Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
אופיר ניצלתי את הקריסה עכשיו לחסל את הפוזיציה שלי ב1160 לחלוטין.
ממתין לקצת התמתנות בשביל למכור את ההגנות ב1170 ללא נזק.
מומלץ.. זה יום החנינה למי שחושש מ1160 לפקיעה.
הבוקר חיסלתי את כל הצד התחתון של השוקת בעלות מזערית יחסית ואני מוכן להתבונן ב"הצגה" מהצד ללא דאגות.
בהצלחה!
אני חושב ש C1160 חסר סיכון.
השוק יורד. לא יהיה מי שיעלה אותו עכשיו 60 נקודות.
איך אני מבסוט שחיסלתי אתמול את ה P1060 שלי.
היומיים האחרונים בדיוק ע"פ התוכנית :P
אתמול מכירת רגל פוט
היום ומחר אני אצא מרגל הקול בעלות מזערית
שאלה:
אם בפקיעה ישנו סיכוי כלשהו לתנועה אגרסיבית לאחד הכיוונים, אז למה לא להשאר לפקיעה עם שוקת צרה קנויה בעלות נמוכה או אפילו אוכף כדי להרויח מהתנודה, אם זו אכן תבוא ?
Gomer
סתם שאלת סקרנות. האם הצלחת נפשית לחכות לסוף עם מכירת ההגנות?
אני יודע שלי הייתה בעיה עם זה אם הייתי במקומך. לראות את מחיר ההגנות הולך ונשחק. הגעתי למסקנה שקשה לי עם מצבים של הימור על כיוון בהם אני יכול להפסיד (אני לא מדבר על אובדן רווח, אלא על הפסד ממשי).
אבל מחמם את הלב לראות את המחירים של החודש הבא.
הצלחתי למכור היום פוט 910 עם הגנה צמודה בהפרש של חמישים ש"ח.
לדעתי הגיע הזמן להתחיל לעבוד על יוני.
היום לא הסתכלתי עדיין על יוני.
אתמול הסחירות שם הייתה עדיין בלתי אפשרית.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
Gomer
סתם שאלת סקרנות. האם הצלחת נפשית לחכות לסוף עם מכירת ההגנות?
אני יודע שלי הייתה בעיה עם זה אם הייתי במקומך. לראות את מחיר ההגנות הולך ונשחק. הגעתי למסקנה שקשה לי עם מצבים של הימור על כיוון בהם אני יכול להפסיד (אני לא מדבר על אובדן רווח, אלא על הפסד ממשי).
באופן מצחיק (או שלא) הייאוש שלי מהחודש הזה הוא שגרם לי דווקא כן לחכות ממש לקראת הסגירה ולמכור את ההגנות ב60 ש"ח.
את הכתיבות קניתי ב-90 (אם הייתי מחכה עוד הייתי יכול לקנות בהרבה פחות, אבל מי יכל היה לצפות שתהיה כזו קריסה פתאום) והנזק ברור...
מה שכן, היה לי חשוב היום לסגור את 1160 (עם כל הנזק הכספי שזה יצר) כי הרגשתי מאוד לא מוגן שם.
כולם מדברים על מה יהיה פה ברביעי, מכינים אותנו לירידות שלא מהעולם הזה או לעליות מטורפות. אף אחד לא יודע לצפות מה
באמת
יקרה, אבל כשאפילו שחקן שלנו ושאר השחקנים חוששים - מי אני ומה אני.
אז היום חיסלתי כל הכתיבות וכל ההגנות שלי לחודש זה.
בסיכום חודשי החודש היה רווי בכל כך הרבה החלטות שגויות שאם תחפשו באבן שושן "ביש מזל" - תראו תמונה שלי בתוספת הפניה לערך "חסר ניסיון"...
הרבה לקחים הפנמתי החודש, ואם יחליטו לשתף, אשמח להוסיף מנסיוני העגום, אבל הלקח הגדול ביותר שלי החודש - לא
פועלים
מתוך פאניקה.
אם כבר - רותמים את התנודתיות לטובתנו להוספת כתיבות בפרמיות טובות יותר. (אם רוצים, אפשר באותו יום או יום אחרי לחסל את הכתיבות. ההזדמנויות הן בשפע עכשיו כשאנו בשוק תנודתי אמיתי).
מחשבות על יוני anyone?
Gomer,
יש בעיה לשים את התמונה שלך במילון, כי שלי כבר שם...
סתם סתם. לא תמיד ההחלטות הן שגויות. לפעמים השוק מבלבל מאד. סתם דוגמא: מכרתי היום כמה יחידות בודדות של 1050, סתם בשביל להכניס עוד כמה גרושים. מכרתי אותן ב 55 ש"ח ליחידה. מי היה יכול להעלות בדעתו בבוקר, שבאיזה שלב 1050 יגיע ל 170 ש"ח ליחידה? ובסוף זה נסגר ב 70. אין דרך לצפות את השוק.
הטעות העיקרית שלי היא כזו: זה בסדר לקחת סיכון. אבל אם כבר לוקחים סיכון, אז שיהיה בשביל מה. הכי אידיוטי זה למצוא עצמך מכור עם אופציות של 500 ש"ח ליחידה, ולדעת שקיבלת עליהם 100 ש"ח. כאשר השוק תנודתי וסטיות התקן גבוהות, צריך להכנס אחרי תנודה בריאה. למשל לפתוח אתמול בסוף היום קולים, או היום כאשר ההיסטריה הייתה בעיצומה.
אם הכל יהיה בסדר, אני עוד אמצא את עצמי בסוף החודש עם רווח
קליל
של 1.5%. אבל הסיכונים שהיו בדרך היו שווים 100% רווח.
אני די חושב שהכיוון החודש יהיה
באמת
לחלק את הכסף לחצי. עם חצי לעשות שוקת סטנדרטית, בטוחה ורחוקה. כזו שמכוונת ל 5%. ועם חצי לנסות להכנס במצבי קיצון. עם סיכון, אבל עם תמורה. ללא ספק זה יהיה אתגר. בסך הכל, אני מקווה שהתנודתיות תמשך. כדי שהקורס מורט העצבים שעברנו במאי, יהפוך לכסף ביוני.
GOMER שברתי אותי!לא כתבתי מזמן אבל הייתי חייב להגיב לך.
בחודש שעבר קיבלת את אחד השיעורים החשובים והיקרים .כולם זוכרים כיצד הכול התחיל ממש לפני פקיעה,בשיא של הבהלה התחלתי לדלג לאחור שילמתי מחירי שיא בגלל שנבהלתי.כמו כן הייתי בניצול של כ80% מהבטחונות ולכן שילמתי מחיר כבד של הרבה חודשי עבודה.במבט לאחור עשיתי הכול אבל הכול הפוך מה שהיה צריך לעשות ,הצלחתי לתזמן את השיא והשפל לרעתי.שילמת מחיר יקר על חוסר הניסיון שלי אבל אני לא מתיאש .החודש הזה פעלתי אחרת הנה כמה מסקנות .
במצב שוק כפי שהוא היום אני לא רואה סיבה לפתוח שוקת מתחילת החודש אין שחיקה רק סיכון.עדיף לדעתי לבצע הסטרטגיה לשוק תנודתי לקנות שוקת צרה או בינונית.לקרת שבוע שני שלישי ניתן לפתוח שוקת רחוק ככל שניתן כאשר יש פאניקה עם הרבה בטחונות בצד כלומר לא לכתוב יותי מדי וכמובן עם הגנה .יהיה כמה וכמה הזדמנויות ללא שום ספק הסקיו לא משקר שוק עצבני.הרבה בטחונות על מנת שניתן יהיה להתמודד במקרה ששוק תמשיך לכיוון מבלי לתקן.הזהירות במיוחד ברגל הפוט בגלל שבירידות ס"ת מעלה מחירים לכן כתבתי רק מחצית מאשר ברגל קול .בזבוז בטחונות? כן. אבל צריך גם לישון בלילה.כמו שג'קי אומר "אם בלילה אתה חושב על הבורסה כניראה שמכרת או קנית יותר מדי" עכשיו זה מדד בשבילי. אם בלילה לא שקט לי, אז עשיתי מה שהוא לא נכון.