי בלתי צפוי לחלוטין, ורגע ההזזה הוא הימור נטו.
-
מדד מעו"ף
אחרון: 1215.01,
גלום : 1219.37.
גם אצלכם זה ככה ? :?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
מדד מעו"ף
אחרון: 1215.01,
גלום : 1219.37.
גם אצלכם זה ככה ? :?
כן, וזה אמור להצביע שאצלנו מתכננים עליות. פעם פוטים נמחקים , פעם קולים נמחקים.
היות ואנו קרובים "מדי" למדד קשה לנו להנות מהמניפה הזאת.
היום הצלחתי למכור קצת פוט 1140 במאה ש"ח וקצת קולים ב- 1280, מעניין במידה ויהיו עליות ביום א' האם הקולים ב- 1280/1270 יתנפחו.
כנראה , שהשחקנים עובדים אצל אופיר והוא ביקש נדנדה 1210-1230 :d
כעת צריך לקוות שלא ירוצו לנו למעלה לנגוח את 1248.....
-
הייתי אתמול ב 80% בטחונות . היום בסוף יום עליתי ל 90% . משתדל לא לחרוג מ 95% כי מעל 100% אינני יכול להעביר פעולות במחשב והדבר פוגע בהזדמנויות כמו שנקרתה היום בסוף יום כתבתי פוטים 1120 1130 1140 כאשר לפי מצבת הפוזיציות סביר להניח שלא נפקע פחות מ 1200 + מקדם בטחון של 30 נקודות גם 1170 ן1150 לדעתי די בטוחה.
תמיד אפשר לקטוע הפסד וחודש אחד או יותר לא להרוויח ןמותר גם להפסיד מדי פעם כדי שנהיה יותר זהירים
-
כמו שזה ניראה כרגע יום ראשון יהיה יום מאתגר.
רגל תחתונה שלי נמצאת ב1160 מוגן חצי ב1150 וחצי ב1140לכן ככל הניראה לפי הכללים ידרש לבצע פעולה מפני שהמחיר שלה כבר הוכפל וזה רק הולך ומחמיר.אני לא מאמין שנגיע לשם אבל זה לא משנה כלום.
ניצול הביטחונות מקסימלי לכן אין מה לדבר על הכפלות,חשבתי זמן מה על הפתרון האפשרי ובא לי ראיון.
אני סוגר כתיבות ב1160 וכותב 1130 מתחת לבטחונות.ההפסד הוא עמלות ותקבול של הרגל.ביטחונות מתפנים וניתן כמובן לכתוב יותר ב1130 כך ניתן לקחת אפילו כסף.אפשרות שניה במידה ושוק מתקן למעלה ניתן לסגור 1130 ולדלג חזרה.עכשיו הדבר הזה נותן לי בטחון רב בכך שנזק בלתי הפיך לא יגרם לי למרות הכתיבות הרבות שלי ב1160 לכן כל עוד יש עדיין זמן לפקיעה אולי אפילו אמתין עוד קצת .כמובן חשוב ביותר לא להגיע קרוב לפקיעה כי אז מחיר של 1130 ישחק ולא יכניס מספיק כסף.
אשמח לשמוע את דעתכם
-
שוקי מה שלא יהיה לדעתי, לא כדאי לעשות דבר בבוקר, חכה לצהרים/ערב לראות לאן נושבת הרוח, בתקשורת אמרקאית כבר מתחילים לדבר על הזדמניות קנייה...
יהיה להם עד יום ב' זמן לחשוב מה לעשות...
ולנו יש "שקט" עד יום ד'....
-
מסכים איתך sun99.
השוק היום בארה"ב יורד לאחר 6 ימי עליה רצופים ומשמעותיים, בהם למשל אפשר לראות שה s&p500, סגר לא רע את הפער שהמעוף פתח ממנו.
הפרשנים השונים נותנים פרשנוית מוזרות מאד. ביום רביעי השוק עלה (לדברי הפרשנים) בגלל הדו"ח הטוב של אינטל. היום מאשימים את גוגל בירידות כי הרווחיה "רק" 2 מיליארד דולר.
והאמת היא שאחרי כל עליה מאסיבית בא תיקון. ומה שיש בארה"ב זה תיקון.
הפרשנים אצלנו היו בטוחים בבוקר יום חמישי שהולך להיות יום עליות. ובסוף היה יום ירידות. ככה הם יהיו בטוחים שביום ראשון יהיו ירידות, ובסוף עוד יופתעו.
בקיצור, בלי פאניקה!
-
היי
זו רק טוכנית מגירה, יש עדיין זמן אין לחץ.
-
שוקי, בוקר טוב, תוכניות תמיד צריך להכין וזה מצויין,
השאלה אחרת, לפני שמתחילים להזיז לאחור, לדעתי צריך לחשוב על לקדם את הרגל הנגדית, באופן אגרסיבי, במקרה שלנו את רגל הקול.
כיוון שהודות לסטיה החודש עד כה המרווחים שלנו צרים מאוד מהמדד, על כן השאלה הראשונה תהיה לאן לקדם את רגל הקול, והתשובה לכך לא יכולה להיות בתחילת הסערה אלה לקראת סוף היום, יכול להיות שאם לקראת סגירה ביום א' לא יהיה כצעקתה ואנו חוזרים לפעילות רק ביום רבעי אז הפעולה הנכונה תהיה לא לגעת.
אני אישית כתוב, 1140/1150 ו- 1280/1270.
-
צהריים טובים. כתוב 1270 הגנה 1290 ן 1150 הגנה 1130.
הפוטים מתקרבים להכפלה במידה והשוק יירד ביום א 1% ומעלה . מה עושים ???
האם מישהו בדק אם כדאי לקנות מרווח יורד פ170 קנוי ולכתוב פ 1160 ןלהגן כך כנגד ירידות. ???
אנשי הסימולטורים והמחשבים ודאי יבדקו זאת ביתר קלות. כדאי לדון על כך לדעתי זה חשוב מאד.
תודה על ההתיחסות .