Re: שוקת רחבה אוגוסט - דיונים ופרשנויות
שלום לשוקתיסטים
לאחר שסגרתי את השוקת חודש שעבר לפני מהומת שבוע הפקיעה ברווח שלמעלה מ-3%
לקחתי מעט חופשה מהשוקת והיום חזרתי .
לצערי התחלה ברגל שמאל
פתחתי P1080 מוגן P1060 ו- P1100 מוגן P1090
כמו כן פתחתי מעט מאוד רגל הקול C1330 מוגן C1350
נראה מצוין אבל כל זה היה כאשר המדד היה 0.7%-
לאחר שעתיים חזרתי וראיתי את הדרמה שהתחוללה.
כבר בהפסד של כ- כ-2.5% למרות שניצלתי רק 60% מהבטחונות.
לדעתי לפחות מחר נראה עליות, לאחר כזו פאניקה.
אני חושב שדויד 5 עשה נכון בניצול הפאניקה והסטיה הגבוהה.
אם ממשיכות ירידות או אפילו נשארים במקום אולי אכתוב עוד פוטים באזור 1080.(אולי גם זה קרוב מידי.)
קולים 1310 ומעלה.
סתם הערה לגבי סגנון העבודה-
אני לעולם לא כותב 60% מהבטחונות ביום יחיד. אני מעדיף לכתוב באופן מדורג (בחודש זה אני על כ40% מהבטחונות בינתיים), כאשר את המשך הכתיבות אעשה ביחס למדד שיהיה באותו הרגע.
למה זה טוב? זה מאפשר "נחיתה קלה" במקרה בו מיד לאחר הכתיבה המדד רץ לאחד הכיוונים.
כלומר, נניח שכתבת 1100 במדד 1215 היום ומחר נהיה ב1185. החלק הכתוב נמצא כבר בהפסד.
עכשיו ניתן להמשיך את הכתיבות במדד נמוך יותר, נניח 1070, במחירים לא גרועים בהרבה. ירידה נוספת? נכתוב 1060-1050 וכך הלאה.
אם המדד ימשיך לצנוח, ניתן להרחיק בשלבים, קודם כל את הכתובים ב1100 ורק בשלב מאוחר יותר (שכלל לא ברור שיגיע) את ה1070.
ומה החסרון של זה ביחס לכתיבה של מלוא הבטחונות על מגוון סטרייקים (נניח 1100 ו1070)? שבמקרה של דשדוש פוטנציאל הרווח יורד.
משהו נוסף זה האיזון בין הפוטים לקולים. לא אומר שאינני כותב יותר בצד אחד, אך תמיד משתדל שיהיה ביניהם יחס סביר. לא יותר מ2:1.
בהצלחה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
שלום לשוקתיסטים
לאחר שסגרתי את השוקת חודש שעבר לפני מהומת שבוע הפקיעה ברווח שלמעלה מ-3%
לקחתי מעט חופשה מהשוקת והיום חזרתי .
לצערי התחלה ברגל שמאל
פתחתי P1080 מוגן P1060 ו- P1100 מוגן P1090
כמו כן פתחתי מעט מאוד רגל הקול C1330 מוגן C1350
נראה מצוין אבל כל זה היה כאשר המדד היה 0.7%-
לאחר שעתיים חזרתי וראיתי את הדרמה שהתחוללה.
כבר בהפסד של כ- כ-2.5% למרות שניצלתי רק 60% מהבטחונות.
לדעתי לפחות מחר נראה עליות, לאחר כזו פאניקה.
אני חושב שדויד 5 עשה נכון בניצול הפאניקה והסטיה הגבוהה.
אם ממשיכות ירידות או אפילו נשארים במקום אולי אכתוב עוד פוטים באזור 1080.(אולי גם זה קרוב מידי.)
קולים 1310 ומעלה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ronenamos
לונג -קיבלת מרווחים די יפים
אני גם אותם מספרים כמוך עם 30 שח למרווח
תגיד ישבת הרבה כדי לתפוס את המחירים או פשוט יצא לך בזמן טוב?
לאחר שלא הייתי כל היום בבית (מדובר ביום א') והגעתי רק בשעה 16:00 כתבתי את השוקת
לא זוכר תוך כמה זמן ביצעתי אבל ישבתי על המחשב מקסימום חצי שעה עד הסגירה.
Long
המכחול עובר אלי, ואנסה לצייר את המצב בצורה שונה.
אני כותב רק 25% מהבטחונות במדד 1215 נניח ב-1100.
למחרת המדד עולה (ובעקבותיו יורדת הסטיה) ובלית ברירה אני נאלץ לכתוב הרבה יותר גבוה, כדי לקבל תקבול סביר,
נאמר 1140 ממשיך לעלות אני נאלץ לכתוב ב-1170 ואני כבר קרוב מידי, כי התקרבנו ואנחנו כבר שבועיים לפני פקיעה והרחוקות כבר נשחקו.
ואני שואל את עצמי למה לא כתבתי ב-1100 את כל הכמות , הייתי יכול להיות עכשיו כבר בחוץ עם 3.5% רווח.
אגב לפי השרשור של שחקן המלמד על השוקת הוא ממליץ לכתוב את כל הכמות.
viewtopic.php?f=76&t=5243
כל השאלה היא אצל מי המכחול.
[quote="supgog"]סתם הערה לגבי סגנון העבודה-
אני לעולם לא כותב 60% מהבטחונות ביום יחיד. אני מעדיף לכתוב באופן מדורג (בחודש זה אני על כ40% מהבטחונות בינתיים), כאשר את המשך הכתיבות אעשה ביחס למדד שיהיה באותו הרגע.
למה זה טוב? זה מאפשר "נחיתה קלה" במקרה בו מיד לאחר הכתיבה המדד רץ לאחד הכיוונים.
כלומר, נניח שכתבת 1100 במדד 1215 היום ומחר נהיה ב1185. החלק הכתוב נמצא כבר בהפסד.
עכשיו ניתן להמשיך את הכתיבות במדד נמוך יותר, נניח 1070, במחירים לא גרועים בהרבה. ירידה נוספת? נכתוב 1060-1050 וכך הלאה.
אם המדד ימשיך לצנוח, ניתן להרחיק בשלבים, קודם כל את הכתובים ב1100 ורק בשלב מאוחר יותר (שכלל לא ברור שיגיע) את ה1070.
ומה החסרון של זה ביחס לכתיבה של מלוא הבטחונות על מגוון סטרייקים (נניח 1100 ו1070)? שבמקרה של דשדוש פוטנציאל הרווח יורד.
משהו נוסף זה האיזון בין הפוטים לקולים. לא אומר שאינני כותב יותר בצד אחד, אך תמיד משתדל שיהיה ביניהם יחס סביר. לא יותר מ2:1.
בהצלחה.
אבל בשביל זה יש לי חוק נוסף.
אני לא כותב בסטיה נמוכה.
אם פתחתי 25% מהבטחונות והסטיה נעלמה - אני אשאר עם 25% מהבטחונות. לעיתים גם יש חודשים בהם אינני כותב כלל.
אני חושב שגם שחקן ציין שלא כותבים שוקת בסטיה נמוכה מידי.
אם העליה לא מלווה בירידה חדה בסטיית התקן - הרי שאין בעיה להתקרב מעט יותר, שכן המרחק מהמדד נשמר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
המכחול עובר אלי, ואנסה לצייר את המצב בצורה שונה.
אני כותב רק 25% מהבטחונות במדד 1215 נניח ב-1100.
למחרת המדד עולה (ובעקבותיו יורדת הסטיה) ובלית ברירה אני נאלץ לכתוב הרבה יותר גבוה, כדי לקבל תקבול סביר,
נאמר 1140 ממשיך לעלות אני נאלץ לכתוב ב-1170 ואני כבר קרוב מידי, כי התקרבנו ואנחנו כבר שבועיים לפני פקיעה והרחוקות כבר נשחקו.
ואני שואל את עצמי למה לא כתבתי ב-1100 את כל הכמות , הייתי יכול להיות עכשיו כבר בחוץ עם 3.5% רווח.
אגב לפי השרשור של שחקן המלמד על השוקת הוא ממליץ לכתוב את כל הכמות.
viewtopic.php?f=76&t=5243
כל השאלה היא אצל מי המכחול.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
סתם הערה לגבי סגנון העבודה-
בהצלחה.
הצלחתי הבוקר להוציא 45 שח ליחידה מהרחקת ההגנות מפ1050 לפ1030.
הכתיבות נשארו בפ1070.
מנגד, התחלתי לקדם קולים ל1300.
איזה יופי.
הדשדוש היום הוריד את סטיית התקן והעביר את השוקת שלי מהפסד של 1% לרווח של 2%.
http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/15637
אני עדיין בהפסד יפה.
העיתוי של פתיחת הפוטים שלי היה אומלל. אבל זה מה יש.
מקווה שנחזור חזרה למעלה 20 עד 30 נקודות.
אבל גם אם נעצור פה יהיה סביר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
העיתוי של פתיחת הפוטים שלי היה אומלל.
וזאת למה :?:
אולי למישהוא יש "רגיעון" בשביל השוק?
דווקא החודש נכנסתי לשוקת....לא מצליחה לתפוס שום צד.... :evil: