הלוואי והיו לי את הביצים של להשתמש בכל הכסף שבעו"ש לאסטרטגיה הזאת... לצערי ולשמחת אשתי זה לא המצב. תמיד יש את החשש הזהציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
של קריסה טוטאלית, מספיק שזה יקרה פעם אחת ואתה מחוק.
Printable View
הלוואי והיו לי את הביצים של להשתמש בכל הכסף שבעו"ש לאסטרטגיה הזאת... לצערי ולשמחת אשתי זה לא המצב. תמיד יש את החשש הזהציטוט:
של קריסה טוטאלית, מספיק שזה יקרה פעם אחת ואתה מחוק.
סתם קוריוז:
אתמול הסתכלתי לי ככה על השוקת, וחיפשתי לראות אם יש דרך לסחוט את הלימון עוד קצת. אולי לקרב טיפה למטה. 1130 נראה שווה קרוב. לפני כמה חודשים גם הייתי עובר מהתיאוריה לביצוע. אבל עם הניסיון שיש לי היום, זה נשאר עמוק בתחום התיאוריה, וטוב שכך. הייתי יכול למחוק ברגע אחד של תאוות בצע, עבודה של חודש (ויותר) ככה בלי בעיה.
ככל שעוברים החודשים, ככה אני יותר מתרחק משינויים בשבוע פקיעה. בתחילת הדרך, שמתי עצמי במרחק של סטרייק וחצי מהמדד עם 80 יחידות. היום זה נראה לי מטורף. הנה בא יום כמו היום ומראה כמה חשוב לשמור על רווח נאות.
אפילו P1110, הגיע היום לרגע למחיר של 60 ש"ח, שזה קפיצה של 100%. השוקת שלי, יום ובוקר לפני פקיעה הייתה בשלב מסויים בהפסד. שזה די מטורף.
ציטוט:
דמי כיס, בצד הפוט, אתה מלא ב 100% ביטחונות?
אני ארשה לעצמי לסכם את החודש (בהנחה שבעת כתיבת שורות אלו פוט 1110 יחסית בטוח).
רווח משוקת החודש הוא כ 3.5% נטו בלבד.
חודש לא כ"כ מוצלח עם אחוזי הרווח נמוכים מהרגיל המלווה בהרבה דאגות מרגל עליונה (קול 1200).
דברים לא מוצלחים שתרמו לרווח נמוך:
1. התחלתי לכתוב רגל פוט בשלב מאוחר יחסית של החודש (כשבועיים וחצי מהפקיעה) ובנוסף פתחתי אותה בהתחלה רק בחצי מהבטחונות (הייתה כל הזמן ציפיה לירידות).
2. תזמון פתיחת רגל קול לא היה כ"כ מוצלח, אבל כשפתחתי הייתה נראת מאוד בטוחה.
3. לא קידמתי את קול 1200 ל 1190 בתחילת השבוע, כאשר הסיכון היה נמוך. פספסתי תקבול נוסף שיכל לשפר את מצב השוקת.
נקווה לס"ת גבוהות יותר בספטמבר, מכיוון שאני נוסע לנופשון לחו"ל וחוזר ביום שני, רק אז אפתח את השוקת. מקווה לסטיות מעל 20 :d :d :d
פקיעה מוצלחת לכולם!
כל הכבוד על הזהירות - אולי עשית פחות אחוז או שניים החודש, אבל לאורך זמן התוחלת שלך תשיג בהרבה את מי שיסתכן ויימחק...
קרוב ל 100%ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
זה חודש מוצלח מאד. אין שום דבר רע ב 3.5% חודשי. זו בסך הכל תשואה נפלאה. מי שמתעסק באופציות קצת שוכח את העולם הסטנדרטי. אין דברים כאלו בעולם הזה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
חוץ מזה, באופן סטיסטי, לאורך חודשים, תמיד יהיו חודשים שבהם תצליח לתפוס טוב, ותמיד יהיו חודשים שיתפספסו.
למעט אם יש לך ראיה ברורה מאד, בדרגת וודאות גבוהה לגבי הכיוון שאליו הולך השוק, לא כדאי להמתין עם הפתיחה יותר מדי.
תובנה נוספת
באופן פרדוקסלי, להיות במרחק שלושה סטרייקים מהמדד יומיים לפני הפקיעה, מפחיד יותר מאשר להיות באותו המצב 10 ימים לפקיעה.
זאת משום שיומיים לפקיעה, האפשרות לתקן מוגבלת מאד עד בלתי אפשרית.
סתם לדוגמא: C1160 נסחר כרגע ב 65 ש"ח. דבר שמגלם סיכון בינוני נמוך. לעומתו C1150 נסחר ב 260 ש"ח.
על 10 הנקודות הללו, מחיר האופציה הוא פי 4 (!).
מי שנמצא ב C1160, ופתאום המדד עולה לו ב 10 נקודות בלבד, מוצא את עצמו בצרה לא קטנה, שקשה מאד להחלץ ממנה. בגלל שבשלב זה של החודש, רוב האופציות שחוקות מאד ורק לאופציות בסמוך מאד לסטרייק יש עדיין רכיב זמן, קפיצות המחיר הם עצומות.
הדבר הזה הרבה פחות בולט כשנמצאים 10 ימים לפקיעה (ומעלה). לכן שוב אני מדגיש את החשיבות של שמירת מרחק בשבוע הפקיעה.
בשבוע פקיעה כמו שאתה אומר מאוד קשה לתקן, בגלל זה לא מובן לי איך אתה עם 100% ביטחונות ברגל הפוט? התקיפה באיראן אם תהיה, תהיה בהפתעה. ועם 100% ביטחונות יש מצב סביר ביותר שתישאר עם המכנסיים למטה. גם לא בשבוע פקיעה
לא תהיה תקיפה באיראן. זו דעתי המוחלטת. ולכן אני לא מכניס תקיפה כזו בשיקולים שלי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
סיכום חודשי:
8% רווח לפני מס!!!
זאת בעקבות הפגנת קור רוח עילאי ואי הזזת C1180 במשך השבועיים של עליות (לא היה קל, אבל בעבר כאשר דילגתי לאחור רק הפסדתי והפקיעה בסופו של דבר הייתה במסגרת הגבולות המקוריים).
הימור? כן! תוחלת? כנראה שלא. אבל בהחלט הרגיש לי נכון (וישנתי די טוב בלילה).
מעולם לא יישמתי את הטקטיקה של תזמון פתיחת הרגליים (דמי כיס). לא מאמין בה- לפעמים היא תצליח לפעמים לא... מה שבטוח זה שהיא דורשת השקעה יותר גדולה של זמן, אני מעדיף לתפוס מצב קיים להסתדר איתו.
עדיין שוקל את האסטרטגיה של ספטמבר. ייתכן ואמתין עם פתיחת השוקת לשלהי השבוע השני- מאמין שאז כיוון השוק יהיה יותר ברור, אולי סטיות התקן יעלו (אמן) ובמילא השוקת מסתמכת בעיקר על התטא...
שוקתבאמת רחוקה, מסתמכת בעקר על הסטיה ולא על הטאטא.