Re: שוקת רחבה אוקטובר - דיונים ופרשנויות
אכן כך, מי שרואה את הסטרייק מתקרב ומסכן השוקת ולא עושה כלום, או יוצא בסטופ לוס שאוכן אחוזים בודדים מהתיק - אז הוא אכן בסכנה להפסיד את הכל באותה פעם ממאה.
לכן בהתממשות ברבור שחור (מועד תקיפה באיראן למשל) אני רץ לסגור אפילו בהפסד של עד 10% - בידיעה שתוך מקס' 10 חודשים אכסה אבל גם בידיעה שזה כנראה יקח פחות זמן כי הסטיות יטוסו לסטראטוספירה והתקבולים במרחקים גדולים ביום שאחרי (כלומר אחרי תום המלחמה - כל עוד לא הסתיימה כותבים רק קולים רחוקים) יתנו הרבה.
איציק
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
אכן כך, מי שרואה את הסטרייק מתקרב ומסכן השוקת ולא עושה כלום, או יוצא בסטופ לוס שאוכן אחוזים בודדים מהתיק - אז הוא אכן בסכנה להפסיד את הכל באותה פעם ממאה.
לכן בהתממשות ברבור שחור (מועד תקיפה באיראן למשל) אני רץ לסגור אפילו בהפסד של עד 10% - בידיעה שתוך מקס' 10 חודשים אכסה אבל גם בידיעה שזה כנראה יקח פחות זמן כי הסטיות יטוסו לסטראטוספירה והתקבולים במרחקים גדולים ביום שאחרי (כלומר אחרי תום המלחמה - כל עוד לא הסתיימה כותבים רק קולים רחוקים) יתנו הרבה.
איציק
יש רק בעיה קטנה בחישוב שלך, במקרה של מלחמה באירן אתה לא תפסיד רק 10%..
נניח והחודש מכרת P1040 ב35 שקל (לא יודע איפה וכמה כתבת אז אני אמציא).
ירידה יומית של 15-20% ביום התקיפה לא נשמעת לי מוגזמת (יש לעיתים תגובת יתר, כולם רוצים לצאת ולא משנה מה).
ננחה לבחון מה קורה אם התקיפה תתרחש הערב.
אתה תמצא את עצמך במצב בוא כל כתיבה תתנפח לאלפי שקלים.
במקרה הטוב, בירידה של 15% המדד יעמוד על 1040 וכל כתיבה תהא שווה כ3000 שקל (אף אחד לא ירצה למכור לך בזול ביום כזה). מדובר בהפסד של כ40-50% מהבטחונות המנוצלים. תנתן לך אפשרות לצאת עם קצת כסף ולחשוב טוב איך אתה משקיעו בעתיד, אך אם לא תנצל אותה אתה עלול להמחק.
במקרה קצת פחות אופטימי, השוק ירד מתחת 1000, דבר שיוביל למחיקה מיידית שך כל הבטחונות ואולי מעבר לכך. כאן כבר שום חוקי הרחקה לא יעזרו לך.
אני לא מהמעריכים כי נראה מלחמה בשנה-שנתיים הקרובות, אך במידה ואני טועה אלה צפויים להיות התוצאות.
מצטער על הפסימיות, אך זו הדרך בה אני רואה את הדברים.
בורסה תיסגר במקרה שכזה ,כמו כן ישנם מנתקי זרם עם המדד משתולל.
אבל כמובן שיש סיכון אנחנו בעצם מוכרים אותו תמורת פרמיה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
בורסה תיסגר במקרה שכזה ,כמו כן ישנם מנתקי זרם עם המדד משתולל.
אבל כמובן שיש סיכון אנחנו בעצם מוכרים אותו תמורת פרמיה.
כמובן שאתה מוכר בשביל פרמיה, השאלה היחידה היא האם הפרמייה מספיקה על מנת לגלם את הסיכון.
לדעתי לא, לפחות לא בסטיות הנוכחיות (יש בעיה בסיסית במודל התמחור של האופציות המבוסס על סטיית התקן. איני טוען שאין קשר בין השניים, אך בפועל המודל מתעוות, במיוחד בסטיות נמוכות כנוכחיות, בהן הסיכוי לתנועה חדה עדיין קיים (וראה ערך פקיעת ספטמבר) אך כמעט ולא מגולם במחירי האופציות).
ובמקרה של מלחמה אם איראן אני לא יודע אם תהא בורסא, אבל אם כן שום "מנתק זרם לא יעזור", שכן אפילו אם יופסק המסחר ליום עקב שינוי של 12% אין שום סיה שהשינוי לא יתבצע ביום המסחר העוקב, או כשיחליטו כן לאפשר מסחר. אני יודע שאני לא רוצה להיות כתוב בפוטים ללא הגנות אם וכאשר זה יקרה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
.............
לדעתי לא, לפחות לא בסטיות הנוכחיות (יש בעיה בסיסית במודל התמחור של האופציות המבוסס על סטיית התקן. איני טוען שאין קשר בין השניים, אך בפועל המודל מתעוות, במיוחד בסטיות נמוכות כנוכחיות, בהן הסיכוי לתנועה חדה עדיין קיים (וראה ערך פקיעת ספטמבר) אך כמעט ולא מגולם במחירי האופציות).
ובמקרה של מלחמה אם איראן אני לא יודע אם תהא בורסא, אבל אם כן שום "מנתק זרם לא יעזור", שכן אפילו אם יופסק המסחר ליום עקב שינוי של 12% אין שום סיה שהשינוי לא יתבצע ביום המסחר העוקב, או כשיחליטו כן לאפשר מסחר. אני יודע שאני לא רוצה להיות כתוב בפוטים ללא הגנות אם וכאשר זה יקרה.
אני מסכים איתך שמשהו מעוות מאד בסטיות התקן. העובדה שאין סימטריה בין עליות לירידות מוזרה לי. זה חלק מהבעיה שגרמה לנזקים בפקיעה האחרונה. C1200 נסחר בתחילת השבוע ב 40 ש"ח ולא גילם בכלל את הסיכון בעליות חדות.
לגבי מלחמה עם איראן - לטעמי, אין שום דבר כזה באופק. ולכן אני לא מכניס מלחמה כזו למערכת השיקולים שלי כרגע.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
.............
אני מסכים איתך שמשהו מעוות מאד בסטיות התקן. העובדה שאין סימטריה בין עליות לירידות מוזרה לי. זה חלק מהבעיה שגרמה לנזקים בפקיעה האחרונה. C1200 נסחר בתחילת השבוע ב 40 ש"ח ולא גילם בכלל את הסיכון בעליות חדות.
לגבי מלחמה עם איראן - לטעמי, אין שום דבר כזה באופק. ולכן אני לא מכניס מלחמה כזו למערכת השיקולים שלי כרגע.
זו בדיוק הסיבה שאתה ואני יצאנו בהפסדים בחודש הקודם, בגלל ש"לטעמנו" המדד לא היה אמור לעבור את ה 1200. מה זה "לטעמי" ? אתה מוכן להימחק בשביל זה?! כל עוד אתה לא חבר בפורום השביעיה או קרוב לכך הסיכון לא מספיק מחושב...
נ.ב. אגב, המדד יכול לצלול גם מסיבות אחרות, כמו רעידת אדמה קשה שכבר כמה שנים צפויה באיזור.
בבוקר שלאחר תקיפה באיראן אני מעריך ירידות של 8% ולא מעבר,
לדעתי יפתחו את הבורסה, תהיה פתיחה אנגלית והרבה מאוד אנשים ירוצו לדלת בבת אחת..... יכולה להיות גלישה של עוד הרבה אחוזים בימים שאחרי תלוי בהתפתחויות - אך לא 15-20% במכה אחת.
אך יהיה גם מי שיקנה את הזהב שנפל על הריצפה בפאניקה.... המוסדיים הגדולים לא יתנו לשוק לקרוס, למרות שהם מוגנים בפוטים, יש לזכור שהכי חשוב להם, זה לא למחוק תשואות שהושגו בעמל רב ברגע אחד, הרי הם טובעים במזומנים שהם מקבלים מההפרשות של העובדים והמעבידים כל חודש ואין להם מה לעשות עם הכסף.
לכן אופ' פוט ב-30 ש"ח יכולה לקפוץ ל-300 ש"ח אך כנראה לא ל-3000 בפתיחה ביום שאחרי.
זה התסריט שלי.
איציק
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
בבוקר שלאחר תקיפה באיראן אני מעריך ירידות של 8% ולא מעבר,
לדעתי יפתחו את הבורסה, תהיה פתיחה אנגלית והרבה מאוד אנשים ירוצו לדלת בבת אחת..... יכולה להיות גלישה של עוד הרבה אחוזים בימים שאחרי תלוי בהתפתחויות - אך לא 15-20% במכה אחת.
אך יהיה גם מי שיקנה את הזהב שנפל על הריצפה בפאניקה.... המוסדיים הגדולים לא יתנו לשוק לקרוס, למרות שהם מוגנים בפוטים, יש לזכור שהכי חשוב להם, זה לא למחוק תשואות שהושגו בעמל רב ברגע אחד, הרי הם טובעים במזומנים שהם מקבלים מההפרשות של העובדים והמעבידים כל חודש ואין להם מה לעשות עם הכסף.
לכן אופ' פוט ב-30 ש"ח יכולה לקפוץ ל-300 ש"ח אך כנראה לא ל-3000 בפתיחה ביום שאחרי.
זה התסריט שלי.
סלח לי אבל התסריט שלך לא ראלי בעליל. אבל הסיבה לא
באמת
מעניינת.
מה שכן מעניין זה שבטוח בוודאות מוחלטת תהייה תנועה חדה לאחד הכיוונים, ואז אתה תשלם בדלי את מה שהרווחת בכפיות.
איציק
לפועל קטן,
לא חושב שאפשר להגיד "בוודאות מוחלטת" על משהו שקשור בבורסה.
כדי להגיד את זה, אתה בעצם מתיימר לדעת מה חושב כל אדם שסוחר בבורסה באותו רגע וזה נראה לי קצת יומרני.
הוודאות היחידה בבורסה היא שקיימת אי-וודאות קונסיסטנטית
לא אומר שלא יכולה להיות תנועה חדה לאחד הכיוונים - אבל זה בטח לא וודאי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
...................
זו בדיוק הסיבה שאתה ואני יצאנו בהפסדים בחודש הקודם, בגלל ש"לטעמנו" המדד לא היה אמור לעבור את ה 1200. מה זה "לטעמי" ? אתה מוכן להימחק בשביל זה?! כל עוד אתה לא חבר בפורום השביעיה או קרוב לכך הסיכון לא מספיק מחושב...
נ.ב. אגב, המדד יכול לצלול גם מסיבות אחרות, כמו רעידת אדמה קשה שכבר כמה שנים צפויה באיזור.
הסיבה היא הנהלות לא נכונה. חודש שעבר לא היה ארוע
לאומי
יוצא דופן. אנשים מחוץ לעולם המעו"ף בכלל לא ידעו שקרה משהו.
אני לא אכניס את איראן לשיקולים שלי כרגע. אם מכניסים את איראן לשיקולים, אז כבר עוברים גם לשאלה האם מספיק בטוח להשאר לגור בארץ.