חודש מאי: יש מסחר ברחוקים?
Printable View
חודש מאי: יש מסחר ברחוקים?
ברחוקים מאד, די דליל.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
כפי שנכתב כאן בעבר, הבורסה הישראלית די החליטה להתממש. אולי כוויות טריות של אלו שנכנסו ברמות השיא (ועוד פעם אכלו אותה), אולי הזרים (כפי שנכתב בכל מני מקומות), ואולי סתם אנשים שמפנים את הכספים לבורסות בחו"ל דרך תעודות הסל השונות.
אירופה מטפסת לה לכיוון האולימפוס, וגם היפנים קיבלו הרעלת עליות. ואילו אצלנו (כפי שהיה בסוף היום אתמול), כל עליה מתורגמת מייד למוכרים שבורחים החוצה.
מעניין מה יקרה כאשר יגיע התיקון בחו"ל, והוא צריך להגיע. תיקון קטן או תיקון גדול, אבל משהו צריך להגיע. ואז בשוק עם נטיה למימושים, יכול להיות לזה אפקט לא קטן.
כמובן שאי אפשר "להפיל את תיק" הדישדוש על השחקנים. לא נראה לי שהם מתערבים במסחר. שהרי כל המדדים מדשדשים היום. סביר להניח שהם יושבים בצד ושמחים לראות איך הדברים מסתדרים להם מעצמם.
אופיר, השאלה כיצד להערך למצב בו שוק "בשל" למימוש בדרך הטובה ביותר.
במידה וזה לא קורה עד לפתיחת שוקת מאי ובהנחה שאנו בניצול בטחונות , כיצד נוכל לנצל את העליה בסטיות ולהנות מהמכירה של הרחוקים?
ישנם שתי דרכים האחת דרך המלך , לא לנגוע ברגל הפוטים ולהתקדם ברגל הקולים, אבל לא מהר מדי, הדרך האחרת יכולה להיות זה לנצל את המרחק ולהתקדם ברגל הפוטים בניגוד לכיוון התנועה ברגע שיש עליה "בסטיות" מעבר לרגיל ואז להנות מהסטיות העולות מצד אחד ומצד שני כאשר הסטיות ירדו הפוטים יתכווצו יחד איתם.
אולי כדי להישאר באותה רמת חשיפה, זה לפתוח סטרייק אחד נמוך יותר "מהמתוכנן" ובמועד עליית הסטיות לעלות סטרייק אחד למעלה...
צריך לזכור כי אנו לא יודעים אם זה יקרה ומתי זה יקרה.
מה דעתך?
אני לא יודע מה תהיה התנהגות השוק במקרה של ירידות חזקות, מבחינת סחירות. אני מניח שירידות חזקות יגרמו לכל מני גורמים לנסות "לגלגל" פוזיצות למאי, ואז הסחירות של מאי תעלה.
במרחק של יומיים וחצי מסחר (+ בוקר) מהפקיעה, גם עליה בסטיות לא תעלה בשר על אופציות רחוקות ובינוניות באפריל. זאת אומרת שמרדף עם קולים אחרי מדד יורד אומר שעדיין נתעסק עם אופציות מאד זולות והרווח לא יהיה מעבר לפיצוחים בשבת. מי שיעז להתקרב יותר מדי, מסתכן בהתפסות בתוך הכסף במקרה של תיקון.
אני חושב שתוכנית המגירה במקרה שיש חשד לדהרה, שונה לגמרי. בלי שום קשר לשוקת הרחבה, צריך לעבור לצד של הקונים. זה לא מפריע לשוקת כי זה לא דורש שום ביטחונות. אבל צריך לשים לב. אם אלוהי הבורסה התגלה לנו בחלום והבטיח לנו שהכיוון שבחרנו נכון, אז מצויין. קונים חשוף ומרוויחים. במקרה אחר, עדיף לקנות אוכפים על הסטרייק. נרוויח פחות אבל יותר בטוח.
אז לסיכום: תוכנית מגרה במקרה שמתחילה השתוללות - קניית אוכפים. וכמובן, לא כאלו שפוקעים עוד יומיים. עדיף של החודש הבא (מאי במקרה שלנו). תוך כדי דהרה, בכל פעם שווה לסגור את האוכף, לקחת את הרווח ולפתוח אוכף חדש. נכון שכל סגירה כזו מקטינה את הרווח. אבל זה הופך רווח על הנייר לרווח ממשי.
טוב, קצת התרחקנו מהשקתות (אבל נשארנו באיזור האורווה :) ).
שימו לב שבשביל להרוויח מקניית אוכף (שעולה בסביבות 4-5) צריכים תזוזה רצינית, לא של חצי אחוז לכאן או לשם.
לדעתי עדיף למכור אוכף עם הגנות - המדד מדשדש ? הרווחת מהתטא. יש זינוק ? אתם מוגנים ויכולים להזיז רגלים באוכף ולבצע תיקונים למינהם, סטייל מה שמשה עשה פה בחודש הקודם.
נראה לי שקנייה זה הימור יותר גדול, אלא אם יש לכם איזשהוא אלגוריתם שמבטיח רווח.
אני מקווה שיהיו ירידות השבוע כדי שנוכל למכור שוקת במחירים טובים בחמישי.
הבעיה היא אם התיקון יתחיל אחרי שנכתוב את השוקת - אז ס"ת יעלו ורגל הפוט תתחיל להפסיד.
אני חושב שכדאי ברגל פוט לכתוב סטרייק אחד למטה ממה שכל אחד מתכנן.
או לחלופין אולי לקנות אוכף כדי שהוא יגן עליונו במקרה של תנודה.
אנחנו מדברים על דהרה רצינית, סטייל הירידות של 2008.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
ולמה שהיא תבוא דווקא עכשיו ? אני שומע על תיקון רציני כבר 7 חודשים (ספרתי). אולי תהיה שקיעה איטית ? הרי נגענו ב-1230-1240 וחזרנו לאיטנו לאיזור ה-1200. בתסריט כזה במאי נשקע ל-1170 וכן הלאה לאורך כמה חודשים. הנתונים הכלכליים דווקא לא תומכים בדהרה, מאחר והם דיי מעורבים - יש נתונים טובים של חברות ונתונים רעים וכך גם לגבי נתוני המאקרו, אז למה דווקא דהרה ?
אף אחד לא אמר שזה יבוא עכשיו. דיברנו על "אם".ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
בהמשך לדרגון:
גם סטיות התקן וגם ה-P/C לא תומכים כרגע בתיקוןחד למטה.