Re: שוקת רחבה יולי - דיונים ופרשנויות
הי כיס,
לא מדויק מה שכתבת (אולי היית בחופש באותו יום)
מצרפת לך צילום מסך של המדד בחודש האחרון, נתוני הבורסה.
ביום 1/7/10 ביקר המדד לביקור נימוסין באיזור ה-1048 וסגר יותר גבוה - אבל ממש התעכב לאספרסו ארוך...לא הצעתי לו עוגה כי מיהרתי לעשות תיקון מטופש על האוכף שלי.
נו טוף. אני הסתכלתי רק על מחירי סגירה (על זה מקובל להסתכל כאשר מתבוננים על התנהגות תקופתית. לא נהוג להביא בחשבון תוך יומי). בכל אופן, לקח שבועיים להגיע מהשיא המקומי לשפל המקומי.
מקווה שיהיה בסדר. מה יש להגיד?
אגב, לא חוכמה להגיד בדיעבד שהתיקון שלך היה מטופש. אני בטוח שבאותו הרגע שהוא בוצע, היית בטוחה שחצייה של 1000 בכיוון למטה קרובה ביותר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי כיס,
לא מדויק מה שכתבת (אולי היית בחופש באותו יום)
מצרפת לך צילום מסך של המדד בחודש האחרון, נתוני הבורסה.
ביום 1/7/10 ביקר המדד לביקור נימוסין באיזור ה-1048 וסגר יותר גבוה - אבל ממש התעכב לאספרסו ארוך...לא הצעתי לו עוגה כי מיהרתי לעשות תיקון מטופש על האוכף שלי.
Red
חבל על הוויכוח, פוט 1040 זה לא משנה באם המדד רק ביקר ב- 1048 וסגר ב- 1061 או סגר 1062 ביום לפני ופתח ב-1052, זה ממש לא עקרוני, פוט 1040 בחודש כזה לא שייך למשפחת הרחבים, אלא למשפחת הבינוניים במקרה הטוב. כנ"ל קול 1120 , זה הבן דוד של פוט 1040 , אבל מהצד של האבא.
בתכלס', זה פחות משנה איך תקראי לילד, אלא מה תעשי כשהילד עושה במיכנסיים.
עבורי, אם כתבת שוקת עם רגל ב-1040 או ב-1120 והמדד הגיע למרחק 21-12-8 נקודות בפוט או עבר אותו ב-2 נקודות בקול, זה נקרא "שיט גדול", כי באם התכוונת לנהל את השוקת/מרווח בצורה כלשהי, אז מזמן לא היית שם, מזמן שילמת חזרה חלק מהכסף שקיבלת , העיקר לא להיות שם והרבה לפני שהמדד התקרב ונתן לך נשיקה קרה כקרח.
ואם לא התכוונת לנהל את ה"מרשוקת" (קיצור של מרווח ושוקת), והמדד התקרב כל כך, זה אומר שהפכת לאדם מאמין (מאמין גדול ואדוק) שמתפלל 3 פעמים בשעה, בין 9.30 ל- 16.30, ועוד 5 פעמים בשעה בין 16.30 ל- 23.00, או לחילופין שולח בקשה דחופה לכבוד רוממותו מדד המעו"ף, שמא, אולי ובמחילה, ייתן לך הפעם "חנינה" בסגנון כתיבתו של קאריה (רק הפעם, גם הפעם, אולי הפעם - מחק את המיותר).
בקיצור, טוב שאת כבר לא בשקתות רחבות, עודף בריאות ואריכות ימים זה לא היה מביא לך.
אני עדיין חסיד של 1000 נק'.
וחושב שצריך כח רב מאוד כדי לעבור את המחסום הפסיכולוגי הזה.
(כמו שזה לקח מס' חודשים עד שהמעוף הצליח לפרוץ מטה את אלף הנקודות ב 2008).
לכן, אני מעדיף להתחיל לכתוב לחודש הבא מתחת לאלף.
מאשר לנסות לכתוב החודש מעליו.
(אם אנחנו רוצים לשחק בהכי הכי בטוח).
גיא.
למען הדיוק,
אני עברתי החודש משוקת רחבה לשוקת בינונית.צרה ובשלב מסוים לאוכף כתוב לא סימטרי, כך שאמנם הגבולות שלי קרובים, אך קיבלתי על כך תמורה יפה, כך שהסיכון טמן בחובו פוטנציאל לרווח גדול, ואני כנראה אסגור הכל היום ומקווה ברווח נאה , זאת בחסות הוול סטריט מיום שישי.
לא נראה לי, שלי אישית מתאים יותר להתעסק בשוקת רחבה, כי מתי שהוא אני אחטוף ובגדול.
עד כה היה לי יותר מזל משכל, וזה לא אומר שלא נזקקתי ל"ביציים ענקיות" בדרך עם הרבה מתח ועצבים.
אני בדיוק עושה חשבון נפש כעת.
תודה לכולם על הדיון הפורה ושבוע טוב
מאיר טל
אני לא ממהר לחזור לקנות את רגל הפוט שנסגרה (היתה ב950)
חשבתי לפתוח ב1040 אבל ההתלבטות גדולה.
אני ממתין למחר לראות עוד ירידות ואז לפתוח ב-1020 אן אקבל לפחות 60 ש"ח על מרווח אחד.
מה למדתי מהחודש (סיכום ביניים)
החודש כאשר כתבנו את 1030 זה לא מתכון לשלוות השוקת הרחבה.
היינו צריכים לכתוב מראש 1090, אף אם יתברר שהפקיעה תהיה ב-1070.
לא צריך למהר לפתוח את רגל הפוט יתכן שתהיה הזדמנות טובה יותר מאשר בשיא העליה.
שיהיה שבוע טוב לכולם
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
...............
מה למדתי מהחודש (סיכום ביניים)
החודש כאשר כתבנו את 1030 זה לא מתכון לשלוות השוקת הרחבה.
היינו צריכים לכתוב מראש 1090, אף אם יתברר שהפקיעה תהיה ב-1070.
................
לא הבנתי מי ומה...
למרות הירידות יחסית חדות במיוחד ביחס לימים האחרונים, לא רואים עלייה בס"ת (בינתיים). מה שאומר לדעתי, שאף אחד לא מתרגש ולוקחים את הירידות כתיקון כנראה.
לא מדויק
על איזור ה-1090 - סטיית התקן עלתה בכאחוז (או ליתר דיוק בין 8 נקודות האחוז לאחוז)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
לא מדויק
על איזור ה-1090 - סטיית התקן עלתה בכאחוז (או ליתר דיוק בין 8 נקודות האחוז לאחוז)
נכון,
אבל הכוונה שלי הייתה שבדר"כ בירידות של מעל 1.5% ס"ת קופצת ביותר, במיוחד מרמה נמוכה כמו שהיא הייתה בשבוע שעבר.
בקיצור, ממש לא רואים פאניקה.