Re: שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות
חברים, גם אני חטפתי, אבל בואו נודה על
האמת
-
היינו קרובים מדי ! לפי כל הכללים היינו אמורים להיות ריותר רחוקים בשבוע הפקיעה או אפילו עדיף - לא נמצאים שם בכלל.
אני אישית חיפפתי כי התקמצנתי על עלות הסגירה, וחטפתי.
לא נורא - אחריהחג נחזור חכמים יותר ופחות תאבי בצע.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zapod
שלום itsikf1
מעניין אותי מאוד לדעת איך יצאת מהפקיעה כי אתה דוגל בעשית בשוקת רחוקה מאוד, האם עשית זאת החודש והאם תוכל לפרט מה בנית והאם השיטה הוכיחה עצמה ומה היו התוצאות ?
אודה אם תוכל להשיב חג שמח לכולם.
נ.ב: אם יש עוד מישהו שבנה שוקת רחוקה ויצא טוב מהפקיעה אנא שתפו זה יכול להועיל לכולנו במסקנות לעתיד.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
קודם כל ובצורה הכי כנה, לבי עם כל אלה מאתנו שהפסידו כסף בחודש המטורף הזה (כולל אקורד הסיום לא פחות מעוצר נשימה והכוונה כמובן לפקיעה). אבל
האמת,
לא קרה שום דבר שלא דברנו עליו או לא שקדנו וניתחנו מכל הזוויות. אם לא הולכים לפי הכללים שניסחנו, יש סיכוי (שלצערי התממש החודש) שניפגע.
מבחינה אישית - אני כמו רבים חששתי מירידות ולכן בסטיות הנמוכות כאלה, וותרתי לגמרי מהצד התחתון. בצד העליון (שבסוף התברר כמסוכן) כתבתי C1250 חשוף ב-40 ש"ח שבשעה טובה פקע מחוץ לכסף ועם כל השגעון של החודש הזה, לא היה מסוכן בשום שלב.
היה שינוי כיוון שהלך והתגבש במשך השבועות האחרונים.
פחות ופחות דברו על מיתון כפול ויותר על התאוששות איטית,שהכרה בה בהכרח תביא לעליות.
אישית ראיתי כל הזמן עליות בוול - אז פשוט פחדתי להלכד בגל ויצאתי מספטבר עוד ב 16.
גם באוקטובר נכנסתי רק PUT.
אין אפשרות להלחם בגל,והשחקנים עם כל היכולות ההבנה והנסיון אינם כל יכולים.
אני מקוה שכל מי שהפסיד יכסה את זה בהמשך.
שנה טובה לכולם.
שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות
אכן היה כואב, במיוחד למי שהחודש נכנס לעסק לראשונה, כמוני.
כיוון שפעלתי בסכומים קטנים (יחסית) ויצאתי יחסית "בזול" (8% מהבטחונות. כנראה beginners luck) אני שמח על השיעור הטוב, אם כי קצת יקר.
למרות שאני בדרך כלל די רגוע וקר רוח, באיזה שהוא שלב הרגשתי איבוד-שליטה. צריך להתמקצע....
אני מקווה שאחרי שאלקק את הפצעים ואלמד את הלקחים אלו יהיו דמי לימוד כדאיים.
תודה לעוזרים ולמשתפים ואוקטובר פורה.
אכן חברים מחקתי את כל התיק , ובעצם את כל חסכונותיי !! :( :( {נשארו כמה מאות שקלים , לפי חישוב שלי}
הרבה כאב וצער עברו עלי היום , מקווה להתאושש מתישהו .
במשך שנה וחצי כמעט לקחתי על עצמי לכוון לרווח מועט ובטוח , מסתפק ב-2-3% חודשי בלי לעשות שטויות מיותרות { מפאת העובדה שזה הוא מקור פרנסתי..} . עד שהגיע אתמול !!
לעולם לא הייתי חושב להיכנס לפקיעה במרחק של 5 נקודות{1210} וגם לא במרחק של 20 נקודות ! , השטות שעשיתי היתה שחיכיתי לדקות האחרונות כדי לקנות את 1210 בזול , אז חוץ מזה שאז הוא רק הוסיף לערכו והרבה בעקבות כל הסקוייזים של השחקנים , בדיוק אז מערכת המסחר קרסה ואף אחד לא גם לא ענה לי בחדר המסחר. בלית ברירה נשארתי לפקיעה בתקווה שיקרה איזה נס , שלא קרה ... .
אם אצליח להתאושש מתישהו אני מאמין שאחזור לזה רק שאהיה הרבה יותר זהיר. הלקחים שלי :
- לעולם לא לחכות לדקות האחרונות יום לפני פקיעה . מהסיבה הפשוטה שאתה תלוי בהרבה דברים טכניים שיכולים בדיוק אז להשתבש .
- לא לסמוך על השחקנים יתר על המידה , אפשר תחילת חודש לראות מה הכיוון , אבל ברגע שהשוק מתחיל להראות פנים הפוכות , זו הסכנה הגדולה ביותר { בגלל הסקוויזים שמקפיצים עוד יותר..}.
- לפזר סיכון ,לא להשקיע את כל הכסף באופציות אלא לשלב מניות , אג"ח.. . מה שנראה לי ברור מאליו , אולם לי זה לא היה ברור שוב כי חשבתי שאני עובד מאד זהיר .
צר לי על כל שאר החברים שהפסידו. שתהיה שנה טובה ובשורות טובות לכולם !!
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
חברים, אני חטפתי מכה רצינית ביותר. מחקתי חצי מהתיק. לדעתי, מישהו כאן עם עוצמה רצינית, לקח את הכסף של כולנו. אבל זה המשחק. אין מה לעשות.
תוכניות לעתיד: להחזיר את הכסף, לאט לאט לאט. שום דבר לא רודף אחרי. זהו זה.
בנתיים אני לוקח את סוכות כחופש להתאושש. כנראה אני אעבוד עם שקתות מאד רחוקות, ובלי קרובים שבועיים לפקיעה. כמה כסף שזה יתן, זה יתן.
יש דברים גרועים יותר בחיים מלהפסיד קצת כסף, אז לא נורא. אם זאת לעינייננו בזמנו היה לנו
ויכוח ארוך , לגבי הכדאיות של כתיבות שוקת, וספרתי לך מניסיוני על הפעם שגם אני מחקתי חצי תיק. לדעתי המסקנה שלך שהשוקת צריכה להיות יותר רחבה, היא שגיאה. שוקת רחבה
היא כלי מאוד מסוכן.
הדרך היחידה לעבוד בשוקת לפי דעתי , היא לסכן תמיד 10% מהתיק כאשר 5% בצד הפוטים
ו5% בצד הקולים, ולא להכפיל ולא להרחיק ולא שום דבר. כאשר את היתרת התיק יש להשקיע
בהשקעה סולידית (מק"מ,קונצרני, ממשלתי) אז
באמת
שוקת יכולה להיחשב כלי סולידי.
בכל מיקרה שיהיה לך חג שמח , ואל תהרוס לך את סוכות בגלל כמה לירות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
אכן חברים מחקתי את כל התיק , ובעצם את כל חסכונותיי !! :( :( {נשארו כמה מאות שקלים , לפי חישוב שלי}
הרבה כאב וצער עברו עלי היום , מקווה להתאושש מתישהו .
במשך שנה וחצי כמעט לקחתי על עצמי לכוון לרווח מועט ובטוח , מסתפק ב-2-3% חודשי בלי לעשות שטויות מיותרות { מפאת העובדה שזה הוא מקור פרנסתי..} . עד שהגיע אתמול !!
לעולם לא הייתי חושב להיכנס לפקיעה במרחק של 5 נקודות{1210} וגם לא במרחק של 20 נקודות ! , השטות שעשיתי היתה שחיכיתי לדקות האחרונות כדי לקנות את 1210 בזול , אז חוץ מזה שאז הוא רק הוסיף לערכו והרבה בעקבות כל הסקוייזים של השחקנים , בדיוק אז מערכת המסחר קרסה ואף אחד לא גם לא ענה לי בחדר המסחר. בלית ברירה נשארתי לפקיעה בתקווה שיקרה איזה נס , שלא קרה ... .
אם אצליח להתאושש מתישהו אני מאמין שאחזור לזה רק שאהיה הרבה יותר זהיר. הלקחים שלי :
- לעולם לא לחכות לדקות האחרונות יום לפני פקיעה . מהסיבה הפשוטה שאתה תלוי בהרבה דברים טכניים שיכולים בדיוק אז להשתבש .
- לא לסמוך על השחקנים יתר על המידה , אפשר תחילת חודש לראות מה הכיוון , אבל ברגע שהשוק מתחיל להראות פנים הפוכות , זו הסכנה הגדולה ביותר { בגלל הסקוויזים שמקפיצים עוד יותר..}.
- לפזר סיכון ,לא להשקיע את כל הכסף באופציות אלא לשלב מניות , אג"ח.. . מה שנראה לי ברור מאליו , אולם לי זה לא היה ברור שוב כי חשבתי שאני עובד מאד זהיר .
צר לי על כל שאר החברים שהפסידו. שתהיה שנה טובה ובשורות טובות לכולם !!
כואב לי הלב לשמוע...
מקווה שלא מדובר בסכום גדול...
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zapod
שלום itsikf1
מעניין אותי מאוד לדעת איך יצאת מהפקיעה כי אתה דוגל בעשית בשוקת רחוקה מאוד, האם עשית זאת החודש והאם תוכל לפרט מה בנית והאם השיטה הוכיחה עצמה ומה היו התוצאות ?
נ.ב: אם יש עוד מישהו שבנה שוקת רחוקה ויצא טוב מהפקיעה אנא שתפו זה יכול להועיל לכולנו במסקנות לעתיד.
אני קורא את השרשור לאחר הפקיעה ואני ממש בדמעות, כואב לי
באמת
על ההפסדים.
אני לפקיעה נכנסתי כתוב בקול 1250 וזאת לאחר שהרחקתי מקול 1240 שאיתו פתחתי את החודש. ובפוטים נכנסתי כתוב ב- 1100 שכתבתי בשבוע לפני הפקיעה במה שאני קורא איסוף זבל מהרצפה.
ליקוט הפרמיות הנמוכות הוכיח עצמו באי הפסד כבד.
כפי שאני כתבתי פעמים רבות - אני פאניקיסט ומעדיף לכתוב אופ' ב20 ש"ח מאשר להסתכן.
כפי שחז"ל אמרו - פרוטה לפרוטה מצתרפות להון גדול.
לפקיעה אסור להיכנס, לשיטתי, קרוב יותר מ-3-3.5% לסטרייק ואם אני פתוח קרוב מגלגל בלי למצמץ.
איציק
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zapod
שלום itsikf1
אני קורא את השרשור לאחר הפקיעה ואני ממש בדמעות, כואב לי
באמת
על ההפסדים.
אני לפקיעה נכנסתי כתוב בקול 1250 וזאת לאחר שהרחקתי מקול 1240 שאיתו פתחתי את החודש. ובפוטים נכנסתי כתוב ב- 1100 שכתבתי בשבוע לפני הפקיעה במה שאני קורא איסוף זבל מהרצפה.
ליקוט הפרמיות הנמוכות הוכיח עצמו באי הפסד כבד.
כפי שאני כתבתי פעמים רבות - אני פאניקיסט ומעדיף לכתוב אופ' ב20 ש"ח מאשר להסתכן.
כפי שחז"ל אמרו - פרוטה לפרוטה מצתרפות להון גדול.
ל
פקיעה אסור להיכנס, לשיטתי, קרוב יותר מ-3-3.5% לסטרייק ואם אני פתוח קרוב מגלגל בלי למצמץ.
איציק
אם הרווחתה עד עכשיו , לבריאות קח את הכסף ותהנה ממנו, כי גם הדרך שלך מובילה בוודאות
למחיקה. כלי מסוכן מאוד שוקת רחבה, מסוכן מאוד.
- אני מסכים עם "פועל קטן" ולאור העצה שלו הוא "פועל גדול" כי העצה שלו שווה זהב, כי הוא נתן את התשובה איך אפשר לרבע את המעגל, וכיצד אפשר לאכול את העוגה=השוקת בלי הסכונים, אז מה לא?
- לא, השוקת לא צריכה להיות יותר רחבה, כי אז עושים יותר כסף למגדל, וגם הרווח שלנו זעום ומצומצם, אז מה לעשות?
- לפי "פועל קטן" הדרך היחידה לעבוד בשוקת היא לסכן אך ורק 10% מהתיק, ואז בגלל הסטטיסטיקה זה יעבוד לטובתנו, למה? מדוע?
- כי אם פעם בשנה נימחק, כמו היום, אז הלכו אך ורק 10% מהתיק, וזה כולל כמובן את הבטחונות, וככה גם אין "הרחקות סרק" שעולות לנו הרבה כסף בגלל תנודתיות המדד, אז חג שמח, תודה