Re: שוקת רחבה יולי - דיונים ופרשנויות
גם אני טרם פתחתי שוב את רגל הפוט לאחר שנמכרה ה950 עם הגנה של 940 והניבה תשואה יפה.
ממתין לעוד ירידות כדי לפתוח על בטוח את 1030 שלפי מפת הפוזיציות נראית די בטוחה.
לדמי כיס
לאחר מחשב נוספת על מרווח כפול או יותר בהגנות, זה אומנם מקטין את התשואה, כי צריך יותר בטחונות, אך זה נותן במידה וצריך להזיז רק את הכתיבות ולהשאיר את ההגנות באותו מקום שזה נראה בעיני כיתתרון, מה עוד שצריך באופן זה להתעסק עם פחות יחידות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אני מתחיל להתכונן לפוזיציה הסופית לקראת פקיעה.
בהנחה (וסטיית התקן תומכת בכך), שירידות קטלניות לא יהיו, ובהנחה שרוב העליות מאחורינו, ומכיוון שאנחנו שבועיים לפקיעה, אני מתחיל להכין את הפוזיציה לפקיעה.
למעלה כמובן, לא נוגע. גם ככה 1160 קצת צפוף לי. אבל האדמומיות הקלה במדד משפרת את העמדה הזו.
למטה הזזתי ל P1040. היום זה על גבול הנועז. אבל צריך איזה קונטרה ל 1160. והמחיר שלהם זהה. מקווה שמכאן והלאה, השחיקה תעשה את שלה. הגנה על P1010 ועל P980 (הגנה ישנה שבנתיים אני משתמש בה במקום לקנות חדשה).
דמ"כ -
האמת
,1040 קצת ניראה לי נועז כפי שכתבת .אני נמצא ב-1020 אך יתכן ואתה צודק למרות שאתה מופסד היום. גם בשיא האוירה השלילית בשבוע שעבר לא חצינו את 1050-1048.
אני מסכים לניתוח שלך את גבולות הפוציזיה כ-1130-1070 ולכן ניראה לי כי בנוסף על השוקת אולי כדאי לנסות אוכף כתוב על 1100 מוגן 3 סטרייקים,וללכת עם כל זה עד הפקיעה.
בהתאם לשירשור של משה- האוכף ינהל את עצמו עד להחזר התקבול .ובמקרה כזה- ההגנות שלו ישמשו כהגנה לשוקת הרחבה
אכן 1040 קצת נועז היום. אני מקווה שעד יום שני זה יהיה קונסנזוס. ואכן לא הצלחתי לפתוח אותו בנקודה האידאלית. חבל אבל זה מה שיש.
בנתיים נראה שאנחנו לפני יום דישדושי. אין ממש כיוון ברור. אין גל מכירות, וגם אין התנפלות על המניות. אני מניח שכולנו חותמים על קיפאון במדדים.
סטיות התקן, טיפה מעל 16.
עכשיו, עם תום המסחר, P1040 כבר נראה הרבה פחות נועז.
אני נמצא כרגע בעיקר ב P1040-C1160. המדד יושב לי בדיוק במקום האידאלי. באמצע עם פור קטן למעלה.
צריך לתת לשבוע הבא לעבור ולסיים באותו האזור, ואז אפשר יהיה לתחיל לפזול לאוגוסט.
ציטוט:
אני נמצא כרגע בעיקר ב P1040-C1160. המדד יושב לי בדיוק במקום האידאלי. באמצע עם פור קטן למעלה.
גם אני נמצא ב1160 שכתבתי אותו בהפרש של 60 ש"ח מההגנה 1170
את רק הפוט טרם כתבתי, נראה לי ש-1040 גבול סביר אך מה שהיה ניתן לקבל היום עם הגנה ל-1030 הוא 30 ש"ח ואם נוריד 5 ש"ח עמלות(וזה בתנאי שהולכים לפקיעה) נשאר 25 ש"ח אולי מעט מידי.
אני ממתין שאוכל לקבל 50 עד 60 ש"ח בהפרש בין 1040 ו-1030 ואז אכתוב.
אניגם מתלבט אולי לכתוב עם הגנה יותר רחוקה.
היום פתחתי מחדש את רגל הפוט, הצלחתי לסחוט מרווח 35 בין 1020-1010
אמנם החודש עוד לא הסתיים, אך הפקת לקחים תמיד אפשר לעשות.
החודש היה מאוד ארוך ולכן פתחתי את רגל הפוט והקול רק בתקופת הירידות. לאחר שהתחילה תקופת העליות, סגרתי את רגל הפוט וחיכיתי מתוף ציפיה לירידות נוספות שמיאנו להגיע. מיותר לציין שאם הייתי מקדם את רגל הפוט(כמובן שבזהירות) הייתי גוזר קופון נאה, אך אווירת הדוביות שהיתה מנעה ממני לעשות זאת.
מסקנה, תמיד לעבוד עם שני הרגליים, אף אחד לא יודע מה ילד יום והנבואה ניתנה לשוטים, תמיד יהיו חששות מירידות\עליות וכאן נכנס האלמנט של מיצוע שבא לעזור לנו.
עוד בעיה שהיתה לי החודש היא השבוע בשיא העליות, רגל הקול התחילה להכביד. מכיוון שפתחתי אותה במיצוע, החלטתי לדלג חלקית לאחור עם האופציות הכתובות שהכפילו את שווים. כאן נהגתי לפי הכללים
ובמבט לאחור בצורה נכונה. למרות ההפסד החלקי שנגרם פה, השינה בלילה חשובה הרבה יותר.
בסה"כ החודש הזה לא מסתמן כרווחי במיוחד, אבל לפעמים השכר הוא בלמידה :)
ציטוט:
אופיר שלום,
אם זו אסט. של שוקת רחבה, האם זה לא סטייה מהכללים, הרי 5% מרחק זה המלצה להיכנס לשבוע הפקיעה, ואנו כרגע שבועיים לפני?
אני לא אומר זאת כביקורת, אני חושב שרובנו חוטאים בקירוב מהיר מדי ולא מספיק רחוק. אני הייתי מאד קרוב בצד העליון כשהמדד היה ב 1120.
במקרה של ירידות המלוות בעלייה בסטית תקן זה יכול להיות הרבה יותר קשה לתיקון. ואני אומר זאת במיוחד אחרי יום שישי האחרון בארה"ב, שייתכן והמעוף יפתח בירידות חדות ובעלייה בסטיית התקן.
(לפי מדד ג'ק בר המעוף אמור לפתוח ב-1082)
מאיר טל
להערכתי זה טיפה נועז אבל בסדר. לגבי הכללים של השוקת, אני חושב שיש מקום גם לשיקול דעת שאינו בהכרח גרידיות. אני למשל חושב שהפתיחה מחר תהיה באזור ה 1100. אנחנו הרבה יותר מתונים מארה"ב, ואפשר לראות את ההבדל בסטיית התקן.
בנתיים אני לא רואה אלטרנטיבה לשוקת. עקבתי בעניין רב אחרי הדיון על האוכף, עשיתי ניסוי בשוקת צרה. הכל טוב ויפה, אבל אלו לא אסטרטגיות שיש סיכוי שאשים עליהם 100% ביטחונות. בחיים לא. זה נחמד בשביל יחידה או שתיים.. כנ"ל גם לגבי האסטרטיות של שחקן
אני עוקב גם אחרי ההודעות שלך. ובלי להעליב חס וחלילה, אין מה להשוות את רמת הנועזות של ה 1040 שלי ל 1120 שלך. אתה
באמת
לוקח לפעמים סיכונים רצניים מאד.
אני באותו הזמן פתחתי ב 1150. ולא התביישתי להרחיק ל 1160, בנזק צנוע מאד. ההגנה בפני היום השחור של השוקת הרחבה יהיה תלוי בהתנהגות. אם היה עולה עוד, הייתי פשוט סוגר וגומר חודש ללא רווח.
הי דמי כיס,
אני לא רוצה להשבית שמחתך, אבל רק להזכירך שהמדד ביקר בקידומת של 1040 ומשהוא החודש. ואם זו אסטרטגיה סולידית - אז אני צנצנת....
לדעתי הפעם מאיר טל מלמעלה ואתה מלמטה, ממש אבל ממש חוטאים לרעיון הבסיסי של השוקת.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי דמי כיס,
אני לא רוצה להשבית שמחתך, אבל רק להזכירך שהמדד ביקר בקידומת של 1040 ומשהוא החודש. ואם זו אסטרטגיה סולידית - אז אני צנצנת....
לדעתי הפעם מאיר טל מלמעלה ואתה מלמטה, ממש אבל ממש חוטאים לרעיון הבסיסי של השוקת.
הי ריקי.
P1040 אינו בטוח ב 100%, וגם כתבתי שזה קצת נועז. מצד שני, זה מתאים לרמת הסיכון שאני מוכן לקחת. אפשר לראות את זה גם מהצד של המחיר. הרי הכל מגולם במחיר. אופציה של 110 ש"ח מתאימה לי מבחינת הסיכון, ומבחינת ההערכות שלי לגבי כיוון השוק. אני חושב שהירידה של ה 3% ביום שישי הייתה תגובה היסטרית. אנחנו בעונת דו"חות, ויהיו מספיק דו"חות חיוביים, שימתנו ירידות.
אגב, לצורך הדיוק, השפל של המדד החודש היה 1061, וזה היה אחרי ירידה מ 1130. הירידה הזו לקחה שבועיים.