-
Re: שוקת רחבה אוגוסט - דיונים ופרשנויות
זהו זה, אני סגור. רווחים של שנה ירדו לטמיון, אבל בסה"כ יצאתי במזל גדול ונשארתי עם 97% מהקרן.
אני יודע ש"המקצוענים" יגידו שזה ה"מבחן האמיתי", שצריך לקדם קולים, להרחיק פוטים ולמזער נזקים.
יכול להיות שהם צודקים, יכול להיות שבסופו של דבר המפולת תיבלם והם יצאו גדולים,יכול להיות גם שלא. לי זה הספיק על כל פנים.
ירידת הדירוג של ארה"ב זה לא חדשות של מה בכך, זו לא פניקה רגעית בשווקים, כדור השלג הזה יכול להמשיך להתגלגל
עוד רחוק למטה. לכל מי שבפנים שיהיה בהצלחה. איציק ואלעד וכל המופסדים, ליבי איתכם. בכל מקרה נראה לי שאנחנו צריכים
לעשות חושבים עם עצמנו לגבי האסטרטגייה הזאת.
-
יום מהסרטים היה ומחר כנראה המשך.
כמובן רשמתי הפסד של 10% מהקרן וזה רק התחלה .
עדיין כתוב ב1000 חשופים וב1040 מוגנים.
כתבתי רחוקים 950 חשופים על מנת לסגור 1050 .
קידמתי קולים עד 1210 בגרושים.
מלחיץ מאוד ופוגע באיכות השינה.
זה חודש אחרון שלי בכל מקרה,בריאות חשובה יותר.
-
גם אני יצאתי נקיי מרגל הפוטים, עוד בשעות הבוקר (עברתי בהרבה את רף הסטופלוס האישי שלי), רגל הקולים נשארה במקום לא ראיתי טעם ברדיפה אחריי המדד, סה"כ הפסדתי 6% על הביטחונות שלי החודש, מכה לא נעימה שהחזירה אותי אחורה מספר חודשים (תמיד הייתי סולידי יותר מרובכם, שאפתי ל - 1.25% בחודש).
העדפתי לשלם את המחיר עבור שינה טובה, זה היה ותמיד נשאר המדד הכי טוב בשבילי.
שוקת רחוקה אינה מתאימה לתקופה הנוכחית ולצערנו חטפנו את המכה בתחילת החודש, יחד עם סטיות שהמריאו לחלל, ולא הרבה נותר לעשות.
לכל אלו שנותרו בפנים, המון הצלחה, ההגיון איתכם לדעתי, בשבילי זה היה מוגזם מדי.
המשך שבוע טוב, כמה שאפשר.
ד.
-
אגב, עשיתי טריק קטן היום.
אתמול בסקירה שהוציא שחקן, הוא אמר שהשפעת הורדת הדירוג על שער הדולר היא בבחינת נעלם.
היות ו30% מהמעוף מורכב ממניות דואליות, נפילה של הדולר עלולה להיות הרסנית למי שעדיין כתוב בפוטים.
היות והפוטים היו יקרים מאוד, החלטתי לגדר סיכון זה בצורה שונה ורכשתי אופציות פוט בודדות על הדולר (בסטרייק 350).
אם הדולר דווקא יעלה, הדבר צפוי לתמוך בדואליות (וע"י כך במעוף), דבר שיתרום לפוטים הכתובים שלי.
אשמח לשמוע את דעתכם.
-
נו...גם תורי לבכות :(
יום נוראי, אין מה להגיד.
פתחתי פוזיציות ביום חמישי שעבר, מאז הספקתי לסגור את P1170 שהיו מוגנים היטב
וכמה ימים אח"כ גם את P1140 שהיו מוגנים היטב
...
והיום כמובן נשרפתי עם P1120 ו- P1110
סיטואציה בעייתית מאוד, גם אני שרפתי מספר חודשי עבודה טובים
עוד לא סגרתי פוזיציות, כתבתי בפוטים רחוקים (P960 ו P940) וגם קידמתי קולים אבל זה ממש גרעינים, לא שווה איזכור.
חודש קשה מאוד, הקשה ביותר שידעתי והראשון שיגמר בהפסד, וגדול
ועדיין... אני אסכם בסוף...
תהיו חזקים :)
דרור
-
עשיתי כעצת שחקן , ובאגרסיביות :
קניתי פוטים 1120 כתובים מיד בפתיחה. זה היה טרוף, נסחר סביב 3200, אך עד שתפשתי אותו הגיע ל- 4600.
מנגד כתבי קולים 1140 ב- 1200 ש"ח.
נראה מסוכן אך אין ברירה . בנתיים ירדו ב- 50% ל- 600 ש"ח ועזרו מאוד לצמצם את הנזק מהיום.
אני חושב שההישרדות במקרים כאלו היא להיות בתנועה. לוקחים סיכונים אך גם להישאר ללא תנועה או לחתוך זה לקיחת סיכונים, ועדיף כאלו עם אופק של שיפור .
שחקן ואחרים דיברו על התרסקות הדולר וכך גם חשבתי, אבל הוא דווקא עלה עפ"י האופציות.
שמתי נפשי בכפי והשקעתי כמות נכבדה בפוט 3.4 בתקווה שאולי מחר תתממש הערכה זו. במידה וכן זה יכול להחזיר את רוב הנזק.
דרך אגב - נתתי פקודת קניה והייתי בהמתנה, ואז היתה הפסקת מסחר. למרבה הפתעתי,עמוק בתוך ההמתנה, תוך כדי הפסקת מסחר (כשאני לא מצליח לשדר כלום), אני רואה כי נתבצעה הקניה שלי ועוד יש שינוים בכמויות ההיצע והביקוש. למישהו כן נתנו לסחור בהפסקת המסחר!!
-
נקודה למחשבה ממישהו שכבר שנה מתבונן מהצד (ואני לא בא לזרות מלח על פצעים, חלילה - ספטמבר שנה שעברה הוציא אותי מהמשחק ואני מכיר את הכאב טוב מדי)
אם בכל שנה יש בממוצע חודש אחד שמוחק רווחים של שנה שלמה, נשאלת השאלה הפשוטה - למי מכם יש תוחלת חיובית במסחר באופציות?
הלוואי ורובכם יגידו שבסה"כ הם עדיין מורווחים על הקרן, אבל יש לי תחושה שבגדול - רובכם רודפים אחרי הזנב של עצמכם להחזיר הפסדים.
אחרי ספטמבר השחור כולם כאן הנמיכו ציפיות מהשוקת, הפכו לזהירים הרבה יותר, מסתפקים בפחות רווח. אבל זה עוזר? בחודש ממוצע המדד לא זז 100 נקודות ימינה-שמאלה והשוקת תניב רווחים. אבל אתם לא שמים לב שכל כמה חודשים יש ברבור? פעם למעלה, פעם למטה, פעם בגלל הורדת דירוג לארה"ב ופעם סתם כי בא גוף ענק שקנה המון קולים והעיף את המדד למעלה לקראת הפקיעה.
ושאלת השאלות - מה זה עושה לכם מבחינה נפשית? כי אני זוכר לילות ללא שינה, דאגות, מעקב אחרי בלומברג, חוזים, מט"ח. אותי זה די חירפן. אני מקווה שאתם חזקים יותר.
ומה שלא יהיה - מקווה שתצליחו!
-
אני לא בדרך כלל לא פותח שוקת רחבה כי זה לא מתאים לסגנון המסחר שלי. אבל אני חייב להעיר מהצד שנראה שחלק ממכם מתייחס לשוקת כמו דת שחייבים להקפיד על החוקים. לדעתי החוק המרכזי חייב להיות להגן על התיק. לכן אני לא מבין למה חלק גדול ממכם לא קנה אתמול פוטים על הבוקר. שחקן אמר ביום שבת שהמדד בדרך ל 1070. הגלום נפתח ב 1110 פוט 1100 עלה 2500 וסגר את היום ב 3500. קצת חשיבה מחוץ לקופסת השוקת יכלה למנוע הפסדים כבדים. רק דעתי בלבד
-
בוקר טוב לאלו שעדיין אתנו.
ניצלתי את התיקון הבוקר לסגירה של הפוט 1050 שעדיין היה לי חופשי וקירבתי כמה קולים ל1180.
הפוזיציה עכשיו מוכנה הרבה יותר טוב לאפשרות של המשך ירידות.
http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/15637
יום טוב.
-
גם אני עשיתי סידור רציני הבוקר.
כרגע, התכנסתי לשוקת פשוטה מאד - 990 מוגן 960/930
למעלה 1170 מוגן מלא 1200
אני מנצל היום לפתוח עוד למעלה (כי לא ניצלתי בכלל את הביטחונות שלי)
מקווה שהתחום הזה יחזיק מים עד הפקיעה.
-
ועוד משהו בהמשך להודעה הקודמת.
איזה כיף זה להיות שוב רחוק...
אמנם, הכל יכול להיות וכו' וכו'. אבל עדיין להיות ב 990 זה הרבה יותר נחמד מאשר להיות ב 1040.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
למעלה 1170 מוגן מלא 1200
היי דמי כיס,
אם הפקיעה בטווח אתה מצליח להרויח החודש?
לא מתכוון לחטט
סתם סקרן
הראל
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
ציטוט:
למעלה 1170 מוגן מלא 1200
היי דמי כיס,
אם הפקיעה בטווח אתה מצליח להרויח החודש?
לא מתכוון לחטט
סתם סקרן
הראל
רווח? מי מדבר על רווח...
אם זה בטווח, אני לא מוחק שנה עבודה. רק חצי שנה.
-
אני בטווח 1120-1030 להפסד מינימלי.
אם אצליח להיות בטווח עד לפקיעה וכו', אהיה בנזק חודשי של כ 8.5%.
כרגע אני בנזק של כ 20%.
השחלה מארץ ההשחלות קיבלתי...
-
איזה חודש מצאתי לי להצטרף אליכם.... :evil:
-
לאחר שהעליות נמחקות, וחבל שלא לפני, המשכתי את המסע לצמצום הסיכון בפוטים.
נסגרו שני מרווחי 1050-1040 כתובים ונכתב קול 1160 עם הגנה צמודה.
כרגע יש לי עדיין מרווח אחד 1050-1040 כתוב ופרט לזה חשוף רק מ960 ומטה.
יש לי עוד ים בטחונות בשני הצדדים, אבל קצת חושש, בעיקר בפוטים.
-
העלמות העליות נראית מאד לא טוב.
הספקתי עדיין בזמן שהיה אחוז למעלה, להצטייד בחבילה של P1080 קנויים.
זה כבר לא שוקת, אבל זה נראה לי חשוב מאד.
-
וחזרתי לכתוב פוטים (הרגל מגונה שכזה).
כתבתי שני פוטים חשופים ב930 תמורת 280 שח ליחידה.
-
שלום חברים
הנזק הצטמצם היום, אבל עדין נזק.
היום השלמתי את הסגירה של P1110 ואת P1080 (נשארו עוד כמה יחידות)
המשכתי לפתוח P990 מוגן P970 קבלתי בממוצע 205 ש"ח
פתחתי קולים C1190 מוגן C1210 קבלתי 77 ש"ח
והקוריוז- נתתי הוראה למכירת P880 ב-120 ש"ח כאשר היה קונה ב-60 ש"ח
ומיד נבלע (רק 5 יחידות)
נתתי עוד הוראה ל-5 יחידות אבל אף אחד או אף מכונה לא רצתה יותר.
עדין נזק של בערך 6.4% אבל החודש פתחתי חצי כמות שמתוכה אני כתוב עתה 75% פוטים ו-40% קולים
צום קל ותפילות אמתיות לכולם.
-
ליבי עמכם, עם כל כותבי הקצוות. הפסד זה הפסד, ואין צורם יותר מהפסדם של אלו שמרווחים בכפיות ומפסידים בדליים, וכמו שמישהו כאן אמר כבר - ממשיכים לרדוף אחר הזנב של עצמם, כאילו אי פעם יוכלו לצאת מתוך מעגל הקסמים הזה של הלרוויח בכפית ולהפסיד בדלי, אבל זה עוד תעתוע מבית היוצר של יצר תאוות הממון, ומוטב לכולכם לעשות הפסקה, לעשות חושבים, להתכנס עם עצמכם ולנקות את האורוות, ולעיתים לחשוב פעמיים האם בכלל כדאי להמשיך, כי זה לא חובה, וזה גם לא מתאים לכל אחד, וזו לא בושה לחתוך משהו שבו מושקעים (מבחינת זמן, לימוד וכסף) ולהגיד: "יש עוד הרבה דברים אחרים בעולם שיכולים להתאים לי".
מה שבטוח התקופה שבה כותבי קצוות היו יכולים להנות מרווחים ושינה שקטה בלילה עברו חלפו מן העולם. כל עולם הבורסה ושווקי ההון השתנה, ברגע שאנשים יכולים לסחור בלחיצת כפתור וכל אחד הופך לסוחר כמקצוע שני זה היה אך טבעי וברור כי כוחות השוק ינצלו זאת לטובתם.
אגב, טאלב כתב על זה שעדיף לקנות כל חודש פוטים למטה או מירווחים רחוקים ובסוף ההשקעה תשתלם. הוא צודק בהחלט. לפי מצב התיק של כולכם (אלה שדיווחו) נדמה שאם כל אחד מכם היה עושה בדיוק את ההיפך היום הוא היה באחלה של רווח ובלי עבודה בכלל, כי מה צריך לעשות: לקנות בתחילת החודש מירווחים לשני הצדדים וזהו. לא צריך לנהל כי כל הרעיון זה שמתישהוא יגיע הגל שיהפוך את העסק לרווחי. אז גם מרוויחים בסופו של דבר, גם ישנים טוב בלילה (כי זה כמו להלוות כסף לשוק), גם לא צריכים לעשות שיפוצים, גם התעסקות אחת לחודש, וגם בסוף זה משתלם בגדול ומקבלים את הקרן פלוס הפרמיה על ההלוואה. רק החסרון היחיד - זה להבין שכאשר הקרן של התיק קטנה זה הכל אשליה - זה רק זמני - ועם זה צריך ללמוד לחיות, כי במצב של היום מישהוא אמר ובצדק - ברבור שחור תקבלו לפחות פעם בשנה, ומסתמן שהרעב והתאווה של עושי השוק גדלים, כך שזה הולך ונהייה פעמיים בשנה - פעם אחת למטה ופעם אחת למעלה. בדרך כלל זה גם קורה כאשר לא ניתן כבר לבצע שום תיקון - למטה בגלל שמדובר בנפילה חופשית ובמכה אחת - אפקט הפאניקה. למעלה, כי זה קורה בדרך כלל בעיתוי שכבר לא ניתן להרחיק כי אין בשר באופציות ורוב הכותבים מעדיפים להישאר עם הכתיבות עד לפקיעה כדי לחסוך את סגירת הפוזיציה. איך שלא מסתכלים על זה - סוחרי השוקתות הפכו להיות הסינים של שוק ההון. הם עובדים הכי קשה ובסוף אף משלמים את השכר של המנהלים מהכיס שלהם. היש אבסורד גדול מכך?
בקיצור לא צריך הרבה שכל כדי להבין שמוליכים אתכם שולל, ואתם הבסיס של הפירמידה המטורפת הזאת שנקראת נגזרים. ולא בכדי לא מומלץ לכל אחד לסחור בניגזרים כי על כל אחד שמצליח יש בערך 90 אחרים שנכשלים. כבר עדיף לעבור קורס טיס. הסיכויים להצליח יותר טובים.
וחרף כל המלל הזה - ליבי אתכם השבוע הזה, ואני לא מקנא באף לא אחד מכם. אל תשכחו ששמחה וכסף לא תלויים זה בזה. אם זה מנחם במשהו אני אומר שמכל נפילה בחיים - לא חשוב איך היא באה - יש הזדמנות פז לעלות גבוה יותר ולקבל לתוך החיים משהו חדש שלא היה שם קודם. אילולא ארעה הנפילה לא היה מקום לדבר החדש להיכנס אל תוך החיים. כל אחד ואחד מכם שהפסיד - מי יותר מי פחות - שיישב עם עצמו ויחשוב למה הדבר קרה לו, ואיך הוא יכול מהנקודה הזאת לשנות משהו בדפוס החיים שלו - לא קשור בכלל להתעסקות עם הניגזרים, כי מה שקורה לנו יש לו שורשים עמוקים הרבה יותר מהצד הכספי או המקצועי של הענין שהביא למכה. תחשבו על זה טוב טוב... אני בטוח שמהנקודה הזאת רק תטפסו למעלה, ובעתיד הכל ישתנה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
והקוריוז- נתתי הוראה למכירת P880 ב-120 ש"ח כאשר היה קונה ב-60 ש"ח
ומיד נבלע
אם מוכנים לשים כסף, אפילו 60 השקלים, על דבר כזה, סימן שמישהו חושב שיש מצב שנגמור את החודש עם 30%- לעומת פקיעת יולי... :shock:
מטריד להלאה...
-
דמקה,
לצערי הרב כותבי הקצוות לא מקשיבים לאזהרות שלנו. לא מעט פעמים אמרו להם והם פשוט לא מקשיבים. חושבים שמצאו תרנגולת זהב שכל חודש תתן להם אחוז או יותר על הבטחונות.
אתם לא הסינים של שוק ההון כי הסינים יהפכו למעצמה הכלכלית הבאה. אתם בסה"כ הפראיירים, הכבשים הנחמדות שאוהבות לאכול דשא ביחד ולהצמד אחד לשני מפני הזאב הרע.
בשוק ההון אין נוסחה שעובדת תמיד (שוק משוכלל). על תחשבו שאתם חכמים יותר מהמשקיע הממוצע בנגזרים. היות והמשחק הוא סכום אפס, תחשבו טוב טוב באיזה צד אתם.
יגיד לכם את זה ניסים טאלב וגם אחרים: קשה לתמחר את הקצוות נכון ובד"כ התמחור הוא בחסר. לכן בתוחלת תפסידו.
מה שיותר גרוע זה הקטע הפסיכולוגי. איזה כיף זה להרויח כמעט כל חודש! הבעייה שכאשר מתקבל ברבור שחור תפסידו במקרה הטוב רווח שנתי ולפעמים את כל החשק או הבטחונות שלכם. קשה מאוד פסיכולוגית לשפץ כשנמצאים בהפסד מטורף שיכול להמשיך ולגדול.
קניות עם שיפוץ דינאמי מתובלות בקצת כתיבות שכמותן משתנה בהתאם למרחק מהפקיעה הוא הפתרון שלי למי שיאמר "רק הערות ובלי עצות מועילות". גם סטופ-לוס שכל-כך הקפדתם לא לבצע למרות שכל הזמן אמרתם שתשתמשו בו. הסטופ-לוס צריך להתבצע כשההנחות שלכם לגבי השוק השתנו. אתם
באמת
מאמינים שעכשיו השוק ידשדש?
הצלחות לכבשים החביבות,
סביון.
-
היום המשכתי לחעבוד קשה כדי לאסוף פרמיות
סגרתי עוד כמה פוטים 1110 והיום כתבתי 1010
הקרבה היא אילוץ כיוון שחייב לעשות הרבה כסף כדי לסגור את 1110
רוכש הגנות בזול וכותב לאחר ירידה וכך הצלחתי לרכוש פוט 1000 ב 530 ש"ח ולכתוב 1010 ב 1140 ש"ח
אתמול כתבתי 1140 כך שהטווח המועדף עלי יהיה 1140 - 1110
את היום סיימתי גם עם שוקת צרה קנויה כך שתנודה חריפה לכל כיוון תעזור לי מאוד לאסוף פרמיה
ובכלל זה היה חודש מצויין לרכוש שוקת צרה.
היתה סטיה נמוכה והרבה אי שקט בשווקים וסימני אזהרה.
לצערי סגרתי את השוקת הצרה ברגע שהיא הניבה לי רווח נאה שהוא כאין וכאפס לעומת ההפסד שספגתי.
אילו הייתי נשאר עם השוקת הצרה היא היתה מכסה את הפסדי השוקת הרחבה ואף את הפסדי המניות בתיק.
Long
-
-
דמקה
אני די חדש באתר ומשתתף בשוקת החודשית רק כמה חודשים
אבל אני די חולק עליך ,עם "שיפוצים ותיקונים" אתה מחזיר הפסדים ונכון שיש חודש כזה פעם בשנה שהוא
די מסוכן ויכול ואני מדגיש על יכול למחוק עבודה של חודשים
אבל מי שעובד על פי החוקים יכול לצמצם ואולי אפילו לצאת גם מחודש כזה באפס
אני נכון להרגע כן בהפסד גדול
ומקווה שעד סוף החודש קרי הפקיעה אני אחזיר הכל
כך גם אני מקווה שאר האנשים פה
לבינתיים לומר לך אתה רק שומח לאיד ,הנזק כבר נעשה במקום לנסות להטיף לאחרים
למה זה רע אולי תנסה לעזור ולא לזרוע פחד
תודה
-
דמקה/סביון
אפשר לחשוב שכל האסטרטגיות האחרות מוגנות בפני מפולות כאלו. לא מקנא במי שכתב אוכף, וניסה לתחזק אותו בהתחלה. וכן אינספור אסטרטגיות אחרות.
גם שחקן, עם כל הניסיון שיש לו, יצא לו שנדפקו לו אסטרטגיות.
בשוקת הרחבה, מי שנתקע עם הכתיבות שלו ולא הזיז בזמן, אכל אותה. רובינו ספגנו הפסד, ונחלצנו. ממשיכים הלאה.
קצת מעצבן אותי ה"אמרתי לכם" שלכם, באיצטלא של דאגה לכולם.
מי שרוצה רווח בטוח, שילך לפק"מ. מי שבניגזרים, יודע איפה הוא נמצא.
-
ציטוט:
דמקה/סביון
אפשר לחשוב שכל האסטרטגיות האחרות מוגנות בפני מפולות כאלו. לא מקנא במי שכתב אוכף, וניסה לתחזק אותו בהתחלה. וכן אינספור אסטרטגיות אחרות.
גם שחקן, עם כל הניסיון שיש לו, יצא לו שנדפקו לו אסטרטגיות.
בשוקת הרחבה, מי שנתקע עם הכתיבות שלו ולא הזיז בזמן, אכל אותה. רובינו ספגנו הפסד, ונחלצנו. ממשיכים הלאה.
קצת מעצבן אותי ה"אמרתי לכם" שלכם, באיצטלא של דאגה לכולם.
מי שרוצה רווח בטוח, שילך לפק"מ. מי שבניגזרים, יודע איפה הוא נמצא.
אף פעם לא כדאי לבקר תהליכים. אם אתה צודק זה מעצבן אנשים. אנשים מפסידים כסף ולא רוצים שמישהו יטיף להם.
כשהעשן יתפזר מסביב לחודש זה, תעשה חשבון עם עצמך לגבי התוחלת שלך באסטרטגיה זאת.
הסיבה שאסטרטגיה זאת היא בעייתית היא הנזק שהיא יכולה להביא אם אתה טועה.
אתה משקיע את כל הבטחונות שלך כמעט כדי להשיג תשואה נמוכה.
באסטרטגיות כמו של השחקן או אוכף כתוב היחס בין הסיכוי לסיכון הוא הרבה יותר גבוה. אתה צריך להרויח בתוחלת ולא בכל מקרה (כי אחרת תמחק).
תחשוב כמה אוכפים כתובים נדרשים כדי להביא את אותה התשואה כמו מרווחים כתובים רחוקים.
כל אסטרטגיה המבוססת על דשדוש תנחל הפסדים החודש אבל השאלה מה יהיה היקף ההפסדים ביחס לגודל התיק.
-
...
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ronenamos
דמקה
אני די חדש באתר ומשתתף בשוקת החודשית רק כמה חודשים
אבל אני די חולק עליך ,עם "שיפוצים ותיקונים" אתה מחזיר הפסדים ונכון שיש חודש כזה פעם בשנה שהוא
די מסוכן ויכול ואני מדגיש על יכול למחוק עבודה של חודשים
אבל מי שעובד על פי החוקים יכול לצמצם ואולי אפילו לצאת גם מחודש כזה באפס
אני נכון להרגע כן בהפסד גדול
ומקווה שעד סוף החודש קרי הפקיעה אני אחזיר הכל
כך גם אני מקווה שאר האנשים פה
לבינתיים לומר לך אתה רק שומח לאיד ,הנזק כבר נעשה במקום לנסות להטיף לאחרים
למה זה רע אולי תנסה לעזור ולא לזרוע פחד
תודה
-
שמע דמקה.
היה לנו את כל הוויכוחים האלו בעבר. מיצינו.
אם היית קורא יותר לעומק, ולא סתם מופיע מ Nowhere, היית רואה שכבר ביום חמישי עברתי לקנות אוכף.
זאת אומרת שאף אחד לא נעול כאן על כלום. שוקת רחבה מתאימה רוב השנה, ויש זמנים שצריך להחליף.
בשביל זה אנחנו אנשים ולא רובוטים.
קח דוגמא מ"פועל קטן". גם הוא הטיף לא מעט נגד השוקת. אבל בסוף השבוע, כאשר ראה שיש מפולות, לא בא להטיף את מישנתו שוב כאשר לאנשים כואב, ולקרוא להם בשמות ("כבשים וכו'").
אלא הציע את עזרתו.
בנתיים אתה משול למי שבא להציע עצות ודאגה לאדם טובע בסיגנון: "לא היית צריך להכנס לים".
-
אני מסכים שאין מקום לתיאורים של כבשים, סינים וכו'. בטח לא כשהקרקע בוערת,
אבל אין הדבר משול לאדם טובע שמוכיחים אותו על כך שנכנס למים; הנזק, בתקווה שיהיה הכי קטן שאפשר, הוא כלכלי בלבד וכל מי שמשתתף במשחק יודע מה הסיכונים ולוקח סיכונים לפי יכולתו.
ובכל זאת, גם אם את הותיקים פה לא ניתן לשכנע לעשות בדק בית, עדיין לדעתי רצוי ואף חובה לשים את תמרור האזהרה הזה מול משתמשים אחרים, חדשים יותר.
הבעיה שלי היא לא עם הפסדים כספיים. זה כולה כסף שבעבודה קשה יחזור.
הבעיה היא עם מצג השווא כאילו התוחלת היא חיובית, כשלצערי - ממה שאני רואה כאן - לאף אחד אין כזו תוחלת.
-
ציטוט:
שמע דמקה.
היה לנו את כל הוויכוחים האלו בעבר. מיצינו.
אם היית קורא יותר לעומק, ולא סתם מופיע מ Nowhere, היית רואה שכבר ביום חמישי עברתי לקנות אוכף.
זאת אומרת שאף אחד לא נעול כאן על כלום. שוקת רחבה מתאימה רוב השנה, ויש זמנים שצריך להחליף.
בשביל זה אנחנו אנשים ולא רובוטים.
קח דוגמא מ"פועל קטן". גם הוא הטיף לא מעט נגד השוקת. אבל בסוף השבוע, כאשר ראה שיש מפולות, לא בא להטיף את מישנתו שוב כאשר לאנשים כואב, ולקרוא להם בשמות ("כבשים וכו'").
אלא הציע את עזרתו.
בנתיים אתה משול למי שבא להציע עצות ודאגה לאדם טובע בסיגנון: "לא היית צריך להכנס לים".
דמי כיס - לא רציתי להישמע צודק. רק להזהיר. אבל מדברייך אני למד שזה לא כך מצטייר ולכן אני מתנצל. בשעה זו ליבי עמכם, ואני מבקש להתנצל אם הדברים הובנו אחרת.
-
דאקס מתקן בצורה דרסטית.
אני מקווה שברננקי ישלוף משהו היום בנאום, כי אחרת השוק יחזור לרדת.
תזכרו תמיד מה שחשוב זה לא מה שהיה, אלא מה הציפיות לעתיד.
אני מקווה שאף אחד לא מגדיל בטחונות החודש, תזכרו להישאר בגבולות ההפסד שהייתם מוכנים להפסיד מהתחלה.
אם תדעו לא להימחק החודש אז אתם יכולים לקרוא לעצמכם שחקנים
-
להימחק אולי לא אבל נספוג הפסדים כבדים מאוד בכל מקרה.
"שחקנים" שקיבלו כרטיס אדום עם הרחקה מהמגרש.
אני מדבר בשם עצמי בלבד.
-
אני, כמו גם כמה חברים כאן, מכרנו פוטים מתחת ל900 נקודות במחיר מעל מאה ש"ח.
וגם כמה חברים וגם אני, חששנו לרגע שזה מוזר שהם "נבלעים" כל כך בקלות.
אני חושב שגם במשבר של 2008 השוק לא נדד מעל 20 אחוז בטווח של חודש..
הנקודה שלי ששום גוף לא פשט רגל ובעיקר זאת פאניקה, וב30 אחוז סטיית תקן, ולאחר שכבר ירדנו די הרבה,
אולי זאת הזדמנות פז עכשיו למכור מתחת ל900 נקודות לפני השחיקה של הסופ"ש ולפני השבועיים האחרונים של החודש... כמובן להציב לעצמכם גבולות...
זאת אומרת שאם המדד ימשיך לגלוש לעבר 1000 (גם שם אפשר לראות שיש מחסום טכני\פיסכולוגי מאוד גדול-ניתן לראות זאת בגרף מהמשבר שעבר) אז לסגור\להרחיק מתחת ל 800 נק'.
מי חושב כמוני?
גיא
-
מילה אחרונה בעניין השוקת הרחבה:
זהו חודש מטורף לגמרי. לא מעט אסטרטגיות הפסידו החודש, והרבה. השוקת אינה יוצאת דופן בעניין הזה.
מסחר בנגזרים אינו פיקניק, ולא משנה מה האסטרטגיה. הסיכוי להצליח ולהרוויח תלוי (לדעתי) בכך שאנחנו לא רובוטים אלא בני אדם חושבים.
לניסיון יש השפעה רצינית מאד על ההצלחה.
ההתנהגות שלי החודש, הרבה יותר טובה מאשר בספטמבר המפורסם, אבל עדיין יש הרבה מה לשפר.
עדיין מוקדם מאד לסכם, אבל יש לי מסקנות אישיות ודברים שהייתי עושה אחרת החודש, וגם אעשה אחרת במשבר הבא.
ענייני תוחלת צריך למדוד לאורך שנים. ורק אז אפשר יהיה להגיע למסקנה.
ונחזור לשוטף:
היום היה אחד הימים המטורפים ביותר שהיו. אני מצהיר כאן חגיגית שאני לא מבין כלום. נאדה. לא יכול להסביר מה קרה.
ברננקי נואם ויש ירידות. ואחר כך עליות מוטרפות.
דאקס מטייל לו במינוס 7%, ומסיים ב 0.
מה יהיה מחר? אין לי מושג קלוש. אני מניח שלא תהיה מפולת.
השאלה אם השפנים שברחו בימים האחרונים, ובעיקר ביום ראשון, ישובו חזרה מחר לפני שהשוק בורח להם למעלה.
אם מישהו היה מכריח אותי להמר, אז אולי יהיו עליות 2%.
אם היום בצהריים, אמרתי לעצמי שאני חייב לברוח בספיד מה P990 שיש לי, פיתאום עכשיו נראה לי שהם ישחקו רציני מחר.
בסוף עוד נאכל אותה מהקולים.
-
ציטוט:
מילה אחרונה בעניין השוקת הרחבה:
זהו חודש מטורף לגמרי. לא מעט אסטרטגיות הפסידו החודש, והרבה. השוקת אינה יוצאת דופן בעניין הזה.
מסחר בנגזרים אינו פיקניק, ולא משנה מה האסטרטגיה. הסיכוי להצליח ולהרוויח תלוי (לדעתי) בכך שאנחנו לא רובוטים אלא בני אדם חושבים.
לניסיון יש השפעה רצינית מאד על ההצלחה.
ההתנהגות שלי החודש, הרבה יותר טובה מאשר בספטמבר המפורסם, אבל עדיין יש הרבה מה לשפר.
עדיין מוקדם מאד לסכם, אבל יש לי מסקנות אישיות ודברים שהייתי עושה אחרת החודש, וגם אעשה אחרת במשבר הבא.
ענייני תוחלת צריך למדוד לאורך שנים. ורק אז אפשר יהיה להגיע למסקנה.
ונחזור לשוטף:
היום היה אחד הימים המטורפים ביותר שהיו. אני מצהיר כאן חגיגית שאני לא מבין כלום. נאדה. לא יכול להסביר מה קרה.
ברננקי נואם ויש ירידות. ואחר כך עליות מוטרפות.
דאקס מטייל לו במינוס 7%, ומסיים ב 0.
מה יהיה מחר? אין לי מושג קלוש. אני מניח שלא תהיה מפולת.
השאלה אם השפנים שברחו בימים האחרונים, ובעיקר ביום ראשון, ישובו חזרה מחר לפני שהשוק בורח להם למעלה.
אם מישהו היה מכריח אותי להמר, אז אולי יהיו עליות 2%.
אם היום בצהריים, אמרתי לעצמי שאני חייב לברוח בספיד מה P990 שיש לי, פיתאום עכשיו נראה לי שהם ישחקו רציני מחר.
בסוף עוד נאכל אותה מהקולים.
דמי כיס
אני מאחל לך את כל הטוב שבעולם
אני מקווה מאוד שתרוויח גם החודש, אך בכל מקרה הערכתי נתונה לך עד מאוד, אתה אדם מיוחד, לפני היותך סוחר, וזה בעקבות כל ההתנהלות שלך בשרשור.
עלה והצלח איש יקר
-
הי ptreus
תודה על המילים החמות! :P
היום נפתח בעמידה, אבל זו עמידה מתוחה מאד.
אני חושב שהמשחק היום יהיה הסטיה. אם השווקים ירגעו קצת, הרי שהסטיה תרד, ואיתה גם מחירי האופציות.
-
בוקר טוב חברים.
פתחתי את היום בכתיבה נוספת על ק1200 (מוגן 1280). קיבלתי 115 שח ליחידה (2 יחידות).
קשה לי לראות מצב שק1200 ישלם ואף אינני מאמין כי הוא יתנפח בהמשך החודש.
צריכה להיות עליה רצינית בסופש כדי שבראשון הוא עדיין יהיה שווה את מחירו כעת.
-
אופסס מרב פאניקה פתחתי מבערים כתובים ב 1140 עכשיו גם משם אחטוף??
לעזאזל איזה חודש מזופת..
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
איזה חודש מצאתי לי להצטרף אליכם.... :evil:
להבא נדע להישמר שאת מצטרפת :d :? :shock: :o