Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
כנראה שיש מקום לתמונות של כולנו באבן שושן, במיוחד החודש :d
אני נוטה לרעיון של חצי מהכסף לשוקת סטנדרטית וחצי לכתיבות בזמן/לאחר תנודתיות ערה.
הבעיה היא שזה די ניסיון לתזמן את השוק.
הרי ניתן למצוא בקלות 100 אנשים שיסבירו לנו למה אתמול היינו צריכים להיות עם ירידות חזקות ואותה כמות של אנשים יסבירו שהסגירה החיובית בארה"ב בשישי קבעה לנו את העליות עוד לפני שפתחנו.
אבל כמו שלא
באמת
ברור לנו (לי, לפחות) למה אתמול סגרנו 2.65% למעלה, גם לא ברור למה ירדנו מ1100 היום. מה השתנה בין אתמול להיום? וזה הפחד העיקרי שלי עם שוק תנודתי.
Sun99 היטיב לנסח: פעם הנדנדה עולה ופעם יורדת, אבל מתי שהוא היא נשארת על אותו כיוון ומתקדמת אליך. זה לא אמור להפריע לשוקת הסטנדרטית, כי יש לנו כללים ברורים לגלגול אחורה.
אבל תנועה מגמתית וממושכת למטה/למעלה תסב נזק רציני לכתיבות שפתחנו בתנודתיות. ואז מה עושים?
אני סגרתי את עקר הכתיבות שלי , השארתי לי לקראת פקיעה את קול 1170, ופוט 1090, קנויים, מרווח יורד ועולה צמוד.
שימו לב כי כל הלחץ והתנודתיות שהיתה החודש התבצעה על שטח עבודה קטן, בין 1177 ל-1097, סה"כ 80 נקודות.
עדיין לא ברור כיצד תסתיים הפקיעה אבל אם זה ימשיך בהתאם לצפיות אז הפקיעה צריכה לסיים בקול ענות חלושה 1120-1140. כיוון שכולם מצפים לצניחות קריסות....
התנהגות המדד החודש מלמדת אותנו כי היה לנו הרבה יותר "קל" להתמודד עם קריסה לכיוון אחד, כיוון שאז מקדמים באגרסיביות רגל הקול וסוגרים/מצמצים/נסוגים רגל הפוט.
אבל השוק אף פעם לא עושה את מה שמצפים ממנו לעשות....
בכל אופן הגישה שלי , של רכישת שוקת בינונית עם הגנות צמודות ומכירת שוקת רחוקה, יכלה להביא אותי החודש לרווח שיא.
אבל , הפחד, הפחד מדבר כאשר המדד זז 2 אחוז לכיוון וכל מספר זוכה אתה מרגיש שזה קו ההגנה האחרון שלך ולמעשה המעטתי לממש את המרווחים יורדים /עולים שהיו לי והתחלתי לעשות זאת ביתר שאת רק לאחר חיסול/צימצום רגלי השוקת הרחוקה הכתובה.
המבחן , הכי טוב למרחק הכתיבה הנכונה של שוקת רחוקה הינו איכות השינה בלילה, אם לא מעניין אותך תזוזות של שני אחוז אז אתה כתוב נכון.
חברה תרגיעו בבקשה - אף אחד לא עשה את הטעויות שלי....ולי לא תהיה תמונה באבן שושן - אלה ספר על שמי לבד!
אין טעות אחת שלא עשיתי החודש - והיריעה קצרה - אם כי בשבועיים האחרונים של החודש - תיקנתי בגדול - מה שהצלחתי למחוק ביומיים האחרונים (שהגעתי למסקנה שחבל שלא הלך הדיסק, שכחתי הסיסמא, קצר בחשמל או ישיבות דחופות).
אז מסקנות בהמשך,
אחרי שירד קצת האדרנלין.
טוב,
הצלחתי לכתוב p890 ליוני ב 140 ליחידה, לא יאומן. יותר רחוק מזה????
הבעיה שאין הגנה - פשוט אין פוט נמוך מזה שאפשר לקנות :)
ביצעתי אותו דבר 890 ב140 ש"ח
כמות מזערית !יחידות בודדות.
נראה שהולכים להוציא אלבום תמונות מהודר עם התמונות של כולנו...
אני קורא אתכם וחושב על עצמי... בהחלט עשינו כל טעות אפשרית :)
אני הייתי מחלק ככה (במקום חצי חצי):
75% שוקת ממש רחוקה (890 ליוני נראה טוב, למרות שאני אישית אהיה מחמישי בבוקר בבית הבראה של קופת חולים למשך השבוע הקרוב - עם הרעידות שיש לי עכשיו אני מתקבל בקלות למחלקת פרקינסון).
25% לניצול תנודתיות (או בשמה הנכון - הימור על כיוון השוק) או אפילו פחות אם רוצים לישון ממש טוב.
כבר יש שרשור הימורים על מדד הפקיעה ?
FYI שחקן אמר עכשיו בצ'אט שגבולות סבירים לשוקת רחבה ביוני:
950-1160.
זהו חודש מאי סגור. דווקא חודש לא רע רק חבל שאת הרווח באופציות אכלו הנזקים במניות.
בסך הכל שוק תנודתי טוב בהרבה משוק עם סטיה 12. רק שצריך ידע בניתוח טכני ואומץ.
אני מציע להפיק את הלקח מחודש שעבר.
לא לפתוח את השוקת הרחבה כעת,
להמתין לפחות לאחר הפקיעה ולדעתי עדיף להמתין גם לשבוע הבא.
השוק לא בורח, הוא תמיד ימתין לנו שם, בשביל אחוזי הרווח הצפויים משוקת רחבה לא כדאי לקחת סיכונים כאלו, יש אסטרטגיות נוספות.
מסכים איתך סאן. לא מתכוון לגעת עדיין בשוקת של יוני. ממתין. (אחד מהלקחים של החודש הזה)