אני לא בשוקת רחבה אבל גם אני התפתתי לקרב את 1210 ל 1180
זה קצת מלחיץ אבל נראה לי שנבקר שוב באיזור שבין 1100 ל1130
כך שמי שירצה להרחיק ללא נזק יוכל לעשות זאת.
טכנית המעו"ף על קצה עליון של תעלה יורדת
Long
Printable View
אני לא בשוקת רחבה אבל גם אני התפתתי לקרב את 1210 ל 1180
זה קצת מלחיץ אבל נראה לי שנבקר שוב באיזור שבין 1100 ל1130
כך שמי שירצה להרחיק ללא נזק יוכל לעשות זאת.
טכנית המעו"ף על קצה עליון של תעלה יורדת
Long
מהפה שלך לקדוש ברוך הוא.
שחקן, מה עם איזו הזזת שוק קטנה למטה ?
היום לא עשיתי שום פעולה , אני מחכה לירידות חדות יותר ברביעי חמישי , ואז אחדש את הכתיבות ב-1020 { אותם קניתי חזרה בזינוק אתמול ..}, כמו כן עדיין לא הזזתי כתיבות מ-1270 עקב תמחור גבוה מדי ומרווח לא משתלם בינתיים { אינני חושב שנכון לרדת מ-1210 , למרות שאני צופה ירידות ולמרות שאני לא חושב שנגיע לשם , אמנם ישנה אפשרות שנתקרב לשם .עדיין יש מספיק קונים שקופצים בכל הודעה חיובית , וברור לי שהודעות חיובית עוד יהיו בהמשך, מאינטרס ברור של הממשלות ... }.
לכן אני מחכה לירידות גדולות יותר עוד השבוע שיאפשרו לי הן לחדש כתיבות ברגל הפוט , והן לקדם את רגל הכול לסביבות 1210 בביטחון רב יותר .
אני מניח שכל מי שנמצא בגבולות 1040-1050 למטה ובאזור 1210 למעלה, התיישר היום יפה. לי לפחות נמחקו כל ההפסדים, ועברתי כבר לרווח. [כמו כן נעלם הלחץ הקל שהיה לי אתמול אחרי המסחר, כאשר הבנתי ש(אמנם בסבירות נמוכה) עוד איזו הכרזה פנטסטית מעלה את המדד מרחק יריקה מהרגל העליונה שלי.] מבחינתנו, המשך זחילה למטה, בכיוון פקיעה ב 1100 זה אידאלי. בשלב זה של החודש, הטתא תתחיל להגן עלינו מפני עליה במחיר הפוטים עם זחילה למטה (בזיגזוגים שונים).
לגבי קידומים:
-אני מדגיש שוב שנושא הקידומים, ראוי שיעשה בשלבים ובזהירות. כמו ש Danielp קרא לזה "חיל חלוץ". חיל חלוץ יכול להיות נועז, אבל כמובן מוגן היטב.
-צריך לקחת בחשבון, שלא ניתן להגיע לפקיעה עם 3 סטרייקים לכיוון כמו שהתרגלנו עד היום. צריך קצת יותר. מה שאומר שאם כבר לקדם, אז בשבוע הבא. כאשר עוד יש אפשרויות לתקן. ואולי יהיה כדאי הפעם כן להשקיע קצת כסף ולצאת לפני הפקיעה.
מה יהיה מחר? אם עד היום הייתה לי הערכה לא רעה, הרי שלגבי מחר אין לי שמץ. הכל יכול להיות. שינוי המגמה בארה"ב יכול להשפיע. מצד שני הציבור לא מפסיק לאכול אותה במניות. ומי שאתמול נכנס לאמוק של קניות, כבר חטף אותה היום. אני חושב שהרגשת ה"שיט, שוב הפסדתי" וה"יאללה, נשבר לי הXXX מכל הבורסה הזאת. כולם גנבים" הולכת ומתרחבת. הפרצופים המחייכים של כל הפרשנים שדיברו על שבירת שיאים (מי אמר 1400) התחלפו בנבואות קודרות. פה מילה על זרים שבורחים ושם מילה על פידיונות בקרנות הנאמנות, ואווירת הנאחס מתפשטת. לכן בכל זאת אם אני צריך להעריך מה יהיה מחר, אז הכי נראה לי דישדוש עד דישדוש אדמדם.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
דמ"כ, ברווח אתה מתכוון לרווח מסומלץ לפקיעה או לרווח נכון לנקודת הזמן הנוכחית?
אני מתכוון כמובן לרווח נכון לעכשיו - ערך התיק אם הייתי סוגר כרגע.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ani999
רווח מסומלץ לפקיעה זהה למעשה ליתרות המזומן שיש בחשבון (כי כל האופציות קנויות כמכורות מתאפסות). אבל זה עדיין ציפור על העץ.
בוקר טוב!
אם נסתכל מה קרה מאז הפקיעה, המדד עשה הרבה הו הא, אבל בתכלס ירד 15 נקודות. יפה אה?
זמן טוב להתחיל לחשוב על חייל חלוץ באזור הפוטים. החשש (שלי) מפני התרסקות אל מתחת ל 1100 הולך ומתפוגג. אמנם יש אינטנסיביות בתנועה היומית, אבל בתכלס, לא קרה כלום. נראה לי שזה זמן טוב להתחיל לשקול 1080. עדיין בכמות קטנה, אבל להתחיל לשים שם נוכחות.
אם מסתכלים מנקודת מבט של המחיר, הרי שביום של הירידות הגדולות, 1040 הגיע למחיר של 500 ש"ח. שזה מחיר שגילם סיכון לא קטן. 1080 כרגע באזור ה 200 ש"ח. זה אומר שלדעת השוק (עד כמה שלשוק יש דעה), הסיכון היום ב 1080 הוא פחות מחצי, מהסיכון של 1040 ביום ראשון.
נוסיף לזה את העובדה שלא בטוח שזה לא יהיה הקירוב האחרון לחודש זה, אז זה כנראה הזמן. אבל כאמור, חייל חלוץ בלבד. אני כנראה אעביר לשם 20% מהרגל. לא יותר.
לגבי צד עליון לא הייתי נוגע כרגע ב 1210.
משבר ארופה חלף לו כאילו לא היה.
אם בתחילת שבוע פחדנו מ-1100 עכשיו אנחנו בדאגה על 1200.
יש עדיין שבועיים עד הפקיעה - אני מקווה שיהיה דשדוש בנטיה לירידות.
הצלחות!
חברים, אני חוזר ואומר התנודתיות החודש היא גדולה, כל דבר יכול להפוך את השוק, תחזרו לכללים בסיסים של השוקת הרחוקה.
מחר תהיה ידיעה/פעולה שלא תמצא חן בעיני השווקים, אז השווקים ירדו בחדות, כעת יש קצת עליות בוול סטריט מצליחים להתיצב מעל 1050/1060, ישר הטכני יסביר לך כי השלב הבא זה 1200 שם.
ומיד אצלנו כל מי שלא נכנס ב- 1100 ירגיש פריאר והשוק ירוץ למעלה.
מרחקי בטחון, צרכים להיות כאלה שלא יעניין אותנו תנועה של 20-30 נקודות לצד.
מצד שני (וזה הדבר והיפוכו) אם לא יהיה משהוא "מיוחד" יהיה דישדוש ואז נרגיש החמצה.
לדעתי, עדיף שנהיה במצב הזה ולא קרובים מדי.
הצלחות.
אני חושש מזה שיום לפני הפקיעה עקב השינוי של ישראל במדד ה MSCI המעוף ירד כל כך חזק שיהיה ממש מסוכן להשאר לפקיעה עם השוקת.
האם יש למשהו תחזית לצפוי ביום רביעי האחרון לפני פקיעה?