Re: שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות
נו טוף.
לפעמים צריך להזיז. אין הרבה ברירה. זה לא אומר שהכניסה ל 1150 הייתה טעות. צריך לזכור שפעם זה היה רחוק מאד. זה חלק מהמשחק. חבל קצת כי כבר בניתי על הרווחים הנוספים הללו. אבל בסך הכל בסדר לי. גם עם 8% בחודש אפשר לחיות. מקווה שלא יהיו יותר הפתעות. חניה באזור הזה טובה לי מאד.
גומר, משתתף בצער ההפסד. הייתה לי בדיוק אותה הרגשה במאי.
אם אני מנסה לנתח את מה היה אפשר לעשות יותר טוב מבחינתך, וללמוד מזה להמשך אז אפשר לאמר שקירובים בשבוע פקיעה מסוכנים מאד. על מנת להגיע לאופציות שיש בהן משהו, צריך להתקרב מאד לסטרייק. אבל אז לאופציות יש תכונה שהן הופכות לתזזתיות מאד. כל מיקרו תזוזה במדד מקפיצה אותן ומנחיתה אותן. לכן, הקירובים שעשית אתמול ל 1140 היו יכולים להיות טובים אם זה היה תחילת חודש. כי זה פתיחה בניגוד למגמה אבל עדיין כתיבות רחוקות שאפשר לשלוט בהן. הקירובים אתמול הם בסופו של דבר לקחת הימור מוחלט על ירידות.
לכן הכתיבות שלך בצד הפוטים גם מסוכנות מאד (למעט אם זה חלק מהאסטרטגיה של שחקן, ואז זה גם מסוכן, אבל יש לך מאסטר שיעזור לך). מספיק תיקון קל לעליות היום וכבר 1110 ו 1120 ידהרו.
גם הסגירה המוחלטת של הקולים היא יותר כי "נמאס לך" מאשר הגיונית. מה היה רע לפתוח 1170? זה הגיע היום למחירים לא רעים יחסית. יכולת לקחת 60 ש"ח ליחידה.
[quote="דמי כיס"]
גומר, משתתף בצער ההפסד. הייתה לי בדיוק אותה הרגשה במאי.
אם אני מנסה לנתח את מה היה אפשר לעשות יותר טוב מבחינתך, וללמוד מזה להמשך אז אפשר לאמר שקירובים בשבוע פקיעה מסוכנים מאד. על מנת להגיע לאופציות שיש בהן משהו, צריך להתקרב מאד לסטרייק. אבל אז לאופציות יש תכונה שהן הופכות לתזזתיות מאד. כל מיקרו תזוזה במדד מקפיצה אותן ומנחיתה אותן. לכן, הקירובים שעשית אתמול ל 1140 היו יכולים להיות טובים אם זה היה תחילת חודש. כי זה פתיחה בניגוד למגמה אבל עדיין כתיבות רחוקות שאפשר לשלוט בהן. הקירובים אתמול הם בסופו של דבר לקחת הימור מוחלט על ירידות.
לכן הכתיבות שלך בצד הפוטים גם מסוכנות מאד (למעט אם זה חלק מהאסטרטגיה של שחקן, ואז זה גם מסוכן, אבל יש לך מאסטר שיעזור לך). מספיק תיקון קל לעליות היום וכבר 1110 ו 1120 ידהרו.
גומר כתב 1140 כבר מזמן לפני יותר משבוע כששחקן אמר ש1120 גג לפקיעה. המסקנה היא לא להתקרב יותר מדי
אכן השוקת שלי היתה 1060-1140 כבר יותר משבוע, לאחר הביטחון הרב מיוסי ושחקן ש1120 ייהרג ובל יעבור. למרות שסגירת 1140 (מוגן 1150) עלתה לי היום 2800 ש"ח - לא משם בא הנזק שלי החודש. זה היה בסה"כ מוריד לי מרווחים של למעלה מ7000 שח על השוקת.
הנזק בא מאסט' 6.6 של שחקן, אותה עשיתי כמה פעמים, והיו שם כתיבות 1120,1130, הגנות 1150. אתמול בבוקר שחקן הוציא הודעת סגירה לאסט' ברווח 15%.
מכיוון שהייתי בפחות מ1% רווח, ועל סמך האסט' החדשה של אתמול שהניחה תנועה למטה - סגרתי את הפוטים באסט' והמתנתי עם הקולים.
השאר ידוע.
הלקחים:
1. אם כבר עשיתי אסט' של שחקן - לסגור כשהוא אומר לסגור. לא להמתין, לא לקוות, לא לסגור צד אחד. פשוט לסגור.
2. לצערי לאחר משהו כמו חודשיים שלא ביצעתי אסט' של שחקן וראיתי את הרווחים היפים של אחרים, אמרתי לעצמי שזו הזדמנות לא רעה לקחת חלק מה"חגיגה". רק את האסט' של 6.6 ביצעתי ונפלתי. יש לי המון הערכה לשחקן,
באמת
אני תופס ממנו והאחריות לכך שלא סגרתי אתמול היא רק עלי. אבל אני שוב מוצא את עצמי מתרחק מהאסט' שלו וחוזר לשוקת הרחוקה רחוקה.
לגבי הפוטים 1120, כתבתי אותם עכשיו בסיום אחרי שראיתי שכחלק מהתיקון של האסט' 20.6 של שחקן - הוא כתב אותם גם.
באמת שלא אתפלא אם מחר נראה תנועה למטה שיקפיצו אותם. כזה הוא מזלי. אבל אני כותב מתוך יאוש כרגע אז די.
גומר, אני מצר על ההפסדים.
לדעתי, את הפוטים היתה צריך לכתוב רק אם כנגדם יש לך את הקולים הכתובים.
לאחר שהחלטת לסגור את הקולים בהפסד, לא היה מקום לכתוב פוטים כל כך קרוב לסטרייק.
מטרת כתיבת הפוטים הקרובים היתה להוסיף תקבול עבור תיקונים נוספים וכן להגדיל בעוד 2-3 נקודות את טווח הפקיעה כלפי מעלה וכנגד זה צומצם מאוד טווח הפקיעה למטה.
יוצא שאתה מסתכן מבלי לקבל הסיכוי הנוסף שלשמו שחקן ביצע את התיקון.
גומר , לסגור פוזיציה בהפסד מתוך חשש ורצון שלא להגדיל סיכון , זה בסדר גמור.
אבל לפתוח ובמיוחד לכתוב מתוך "ייאוש"/חוסר בטחון-כיוון שהנחות היסוד הקודמות לא התקיימו זה מיותר. אני רק מקווה שלא תצטרך לסגור הפוטים בהפסד או לחילופין לכתוב בשנית קולים קרובים לשם איזון הפוטים הכתובים.
בהצלחה.
גומר גם אני משתתף בצערך על ההפסדים.
במקרה הזה אולי צרת רבים חצי נחמה. אז אתה לא לבד בסיפור הזה(של ההפסדים)
האמת
שנראה לי שעברנו אותו דבר גם לגבי אסט' של שחקן,
המלצתי לך להתרחק לזמן מה ממסר תוך יומי (אם יש כזה אצלך),
ולהתמקד בשוקת רחבה.
לדעתי וכמובן רק לעניות דעתי בהסתכלות קדימה לטווח ארוך אנחנו יכולים להצליח רק עם שוקת רחבה גם מבחינת זמן
שיהיה בהצלחה בחודשים הבאים....
gomer
צר לי על הפסדיך.
אין לי מה להגיד לך מבחינה מקצועית פרט לכך שעולה תחושה שאתה מבצע את הפעולות עם הרבה אמוציות וזה גורם לטעויות , כמו לקחת חלקים מאסטרטגיה של שחקןולשתול אותם באסטרטגיה משלך.
אני מציע לך לעשות הפסקה של חודש מאופציות (לא שוקת רחוקה ולא אסטרטגיה של שחקן) זה יתן לך קצת פרספקטיבה על איזה לחץ אתה נמצא בימי התנודות ואם שווה לך (מבחינה בריאותית) להמשיך עם זה.
תתחיל/תמשיך להשקיע במניות , אג"חים וכו' (אפשר לעשות כסף לא רע גם שם) ואפילו תחזיר את ההפסד הכואב תוך תקופה לא ארוכה.
זה רק כסף ואני בטוח שאתה יכול, תוך שניות, למנות לפחות 3 דברים יותר חשובים שמסבים לך עונג.
בהצלחה.
מצטרף - העיקר הבריאות.
גם אני בסיפור ש ה-6.6 ואני אקח קצת הפסקה - לא כי אני חושב שהאסטרטגיות הבאות לא ירוויחו אלא כי המתח גדול מדי - זה לא שווה עוד כמה אלפי שקלים כשבמקום זה אפשר להתרווח עם כוס בירהוסרט טוב במקום לבדוק מה קורה בנאסדק, באסיה ואיך זה ישפיע על האס' השבועית...
היי גומר,
אני מצטער על ההפסדים שלך, גם אני הפסדתי כ 11% מכל התיק שלי בחודש מאי.
אני עוקב אחרי הכתיבה שלך בפורום זמן רב ופגשתי אותך גם בקורס האחרון. אני חושב שיש לך הבנה טובה מאוד בתחום האופציות ואתה חייב להמשיך בזה.
לאחר שביצעתי פעם אחת אסטרטגיה של השחקן (לפני כחצי שנה) זו אסטרטגיה שהלכה בסופו של דבר לפקיעה והניבה הפסד לא קטן החלטתי לעצמי שזה לא בשבילי, אני מעדיף משהו שאני יכול לשלוט בעצמי עם הידע המצומצם שיש לי מאשר להיות צמוד למסך ולחכות לעדכונים, אני רק רוצה להדגיש שיש לי הערכה מאוד גדולה לשחקן ורק בזכותו אני הכרתי את התחום המרתק הזה של האופציות.
אני אישית מתמקד רק בשוקת חודשית ומשקיע בזה כ 100% מהבטחונות עם תשואות לא רעות בכלל (חוץ ממאי) וזה מה שאני ממליץ גם לך לעשות.
המון הצלחות,
דן
בעקבות החודש הזה וחודש מאי, שמתי לב שהסיכויים של השוקת להיכנס לסיבוכים בשבוע הפקעיה יחסית גדולים ביחס לשאר השבועות עקב עצבנות רבה בשבוע הזה.
על מנת להקטין סיכון בשוקת החודשית, חשבתי שאולי עדיף לסגור את השוקת ביום חמישי בסוף היום בשבוע שלפני שבועה הפקיעה ולפתוח כבר לחודש הבא.
למעשה במקום לסחור מהפקיעה ועד לפקיעה אפשר פשוט לזוז שבוע אחד אחורה.
מה דעתכם?
דבר ראשון חברים, תודה רבה על התגובות. אני שמח שיצרנו ביחד אוירה כזו בפורום שאפשר לבוא ולהתבכיין קצת והתגובות יהיו חמות ונוגעות ללב ולא עוקצניות אז תודה!
היומיים האחרונים היו
באמת
לא קלים אמוציונלית (מי לא מתבאס כשהולך סכום כסף נכבד)ו עשיתי הרבה חושבים אתמול בצורה רגועה לנסות להבין איפה טעיתי.
אז זה היה ברור שברגע שאכתוב פוטים ארה"ב תעבור לאדום :d אני אומר לכם - אם צריך ירידות או עליות - רק דברו איתי. אני אבצע פעולה כלשהי בכיוון ההפוך ותראו איך אתם מקבלים מה שאתם צריכים חחח
נכון לסוף יום חמישי הייתי מורווח 6-8% על השוקת (אם הייתי סוגר, אחרי עמלות).
הרעיון של dfrog נשמע לי הגיוני עם תיקון קטן: היעד לא צריך להיות "יום חמישי שלפני פקיעה" אלא אחוז רווח. כל אחד יחליט מהו אותו אחוז, אבל אם מגיעים ליעד - נראה שלא שווה את הסיכון להמשיך עם השוקת באותו חודש (זה מפתה הרי, מגיעים לשלשב בו אם יש דשדוש, התטא נותנת כל יום עוד אחוז...)
טעות נוספת שעשיתי: להגיע לשבוע פקיעה עם 1060-1140 (השוקת שלי, בלי קשר לאסט' של שחקן). זה פחות מ-4% לכיוון שזה המינימום שבמינימום המותר וראינו השבוע למה.
עוד עניין היה חריגה בוטה מהכלל שהצבתי לעצמי: הרי כתבתי פה שחור על גבי לבן שאם מדד מגיע ל 1122-3 אני מזיז את 1140 אחורה. לא עמדתי בכלל הזה. לו הייתי עומד בו, ההפסד היה מצטמצם משמעותית. הביטחון במגדלי השחקנים גרם לי שלא לעמוד בכלל הזה וזו טעות קשה שלא אחזור עליה.
אם יש נקודת אור אחת בכל הסיפור היא שאני שמח שההפסד כל כך צורב והגיע יחסית בתחילת דרכי באופציות. אין דבר מסוכן יותר מהביטחון העצמי והאגו שמתנפחים עם הגעה לרווחים יפים.
הכסף הלך, לאט לאט (ובעיקר - בצורה בטוחה) אני מאמין שאוכל להחזיר אותו ע"י פחות הסתמכות על שחקנים, יותר ליישר את עצמי עם מה שרובכם עשיתם החודש (לא התקרבתם כמוני), ועמידה בכללי ברזל.
מודה לכם מאוד, אתם אחלה אנשים כולכם
ניר