ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
ממש עצוב לי לשמוע אופיר :(
עיצה שלי
אל תהיה לבד!
תספר זאת לאנשים קרובים אלייך
בדגש על אנשים אופטימיים שיעודדו אותך
ולא אנשים שעושים דברים אחרים...
Printable View
ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
ממש עצוב לי לשמוע אופיר :(
עיצה שלי
אל תהיה לבד!
תספר זאת לאנשים קרובים אלייך
בדגש על אנשים אופטימיים שיעודדו אותך
ולא אנשים שעושים דברים אחרים...
[quote=פועל קטן]יש דברים גרועים יותר בחיים מלהפסיד קצת כסף, אז לא נורא. אם זאת לעינייננו בזמנו היה לנוציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":8fey9r9k
ויכוח ארוך , לגבי הכדאיות של כתיבות שוקת, וספרתי לך מניסיוני על הפעם שגם אני מחקתי חצי תיק. לדעתי המסקנה שלך שהשוקת צריכה להיות יותר רחבה, היא שגיאה. שוקת רחבה
היא כלי מאוד מסוכן.
הדרך היחידה לעבוד בשוקת לפי דעתי , היא לסכן תמיד 10% מהתיק כאשר 5% בצד הפוטים
ו5% בצד הקולים, ולא להכפיל ולא להרחיק ולא שום דבר. כאשר את היתרת התיק יש להשקיע
בהשקעה סולידית (מק"מ,קונצרני, ממשלתי) אזבאמת שוקת יכולה להיחשב כלי סולידי.
בכל מיקרה שיהיה לך חג שמח , ואל תהרוס לך את סוכות בגלל כמה לירות[/quote:8fey9r9k]
אם לא מרחיקים כשצריך, זה הפסד כמעת וודאי של 10% מהתיק, אני לא בטוח שישנים עם זה טוב בלילה...
דפרוג, תודה על התשובה אך עדיין לא הבנתי. תוכל להיות יותר ספציפי? היכן ניתן לראות סגירה המונית של CALL-ים? כפי שכתבתי מנתוני סוף יום של יום ראשון (פוזיציות פתוחות -> שינוי יומי) לא ניתן לראות זאת, מצורף הקובץ. היכן ניתן לראות גרף של מדד בנקים מול המדד? תודהציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
איציק, אני מאמץ בשתי ידיים את מה שאתה כותב. חטפתי כזה צינור, שבחישוב גס יקח לי 18 חודשים להתאושש ממנו. יש לי הרגשה של "נמאס". אני מבין את gomer לחלוטין.ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
ברוב החודשים קודמים, פעלתי בדיוק לפי מה שכתבת. לא עניין אותי בכלל איפה הפקיעה. היה לי ים רווח בכל צד. הפעם זה לא היה כך. יותר מדי הייתי בטוח שיהיה בסדר. ולא היה בסדר.
לגבי מה שכתב פועל קטן, כעיקרון אתה צודק. אני משחק עם סכום שהקדשתי למשחק. זה לא כל חסכונות החיים שלי. רחוק מזה. אם מחקתי חצי, אז מחקתי חצי מהסכום שהקדשתי למשחק. לא שזה מעט, אבל זו לא מכה שתשפיע על אורח החיים שלי.
לכן, אני מתכוון לחזור ולכתוב שוקת רחבה, בסיגנון איציק. כלל אצבע שמתגבש אצלי, הוא שיעד הרווח צריך להיות לא יותר מ 25% מהסטיה. אם הסטיה היא למשל 10% עכשיו, אז יעד הרווח צריך להיות לא יותר מ 2.5% חודשי.
אגב, מקור הבעיה אצלי, כפי שאני מנתח הוא שתמיד שנבהלתי והרחקתי, בסוף זה היה סתם. ועד שהגיע פעם אחד שלא הרחקתי, אז פתאום חטפתי אותה.
ובנתיים, נהנה מהחג, וקוסאומו הכסף.
itsikf1 , אין לך בעיה של סחירות במרחקים כאלו?
כמו רבים גם אני חטפתי על ה 1220 שלי, ומה שמטריד (מעבר למחיקת רווחי 5 חודשים וחלק מהקרן) זה שחוץ מ"זהירות כללית" בסטיה נמוכה, לא הייתה לי אינדיקציה לפעול אחרת...
מסקנות אופרטיביות מישהו?
כמו חלקכם גם אני הפסדתי המון.וזה קורע אותי מכיוון שכבר חודשים שאני עובד על עצמי לעבוד סולידי אך משום מה יש לי נאחס ובשבוע האחרון התפתתי ודוקא אז היתה הפקיעה האלימה ביותר שהתרחשה כאן מזה חודשים רבים. גם בעבר נכוייתי מפקיעות אלימות (שנה שעברה בנובמבר נראה לי) והלקח שלי אז היה לא להתפתות ולא להיות גרידי!!ואכן כך עבדתי חודשים רבים למרות שכל פעם דיגדג לי בעיקר מלקבל סמס כל שבוע על עוד אסטרטגיה שהניבה 10% על אף שזהו לקח שכבר הפקתי בעבר אני חייב לשים לעצמי חוקים בל ייעברו ולהצמד אליהם לא להתפתות אחר הלכי רוח שלבסוף מתבררים כעורבא פרח.פועל קטן אני לא מסכים איתך מכייון שעל אף שנכוייתי הפעם זוהי רק אשמתי שלא עבדתי לפי הכללים שיוסי לימד אותנו בקורס (אחד מהם זה לעולם לא להיכנס לפקיעה!!ולא משנה מה) אם הייתי נצמד לכללים ושומר על המרווחים בלי להיות גרידי אז היום הייתי עשיר יותר חבל שזה תמיד בדיעבד..
חג שמח לכולם ושנשמע בשורות טובות יותר
המחשבות מתרוצצות:
בעבר, היה שבוע פקיעה שהייתי תקוע בו בסין, והפקיעה עצמה הייתה כשהייתי על מעבורת בין סין להונג קונג. היה לי מספיק מרווח בכל צד.
אז אולי כלל אצבע (לכל אסטרטגיה באשר היא) צריך להיות כזה: אם אתה בודק מה המדד יותר מפעם ביום, סימן שמשהו לא בסדר. האסטרטגיה צריכה להיות כזו, שלא יותר מדי מעניין אותך מה הולך.
ליבי ליבי עם כל המפסידים בגדול. אחד הדברים הראשונים בבוקר היה להכנס לכאן ולהתחיל לראות את התגובות.
הראל בשרשור אחר הפנה אתכם לדברים שכתבתי. כדאי שתקראו ותפנימו.
מבחינתי קיבלתם את סיכת מלחמת ספטמבר 2010. אתם עכשיו עם ניסיון. חלקכם עדיין בהלם קרב ובצדק. יש לעשות בדק בית.
חלקכם החליטו לוותר. לדעתי בצדק. לא כולם בנויים לזה.
לאסוף רווחים בכפית ולהפסיד את כל הדלי בחודש אחד זה בדיוק אופי הרווח/הפסד באסטרטגיה זאת. היא מסוכנת ולא מתאימה לרובכם. רק החזירונים הקטנים מרויחים והחזירים תורמים את כספם לזאבי המעו"ף.
אל תנסו להחזיר הפסדים בכוח. תשדרגו את חוקי העבודה שלכם.
הצלחות לכולם,
סביון.
אני מניח שרובנו ציפה לתיקון/איזון ולא לעליה רציפה ומהירה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
גם ככה יעד הרווח נמוך (יעד נמוך בדיוק כדי לא לדאוג יותר מדי לעניינים). לקזז ממנו עוד ע"י סגירה מוקדמת גורם לספקות לגבי הכדאיות.
לשנן חזק: לא להיות גרידי
ערב טוב,
ליבי, ליבי עם כל המפסידים.
זה מאוד מצער לשמוע על כל ההפסדים הללו.
ממעקב אחר הניהול החודשי רואים את הניסיון והמחשבה להיות שקולים וזהירים.
החודש פשוט קרה "המקרה הבלתי סביר".
פקיעה קודמת 1135, פקיעה החודש 1229, תנועה של 94 נקודת, ללא תיקון מטה, מקסימום דישדוש מתיש במעלה המדרגות.
אותו הדבר יכול לקראת גם בכיוון ההפוך, בירידות זה עשוי להיות אגרסיבי ומהיר יותר.
זהו בעצם הסיכון העקרי והמרכזי של ניהול שוקת רחבה, הוא בהכרח נדיר אבל בסופו של יום הוא קורה.