-
Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
מאוד ייתכן שמספיק חודש אחד מתוך 2,3,4 בשביל "לעשות בוכטה" קטנה על התנהלות כזו.
הרעיון הוא מעניין מאוד (אגב, שימוש בקנייה לצורך כתיבה חודש קדימה מעניינת כשלעצמה),
ויש לי הרגשה שבחודש כזה בו החששות גברו משמעותית לכיוון תנודתיות אני אאמץ את הטיפ שלך.
תודה רבה על השיתוף
-
Sun,
למעשה אתה קונה יחידת שוקת רחבה, שקצת יותר צרה מהשוקת המכורה, על כל 4 יחידות שוקת רחבה שאתה מוכר.
אבל:
בשוקת מכורה, אנחנו מעוניינים שהמדד לא יגיע לגבולות שלנו בפקיעה. זה ברור. מצד שני, האינטרס שלנו בשוקת קנויה הוא בדיוק הפוך. אנחנו מאד מעוניינים שהמדד יזוז לאחד הצדדים של השוקת. ככה אחד הצדדים נכנס לכסף. ואם יזוז מספיק, אפשר אפילו להרוויח.
לכן, אם אתה רוצה שוקת קנויה שתגן עליך, עדיף לך לקנות שוקת צרה ככל האפשר. ככה גם ההשקעה שלך תישחק יותר לאט. שכן האופציות הקרובות לסטרייק נשחקות יותר לאת מאשר הרחוקות.
-
בוקר טוב,
הבוקר נפתח בסערה... :-)
אני שוקל לפתוח שוקת רחבה היום, רק כרגע נראה שכדאי להמתין ולראות איך מתפתח היום.
חשבתי על 1020-1270.
לפתוח היום רגל תחתונה בלבד עם הגנה ב-1000 (כ-60 לחתיכה) + לרכוש הגנות לרגל עליונה ב-1290 (כ-20-25 ש"ח להגנה) ולהמתין עם המכירה של 1270 ליום-יומיים של עליות.
מה אומרים המומחים?
-
אכן, אנו עדים לכוחה של סטיית התקן (אצלי לפחות זו פעם ראשונה - עד עכשיו היא הייתה בקרשים בכל חודש שבו השקעתי באופציות).
קצת מבאס שהתחלתי למכור בחמישי - לא נורא, גם היום מכרתי כמה 1040.
לדעתי 1250 זה גבול עליון סביר - 110 נקודות כרגע מהמדד הצונח...
-
אין ספק שבפעם הבאה ששחקן אומר לחכות עם פתיחת השוקת ליום מסויים - אני אקשיב לו.
בחמישי קניתי הגנות "זולות" ב 1270+80 לרגל הקול בתקווה לעליות היום וכתיבת 1260 במחיר טוב.
מקווה שהעליות עוד יגיעו ואוכל לכפר על השטות, אחרת אחוזי הרווח החודש מצטמצמים וחבל.
בצמד 1020-1040 אנחנו עדים למרווחים של 90 ש"ח, שמהווים 4.5% על כל צמד. מצוין.
-
אני כתבתי את השוקת שלי ביום חמישי בבוקר.
אני תמיד נוהג כך.
לדעתי לחכות לסוף היום או יום ראשון זה שווה ערך להימור - יכול להשתלם ויכול לא.
מה שכן, מאוד מעצבן לראות את הפוטים שכתבתי משלשים את המחיר שלהם....
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אני כתבתי את השוקת שלי ביום חמישי בבוקר.
אני תמיד נוהג כך.
לדעתי לחכות לסוף היום או יום ראשון זה שווה ערך להימור - יכול להשתלם ויכול לא.
מה שכן, מאוד מעצבן לראות את הפוטים שכתבתי משלשים את המחיר שלהם....
כמוני כמוך :d כל מה שאתה רואה "הפסד" זה יכל להיות בכיס או לחילופין הדרך המועדפת יכלנו להרחיק את הכתיבה עוד יותר למשל 1020/1000.
בעניין כללי שחקן, לתזוזה לאחור, אני אישית בודק בסוף היום, ההתלבטות האם לחשב לפי מחירי סוף יום ה' או בשערים שאני מכרתי.
הרי זה בסופו של דבר אמור להיות אנדקציה האם להשיג לאחור אם לאו.
מה דעתכם?
-
נשמע לי הגיוני שהדרך ה"אובייקטיבית" היא לפי שער סגירה ולא לפי כמה אתה הצלחת לקבל.
אתה כבר חושב על גלגול לאחור של 1040? נראה לי עוד מוקדם.
-
בבוקר יום ה' , 1040 זה הגנות, עקר כתיבה 1060, נכתבו כמה ב- 1080, שאותם חשבתי להשיג לאחור. להזכרך יש לי קנויים ב- 1090 שמגנים עלי מלמעלה, והיום בפתיחה רציתי "להנות קצת מהסטיה" וחשבתי למכור אותם כמימוש מרווח יורד, אבל עצרתי את עצמי, מי יודע מה ילד יום ואנחנו מנסים להיות סולדים...
-
sun,
אני חושב שעוד מוקדם לחשוב על להזיז.
לא צריך לשכוח שכל ההפסדים הם על הנייר בלבד, וכדי שהמדד יגיע לאיזורים של מתחת ל 1100 צריך רצף של ירידות חדות.
כמה ימים של דשדוש וגם הסטיה תירגע והמחירים יחזרו לפרופורציות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
sun,
אני חושב שעוד מוקדם לחשוב על להזיז.
לא צריך לשכוח שכל ההפסדים הם על הנייר בלבד, וכדי שהמדד יגיע לאיזורים של מתחת ל 1100 צריך רצף של ירידות חדות.
כמה ימים של דשדוש וגם הסטיה תירגע והמחירים יחזרו לפרופורציות.
אני מסכים, בית המשוגעים הינו על הנייר. אבל היום נצלתי את ההזדמנות לזוז לאחור ביחס 2 ל-3 מי 1080 ל- 1060, בלי הגדלת בטחונות, + נשאר קצת כסף בכיס מהסטיות, וכן הקטנתי חשיפה 4K ליחידה.
לו היתי פותח היום , הכתיבה היתה 1040/1250/1260.
אנו בתחילת חודש , המדד ירד מאה נקודות בשבועיים מי שיא של 1240 ל- 1140. סוף היום התייצב על 1160. סה"כ צריך להתרווח בצדדים ולהשאיר את האקשן למרכז המפה, שיתנו לנו את הפירורים שלנו , תוך ניסיון להקטנת סיכון מקסימאלית מצידנו.
כל נקודות התמיכה הפכו לנקודות התנגדות. אם הכיוון יהיה למעלה אז יהיה קשה לעבור את 1195. ובלמטה אני מקווה שיהיה קשה לעבור את 1120.
-
תגידו לי בבקשה כמה אפשר להרויח בחודש ב-%+כסף.עבור השקעה של 100,000 ש"ח.
2: מה קורה אם יש סורט סקויז{מהסיבה שפעמיים בשנה יש סורט סקויז}.
-
אני התעלמתי מההתנפחות המדהימה של 1040. אולי רק הצטערתי שלא פתחתי בזמן, אבל אף פעם אי אפשר לדעת והחודש רק התחיל.
עד סוף היום הכל עבר לרווח.
מה שכן עשיתי זה להמשיך לשחק עם השוקת הקנויה שלי. איך שצברה רווח בירידות, הזזתי אותה, לקחתי את הרווח (כמה מאות שקלים) והתחלתי שוב. עכשיו מצידי יכול להמשיך לעלות...
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
תגידו לי בבקשה כמה אפשר להרויח בחודש ב-%+כסף.עבור השקעה של 100,000 ש"ח.
2: מה קורה אם יש סורט סקויז{מהסיבה שפעמיים בשנה יש סורט סקויז}.
משה, חודש שעבר הגעתי ל 6% אחרי מיסים ועמלות, תוך שימוש במקסימות הביטחונות שיש לי (ותודה לך שהארת את עיני באחת ההודעות, על כך שבנקים מוכנים לעבוד עם מרווח של 110%. זה עבד גם לי).
שורט סקוויז לא אמור להפריע לנו כל עוד שומרים על מרחקים סבירים.
-
מה פירוש מרווחים ב- 110 אחוז?
-
אני מניח שאופיר מתייחס לעובדה שבמקרים מסויימים בנקים מסכימים לעבוד עם בטחונות בגובה 110% ולא 120% כנהוג בד"כ.
אני למשל מחכה לתשובה (חיובית, חסר להם שלא תהיה חיובית ) מבנק איגוד להורדת הבטחונות מ120%.
-
חברים, רק בית השקעות, בלי טובות נותנים מאה אחוז בטחונות. עמלות זולות יותר מהבנק בלי מאמץ.
גם בבנקים אפשר לקבל תנאים טובים אבל צריך להתאמץ ולהתעסק אתם , בית השקעות , זה הסטנדרט.
-
מצוי סטיות
בחודש אפריל העלתי לדיון את נושא מצוי "הסטיות" , להלן דיווח מביצוע בשטח.
כידוע התוכנית היתה להכנס כנגד המגמה דהינו למכור סטרייק גבוה יותר מהסטרייק הקיים.
כידוע פתחתי את השוקת ביום ה' בבוקר, לאחר מכן סטיות קפצו ולא עוד, היום עד הצהרים הסטיות היו בשמים.
בפועל, פסכולוגית וגם מתמטית העניין לא עובד היות והאורנטציה של האסטרטגיה שלנו צריכה להיות בראש ובראשונה זהירה. דהינו כאשר המדד רץ לכיוון הכתובים הקיימים , ההפסד על הנייר גדל בקצב מסחרר, חושבים כיצד ללכת אחורה ולא קדימה, כאן היה נדרש ממני לסגור את 1060 ולפתוח את 1070 כאשר אנו בתחילת חודש והמרחק "בשיא הירידה ל- 1140" הינו 70 נקודות פחות משישה אחוז. זה בוודאי אינו עומד בקרטריונים.
כל הסימנים הראו שצריך להיות בשלב כלשהוא בטווח קצר של לכל היותר ימים תיקון למעלה, ירידה של 100 נקודות בתוך פחות משבועיים, מתנדים צועקים הצילו....
בוודאי שבחכמת הבדיעבד זה היה מהלך רווחי מאוד.
לו היתי נוהג כך זה כבר לא היה הופך לשוקת רחוקה אלה לבינונית ורמת הסיכון בוודאי היתה עולה.
מה שכן היה ניתן לעשות זה לפתוח את יתרת השוקת בניצול מלא של בטחונות רחוק יותר על 1020 בתקווה שבתוך פרק זמן קצר זה יהפך לאבק.
אגב גם בזה לא בחרתי היות ואנו בתחילת החודש ויש עוד זמן רב לפקיעה.
הצלחות.
-
שלום לכולם,
היום כולנו נזכרנו מהם סטיות תקן, וכמה חיוני לרתום אותם לטובתנו בתחילת החודש עד בואה של התטא.
בשונה לתוכניות, הירידות החדות בתחילת היום אילצו אותי לדלג אחורה את הכתיבות ב - 1060 לפוט החדש שנפתח 1050 כפי שמצוין בחוקים. משום שהייתי מוגן במרחק שני סטרייקים דלגתי אחורה רק את הכתיבות ולא נאלצתי להגדיל בטחונות, בנוסף הדילוג לא עלה לי - אני חושב שזה בגלל שהסטיות עלו.
את יתר הבטחונות ברגל הפוט ניצלתי לחיזוק הכתיבה ב - 1020 עם הגנות ב - 1000, הצלחתי לקבל 60 ש"ח לרגל.
ברגל הקולים לא הצלחתי להרוויח את המירב מהעלויות. סגרתי את הכתיבות מיום חמישי בשיא הירידות והתקדמתי ל - 1240 עם הגנה במרחק שני סטרייקים עבור 60 ₪ לרגל. בדיעבד אם הייתי מחכה לסוף היום הייתי מרוויח הרבה יותר, או לחילופין לא מתקרב יתר על המידה, אך תאוות בצע לא תוביל אותנו לשום מקום טוב.
התוכניות להמשך, במידה ויהיו עליות ורגל הפוט תשחק ביותר מחצי, אסגור אותה, ואחכה על הגדר לירידות. במידה והמדד ידשדש או ירד לא אבצע דבר עד חמישי הקרוב.
בתקווה להמשך חודש משעמם :) ,
ד.
-
שלום לכולם
קודם כל כל הכבוד על הדיונים המעניינים פה אני חושב שלא רק אני לומד מהם אלה עוד רבים אחרים.
מספר שאלות לי.
1. באיזה מרחק מומלץ לפתוח שוקת רחבה?
2. לאיזה אחוזי רווח אתם מכוונים מבחנת התיק?
-
יואב , לשאלותיך :
א. הכללים הכתובים יאמרו משהו כמו 12% מהסטרייק , אולם וודאי שהדבר תלוי בסטיות התקן , ובמספר החודשים האחרונים ניתן היה לפתוח קרוב יותר בשל הסטיות הנמוכות .
ב. אני משער שהתשובות ינועו בין 3% - לסולידיים ביותר, ל- 10%- לאותם שמחפשים קצת יותר אקשן וסיכון . *
-
מבחינתי היה יום מוצלח ביותר :
1. השוקת שקניתי ביום חמישי { 1170 , 1160} נסגרה בשיא הירידות היום והניבה רווח יפה . נראה לי שאאמץ את הרעיון לקנות שוקת בתחילת חודש , כל עוד הסטיות ישארו נמוכות ונרגיש את המתח באוויר בדיוק כפי שמרגישים אותו בימים האחרונים .
2. למזלי לא פתחתי את השוקת ביום חמישי אלא רק היום במחירים די נוחים :
בצד הפוטים : P1020 מוגנת במרחק 3 סטרייקים וכמות מעטה של 'חלוצים' ב-1040 ,
בצד הקולים : פתחתי את רוב הכמות ב- 1270 , מחכה לתיקון מחר כדי לפתוח את שאר הכמות במחירים טובים יותר . - *כולם עם הגנות במרחק 3 סטרייקים { מבחינתי זהו המרחק האידיאלי, הן לניצול מקסימלי של הביטחונות , הו מבחינת עמלות והן מבחינת צורך בגילגול לאחור ח"ו..}.
-
היום מכרתי את השקתות הקנויות. הן עשו את שלהן. מעכשיו הן יכולות רק להזיק...
-
דמי כיס אתה יכול להזכיר את הפוזיציות של השקתות הקנויות וגם מה הפוזיציות שלך כרגע?
-
אין לי יותר שקתות קנויות. אני חושב שמכאן והלאה יש יותר סיכוי שיפסידו מאשר ירוויחו.
נמצא למטה 1040 מוגן חלקית 1000
נמצא למעלה 1270. מוגן 1300. שוקל להזיז ל 1240 עם הגנה ב 1270.
נימוקים:
אני עדיין חושב שהשוק בדרך למטה בטווח הקצר. ההפוגה שיש לנו כרגע לא אומרת כלום.
-
אני נמצא ב 1040 מוגן 1020 ו 1270 מוגן 1290. רגל הפוט נשחקה יפה כבר יותר מ 50%, אבל חושש לקדם אותה כ"כ מוקדם בחודש מחשש לחידוש ירידות... מה דעתכם?
:roll:
-
מענין דמי כיס.
אני היום נשברתי וקניתי חזרה את 1240 כי נהייה קרוב מידי לזמן זה של החודש,למרות שלא הכפיל את עצמו (לפי כללי שחקן).
אני מזהה נחישות של קונים שיודעים מה שעושים, בניגוד לציבור, ונראה לי שמכוונים ל-1200. כנראה לא סתם יש שם אוכף מההתחלה.
ולכן נראה לי שלפחות מחר- מחרתיים עדיין נעלה לכיוון אזור ה-1200
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
נמצא למעלה 1270. מוגן 1300. שוקל להזיז ל 1240 עם הגנה ב 1270.
נימוקים:
אני עדיין חושב שהשוק בדרך למטה בטווח הקצר. ההפוגה שיש לנו כרגע לא אומרת כלום.
-
אני כנראה אפתח מחר את השוקת החודשית אני מכוון לכיון 1060 ו1240 נראה הגיוני כרגע?
חוץ מזה אשמח לשמוע מה זה שוקת קנויה?
מה היתרונות שלה?
ואיזה עוד אסרטגיה כדאי לבצע בחודש כזה שהשוק הוא "עצבני"?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ani999
אני נמצא ב 1040 מוגן 1020 ו 1270 מוגן 1290. רגל הפוט נשחקה יפה כבר יותר מ 50%, אבל חושש לקדם אותה כ"כ מוקדם בחודש מחשש לחידוש ירידות... מה דעתכם?
במידה ואתה סבור שיהיו ירידות, ורגל הפוט שלך כבר נשחקה ב - 50% אתה יכול לבחור לקנות אותה בחזרה, ולחכות על הגדר לחידוש הירידות.
בהתאם לזמן בחודש בו יתחיל המדד שוב לרדת תוכל להחליט כמה קרוב אתה מוכן להתקרב, אם בכלל.
אני אישית מחר מתכנן, במידה שיהיו עליות יפות, לקנות בחזרה את כל רגלי הפוט שלי, לאחר שהפרמיה עליהם הצטמצמה מ - 60 ש"ח בעת הכתיבה ל - 20 ש"ח נכון להיום ובתקווה מחר ל - 15 ש"ח.
ד.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david5
ציטוט:
במידה ואתה סבור שיהיו ירידות, ורגל הפוט שלך כבר נשחקה ב - 50% אתה יכול לבחור לקנות אותה בחזרה, ולחכות על הגדר לחידוש הירידות.
בהתאם לזמן בחודש בו יתחיל המדד שוב לרדת תוכל להחליט כמה קרוב אתה מוכן להתקרב, אם בכלל.
אני אישית מחר מתכנן, במידה שיהיו עליות יפות, לקנות בחזרה את כל רגלי הפוט שלי, לאחר שהפרמיה עליהם הצטמצמה מ - 60 ש"ח בעת הכתיבה ל - 20 ש"ח נכון להיום ובתקווה מחר ל - 15 ש"ח.
ד.
כלומר לחכות רק עם רגל אחת פתוחה? חצי שוקת?
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david5
ציטוט:
ד.
כלומר לחכות רק עם רגל אחת פתוחה? חצי שוקת?
כן, רק בתנאי שאתה סבור שאכן יהיו ירידות, וכשהם יגיעו תהיה מוכן לפתוח מחדש את רגל הפוט. זה סוג של הימור אבל לדעתי כשהפרמיה על רגל צונחת לאזור ה- 15 ש"ח אין למה לחכות יותר ואני בוחר לקנות אותה בחזרה (חשוב לזכור שככל שאנו מתקדמים בחודש הסחירות על אותן אופציות רחוקות יורדת). לעיתים יוצא לי לכתוב את אותה רגל שוב בפרמיה גבוהה יותר או להתקדם לכיוון הסטרייק, זה כמובן בתלות במספר הימים לפקיעה.
ד.
-
פעם אחת מגיע גם לי לתזמן טוב
עברתי ל C1270 בתיזמון מצויין. לפני הנפילה.
עשיתי את זה בגלל שכמו שכתבתי אתמול, אני מעריך שעדיין הירידות לא נגמרו. ומה שבטוח, יש מספיק אנשים שחטפו כוויה רצינית כשקנו באזורי ה 1210 ומעלה. הוציא להרבה אנשים את החשק להכנס לשוק עכשיו.
-
אתה מתכוון שסיימת את ההעברה ל 1240-1270?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
אתה מתכוון שסיימת את ההעברה ל 1240-1270?
כן. הספקתי להכנס באופן מלא ב C1240 מוגן C1270.
-
ב-3 סטרייקים בין כתיבה להגנה - מה מינימום מרווח שאתה מוכן לקחת?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
ב-3 סטרייקים בין כתיבה להגנה - מה מינימום מרווח שאתה מוכן לקחת?
סליחה, לא מבין את השאלה.
-
אסביר:
C1270 עולה כרגע 30, C1240 עולה 85.
עבור כל צמד תקבל 55 ש"ח. האם יש סכום ממנו אתה לא מוכן לרדת כשאתה בא לכתוב עם הגנה של 3 סטרייקים. (נניח "מתחת ל50 ש"ח עבור כל צמד - לא שווה לי" או משהו בסגנון)
-
התחילה המפולת....
היום היו ירידות חזקות אבל יש לנו מזל שהסתיים רק ב1.7% כי בארופה הירידות מגיעות ל-3% והנאסדק מעל ל-2%
השאלה הגדולה היא האם אנחנו נרד החודש מתחת ל-1100 כי אז רגל הפוט תתחיל להיות בסכנה...
-
סבלנות- הירידות בגלל שמועות שספרד תבקש סיוע. אם זה לא נכון - יהיו עליות.
אם זה נכון - רוב הירידות כבר מגולמות.
-
איזה פיספוס. הייתי בטוח שהולכים לכיוון 1200 וסגרתי אתמול את 1240.
האמת
שלא היה חסר הרבה, התחיל טוב על הבקר. ההבדל זה בשמועה(דמי כיס- אתה הפצת אותה?)
צריך להצמד לכללי שחקן על אי סגירה לפני שמכפיל את עצמו.
חודש משוגע בחדות שלו לכל הכיוונים.
ארה"ב - יום חמישי חזקת למעלה, שישי - חזק למטה, שני- חזק למעלה והיום כנראה חזק למטה.
זה נראה כמו חודש לקנות שוקת ולא לכתוב