Re: שוקת רחבה אוגוסט - דיונים ופרשנויות
דמי כיס, אתה יודע מה הפתרון לכל הבעיה הזאת, עמלות/ריבים/סיכונים.
לתיק של 100K כאשר הצפי המינמאלי הוא לשני אחוז רווח בחודש = ל- 2000 ש"ח.
אז עדיף לבצע אסטרטגיה הדורשת 20K בלבד אם תיכנון לעשרה אחוז רווח.
יתרונות:
1. בפועל מסכן רק חמישית מהתיק.
2. צורך הרבה פחות עמלות.(שזה בערך שליש מרווח של שוקת רחוקה עם הגנות צמודות).
3. במקרה "הסתבכות" עתודת הבטחונות יכולה להכנס לפעולה לשם ביצוע שיפוצים והרחקות, עד לפקיעה וזאת מבלי שצריך "לחתוך" הפסדים.
4. מחייב עבודה באופציות קרובות/בתוך הכסף ולכן אין ריבים.
5. עבודה עם כמות קטנה של אופציות הרבה יותר קל לתפעול טכני.
חסרונות:
1. מטבע הדברים אסטרטגיה של עשרה אחוז רווח סיכוי ההצלחה שלה נמוך הרבה יותר מאסטרטגיה של שני אחוז רווח בהגדרה.
2. מחייב עבודה באופציות קרובות/בתוך הכסף ולכן רגיש מאוד לשינויים ומחייב תגובה מהירה יותר מאשר שוקת רחוקה.
3. דורש משמעת ברזל שלא לנצל "שלא לצורך" את הבטחונות העודפים.
4. דורש תיכנון קפדני.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
חידשת לי. למרות שבאותם ביטחונות אני כתוב עם פחות יחידות
בהגנה רחוקה. משום מה ישב לי בראש שההרחקה תהיה יקרה יותר. מובן לי גם הצורך לחסוך בעמלות. אך איך בדיוק ההפרש בין ביקוש להיצע(הריב על המחיר) עוזר לך בהגנות רחוקות?
אם על יחידה אני מקבל 80 ש"ח, אז ריב על 5 שקלים הוא ריב על 6.25%.
אם על יחידה בהגנה קרובה אני מקבל 40 ש"ח, אז ריב על 5 שקלים הוא 12.5%.
לכן ככל שאני מקבל יותר כסף ליחידה, ככה אני פחות רגיש לריבים על מחירים.
תיאוריה מעניינת :) אשמח לשמוע התיחחסותך ל Arti
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
אתה לא אמור להשוות 5 יחידות מול יחידה.
תבדוק כמה צריך על מנת להרוויח תקבול זהה, זה בטח יהיה באיזור ה1:2 (כמובן תלוי במרחק ובזמן מהפקיעה), ואז אם המדד נופל מתחת ל1090 אתה מפסיד פחות עם ההגנות הצמודות (שתי יחידות צמודות יפסידו 2000 לכל היותר).
העובדה שביצוע שתי יחידות צמודות דורשת פחות בטחונות, זה בונוס.
זה לא בדיוק נכון.
יש לי תקציב של X כסף. מהתקציב הזה, אני רוצה להוציא תשואה מקסימלית. אם אני משתמש רק בחלק מהתקציב, אני לא מנצל נכון את הכסף שלי. יש כסף ששוכב בצד ולא עובד. (למעט אם עצם ההשכבה של הכסף בצד זה חלק מהעניין. אבל אז אי אפשר להחשיב את הכסף שבצד ככסף שלא עובד. הוא כן עובד. הוא נותן כיסוי למקרה חרום וזו עבודה לכל דבר ועניין).
לכן כשאני עושה השוואות, אני משווה בין אלטרנטיבות שדורשות את אותה כמות ביטחונות. הביטחונות זה העניין. אם ביטחונות לא היו העניין, הייתי מוכר בתחילת חודש 1000 אופציות חשופות במחיר של 20 ש"ח לאופציה, מקבל 20,000 ש"ח והולך לישון כל החודש. הלוואי שזה היה אפשרי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס, אתה יודע מה הפתרון לכל הבעיה הזאת, עמלות/ריבים/סיכונים.
לתיק של 100K כאשר הצפי המינמאלי הוא לשני אחוז רווח בחודש = ל- 2000 ש"ח.
.................
ותוסיף עוד חיסרון - צריך לעבוד באסטרטגיה במשרה מלאה. לא מתאים למי שעסוק. בגלל זה אני לא נכנס לעניין הזה של אוכפים.
דמי כיס,
אתה מדבר על כ - 5 אחוזי רווח תוך לקיחת סיכון סביר.
האם באפשרותך להאיר את עיני בקשר לאותו סיכון סביר?
למשל היום, באיזה סטרייק אתה נכנס להפסד, ומה המחיר שתשלם ע"מ לצאת בשלום אם תהיה תנועה חדה של המדד?
שאלה נוספת, ברשותך: האם אתה יכול לצאת בשלום ממפולת? נגיד שהשוק פותח ב % 4 אחוז ירידה, ולמחרת בעוד 4% .אין לך מושג לאן זה הולך להמשיך - מה אתה עושה ?
אני מנהל אסטרטגיה נטולת שם שמכניסה לי בחודש טוב 2% , ודורשת התעסקות יומיומית.
יכול להיות שמקדמי הבטחון שלי היסטריים ?
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
תבדוק כמה צריך על מנת להרוויח תקבול זהה, זה בטח יהיה באיזור ה1:2 (כמובן תלוי במרחק ובזמן מהפקיעה), ואז אם המדד נופל מתחת ל1090 אתה מפסיד פחות עם ההגנות הצמודות (שתי יחידות צמודות יפסידו 2000 לכל היותר).
זה לא בדיוק נכון.
יש לי תקציב של X כסף. מהתקציב הזה, אני רוצה להוציא תשואה מקסימלית. אם אני משתמש רק בחלק מהתקציב, אני לא מנצל נכון את הכסף שלי. יש כסף ששוכב בצד ולא עובד. (למעט אם עצם ההשכבה של הכסף בצד זה חלק מהעניין. אבל אז אי אפשר להחשיב את הכסף שבצד ככסף שלא עובד. הוא כן עובד. הוא נותן כיסוי למקרה חרום וזו עבודה לכל דבר ועניין).
לכן כשאני עושה השוואות, אני משווה בין אלטרנטיבות שדורשות את אותה כמות ביטחונות. הביטחונות זה העניין. אם ביטחונות לא היו העניין, הייתי מוכר בתחילת חודש 1000 אופציות חשופות במחיר של 20 ש"ח לאופציה, מקבל 20,000 ש"ח והולך לישון כל החודש. הלוואי שזה היה אפשרי.
בוא נקח תסריט פשוט: לי ולך יש חשבון עם 5K ש"ח.
נניח כי המדד עומד היום על 1150, שבוע לפקיעה בסטייה הנוכחית (במדד האמיתי של היום אין מה לדבר על כתיבת 1110).
אני מבצע P1110 מוגן 1100 שתי יחידות, אתה מבצע P1110 מוגן 1060 יחידה אחת.
הפרש עמלות: 4.3 שקל לטובתך.
פקיעה מעל 1110, שנינו מרווחים אותו דבר.
פקיעה בין 1110-1100: אני מפסיד כפול ממך.
פקיעה בין 1100-1090: אני מפסיד יותר ממך כמרחק מ1090.
פקיעה מתחת 1090: אתה מפסיד יותר, כמרחק מ1090.
במקרה של קטסטרופה (איראן, רעידת אדמה קטלנית או איזו מלחמה בקוריאה) שתגרום למדד לרדת לכיוון ה1060- אתה בבעיה הרבה יותר גדולה.
לי יש את הבטחונות על מנת להכפיל את הכתיבות על סטרייק יותר נמוך, אתה לא יכול לעשות הרבה (באותו צד לפחות).
מסכים איתך שהעובדה שאני מבצע כפול סטים גורמת לי להפסיד יותר על עמלות ועל ריב על המחירים, אך בסופו של דבר - יותר בטוח.
אשמח לשמוע גם את דעת החברים האחרים בעניין.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי עודי
דמי כיס,
אתה מדבר על כ - 5 אחוזי רווח תוך לקיחת סיכון סביר.
האם באפשרותך להאיר את עיני בקשר לאותו סיכון סביר?
למשל היום, באיזה סטרייק אתה נכנס להפסד, ומה המחיר שתשלם ע"מ לצאת בשלום אם תהיה תנועה חדה של המדד?
שאלה נוספת, ברשותך: האם אתה יכול לצאת בשלום ממפולת? נגיד שהשוק פותח ב % 4 אחוז ירידה, ולמחרת בעוד 4% .אין לך מושג לאן זה הולך להמשיך - מה אתה עושה ?
אני מנהל אסטרטגיה נטולת שם שמכניסה לי בחודש טוב 2% , ודורשת התעסקות יומיומית.
יכול להיות שמקדמי הבטחון שלי היסטריים ?
קודם כל, סיכון סביר זה דבר סובייקטיבי. סיכון מסויים יכול להיות סביר לאחד, קל לשני, ומפחיד מאד לשלישי.
אני נמצא כרגע, בפתח שבוע הפקיעה ב 1110-1200.
אין ספק שאם מחר יפתח השוק ב 4% ירידה, אני אחלץ לאחור תוך ספיגת הפסד. מה אפשר לעשות. דבר כזה יכול לקרות (לדעתי) רק במקרה של ארוע ביטחוני. ואז יכול להיות שהבורסה לא תיפתח. אם מתעלמים מארוע ביטחוני, קשה לי לראות איך בסטיות תקן של 14, יקרה כזה דבר. צריך קטסטרופה רצינית מאד. קטסטרופה כלכלית לא תבוא ככה מכלום. יש תמיד סימנים מקדימים.
במילים אחרות, הסיכון קיים, אבל קטן מספיק על מנת שאפשר יהיה להסתכן.
אסטרטגיה של 2% חודשי הדורשת התעסקות יומיומית? מוזר מאד. בשביל 2% חודשי מספיק למכור שוקת סופר רחבה, ולנוח רוב החודש. אפשר לעבוד חשוף, עם אופציות במחיר 30 ש"ח לצד ולא להתעסק יותר כל החודש. משהו כמו P940 מול C1180. הכנסה של 60 ש"ח על ביטחונות של 3000 ש"ח.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
זה לא בדיוק נכון.
בוא נקח תסריט פשוט: לי ולך יש חשבון עם 5K ש"ח.
נניח כי המדד עומד היום על 1150, שבוע לפקיעה בסטייה הנוכחית (במדד האמיתי של היום אין מה לדבר על כתיבת 1110).
אני מבצע P1110 מוגן 1100 שתי יחידות, אתה מבצע P1110 מוגן 1060 יחידה אחת.
הפרש עמלות: 4.3 שקל לטובתך.
פקיעה מעל 1110, שנינו מרווחים אותו דבר.
פקיעה בין 1110-1100: אני מפסיד כפול ממך.
פקיעה בין 1100-1090: אני מפסיד יותר ממך כמרחק מ1090.
פקיעה מתחת 1090: אתה מפסיד יותר, כמרחק מ1090.
במקרה של קטסטרופה (איראן, רעידת אדמה קטלנית או איזו מלחמה בקוריאה) שתגרום למדד לרדת לכיוון ה1060- אתה בבעיה הרבה יותר גדולה.
לי יש את הבטחונות על מנת להכפיל את הכתיבות על סטרייק יותר נמוך, אתה לא יכול לעשות הרבה (באותו צד לפחות).
מסכים איתך שהעובדה שאני מבצע כפול סטים גורמת לי להפסיד יותר על עמלות ועל ריב על המחירים, אך בסופו של דבר - יותר בטוח.
אשמח לשמוע גם את דעת החברים האחרים בעניין.
יש היגיון בדבריך Arti, מצד שני גם דמי כיס צודק בעניין העמלות והריב על המחיר.
נראה לי שהדרך הנכונה היא שילוב בין שתי הגישות, הגנות רחוקות בצד ה Call (לא מכיר קטטסטרופה שיכולה להקפיץ את המדד למעלה 10%) וצמודות בצד הput. כמו כן לדעתי תמיד עדיף לפתוח 30% מהכתיבות בצד ה put והשאר ב call
Arti, לא רוצה לענות במקום דמי כיס, אבל השוואה שלך לא מדוייקת.
כתבת: "אני מבצע P1110 מוגן 1100 שתי יחידות, אתה מבצע P1110 מוגן 1060 יחידה אחת"
לקחת מרווח של 5 סטרייקים בהגנה הלא צמודה שדמי כיס הציע (יחס 1:5 במרחק ההגנה), אך פרופרצית היחידות (אופציות כתובות) בדוגמא שלך היא 1:2, שזה לא תואם. אם השווית הגנה צמודה מול הגנה במרחק של חמישה סטרייקים, אז תשווה את תסריטי פקיעה כאשר יש לך כמות יחידות פי 5 ממה שיש לדמי כיס.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
לקחת מרווח של 5 סטרייקים בהגנה הלא צמודה שדמי כיס הציע (יחס 1:5 במרחק ההגנה), אך פרופרצית היחידות (אופציות כתובות) בדוגמא שלך היא 1:2, שזה לא תואם. אם השווית הגנה צמודה מול הגנה במרחק של חמישה סטרייקים, אז תשווה את תסריטי פקיעה כאשר יש לך כמות יחידות פי 5 ממה שיש לדמי כיס.
לא רוצה לענות במקום אף אחד, אבל למה להשוות פי חמש יחידות? התקבול שיתקבל משתי יחידות יהיה דומה, כך שלפחות בנקודה זאת החישוב תקין (העובדה שArti אינו משתמש בכל הבטחונות היא לגיטימית, ותמיד רצוי לשמור עודף בטחונות לתיקונים).
באופן כללי אני לא מאמין גדול בביצוע שוקת בסטיות הנוכחיות.
הרווח המתקבל לדעתי אינו מצדיק מקרי קיצון שימחקו חודשי רווח רבים.
לתפיסתי, שוקת יש לבצע כאשר הסטייה לפחות 18-19, ורצוי גבוה מ20.
כמו כן אני חושב שבסטייה הגבוהה מ30 גם אין לבצע שוקת בגלל הסיכון שבעניין.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
לא רוצה לענות במקום אף אחד, אבל למה להשוות פי חמש יחידות? התקבול שיתקבל משתי יחידות יהיה דומה, כך שלפחות בנקודה זאת החישוב תקין (העובדה שArti אינו משתמש בכל הבטחונות היא לגיטימית, ותמיד רצוי לשמור עודף בטחונות לתיקונים).
באופן כללי אני לא מאמין גדול בביצוע שוקת בסטיות הנוכחיות.
הרווח המתקבל לדעתי אינו מצדיק מקרי קיצון שימחקו חודשי רווח רבים.
לתפיסתי, שוקת יש לבצע כאשר הסטייה לפחות 18-19, ורצוי גבוה מ20.
כמו כן אני חושב שבסטייה הגבוהה מ30 גם אין לבצע שוקת בגלל הסיכון שבעניין.
מסכים אתך לגבי כדאיות בצוע השוקת (אישית, כמעט לא פתחתי החודש), אך כמדומני (כמבן תלוי בכל מיני גורמים המשפיעים על תמחור האופציות) 2 יחידות עם הגנה צמודה בממוצע לא יתנו תקבול זהה ליחידה אחת עם הגנה רחוקה במרחק חמישה סטרייקים. ובנוסף כפי שציין דמ"כ הנושא של הריב על המחיר מאבד משמעותית מחשיבותו ביצירת מרווח רחב (וזה כן חשוב, כי אחד היתרונות של ביצוע שוקת רחבה הוא רכיב ה"שגור ושכח" הגדול (הכל יחסי כמובן) שיש באסטרטגיה הזאת.)