-
Re: שוקת רחבה אוקטובר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
...................
זו בדיוק הסיבה שאתה ואני יצאנו בהפסדים בחודש הקודם, בגלל ש"לטעמנו" המדד לא היה אמור לעבור את ה 1200. מה זה "לטעמי" ? אתה מוכן להימחק בשביל זה?! כל עוד אתה לא חבר בפורום השביעיה או קרוב לכך הסיכון לא מספיק מחושב...
נ.ב. אגב, המדד יכול לצלול גם מסיבות אחרות, כמו רעידת אדמה קשה שכבר כמה שנים צפויה באיזור.
הסיבה היא הנהלות לא נכונה. חודש שעבר לא היה ארוע
לאומי
יוצא דופן. אנשים מחוץ לעולם המעו"ף בכלל לא ידעו שקרה משהו.
אני לא אכניס את איראן לשיקולים שלי כרגע. אם מכניסים את איראן לשיקולים, אז כבר עוברים גם לשאלה האם מספיק בטוח להשאר לגור בארץ.
הסיבה אכן היתה התנהלות לא נכונה, נתנו לשיקולים של הערכה עצמית לגבור על הכללים.
בכל מקרה, פאניקה במקרה של התפתחות עם אירן לאו דוקא משמעה שלא בטוח לגור בארץ. זה משהו שיכול לקרות ולאט העניינים ירגעו. הבעיה תהיה כמה זמן יקח עד שהם ירגעו...
-
השוק מסרב לרדת. פשוט ככה. יש איזו שימחה במניות הבנקים.
יש לנו וויקאנד ארוך לפננו. ורק בתחילת שבוע הבא למעשה מתחיל חודש סטנדרטי של 4 שבועות.
ברור שיבוא תיקון מתישהו. מעניין מתי...
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gabbayo
לפועל קטן,
לא חושב שאפשר להגיד "בוודאות מוחלטת" על משהו שקשור בבורסה.
כדי להגיד את זה, אתה בעצם מתיימר לדעת מה חושב כל אדם שסוחר בבורסה באותו רגע וזה נראה לי קצת יומרני.
הוודאות היחידה בבורסה היא שקיימת אי-וודאות קונסיסטנטית
לא אומר שלא יכולה להיות תנועה חדה לאחד הכיוונים - אבל זה בטח לא וודאי.
בוודאות תהיה תנועה חדה לאחד הכיוונים.
השאלה היא מתי (אני מאמין כי כל שיא של "תנודתיות" כזו או אחרת יישבר ביום מן הימים - לשני הצדדים) והאם הפרמיה שאתה מקבל מהכתיבה מצדיקה את הסיכון.
מכאן גם עולה השאלה - אם בוודאות יגיע מקרה בו נפסיד עשרות אחוזים (בתקווה שלא נמחק) והנעלם היחיד הוא המועד (עכשיו? עוד חודש? עוד עשור?), האם אכן כדאי להשקיע מחדש את הרווחים בתוך השוקת.
התשובה המתמטית היא שלא ניתן לדעת (אלא אם מדברים על מחיקה מוחלטת ואז ברור שלא כדאי להשקיע את הרווחים) והתשובה תלויה באחוז הרווח החודשי ובזמן עד המקרה.
ואיציק - תקיפה באירן עם ירידה של 8%? לא מאמין.
אולי במקרה של איומים ממשיים וביצוע פעולות הכנה נמרצות תראה ירידה כזו. אם תפרוץ מלחמה ביום בהיר (או בסופש למשל) אני חודש שהירידות יהיו חריפות בהרבה.
-
ציטוט:
השוק מסרב לרדת. פשוט ככה. יש איזו שימחה במניות הבנקים.
יש לנו וויקאנד ארוך לפננו. ורק בתחילת שבוע הבא למעשה מתחיל חודש סטנדרטי של 4 שבועות.
ברור שיבוא תיקון מתישהו. מעניין מתי...
דמי כיס,
אני חושב שהתיקון היה היום ואתמול - ירדנו מ - 1234 ל - 1215/6, כמעט 2%.
עכשיו הדרך פתוחה צפונה.
-
כבר כ 6 שבועות כולנו ממתינים לתיקון מטה שלא מגיע...
האם יגיע החודש?
בהצלחה לכולנו!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
כבר כ 6 שבועות כולנו ממתינים לתיקון מטה שלא מגיע...
האם יגיע החודש?
בהצלחה לכולנו!
תפתח קצת את הפריזמה, מהסתכלות של חודש בחודשו.
אנו היינו לפני מס' חודשים בשיא , 1238, וירדנו ל- 1060. זה לא תיקון?
וחוץ מזה, באתר הזה מצפים לתיקון מ 4.09 לדעתי.
לא
ומר
שלא יהיה אך יש גם זוית אחרת.
צבי סטפק ממיטב אמר שתהיה תנועה חדה ,כנראה כלפי מעלה, ולאיש הזה, מניסיוני, כדאי להקשיב.
-
לדעתי יש יותר סיכוי לפריצה למעלה,השוק בחו"ל ממש מחפש סיבה לעלות,ובסוף זה יגיע.הגל יעבור גם פה ואין אף כח מקומי שיכול לעצור אותו.
-
החודש מתחיל למעשה היום.
ארבעה שבועות סטנדרטיים לפקיעה.
יוצאים מסטיית תקן של 15.8%. ואנחנו כבר יודעים מחודשים קודמים, שיש עוד הרבה לאן לרדת.
אין לי שמץ של מושג לאן הולכים. התחום שהכי נראה לי סביר כרגע זה פקיעה באזור 1210-1250. אין באופק מספיק חדשות רעות כדי להזין ירידות. ואחרי גל כזה של עליות, צריך גם בארץ וגם בחו"ל זמן לעכל את רמת השערים החדשה.
לגבי הצד של הפוטים, אני פותח היום כמות חלקית 1100 מוגן 1060. זה נותן תשואה של 1% מהצד הזה.
-
ספטמבר הירוק שבר שיאים: וול סטריט סגרה את החודש החזק מזה 71 שנה
זה לא פריצה למעלה?
הכלכה חייבת לתמוך בבורסות ובנתיים לא הכול ורוד.
-
ציטוט:
החודש מתחיל למעשה היום.
ארבעה שבועות סטנדרטיים לפקיעה.
יוצאים מסטיית תקן של 15.8%. ואנחנו כבר יודעים מחודשים קודמים, שיש עוד הרבה לאן לרדת.
אין לי שמץ של מושג לאן הולכים. התחום שהכי נראה לי סביר כרגע זה פקיעה באזור 1210-1250. אין באופק מספיק חדשות רעות כדי להזין ירידות. ואחרי גל כזה של עליות, צריך גם בארץ וגם בחו"ל זמן לעכל את רמת השערים החדשה.
לגבי הצד של הפוטים, אני פותח היום כמות חלקית 1100 מוגן 1060. זה נותן תשואה של 1% מהצד הזה.
מה עם הקולים?
-
קולים יש לי מלפני החג - 1320.
-
לא יאומן, אה? מרביצים עליות, כאילו יש רק כיוון אחד.
מעניין אם לשיא כל הזמנים יהיה איזושהי משמעות.
עד היום, כל מי שהשקיע בשיא כל הזמנים, הפסיד. ולכן יש מצב ששיא כל הזמנים יהווה מחסום מסויים. אבל מצד שני, לך תדע...
הגלום מרחף לו גבוה מעל המדד, ואפילו מעל מדד המוכרים. מה זה אומר? שסוחרי האופציות מושכים למעלה?
-
ציטוט:
לא יאומן, אה? מרביצים עליות, כאילו יש רק כיוון אחד.
מעניין אם לשיא כל הזמנים יהיה איזושהי משמעות.
עד היום, כל מי שהשקיע בשיא כל הזמנים, הפסיד. ולכן יש מצב ששיא כל הזמנים יהווה מחסום מסויים. אבל מצד שני, לך תדע...
הגלום מרחף לו גבוה מעל המדד, ואפילו מעל מדד המוכרים. מה זה אומר? שסוחרי האופציות מושכים למעלה?
20 דקות לסיום היוצרות התהפכו -הגלום היה מתחת למדד
לדעתי המדדים לא יוכלו לשבור את השיא בימים הקרובים
-
מחזיק אצבעות לאיזו נפילונת קטנה לכיוון 1200...
-
היה איזה מימושון היום. מאד לא החלטי.
בארה"ב יש בדיוק את אותה התמונה. מין מימוש לא החלטי.
בנתיים ממשיכים גורואים לתת תחזיות קטלניות: http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000591518
האנליסטים מכינים את הציבור לדו"חות פחות טובים:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000591621
מה שיוצא שיש מצב לנסיגה קלה של המדד. אולי לאזור ה 1200. אבל בסך הכל נישאר בסביבה. שיא כל הזמנים עדיין מהווה מחסום.
-
היום פתחתי את השוקת:
1320-1340 <-> 1060-1090
נקווה לחודש מוצלח.
-
ציטוט:
לא כל מי שהשקיע בשיא כל הזמנים הפסיד
כשבבורסה שיא כל הזמנים היה 300 נקודות
מי שהשקיע אז לא הפסיד
וכן מי שהשקיע כשבבורסה 500 נקודות היתה שיא כל הזמנים
-
[quote=אבי1]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":247j9fou
מי שהשקיע אז לא הפסיד
וכן מי שהשקיע כשבבורסה 500 נקודות היתה שיא כל הזמנים[/quote:247j9fou]
כיוון שנושא השרשור הוא "שוקת רחבה" אני חושב שכל הדיונים כאן מתנהלים בראיה חודשית (עד הפקיעה) ולא בראיה שנתית.
ולכן, מה שאתה אומר, אבי, הוא נכון, אבל בראיה שנתית/רב שנתית ולא בהסתכלות חודשית.
-
[quote=אבי1]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":2z9cxacl
מי שהשקיע אז לא הפסיד
וכן מי שהשקיע כשבבורסה 500 נקודות היתה שיא כל הזמנים[/quote:2z9cxacl]
הכוונה היא שכל מי שנכנס באזורי ה 1230-1240 הפסיד.
בנתיים השוק בת"א ממשיך בשלו. ובעצם כל השווקים בעולם תקועים במקום פחות או יותר.
-
כיס, מה גבולות השוקת שלכם?
הגנות איפא?
אולי אפתח היום...
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
כיס, מה גבולות השוקת שלכם?
הגנות איפא?
אולי אפתח היום...
הי RED. מה שלומך?
שוקת עיקרית:
1320 מוגן חלקית 1360 (מטעמי ביטחונות בלבד)
1100 מוגן מלא 1160 (גם מטעמי ביטחונות).
שוקת קטנה (יחידות בודדות)
1300 מוגן חלקית 1360
1110 מוגן מלא 1060
כמו כן, יש לי שתי יחידות 1120 מוגן מלא 1050 (שוב, רק מטעמי ביטחונות)
לא מתכנן יותר פעולות השבוע.
אולי אבצע קרובים שבועיים לפקיעה.
שבוע לפקיעה, אני בכלל שוקל להתחיל לדלג לנובמבר.
(אחרי שראיתי שאופציה של 40 ש"ח יכולה להתנפח ל 3000 ש"ח בפקיעה, בכלל עדיף לקנות איזה 2 אופציות כאלו. בגדר טוטו פקיעה. זה לבד יבטיח פקיעה רגועה )
בנתיים ערך השוקת עולה לאט לאט אבל בעקביות. כל יום יש איזה שבריר אחוז.
בנתיים הצטברה תשואה של 1.8% נכון להיום. על פי התזרים אני אגיע ל 4.2% לפני קרובים. עם קרובים זה יגיע ל 5% פחות או יותר. מתאים לרמת סטיות התקן הנוכחיות.
-
כל הכבוד על הסבלנות!
כתוב ב-1160 ומוגן ב-1100?
-
דמי כיס,
באיזה ניצולת של הבטחונות אתה נמצא בכל אחת מהצדדים?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
כל הכבוד על הסבלנות!
כתוב ב-1160 ומוגן ב-1100?
תיקנתי. זה 1110 מוגן מלא 1060
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
דמי כיס,
באיזה ניצולת של הבטחונות אתה נמצא בכל אחת מהצדדים?
ניצולת של 90%. אבל זה פיקציה מסויימת. כי הביטחונות מאד רחוקים. כך שאם אני צריך לעשות פעולה, אני יכול בלי בעיה לקדם גם הגנות בעלויות קטנות מאד ולשחרר הרבה ביטחונות.
-
אתם מדברים על שוקת רחבה שגם אם התשואה היא 4%, מדובר על בקושי כמה עשרות בודדות של שקלים עם בטחונות של 50,000 ש"ח
האם אני טועה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי alonsasson
אתם מדברים על שוקת רחבה שגם אם התשואה היא 4%, מדובר על בקושי כמה עשרות בודדות של שקלים עם בטחונות של 50,000 ש"ח
האם אני טועה?
לדעתי 4% זה 2000 ש"ח. זו תשואה חודשית פנומנלית. אין דברים כאלו.
בנתיים המדד עולה, כאילו ירידות זה רק עניין תיאורטי. לא יאומן. מה מצפה להרוויח מי שנכנס ברמות המחיר האלו?
-
קטעים. אה?
אני שמח שלא חיכיתי עם הפוטים. ממש מזל. מביאים קונטרא יפה לקולים.
נו? ישבר או לא ישבר?
-
דמ"כ, רק אל תתפתה לקרב את הפוטים האלה...
אני עדיין תקוע עם הרגל ב 1230-1250 שפתחתי בספטמבר...לא בולע לא מקיא ולפי המלצת שחקן עדיין ממתין :|
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ani999
דמ"כ, רק אל תתפתה לקרב את הפוטים האלה...
אני עדיין תקוע עם הרגל ב 1230-1250 שפתחתי בספטמבר...לא בולע לא מקיא ולפי המלצת שחקן עדיין ממתין :|
אל דאגה. לא מתכוון לקרב. לפחות לא השבוע.
אלא אם כן...
לך תבין...
יש להניח שמחר ירידות. אחרי כל כך הרבה עליות, זה חייב להגיע. לא יכול להיות אחרת. אין מצב! לא. לא מדבר מפוזיציה. מה פיתאום? רק מהצד המקצועי. בבקשה!!!!! ירידות!!!! פליז!
-
ציטוט:
ציטוט:
האם אני טועה?
בנתיים המדד עולה, כאילו ירידות זה רק עניין תיאורטי. לא יאומן. מה מצפה להרוויח מי שנכנס ברמות המחיר האלו?
דמי כיס, מי שנכנס כעת מצפה להרויח. אין לו כל אלטרנטיבה, לא פקדונות, לא מק"מ, לא אג"ח,
הוא רואה כיצד פספס את העליה של 20 אחוז מהחודשים האחרונים(1050-1240), והוא אומר לעצמו מספיק שאשתתף בחגיגה רק "קצת" וזה עדיף על קבלת ריבית שלילית בבנק על פקדונות.
הבעיה: אם אכן תהיה פריצה של השיא. זה יקבל כותרות ענק וכל זב חותם עשוי לרוץ ולהכנס לבורסה, זה הסיכון למי שכתוב שישה סטרייקים מהספוט היום, הקולים שם יתנפחו ללא הכרה.
אני אישית ציפיתי אחרי העליה והסקוייז של הפקיעה הקודמת התבקש תיקון מהיר, בנתיים הוא הגיע רק בדמות דישדוש, זה מצביע על עוצמה של השוק.
כאשר ישברו את השיא מיד יספרו כמה זמן יעבור עד שיעברו את 1300.
ברגע שבירת השיא, אל תשכח שכל הניתוח הטכני מיד יצעק לונג לטווח ארוך וההמשך כבר ברור.
חוסר אלטרנטיבה , זה עיקר הסיפור לדעתי.
בהצלחה.
-
לי מתאים עוד עליות.....
ואחכ נקריב מדינה באירופה
איזו שתרצו :)
-
ציטוט:
ציטוט:
האם אני טועה?
אם היית מוכר ב 50,000 אז אתה צודק אבל אתה מוכר אופציות ב 40 ש"ח 6 יחידות מכל צד, מקסימום תקבול הוא 480 ש"ח. אם יש לך מזל אז לא צריך לתקן, רווח חודשי קצת נמוך (אפילו ש 1% תשואה חודשי נחשב טוב, מבחינת הכנסה קצת נמוך לטעמי)
-
עוד חוזר הניגון..
שוב סטיות נמוכות, שוב עליות מוקדמות בתחילת החודש, שוב יש סיבות חדשות להתמתנות העליות (שיא כל הזמן, מפת הפוזציות וכיוב').
שוב אני לא נכנס למשחק החודש (והפעם גם לא אתפתה ל"נצל פניקה" בשבוע הפקיעה).
נח לי קצת. מנהל שוקת קנויה צרה שייתכן שמחר תהפוך לפרפר עקב קירוב צד הפוטים, ובאופן כללי בעיקר מתבונן מהצד (בנגזרים לפחות).
שיהיה בהצלחה לחברים ומקווה שהפעם יסתיים החודש חלק יותר.
-
שלום חברים
לאחר שהמעטתי את האינטינסביות שלי באתר , חזרתי מעט.
פתחתי היום את השוקת החודשים עם צד הפוטים בתחילת היום (1130-1110) רק 20 %
את רגל הקול פוחד לפתוח.
לא יודע אם 1300 יספיק יותר רחוק כבר לא משתלם.
האם פתחתם את רגל הקול?
אם כן היכן?
עוד שאלה ברשותכם?
לעיתים נדמה לי שאולי כדאי לפתוח קרוב יותר לסטרייק יש יותר בשר והסיכון הרבה יותר קטן.
ב-10 יחידות עם הגנה צמודה אפשרי תקבול של 6000 ש"ח הסיכון 10000 ש"ח
את אותו תקבול באופציות רחוקות שהתקבול להפרש הוא כ-30 ש"ח צריך 200 יחידות עם סיכון של 200000 ש"ח.
חודש שעבר חלק הרגישו את הסיכון הרב שהפך לממשי.
-
פתיחת מהדורת החדשות בגל"צ: היום נשבר שיא כל הזמנים בבורסה. לא משנה שזה לא נכון. שיא כל הזמנים התוך יומי היה 1248. והשיא שאינו תוך יומי עדיין לא נשבר. אבל שטויות.
מעניין אין מגיב הציבור להודעות כאלו. יש שני כיוונים עיקריים:
-יאללה. כולם חוגגים ורק אני בחוץ. אני נכנס!
-וואו וואו. גבוה לאללה. נחכה שירד קצת.
מעניין איזו משתי הגישות תגבר...
בנתיים הפוטים שלי נשחקים יפה. אבל אני לא ממהר להזיז אותם. יכול לבוא תיקון. וככל שיש יותר עליות, ככה התיקון יכול להיות יותר אלים.
-
שלום חברים,
לצערי בינתיים התסריט של חודש שעבר חוזר גם עכשיו, להערכתי השוק מוחזק היום ואנחנו מתקרבים לאיזורים של הסקוויזים.
על מנת איכשהו להגן על השוקת שלי, קניתי היום קולים בודדים 1250.
במידה ואנחנו נחווה סקוויז (מאוד מקווה שלא) הקולים יצמצמו מהנזק של השוקת. במידה ולא - אקריב בשמחה כמה מאות שקלים. :)
המבחן הגדול ביותר היום לדעתי, יתחיל בשעה 15:30 כאשר יפתח המסחר בארה"ב. אם יהיו שם עליות - יהיה מאוד קשה להמשיך להחזיק את השוק פה. בכלל אני חושב שלחפיפה במסחר בארה"ב (בעקבות הזזת השעון) יש חלק מאוד גדול למה שחווינו בספטמבר לפני הפקיעה.
-
לי קשה להאמין שנראה 1300 אחרי הזינוק של 100 הנקודות בספטמבר. יתחילו מימושי רווחים, פחד גבהים וכו'
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
לי קשה להאמין שנראה 1300 אחרי הזינוק של 100 הנקודות בספטמבר. יתחילו מימושי רווחים, פחד גבהים וכו'
אני נוטה להסכים איתך. אבל בניגוד לחודש שעבר, אם אני אראה שהמציאות לא מתאימה לאמונות שלי, אני אבחר לפעול על הפי המציאות.
מה קורה לבנקים היום?
-
ציטוט:
מה קורה לבנקים היום?
הבנקים יורדים עקב התערבות שחקנים.
תהליך דומה ניתן היה לראות בחודש שעבר (בשבוע הקודם לפקיעה ירדו הבנקים 3% ובשבוע הפקיעה התכסו השחקנים על השורט והמדד טס למעלה , הרבה מעבר למעוף).
-
שטויות - הבנקים יורדים עקב המלצות שליליות שקיבלו וההערכה שהמחירים שלהם גבוהים מדי.