Re: שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אני פתחתי עד עכשיו 50% ביטחונות.
אני לא מעונין להמתין יותר מדי. יכולות להיות ירידות. אבל יכול להיות גם ספטמבר ישנוני מאד. וגם אם יצא לי 4%, זה מתאים לי מאד. מה שכן, הפעם אני עובד מוגן כל הזמן. לא כל כך בגלל ההגנה. יותר בגלל הביטחונות. לא רוצה שאם יהיו ירידות, יקפצו לי הביטחונות ואצטרך לסגת בהפסד.
כרגע למעלה נמצא ב 1220 מוגן 1250
למטה נמצא קצת ב 1020, יותר ב 1030. מוגן בעיקר ב 990.
אין יותר מידי משמעות להגנה ב990 על כתיבה ב1030 (למעט מקרה קיצון של מלחמה).
זה שקול לכתיבה חשופה רק עם דרישת בטחונות פחותה.
אני פתוח על 1020, והיום פתחתי עוד קצת, הפעם עם הגנה ב1000, אך לרוב משתדל לעבוד עם הגנות צמודות בצד הפוטים, תוך ניצול חלקי בלבד של הבטחונות, לפחות בשלב כה מוקדם.
אני מיישם את הלקח שלמדתי חודש שעבר על איזון הרגליים (עת הגעתי לפתיחה של 60% מהבטחונות בצד הקולים ללא פתיחת פוטים, דבר שהיה עולה לי ביוקר במקרה שהייתי נדרש להרחיק) וכעת עומד על 60% בצד הקולים לעומת 40% בפוטים.
מסכים שלא נחמד לכתוב בסטיות האלה, אבל בגלל זה פותחים רק חלק.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
אוי ואבוי אם אצטרך את ההגנה לצורך הגנה... אני אברח הרבה קודם.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
אוי ואבוי אם אצטרך את ההגנה לצורך הגנה... אני אברח הרבה קודם.
גם אני לא מתייחס להגנות כאל הגנות שיעזרו לשלם פחות בפקיעה,
אבל גם בהנתן ירידות של 3% בשבוע אתה תראה את ההגנות שלך נשחקות לאבק דק ואת הכתיבות מתנפחות.
עם הגנות קרובות עלות ה"בריחה" היא פחותה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
גם אני לא מתייחס להגנות כאל הגנות שיעזרו לשלם פחות בפקיעה,
אבל גם בהנתן ירידות של 3% בשבוע אתה תראה את ההגנות שלך נשחקות לאבק דק ואת הכתיבות מתנפחות.
עם הגנות קרובות עלות ה"בריחה" היא פחותה.
עזוב, הכל לא רלוונטי. 1030 זה רחוק מאד, וזה כל הרעיון לא נגיע לשם. אני בכלל לא אתפלא אם הפקיעה הבאה תהיה גם באזור 1130 כזה. אם הייתי יכול, הייתי בכלל עובד חשוף בלבד במרחקים כאלו. פשוט זה לא עובד טוב מבחינת ביטחונות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ציטוט:
פורסם במקור על ידי jaca101
אני פתוח על 1020 מוגן 1010 ומביט בשוק באדישות.
גם מלמעלה, ה1220 שפתחתי נראים לי בטוחים היטב.
.
אשמח להבין למה את מתרחק בפוטים הרבה יותר מאשר בקולים ?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי oferעפר
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ציטוט:
פורסם במקור על ידי jaca101
אני פתוח על 1020 מוגן 1010 ומביט בשוק באדישות.
גם מלמעלה, ה1220 שפתחתי נראים לי בטוחים היטב.
.
אשמח להבין למה אתה מתרחק בפוטים הרבה יותר מאשר בקולים ?
אפשר לתת לעניין מס' תשובות,
יש את העניין הביטחוני שיכול למוטט כאן את הבורסא בלי יכולת להגיב (לא קיים באופק, אך גם לא משולל המציאות), בעוד התסריט ההפוך (עליות קיצונית ללא יכולת תגובה) הוא דומה לסיכוי שנחתום החודש הסכם שלום עם אירן (דבר שאולי יגרום לעליות הללו :) ).
יש את העניין שלהערכתי השוק נראה רע, ונראה אותו יורד בתקופה הקרובה (גם אם לאט ובזהירות).
והסיבה העיקרית היא - אפשר. בצד הפוטים ניתן להתרחק יותר ועדיין להוציא 2-4% על הבטחונות. כאחד שלא חובב סיכונים מיותרים, אני מסתפק בקיים והולך לישון בשקט.
ציטוט:
אשמח להבין למה אתה מתרחק בפוטים הרבה יותר מאשר בקולים ?
אפשר לתת לעניין מס' תשובות,
יש את העניין הביטחוני שיכול למוטט כאן את הבורסא בלי יכולת להגיב (לא קיים באופק, אך גם לא משולל המציאות), בעוד התסריט ההפוך (עליות קיצונית ללא יכולת תגובה) הוא דומה לסיכוי שנחתום החודש הסכם שלום עם אירן (דבר שאולי יגרום לעליות הללו :) ).
יש את העניין שלהערכתי השוק נראה רע, ונראה אותו יורד בתקופה הקרובה (גם אם לאט ובזהירות).
והסיבה העיקרית היא - אפשר. בצד הפוטים ניתן להתרחק יותר ועדיין להוציא 2-4% על הבטחונות. כאחד שלא חובב סיכונים מיותרים, אני מסתפק בקיים והולך לישון בשקט.[/quote]
תודה . למדתי משהו
מסכים בהחלט עם arti
מצבי קיצון הם רק לכיוון הרע, מלחמה עולמית או אזורית, רעידת אדמה חס ושלום, מפולת כלכלית. קשה לי לראות מצב קיצון חיובי אפילו אם נחתום הסכם שלום עם איראן. סבורני שלעשות 3 אחוזים לחודש זה המון. גם אסור, אפילו אם עובדים חשוף,לנצל את מירב הביטחונות אלא להשאיר במידה והמצב קאטסטרופאלי, לאפשר לסגור למשל פוטים בהפסד ולכתוב מספר סטרייקים יותר רחוק ובכמות גדולה יותר. אם מצב כזה מגיע יום יומיים לפני פקיעה "אכלנו" אותה. מהניסיון שיש לי הרי אפשר כמעט בבטחון מלא, ללא חמדנות יתר, להרוויח רק באופ' מעוף. כל ניסיון לעשות כך בשוק המט"ח, במסחר יומי במניות ועוד ועוד, נידון לכישלון
אברך את כל קוראי האתר בשנה טובה, בריאות ואושר
דוד אריאל
ירושלים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי arielmbg
מסכים בהחלט עם arti
מצבי קיצון הם רק לכיוון הרע, מלחמה עולמית או אזורית, רעידת אדמה חס ושלום, מפולת כלכלית. קשה לי לראות מצב קיצון חיובי אפילו אם נחתום הסכם שלום עם איראן. סבורני שלעשות 3 אחוזים לחודש זה המון. גם אסור, אפילו אם עובדים חשוף,לנצל את מירב הביטחונות אלא להשאיר במידה והמצב קאטסטרופאלי, לאפשר לסגור למשל פוטים בהפסד ולכתוב מספר סטרייקים יותר רחוק ובכמות גדולה יותר. אם מצב כזה מגיע יום יומיים לפני פקיעה "אכלנו" אותה. מהניסיון שיש לי הרי אפשר כמעט בבטחון מלא, ללא חמדנות יתר, להרוויח רק באופ' מעוף. כל ניסיון לעשות כך בשוק המט"ח, במסחר יומי במניות ועוד ועוד, נידון לכישלון
אברך את כל קוראי האתר בשנה טובה, בריאות ואושר
דוד אריאל
ירושלים
אני חושב ששלום עם איראן דווקא יפיל את הבורסה...
פתחתי בצהרים קול 1200 הגנה 1210 בסכום קטן מאוד לניסיון
אם ימשיך כך (ירידות) אולי יהיה ניתן לפתוח גם רגל פוט בעוד יום - יומיים
איזה מרחק מהסטרייק נראה בטוח לפתיחה?
משום מה יש לי החודש מעט חששות בגלל החגים שאין מסחר בארץ ויכול להיות הצטברות של כמה ארועים בלי יכולת להגיב