Re: שוקת רחבה אוגוסט - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
ארטי יקר, כתבתי לך תגובה ארוכה מאוד והכל נמחק.
אז אנסה לתמצת הפעם.
כי אני לא קונה את ההגיון שאם בחודש אין 10% תזוזה אז למה שבשבוע יהיה חמש.
אנחנו לא יודעים , אולי היה חודש שהיתה עליה חמש אחוז ואז נפילה של 18? ואולי הנפילה קרתה בשלושה ימים? אנחנו יודעים רק את הסטטיסטיקה החודשית, ואם רוצים לסמוך עליה, אז הקרובים
פועלים
כנגד ההגיון לטעמי.
המשך פקיעה מהנה.
כמו שאומרת הבדיחה הידועה, יש הבדל בין תיאוריה למעשי. אם אתה מחפש נוסחא ללא שיקול דעת אנושי, אל תקרב בשום פנים ואופן.
אבל אנחנו אנשים עם שיקול דעת. עם ניתוח שוק. ולא רובוטים.
ולכן אנחנו יכולים לראות שסטיית התקן 13. ואנחנו יכולים לראות את הסנטימנט בעולם. ועוד כהנה וכהנה.
ויכולים לעשות קרובים, בתנאי שהם לא מטופשים ושומרים על טווחי זהירות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
גם אני נשארתי עם 1110.
מה שהלך בסוף זו היית פאניקה בהתגלמותה.
פשוט נעלמו המוכרים. היו רק קונים. המחיר קפץ בשיא ל 160.
צריך פתיחה מחר של 1.5% למטה על מנת שאלך לחפש כובע לאכול.
לא נראה לי שזה יקרה. אני בכל אופן לא מודאג.
אבל: זו לא פקיעה נוחה!
צריך לזכור גם שארה"ב אחרי רצף משמעותי של ירידות. אני לא אתפלה אם הירידות שם יהפכו לעליות.
הפעם אני מצטט את עצמי
הכובע הולך ומתרחק...
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "Bursa_Guy":20sjouiz
ארטי יקר, כתבתי לך תגובה ארוכה מאוד והכל נמחק.
אז אנסה לתמצת הפעם.
כי אני לא קונה את ההגיון שאם בחודש אין 10% תזוזה אז למה שבשבוע יהיה חמש.
אנחנו לא יודעים , אולי היה חודש שהיתה עליה חמש אחוז ואז נפילה של 18? ואולי הנפילה קרתה בשלושה ימים? אנחנו יודעים רק את הסטטיסטיקה החודשית, ואם רוצים לסמוך עליה, אז הקרובים
פועלים
כנגד ההגיון לטעמי.
המשך פקיעה מהנה.
כמו שאומרת הבדיחה הידועה, יש הבדל בין תיאוריה למעשי. אם אתה מחפש נוסחא ללא שיקול דעת אנושי, אל תקרב בשום פנים ואופן.
אבל אנחנו אנשים עם שיקול דעת. עם ניתוח שוק. ולא רובוטים.
ולכן אנחנו יכולים לראות שסטיית התקן 13. ואנחנו יכולים לראות את הסנטימנט בעולם. ועוד כהנה וכהנה.
ויכולים לעשות קרובים, בתנאי שהם לא מטופשים ושומרים על טווחי זהירות.[/quote:20sjouiz]
אני מסכים ולא מסכים.
ניתן בהחלט לעשות קירובים בהנחה ששומרים על טווחי זהירות, אך כאן בדיוק הבעיה!
בסטיות הנוכחיות לא ניתן שבוע לפקיעה לקרב לטווח סביר.
לראיה ניתן לראות את החברים שקירבו ל1190 והתחילו להביט בעצבנות בעליות כשהמדד עבר את ה1165 או את אלו שכתובים על 1110 (ושקלו לקרב ל1130!) ונהיה להם לא נעים היום.
המסקנה שלי, ולא מהיום, היא לבצע שוקת רק שהסטיות מאפשרות (נכון שלבצע כתיבות של 2% זה טוב ויפה, אך יש לשים לב שגם כתיבות כאלו יכולים לגרום לדפיקות לב מואצות, ולדוגמא ניתן לראות את הירידות במשבר אשר בחלקן בין פקיעה לפקיעה המדד השיל 16% ויותר - נא לא לשכוח שאין מתנות בחינם, ואסור להתעקש על רווח כל חודש).
שוקת לשיטתי היא אופטימלית בסטיות באיזור ה25%, כאשר 30% ומעלה מהווה סיכון גבוה מידי ואילו 20% ומטה מקשות על הוצאת רווח מהכתיבות.
אסייג זאת ואומר שבלית ברירה אפתח גם בסטייה של 18-19, אך יהיה לי פחות נוח והרווח יהיה נמוך יותר.
גם כאשר אינני מבצע שוקת (דוגמת אוגוסט), אני מהנה מהשרשור ומהתמיכה ההדדית והעצות הניתנות פה.
שרשור של מעל 300 תגובות וקרוב ל8000 צפיות הינו המחשה של הלב הפועם באתר והסיבה שאני כותב כאן ולא בפורומים אחרים.
מקווה להצטרף לחודש הבא.
אני רק רוצה להוסיף שבשוקת אם כבר מקרבים, אז מלעים לדעתי משמעותית את הסיכון (ראו את דמי כיס עם P1110) תמורת כמה "פינאטס" שהוא השיג מהכתיבה. ואם ארה"ב היתה מסימת היום מינוס אחוז...
אני חושב שמי שרוצה לישון כל החודש בשקט, לא אמור לקרב פשוטו כמשמעו.
ומי שרוצה לעשות קרובים טובה יעשה אם פשוט יבצע את האסטרטגיה השבועית של השחקן ותחילת החודש וירוץ איתה עד לסגירה.. לפחות אלה התובנות שלי לעצמי.
מעניין מה יהיה בספטמבר השחור... :)
שווה לבדוק לאורך השנים כמה ספטמברים
באמת
היו שחורים וכמה לבנים, יש מתנדבים?
הלכתי וספרתי... ספטמברים שנסגרו בירוק מספרם הוא 9
וספטמברים שנסגרו באדום הם 6 בלבד. התחלתי לספור משנת 1995.
המשך שבוע טוב.
דמ"כ נראה לי שהגיע הזמן לפתוח את השרשור "שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות".
כבר אפשר להתחיל לדון בפתיחה, לא?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
אני רק רוצה להוסיף שבשוקת אם כבר מקרבים, אז מלעים לדעתי משמעותית את הסיכון (ראו את דמי כיס עם P1110) תמורת כמה "פינאטס" שהוא השיג מהכתיבה. ואם ארה"ב היתה מסימת היום מינוס אחוז...
אני חושב שמי שרוצה לישון כל החודש בשקט, לא אמור לקרב פשוטו כמשמעו.
ומי שרוצה לעשות קרובים טובה יעשה אם פשוט יבצע את האסטרטגיה השבועית של השחקן ותחילת החודש וירוץ איתה עד לסגירה.. לפחות אלה התובנות שלי לעצמי.
מעניין מה יהיה בספטמבר השחור... :)
שווה לבדוק לאורך השנים כמה ספטמברים
באמת
היו שחורים וכמה לבנים, יש מתנדבים?
הבעיה היא לא בעצם הקירוב אלא בקירבת הקירוב.
בסטייה הנוכחית, כאשר אתה שם לעצמך מטרה להשיג את ה5% החודשי, עליך לקרב ולהתקרב יתר על המידה.
בסטייה 20 ניתן היה לקבל תקבול דומה (או אף מעט גבוה יותר) בקירוב ל1100, ובסטייה 25 ייתכן וניתן היה להסתפק ב1090.
בנוגע ל1110 עצמו, אינני חושב שהוא היה בסיכון ממשי השבוע (אם ארה"ב הייתה סוגרת ירידה של אחוז עדיין לא היינו מגיעים לשם, זאת עקב העובדה שבסיום המסחר כאן החוזים כבר הראו -0.7% והמדד כבר גילם את רוב הבשורה).
לטעמי 1190 היה מסוכן הרבה יותר!
התעוזה
לקרב מ1200 ל1190 כאשר המדד מעל 1160 ראויה לשבח, אך ייתכן שנובעת מחמדנות יתר וזניחת הכללים, דבר שעלול לעלות ביוקר להבא (ואין ברצוני להרחיב לגבי הקירוב שהוצע כאן לP1130..).
הגבולות שאני משתדל לשמור עליהם בקירובים (אם נתעלם לרגע מהסטייה ומהרווח) הם 2% + 0.5% לכל יום מהפקיעה, עד מרווח של 10% לפחות בתחילת החודש.
בקשר לספטמברים שחורים, אפקטיי ינוארי, ראליי סוף שנה ושאר ירקות - חסרי כל משמעות, שכן אין בעבר להשליך על ההווה, שכן אחרת כבר הפרצה הייתה מנוצלת ונסגרת.
סיכום
תם לו חודש מוצלח בסך הכל. אני עדיין לא יודע כמה מס ירד לי (וכמה כבר ירד במשך החודש). אבל לפני מס הרווח הוא 5.2%. שזה מצויין מאד.
אני שמח שלא נכנעתי אתמול לפאניקה ברגעי הסיום, כאשר P1110 עלה מאזור ה 25 ש"ח ועד ל 160 ש"ח. מעניין מה מרגיש מי שקנה אתמול דקה לסגירה את P1110 ב 160 ש"ח... קשה לי להאמין שזו הייתה מכונה. ואם כן, אז המתכנת שלה גם צריך להרגיש לא מי יודע מה.
השמירה על הגבולות בשבועה הפקיעה הייתה עניין קריטי. מפזילה על C1200 עברנו להסתכלות עקומה על P1110.
להתראות בשרשור ספטמבר.