בנקים יורדים כי שרי מכרה את מנייתפועלים בהנחה.
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 05_0212421
Printable View
בנקים יורדים כי שרי מכרה את מנייתפועלים בהנחה.
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 05_0212421
מה קרה?
מישהו קיבל סחרחורת מהגובה?
אלו שקנו ב 1240 הבינו פיתאום שקנו ביוקר?
ההצהרות החגיגיות ברדיו על שבירת השיא הרתיעו מישהו?
או אולי בכלל מי שהחליט לממש זה האמריקאים?
מה שכן, אין מה להתלהב בנתיים. בסך הכל חזרנו לאזור שער הפקיעה. הכל עוד פתוח.
הם מ-פ-ח-דים!!!!
סטיות התקן מסתובבות הבוקר בסביבות ה 17%. הרבה זמן לא ראינו סטיות כאלו.
כל מחירי האופציות עלו הבוקר. מה שאומר שהשוקת הרחבה מפסידה היום. אבל זה מאד על הנייר. זה מסוג ההפסדים שאין להם משמעות. מבחינת האזור שמסתובבים סביבו, 1220 נוח לי מאד. יושב יפה באמצע. כנראה שיש הרגשה כללית של מימוש.
אגב, שוב אותם אנשים שנכנסו בשיא כל הזמנים נמצאים בהפסד. זה לא אומר שהשיא לא יפרץ. אבל אין ספק שזה מעבה את החומה. עוד מעט יכנסו הפרשנים והמנתחים הטכניים, וישימו שם כל מיני קווים.
כשרוצים לעלות, אז נתונים גרועים על מספר המועסקים פה ושם לא משנים לאף אחד. עדיף להסתכל על עשירית אחוז חסרת משמעות שירדה בנתוני האבטלה, ולרוץ למעלה.
הסיבה לעליות היא פשוטה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
בשורות רעות=תוכנית חדשה=המשך הזרמת כספים לשווקים לכן אמריקה במקום לרדת עולה.
המשמעות לדעתי, תהיה ביום שימשיכו בשורות רעות, אבל למרות זאת יפסיקו את הזרמת ההון, ואז הנרקומן=השוק יאלץ לעבור טיפול גמילה.
על פי צפייה בסרטים הוליוודים "גמילה" אינה מראה מרנין.
בהחלט הסבר מתקבל על הדעת. לי בכל אופן אין הסבר אלטרנטיבי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
יום עליות בעקבות ארה"ב. בסך הכל, מהפקיעה לא קרה אצלנו כלום.
גם בשוקת אין פעילות.
וטוב שכך !
אל תשכחו לא להתקרב יותר מדי - לכו לים או משהו.
נקווה לירידות מחר...
פעם בחודש הזה נוספת הגענו לאיזור הסקוויזים...
פעם שלישית גלידה?
אני כתוב ב-1310 ואפילו שם אני פוחד
למטה אני כתוב ב- 1130
לא מצליח לגייס את עצמי לכתוב 1170 למרות שדי ברור שלא נרד עד לשם
(אמרתי די ברור? התכוונתי לעת עתה)
היכן אתם כתובים חברים?
יש לכם מחשבות לגבי גבולות?
היום שמתי לב שהגלום נמצא לאורך כל היום מעל המדד והפער מתרחב עד ל 4 /6 נקודות
פשוט מדהים !!!!
לא יודע. משהו מוזר בתוכנת מסחר שלי. משהו שמזכיר תקלה. יש חוסר קורלציה בין מסכים.
שלום,
אני בדרך כלל לא נוהג להגיב בפורום הזה אבל הפעם:
השווקים בארצות הברית (S&P)נראים כעולים, אך ורק אם המטבע שבו אתם משתמשים הוא הדולר.
מי שיבדוק את מדד הדולר ביחס למדד ה-S&P יגלה כי הדולר נחלש (בו נגיד, מאוגוסט) בשיעור חזק יותר מעליית המניות. במילים אחרות: איפלציה מדומה.
תוכלו גם להסתכל על מחירי הסחורות בארצות הברית: תירס, סויה, חיטה, Oats. כל אלו עלו בשיעורים גבוהים אשר מצביעים על היערכות לאינפלציה בארצות הברית (כשהתירס והחיטה עולים, המחיר של כמעט כל מוצרי המזון עולים). אנחנו מדברים על עליות (בסחורות) בסדר גודל של 10-20% בחודש-חודשיים האחרונים.
זו הסיבה, להערכתי, לעליות שאנו רואים בבורסות האמריקאיות. חישוב שביצעו באחד העיתונים הכלכליים העלה שהשקעה מאוגוסט במדד ה-S&P באמצעות אירו (טכנית לא אפשרי, אבל לשם השוואה) הניב תשואה זניחה של 0.8%. במילים אחרות המדד מדשדש או אפילו נוטה לרדת מבחינה ריאלית, אבל האמריקאי אולי לא מרגיש את זה מכיוון שהוא משתמש בדולר.
המשמעות של המשחק המסוכן הזה הוא קריסה רבתי, ואני מאמין שלא רחוק היום לירידות חזקות שם. אני לא יודע מה זה אומר עלינו, כי הקורלציה של השוק הישראלי עם האמריקאי אינה מובנת בעיני,היצוא לאירופה ולאסיה גדול מהיצוא לארה"ב. ימים יגידו.
זה בגלל הפסקת המסחר במכתשים , הגלום תמחר את העליה הצפויה בה, ולפרקים שייט הרבה מעבר לתמחור הנכון , עם חידוש המסחר בה, גלום ורגיל התאחדו להם.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
צודק. מכתשים אגן, היא אחראית לקפיצה במדד מ 0.15% ל 0.9%. היא עולה בין 25% - 30%.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
תודה על המאמר של וו'ארן באפט
מעניין מאוד
דוד אריאל
ירושלים
רק במדינת ישראל
חברה מפרסמת אזהרת רווח חמורה (כנראה הכלכלה לא כל כך טובה ) אבל כדי שלא תהיה צניחה במניה מפרסמת מגעי מכירה ו"כי מדובר בהבנות ראשוניות בלבד"
פשוט מפחיד איך "מכבסים" הודעות
תקרא לזה גאונות. איך מקפיצים ב 30% חברה שמצהירה על הפסדים יוצאי דופן.ציטוט:
צריך לראות האם היום בעלי עניין מכרו מניות, במכתשים, זה יהיה מעניין.
נניח שאני מחזיק במניה אני בדילמה :
מצד אחד החברה פרסה אזהרת רווח - דבר ודאי - לא תרוויח כמו שציפתה
מנגד יש מגעים -ראשוניים , לא ודאיים - למכירה במחיר של 60% מעל למחיר הנוכחי
בשוק נורמלי הייתי מעיף את המניה במיידי (במיוחד לאחר עליה של 30%) "עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ "
אבל אנחנו לא בשוק נורמלי
לי תמיד עובד שיטת החלקים, חצי/שליש כפי שאתה מרגיש, כך יש לך קודם כל רווח ביד, אם ימשיך לעלות מצויין, אם ירד לפחות לקחת חלק מהרווח.ציטוט:
בהצלחה.
אז מה? שוברים שיא היום? כנראה שכן. והכל בחסות נוחי דנקנר. גאון, כבר אמרתי?
אחח... מה יהיה עם העליות האלה,
מתי נראה קצת אדום בעיניים?! שלא יהיה שידור חוזר של ספטמבר...
כנראה שמחר...ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
לא יודע כמה הירידות האלו יחזיקו מים.
בכל אופן, התחלתי לקדם 1100 עתיקים ל 1140 (יש לי גם 1120). נראה לי מספיק בטוח.
עברת לארכיאולוגיה? :d
דווקא אני קולט ויברציות שליליות מכל הכיוונים - כולם מזהירים וחוששים. תהיו זהירים !!! :geek:
המעוף כבר ירוק, מישהו מופתע? :(
האמת שלא.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
(אמנם בנתיים הוא אדום בחזרה, אבל זה חיוור מאד).
אני יכול לשמוח ולהגיד שכשעשיתי את הזזת הפוטים היום, הייתה לי הרגשה שזה זמן שאול, ולא התעקשתי על מחירים. בנתיים זה הוכיח את עצמו.
דמ"כ זכור את ספטמבר - זה יכול לקרות גם לכיוון ירידות.
לא לקרב מעל 1090 בפוטים ו 1310 בקולים.
איציק
זוכר. תאמין לי שאני זוכר. כל פעם שאני נכנס לחשבון הזיכרון מכה בי בחזקה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
האם ישבר היום גם השיא התוך יומי (1248.80)? כמו שזה נראה עכשיו, זה אפשרי מאד. בכל אופן, הגלום כבר ביקר היום ב 1249.35.
יש תחושה שנכנסנו לראלי... המעוף מסרב לרדת ושוב יש הרגשה מאיימת מכיוון הקולים.
העליות הבוקר באות בעוצמה, קשה להגיד שמישהו מופתע, הכתובת הייתה על הקיר והאמת הרבה זמן בחרתי להתעלם ממנה!
הבוקר החלטתי להפסיק להתעלם.
קניתי 10 מרווחים 1250 (כתיבה 1260).
מקווה מאוד שיהיה תיקון עד הפקיעה!
נכון. אבל בכללי, מאז הפקיעה (שלושה שבועות) עלינו בסך הכל 25 נקודות. ההפתעה היא יותר בגלל ששיא כל הזמנים נרמס כאילו כלום. מכיוון שהשוק שם קצוץ על כל ההערכות שלי (וגם של שחקן), אני כבר לא חושב שום דבר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אם 1260 יופיע, אני מתחיל בנוהל התקפלות. זו גם הנקודה שבה השוקת תחזור למצבה בתחילת החודש. וזה מבחינתי הפעלה של פעמון האזעקה.
היום אני קונה קול 1310 ב- 130 ש"ח
מוכר קול 1320 ב- 90 ש"ח
ומוכר קול 1340 ב- 40 ש"ח
עלות 0 - פוטנציאל רווח של 1000 ש"ח.
לדעתי עדיף על לקבל פרמיה של 40 שקל ולסכן אלפיה
אני מפנה אותכם למה שכתב מנהל תיקים ב 31 לאוגוסט :
viewtopic.php?f=127&t=10423&p=54333#p54333
תמיד תמיד תמיד שווה לשמוע עוד דעות.
גם 1310 מתחיל להיות מפחיד.
זכרו שכאשר נשבר שיא ישנן בדר"כ עליות חזקות מאוד.
האם לדעתכם נכון להתקרב ל- P1200?
אני כתוב ב-1180 (30%)
1130 (40%)
(30% בטחונות)
רעיון נוסף להתנהגות עם השוקת הרחבה:
רוב השקתות שלי הרוויחו בשבוע, שבועיים הראשונים. זאת משום שכשהם נפתחו, הגבולות היו רחוקים מאד מהמדד. וגם החודש זה ככה. אבל בנתיים, המדד הולך ומתקרב לצד העליון.
אולי ההתנהגות הנכונה (שאם הייתי עושה אותה בחודש שעבר זה היה טוב מאד), זה שברגע שיש חצייה של נקודת הרווח, ועוברים לכיוון ההפסד, סוגרים את השוקת (קודם כל את הצד המפסיד). ואז עושים חושבים, ופותחים כאילו שמתחילים את החודש מהתחלה.
זה יכול להיות חוק ברזל, שההפעלה שלו מאד ברורה. אין מקום לשאלות/ספקות/חישובים. יש תנאי ברור.
כרגע המדד עושה לי נזק בקולים. אבל בסה"כ מתחילת השוקת אני ברווח. אם זה ממשיך לעלות, ואני חוצה את הנקודה, אני סוגר קולים, חושב קצת, ופותח שוב מחדש, עם גבולות בטוחים וטובים, כאילו שרק עכשיו התעוררתי.
לתאוריית דמי כיס.
א. קח בחשבון שעולה כסף לסגור פוזיציה
ב. בדר"כ המחיר שמקבלים נמוך וכאשר קונים המחיר יקר במיוחד ברחוקות.
ג. אני מציע לך משהו אחר.
במקום למכור תעשה כאילו מכרת,
שאל את עצמך האם עכשיו הייתי נכנס לפוזיציה כזו?
אם כן, תישאר.
אם לא, שאל כמה הייתי מוכן להפסיד כדי לא להיות בפוזיציה כזו (מסוכנת).
אם המחיר תואם את מחיר הסגירה , תסגור.
אם גבוה מידי אל תמכור.
כל יום מחשבה מחדש.
אחרת זה לעבוד כמו ילד שלא יכול לחשוב צעד קדימה.