Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
לי אישית הדרמה כבר הספיקה להחודש...
בחודשים הבאים אני מוכר רחוק כל כך שמי שעומד על הסטרייק לא יראה אותי ויותר אני לא זז.
זה קל להגיד עכשיו. אבל אתה אף פעם לא יכול לצפות את השוק. כשפתחתי את השוקת שלי ביום הפקיעה, על 1040 היה צריך להסתכל עם טלסקופ. וגם אז לא ראו אותו טוב. כדי לדבר איתו היה צריך לחייג קידומת של חו"ל מרוב שהוא היה רחוק. בכלל זה היה סתם בשביל להעביר את השבוע הראשון ולקלף כמה גרושים. זה בכלל לא היה אמור להיות משהו ממשי. ואז התחיל הבלגאן, ופתאום יום אחד 1040 מחייך לי מול הפרצוף עם ערך של 500 ש"ח.
ברור שאם היה לי מושג מה הולך להיות, הייתי על הגדר עד היום, ואולי פותח רק היום. כי עם כל הברדק, אני ברווח של (טא טא טא טאם!!!!) 470 ש"ח אחרי עמלות. ולפי השטיח האדום שמחכה לי בכניסה לבנק, הם אלו שהרוויחו החודש.
בקיצור, אני מקווה שטתא תעשה שרירים ותתעמל בוויקאנד, כי אני מתכנן לה די הרבה עבודה בשבוע הבא.
:d
לפחות אתה ברווח... אני עוד מלקק את הפצעים של הבריחה שלי מ-1180 (כמובן שקניתי חזרה בשיא ומיד אח'כ התחילו הירידות - לדעתי אני היפלתי היום את השוק).
צריך לאסוף סטטיסטיקה יומית וחודשית על מנת לדעת מה יום ושעת הכניסה האידיאליים לשוקת. אידיאליים סטטיסטית כמובן.
דמי כיס:
היכן אתה כתוב היום בסיום ומה מרחק הגנה?
אני מתחיל לחשוב שכנראה עדיף כל חודש לקנות שוקת רחוקה בתחילת חודש, לספוג את השחיקה הכמעט ודאית, בדיוק בשביל הפעם הזאת בשנה שאז התשואה הינה פנומנאלית :d
מה דעתך?
ובדרך פעולה מעשית, אם בתחילת חודש רוכשים את המרווחים של 30 ש"ח ואז בשבועיים אחרונים מתהפכים משוקת קנויה לשוקת מכורה, כך לפחות מכסים את ההשקעה של תחילת החודש מניצול הטאטה לקראת סוף החודש.
ולענייננו , משהוא מזהה גבולות ברורים?
אני קידמתי למטה ל 1080 (כמובן שלא בזמן האידאלי. בבוקר הייתי בטוח שאנחנו רצים למעלה, ומכיוון שלא רציתי להזיז את 1210, רציתי לצבור קצת כסף שיהיה קונטרא).
למעלה נשאר ב 1210. לפחות העוקם בעיין שהיה לי מלהסתכל על 1210, התיישר.
דרגון, הלקח העיקרי שצריך להיות לך הוא שעם כל הניסיון של שחקן, (ואני מוריד את הכובע בפניו, ומה שהוא שכח אני עוד לא למדתי, וכו' וכו'), אם הוא נותן המלצה שלא מסתדרת עם ההיגיון שלך, לא צריך לרוץ לבצע. אני מאד הופתעתי לגבי מה שהוא כתב על 1160.
אם מסתכלים על מה שקרה בשבועיים האחרונים, אפשר לסכם את זה במשפט: רוב מהומה על לא מאומה. מאז הפקיעה ירדנו 15 נקודות. אני חושב ששבוע הבא יהיה יותר רגוע. השווקים בעולם עוד לא חזרו לעצמם, ולכן יכולים לעלות. מעלינו יש את עננת ה MCSI. אני לא יודע עד כמה
אמת
יש בכל עניין הזרים, אבל אין ספק שזה לא מעודד אנשים להיכנס עכשיו. לכן אני חושב ששבוע הבא גם לא יקרה הרבה.
היה שבוע מרתק. כידוע רק ביום חמישי שעבר התחלתי לפתוח את השקתות ועקב המלצת שחקן על 1160 פתחתי ב1190 מוגן 1200. הרווח היה מדהים של 120 (בערך) לצמד. בהמשך באו העליות ונלחצתי אבל פעם ראשונה שלא הגבתי בהסטריה אלא פתחתי 1210 מוגן 1220 ו 1230 מוגן 1240 כאשר גם כאן המרווחים היו נפלאים (תוך ניצול הניתוח הטכני שתרם להגדלת המרווח). היום ניצלתי את התנודה לנסיגה חלקית ללא נזק מ1190(ואולי גם מעט רווח) וגם זה תודות לניתוח הטכני.
סך הכל לא רואה בשלב זה פקיעה ב1210 ונוח לי מאחורי המגדלים.
את רגל הפוט כמעט ולא פתחתי חוץ ממעט כתיבות ב1050 ו1060 מוגן 1040 שנשחקו לאבק. מקווה לירדות לאזור 1130 כדי לכתוב וגם אם לא רגל הקול בהחלט מפצה על כך.
ואני החודש הזה הגעתי לשתי מסקנות
- האחת, בחודש כזה מפחיד עם ירידות ואפילו היסטריה, לא שווה את הכמה גרושים לכתוב ברגל הפוט, בטח לא עבור כל כך מעט...
- השנייה, לא שווה בכלל להתעסק, (רק למי שיש סבלנות זמן וכח) עם השוקת בשבועיים הראשונים של החודש. צריך לבוא לקראת האמצע ובנונשלנטיות לכתוב יותר יחידות עם יותר בשר ויותר טטא, וכמובן תמיד להתחבא מאחורי המגדלים, ולראות מה שחקן עושה בשבועי שלו.
אלה שתי המסקנות העיקריות שלי, עוד דבר חשוב זה לא להתקפל אחורה בזמן פאניקה (גאה שלא ברחתי) - ראיתי כבר את הפוט 1050 פי 3-4 ולא התקפלתי - כי באמצע היסטריה - זה נזק טהור.
שבוע מדהים היה. כל יום -שינוי כיוון ובגדול, בהתאם לרמת סטיית התקן.מה שמראה שסטיית תקן גבוהה לא בהכרח מצביעה על התקדמות המדד באחד הכיוונים.
עוד מוקדם לסכם את החודש.לא בטוח שצריך לשנות כללים אך מצד שני ישנם כמה התאמות שכדאי אולי לעשות כמו לקרב ביום א' ולא ב ה' כי לא בהכרח התטא שווה את הסיכון. כמו גם שימוש בשוקת קנויה שהסבה לי רווחים החודש,בניגוד לאחותה הכתובה.
ולכן גם כדאי לצאת לסופ"ש עם שוקת\אוכף קנוי מאשר לקדם שוקת כתובה.
מניסיוני בחודש שעבר עם מגדל פוטים כתובים ב-1200, לא לסמוך באופן מלא על מגדלים אלו. מגדל של מעל 30,000 בפוט 1200 נחצה כאילו אוויר בשבוע הפקיעה הקודם.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ואני החודש הזה הגעתי לשתי מסקנות
- האחת, בחודש כזה מפחיד עם ירידות ואפילו היסטריה, לא שווה את הכמה גרושים לכתוב ברגל הפוט, בטח לא עבור כל כך מעט...
- השנייה, לא שווה בכלל להתעסק, (רק למי שיש סבלנות זמן וכח) עם השוקת בשבועיים הראשונים של החודש. צריך לבוא לקראת האמצע ובנונשלנטיות לכתוב יותר יחידות עם יותר בשר ויותר טטא, וכמובן תמיד להתחבא מאחורי המגדלים, ולראות מה שחקן עושה בשבועי שלו.
אלה שתי המסקנות העיקריות שלי, עוד דבר חשוב זה לא להתקפל אחורה בזמן פאניקה (גאה שלא ברחתי) - ראיתי כבר את הפוט 1050 פי 3-4 ולא התקפלתי - כי באמצע היסטריה - זה נזק טהור.
ואני מגיע למסקנה מסויימת שאולי בשוק תנודתי כזה, שאין בו כיוון מוחלט, צריך למצוא דרך לנצל את התנודתיות. למשל אותו 1050 שהיה פי 3 עד 4. איך אפשר היה להגיע למצב שעושים את המכירה כאשר הוא נמצא במצב הזה של פי 3 עד 4.
אני הצלחתי פעמיים בקטן לעשות זאת. לסגור רגל שנשחקה, ולהמתין איתה בחוץ. רק שלא המתנתי מספיק וחבל.
בשוקת מחיר בהאופציה לא משנה אלא מה שקובע זה ההפרש בין האופציה המכורה להגנה. לכן, בתור אסטרטגיה דפנסיבית ושמרנית כמו שאמורה להיות שוקת רחבה אני לא רואה טעם בקניה של 1050 כאשר השוק בהתמוטטות ועומד על 1080 גם אם היא פי 10 ממחירה הקודם.
באסטרטגיה זו (כמו בכל אסטרטגיה) עליך לקבוע מראש את אחוזי הרווח להם אתה מצפה, ואם החלטת שאתה רוצה נניח 5% אתה צריך לחפש 30 ש"ח הפרש בפוט (תמיד יותר יקר) ו20 ש"ח הפרש בקול. ולא להיות חזיר. אם אתה גרידי שוקת רחבה היא לא בשבילך.
מה שכן ניתן לנצל זה ידע בניתוח טכני במסחר תוך יומי. כך הצלחתי אתמול להקטין פוזיציה ב1090 ועוד לרשום רווח קטן. (מכרתי את ההגנה ולאחר הירידה קניתי את האופציה במכיר נמוך מזה שמכרתי את הגנה). נכון זה לא תמיד ישים אבל בשוק תנודתי בהחלט ניתן לביצוע.
כמו שזה נראה עכשיו, יום ראשון ושני יהיה שידור חוזר של שבוע שעבר.
היום נפילות של הבורסות וארו.
האירופיים יהיו חייבים לשבת שוב ולהזרים אופטימיות לשווקים. שאחרת בשביל מה הם התאמצו שבוע שעבר? ואז יום שני עולים.
מעניין שכאילו הבורסה בישראל חוזה מה יהיה בעולם. המעבר לירידות ביום חמישי היה ממש תחזית של מה שקרה יותר מאוחר בארה"ב.