שאלה :ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
האם לא כדאי לקנות גם את הפוט ?
ולחכות עם כתיבת הפוט לירידות ?
Printable View
שאלה :ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
האם לא כדאי לקנות גם את הפוט ?
ולחכות עם כתיבת הפוט לירידות ?
זה כבר סוג של הימור, אתה קונה פוטים רחוקים להגנות ואם לא יהיו ירידות או שאפילו אם יהיו ירידות מתונות התטא תשחק אותם ראשונים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי oferעפר
אנחנו גם נמצאים בחודש שיש בו מעט מאוד ימי מסחר והתטא משמעותית יותר.
הבנתי. תודה. מה שאני עשוי להרוויח מירידות עתידיות יתקזז כנגד השחיקה - תטא, כך שיתכן וכדאי לקנות את ה P בסמוך לכתיבתוציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
העליות בארה"ב עכשיו זו סתם היסטריית המונים. אהבתי את הכותרת בגלובס: "ארה"ב לא גולשת למיתון....". נובאמת. על סמך איזה מדד מגיעים לכאלו קביעות.
עליות חדות כאלו זה אומר מחר חוזים שלילים דווקא. אחרי צעד קיצוני צריך לבוא תיקון.
בטח התבאסו מיולי אוגוסט והחליטו לפתוח את ספטמבר בירוק כהה :d
טוב אבל שזה קורה בתחילת חודש - יש זמן ואפשרות להערך בהתאם אם המהלך יחזיק מים וארהב תחליט שממשיכים לעלות.
ביום שישי נתוני אבטלה חשובים מאוד שם.
מבחינת טכני של המעוף - צריך לעבור 1172 (השיא האחרון) כדי לוודא שבאמת עולים, ויש עוד התנגדות היסטורית באזור של 1180.
מצד אחד היו אתמול עליות חדות בארה"ב והסטיה ירדה שם בחדות, מצד שני החוזים שליליים וארביטראז' גם כן סביב האפס.
יש לי תחושה שהעליות בת"א ימשכו בתקופה הקרובה. ב 2010 למרות שמתחילת השנה הבורסה לא עלתה, אנחנו כותבי השקתות רוב החודשים היינו מודאגים מהרגל העיליונה ולדעתי המצב הזה ימשך גם החודש.
אתמול כתבתי 1210 מוגן ב 1230 בכ 35% מהבטחונות, אם העליות יימשכו היום ונראה עליה של סביב ה 1%, אמשיך לכתוב קולים, הפעם אני מקווה שיהיה גם בשר ב 1220 מוגן 1240.
בהצלחה!
באופן צפוי לחלוטין, היום נפתח בנטיה לירידות. כרגע דישדוש עם נטיה לעליות.
אני מאד לא "קונה" את האופטימיות הכללית. אנחנו הרי יודעים שהמצב בארה"ב לא טוב. בכלכלה לא יכול לבוא פתאום איזה נתון, ולהפוך את התמונה. ומדובר על נתון די איזוטרי בסך הכל. הדבר היחיד שיכול ככה להתהפך זה מצב הרוח של האנשים. באותה מהירות הוא יכול להתהפך חזרה.
לאור ההנחה הזו, אני שם היום סגירה חלקית של פוטים שנשחקו מאד. אני מנסה לקנות חזרה 1020-990 בעלות של 20 ליחידה, ולשחרר ביטחונות ליום ראשון.
כמובן שיש כאן הימור. בשוקת קלאסית לגמרי, שלא מהמרת על כיוון לחלוטין, הייתי צריך לקדם. אבל בכל זאת אני רוצה לנסות ליישם את ראיית השוק שלי במסגרת השוקת. בהחלט יכול להיות שלא יצליח, ואפסיד את ה "וויקאנד". אז כמובן אני הולך על חלק. לא על הכל.
יופי. נסגר לי בעלות של 21 ש"ח ליחידה, תוך התעקשות על מחיר שלקחה כמה שעות (מה בוער?).
עכשיו נותר רק לצפות לנתוני אבטלה גרועים במיוחד, והכל יהיה מצויין.
דמי כיס,
מהו אחוז הבטחונות שאתה מנצל בקולים נכון להיום?
סבערך 80%.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אבל זה רק חלק מהתמונה. יש חלק שנמצא במרווח 1230-1250. כך שאם תבוא הזדמנות, אני יכול למכור את המרווח הזה, לשחרר ביטחונות ולקנות מרווח יותר קרוב.
כך שיש לי עדיין תחמושת.
דמי כיס - מה מצב השוקת שפתחת (1090-1170 מוגנים בשני סטרייקים)?
מצבה טוב מאד. כהיו ירידות קרבתי את ההגנה מ 1190 ל 1180. וכשהיו עליות, קרבתי את ההגנה מ 1070 ל 1080. אז היום זו שוקת מוגנת סטרייק אחד.ציטוט:
פורסם במקור על ידי mike317
המשך עליות יביא לסגירה מוחלטת למטה.
לא עשיתי חישוב כרגע מה הרווח. אני אעשה את זה מתישהו.
(למי שלא מבין מה הטווח הקרוב הזה מדובר על שוקת בינונית שעשיתי אותה פעם אחת בלבד. זו לא השוקת הרחבה)
בוקר טוב,
אם לא יהיו הפתעות אנחנו אמורים לראות יום של עליות יפות.
אני חושב שגם החודש אנחנו נמשיך לדאוג מהרגל העיליונה, ת"א תמיד שמחה להצטרף לתיקון בעולם למרות הפער שנוצר :).
נקודה חשובה שאליה לדעתי צריך לשים לב היא שס"ת בארה"ב ירדה בחודת ומתקרבת ל 20.
גבול זה סומן בעבר ע"י שחקן כגבול חשוב.
אני מתכוון להמשיך לכתוב היום עוד קולים, מקווה שבמרווח 1220-1240 יהיה מספיק בשר.
בנוסף אני חושב שהגיע זמן להתחיל לקרב את הפוטים.
צריך גם לזכור שאנחנו ביום ראשון נגיב ל 4 ימי מסחר בארה"ב, כך שיכולה להיות תנודה חזקה ולכן אני מתכוון להשאיר כ 30% בטחונות פנויים בשני הצדדים.
בוקר טוב (גם :) )
אני ממשיך במגמה של הגדלת הכתיבות בצורה איטית ושקולה, בימים בהם יש תנועה יפה לכיוון כלשהו.
בשוקת הרחבה:
חיסלתי את המעט כתיבות שהיו לי ב1030-1020 בעלות של 5 שח ליח' וקידמתי חזק למעלה ל 1110 מוגן 1090. בצד הפוטים מנצל רק 20% מהבטחונות כרגע. אין פרמיות נורמליות ואף עפ"י שהשוק חזק ו1110 נראה לי מאוד רחוק לפקיעה - אי אפשר לדעת. אז גם אם נרד חזק (מה שלא צפוי עפ"י הסטייה והסנטימנט) - יש לי עוד המון בטחונות בשביל לעוף אחורה אם צריך.
בצד הקולים הוספתי עוד כמה יח' כתובות 1210 מוגן 1220.
כרגע כתוב בקולים על 1200 + 1210, מוגן 1220. מנצל רק 25% מהבטחונות בקולים - כך
שגם פה אם תהיה הפתעה ונראה 1200 בקרוב - אפשר לזוז בקלות יחסית.
בשוקת ה"אלימה" - חיסלתי את 2 הכתיבות 1080-1070 בעלות של 20 שח ליח' ועדיין לא פתחתי מחדש. ממתין.
2 הכתיבות ב1180 (מוגן 1190) כמובן כרגע בנזק, אך אני ממתין ולא משיג לאחור בשלב זה. מה גם שצריך להסתכל על סך הפוזיציה החודשית:
כרגע מנצל בסה"כ כ 32% מהבטחונות בסה"כ. נקודות האיזון שלי 1107-1188. (מ1190 עד 1200 מפסיד בסהכ 400 שח. הנזק העיקרי מתחיל מ1200 ומעלה, בהדרגה).
לאט ובזהירות ננצח גם את החודש הזה (טפו טפו).
גומר אתה לא מודאג מהכתיבות ב1200 ובעיקר מאלו ב1220 תוך סגירת 1180?
נראה שהשחקנים לא לגמרי בטוחים באשר לפקיעה מתחת ל1180.
גם ההמנעות של שחקן מכתיבת אסטרטגיה בגלל החשש לעליות וזאת אחרי העליות האדירות בוול, לא בדיוק מבשר ירידות.
פתחתי היום קצת 1230 1240 ומה אגיד לכם מפחד לפתוח הרבה מדי.
בשלב זה של החודש אני לא מודאג מכלום. בדיוק בגלל החשש יש לי כמעט 70% בטחונות פנויים שיאפשרו לי לזוז אחורה במידה וצריך (כמובן שלא אחכה ממש לקראת הפקיעה כי אז אין אפשרות ריאלית לזוז), ואני מאמין שאין עליות ללא מנוחה/ ירידה בדמות תיקון טכני.ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
מה עוד שאני לא עומד בפיתוי של לכתוב קצת אופציות שעלו ביותר מ100% ביום רגיל...
אחרי החג נהיה יותר חכמים, כשנראה מה ארהב עשתה משלישי עד שישי.
ולסיום - שחקן כתב שהגבול העליון מתבסס על 1180. אני לא מתרגש מסגירה של 6.3% כתיבות בק1180, כי באותה מידה נכתבו עוד 4.8% ק1160... קשה להסיק מזה משהו.
ייתכן וזה מוקדם והגבול עוד יעלה, אבל אני לא מאמין שנפקע מעל 1200 החודש. לדעתי השחקנים ממשיכים (במיוחד בימים כאלה) ליהנות מרווחים על כתיבות פוטים רחוקים ולכתוב עוד ועוד קולים קרובים לכסף (1180-1200).
הכתיבות שמעל 1200 - השערה שלי - כסף בכיס של השחקנים. עוד יגיע זמנם של הקולים להישחט.
לא לשכוח את השבוע האחרון של אוגוסט...הירידות באו "בדיוק בזמן" ואפשרו סגירה ברווחים מופלאים. אם לא נרד לפני כן - אני מדמיין תסריט דומה גם החודש.
ואני רוצה דווקא להזהיר מקידומים פראיים בצד של הפוטים. צריך מאד להזהר. אנחנו נכנסים לחג. בארה"ב יכול לבוא איזה נתון לא טוב, והמגמה יכולה להתחלף.
דמי כיס,
איפה אתה נמצא בפוטים ובאיזה ניצולת של בטחונות?
תודה!
כתוב בפוטים על 1050. לא רואה טעם לקדם פחות מ1100. אמנם זה נראה בטוח אבל כמו שכתב דמ"כ קצת מפחיד להשאר עם זה ראש השנה.
לדעתי 1100 מסוכן בשלב הזה של החודש.ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
נראה לי שעדיף לחכות עם קידום למחר ולראות את החוזים.
בפוטים אני פתוח עכשיו די זניח. סגרתי די הרבה בזמן האחרון. ולא מתאים לי לפתוח בעליות של 1.75%. נשאר לי קצת 1030. כל השאר סגרתי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
מזכיר שמחר אין מסחר בארה"ב, רק באירופה (לייבור דיי), כך שהחוזים לא יספרו הרבה, אלא אם אירופה תחליט על דעת עצמה להוביל.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
דמי כיס שלום,
אמנם בשוקת רחבה עסקינן, אך מעניינת מאד התנהלותך סביב השוקת הבינונית שברשותך.
לפי אילו כללים אתה פועל. האם שינית משהו היום ?
בברכה
אורי
סגרתי היום את החלק התחתון של השוקת הבינונית בעלות של 20 ש"ח. כרגע נשאר החלק העליון. ממתין איתו.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ori88
התלבטות:
בנתיים יש לי קולים עם פוטנציאל נזק, ופוטים שחוקים.
לשוק לא מתחשק לרדת.
מצד שני, מה הטעם לכתוב פוטים, כאשר סטיית התקן מסתכלת על 12% מלמטה?
אני אכתוב, ומחר יהיו ירידות. אז מה אז?
ומצד שלישי, אנחנו לפני חג עם 4 ימי טתא. אז לשבת בחוץ 4 ימי טתא?
מצב די מעצבן.
באותו מצב כמוך, במקרה כזה אני דוגל ב"שב ואל תעשה". נכון שיש 4 ימים תטא אבל לך תדע מה ילך בעולם ב4 ימים האלו...ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אני אחכה עם הפוטים למחר.
אם יהיו ירידות אז מה טוב, ואם לא, אכתוב פוטים רחוקים חשופים באיזור ה 1050-1060 כדי בכל זאת להנות מהתטא.
מסכים איתך. גם אני חושב בכיוון הזה...ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אם החשש לחג הוא מתנועה חדה למטה - אפשר לכתוב פוטים רחוקים ועל כל כמה יחידות - לקנות פוט קרוב יותר, כך שבמקרה של ירידה - הקנוי יכניס כסף יפה בעוד הרחוקים ככל הנראה עדיין יישחקו או יישארו ללא שינוי.
הרגשה שלי היא שמהלך העליות עדיין לא מוצה.
נכון לאתמול מצב הפוזיציות הפתוחות - רווח בין 1100 ל 1190, מה שאומר שהגבולות האפקטיביים הם קרובים יותר.
http://www.bizportal.co.il/web/webnew/s ... e_open_pos
היום אני לא מבצע כלום, אבל מחר אני כן מתכוון לבדוק מה החוזים מראים ולנצל את התטא ע"י הוספת כתיבות משני הצדדים.
חזרתי לפתוח בפוטים לקראת החג.
1100 מוגן 1070. כמות לא גדולה, אבל שיהיה משהו. גם 1100 בסך הכל לא רחוק.
אני ממש מקווה שיבואו ימים עם סטיה קצת יותר גדולה. כל העבודה הזו קרוב לסטרייק לא נעימה בכלל.
אני שוקל לפתוח בהמשך היום עוד פוטים, יותר נמוכים ולא מוגנים (או מוגנים מאד רחוק). אני פשוט מעדיף מרחק על הגנה.
1100 ???
זה ממש קרוב בהתחשב בעובדה שיש 4 ימי מסחר בארהב ללא יכולת תגובה...
והיכן אתה כתוב למעלה, בקולים?ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
למעלה בעיקר ב 1220. יש לי גם קמצוץ 1210 וקצת תיבלון של 1200.
למעשה אפשר לקרוא לחלק שיש לי בטווח 1100-1200 שוקת בינונית ולא שוקת רחבה. ולכן זה גם לא העיקר. זה יותר ניסיון (עם סיכונו בצידו כמובן) לשלוף עוד קצת מעות מהחודש הדליל הזה.
בשוקת הבינונית הזו לא שמתי יתר מ 30% ביטחונות. ואני בהחלט מודע לסיכון. אני מקווה שביום ראשון אוכל להגיד ששיחקתי אותה, ולא לצאת טמבל.
אני לא מצליחה להבין את ההגיון כאן
למה לפתוח 6% מהסטרייק - כל כך קרוב, בשלב כזה, עם פרמייה של 60 שח בלבד (הגנה 3 סטרייקים) - כל זה בשביל 3 שח תטא?
לא מבינה....
לטעמי - כבר עדיף להשאיר צד אחד בלבד בשוקת ...ושלא יעשו טובות
זו לא ביקורת, זו רק תהייה עצומה
במצב כזה, עם סטיות כאלה וחוסר בהירות בשוק+ אי תגובה כמה ימים - לטעמי צריך לחפש פתרונות אחרים
תרשו לי להציע תיבלון מהקורס המתקדם - סוג של שוקת צרה עם טוויסט:
Put 1160 - מכירה
Put 1140 - קניה
Put 1130 - קניה
תקבול 190 ש'ח ליחידה.
אם השוק בארהב עולה - הרווחתם את התקבול
אם יש דשדוש ואנחנו מעל 1160 - הרווחתם מהתטא
אם יש ירידות - הרווחתם מהפוטים הקנויים שיקפצו לשמיים.
בארבעה ימים סיכויים טובים שתהיה תזוזה כלשהיא.
בתחילת החודש החלטתי שאני חוזר לעבוד עם שוקת רחבה בלבד בלי להיכנס להרפתקאות אפילו באחוז קטן של בטחונות.
בהתאם לכך ברגל פוטים עדיין יש לי 1010 מוגן ב 990 בכ 50% מהבטחונות ובשאר 50% היום אני אנסה לכתוב פוטים חשופים ב 1060.
דרגון:ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
דלטה של פוט 1160 = 37
1140 = 16.5
1130 = 10
אלא אם כן אני מפספס משהו, אם יהיו ירידות 1160 אמור לעלות ביותר מאשר סכום של 1130 ו 1140.
אם יהיו ירידות אז הדלתה תשתנה מאד לטובת הקנויים, כי הם יתקרבו לכסף.
בנוסף הם יתנפחו בגלל העליות בסטיית התקן.
עשיתי את זה בצד של הקולים בתחילת החודש, עם 1150, 1170 ו-1180 ורווח של 10% היה כבר ב-1172. אני מעריך שבפוטים המחירים של הרחוקים יתנפחו הרבה יותר מהר.
אתה מפספס את הוגא, בירידות במיוחד חדות , הוגא תעלה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
קודם כל סבבה שאת מגיבה. ועוד יותר סבבה שזה ביקורת. צריך תמיד לראות את הקונטרא.ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
למה 3 ש"ח טתא? בחישוב גס, הטתא היא בערך 10% ליום באזור הזה. נלך "לחומרא", יש כאן פוטנציאל טתא של 30%.
אני לא רואה יותר מדי אלטרנטיבות בנתיים (למעט אולי לשבת בחוץ, שזו בהחלט אלטרנטיבה מכובדת):
-הימור על כיוון - לא טוב.
-להיות שייך לקונים - יש יותר סיכוי לשחיקה מאשר לקפיצה.
-אוכף - עוד יותר מסוכן להיות באוכף בחג בלי יכולת להגיב.
-שוקת רחבה מאד - מעולה אבל ההכנסות בכפית.
-להיות בחוץ - ללא ספק הכי בטוח. אבל גם לא מכניס כלום.
ההצעה של דראגון מפסידה דווקא בתחום שיש יותר סיכוי להגיע אליו (אזור 1130-1140)