Re: מדד הבנקים על שולחן הניתוחים
לגבינו - לדעתי מדד הבנקים נתן איתות שורט על גבי הגרף השבועי, אני לא חושב שעכשיו זו עמדת כניסה נוחה ויש להמתין לתיקון מעלה בטרם כניסה לשורט. לדעתי אם כבר שורט בארץ אז מדד הבנדים ולא מדד המעוף. המדדים בארהב אכן יכולים לתקן מעלה אך נראה כי לאחר היציאה מהדשדוש המהלך הגדול הבא יהיה דווקא כלפי מטה. זאת, מבחינה טכנית על בסיס גרפים שבועיים וחודשיים. הגרף היומי דווקא מאותת על אפשרות לתיקון עולה לעבר השיא בטרם חידוש הירידות אך המצב שם שביר והייתי עובד עם סטופ צמוד במידה ומחליט ללכת לונג על המדדים. בראיה רחבה יותר, האסטרטגיה הטובה ביותר היא ללכת שורט על מדד מסויים כנגד לונג על מניות ספציות, בהנחה שבחירת המניות נעשתה בצורה טובה אני מאמין שניתן להשיג בדרך זו תשואה חיובית לאורך זמן.
החלטות למסחר לא מתקבלות לעולם על גרף שבועי או חודשי (אלא אם אתה קרן פנסיה).
החלטה האם להכנס ובאיזה כיוון מתקבלת תמיד על הגל המשני (גרף יומי) והעיתוי נקבע על הגל המינורי.
מאחר והגל המשני כרגע חסר מגמה, אין מקום לקבל החלטה להכנס לכיוון כלשהו.
גם שבירת רמת השפל האחרון 1215.88 מטה, לא תהפוך את הגל המשני ליורד, מאחר ותצורת המדד עומדת על שפלים יורדים ושיאים עולים.
במידה והמדד ישמור על מקומו מעל לרמת 1215.88 ומהמשך יפרוץ אל מעל לרמת 1307.87, יקבע המדד מגמה עולה בגל המשני ויסמן בכך איתות קניה.
בהצלחה
רונן
רונן , בגל המשני כלפי מעלה הסברת. כלפי מטה בגל המשני מה השבירה שתגרום לך לקבוע כי אנו בכיוון של ירידות?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
רונן , בגל המשני כלפי מעלה הסברת. כלפי מטה בגל המשני מה השבירה שתגרום לך לקבוע כי אנו בכיוון של ירידות?
אין כרגע אפשרות לקבוע מתי תהפוך המגמה ליורדת שכן השיא האחרון גבוה מקודמו.
רק אם יקבע שיא נמוך מקודמו ותווצר תצורת שיאים יורשים ושפלים יורדים, רק אז
תקבע מגמה יורדת במדד זה.
אם אני צריך "להמר" ו"להתנבא"- זה לא יקרה, ובודאי שלא בטווח הקרוב.
להערכתי הדשדוש ימשך עוד זמן מה ולאחר מכן יעבור המדד (כמו גם שאר השוק) לעליות.
בהצלחה
רונן
כבר תקופה ארוכה שאני עוקב אחרי המדדים הבנקים וחושב שהמדד שלילי ביותר. היום קיבלנו אישור נוסף לתרחיש הדובי בשבירת קו המגמה העולה הקצר טווח מלמעלה כלפי מטה. לדעתי ניתן לראות בתבנית שנוצרה יתד דיובית ואני צופה המשך ירידות לפי היעדים שהעלתי פה בניתצוח הראשוני.
סטאר-האם אתה מעדיף לעשות שורט על הבנקים ולא על המעוף?
אם כן-מדוע?
ועוד שאלה-אם אני רוצה עכשו להכנס לשורט האם כדאי לפצל את זה בין הבנקים למדד 75?
בתודה מראש,
פלונית.
שלום
המחזורים לא תומכים בתבנית לכן זו לא יתד דובית
אייל
אכן יש בעיה עם המחזורים וזה מדליק נורה אדומה אבל לא פוסל את קיום התבנית לחלוטין.
המדד נמצא כרגע מתחת לממוצעים הנעים 55 ו 100 - איתות דובי
אזור 1,280-85 אמור להוות עכשיו התנגדות למדד, פריצה של אזור זה עשויה להעמיד במבחן את השיא האחרון נקבע בשער 1,323.
מנגד - שבירה של 1,256 תהווה איתות שלילי נוסף כאשר שבירה של התמיכה ב 1,215-7 תאשר את חידוש המהלך היורד המתקן למהלך העולה של שנת 2009.
המדד פרץ היום את הממוצעים הנעים כלפי מעלה וסגר מעליהם. יש להמתין עוד מספר ימים לוודא שפריצת ממוצע נע 100 כלפי מעלה אינה פריצת שווא.
נ.ב.- ממוצע נע 100 תמך בתנועת המחירים במשך שנה שלמה ולכן אני מייחס לו חשיבות רבה בשלב זה.
בהתחשב בתנועת המחירים היום נראה כאילו הפריצה של רמת 1,280-85 נקודות היתה פריצת שווא. שבירה של השפל האחרון בשער 1,256 תאשר את התרחיש הדובי ותפעיל לחץ על רמת התמיכה החשובה בשער 1,215-7. שבירה של רמה זו תוביל את המדד ליעד שהצבתי לו בשער 1,120.
בהצלחה