אגב, אני מרשה לעצמי לקחת הסיכון גדול יותר כי יש לי עדיין אוכף קנוי 1230 שיגן עליי חלקית עם תיהיה תנודה חזקה או אם סטייה תעלה סוף סוף.
Printable View
אגב, אני מרשה לעצמי לקחת הסיכון גדול יותר כי יש לי עדיין אוכף קנוי 1230 שיגן עליי חלקית עם תיהיה תנודה חזקה או אם סטייה תעלה סוף סוף.
לעניות דעתי כתיבת אופציות במחיר של 25-30 ש"ח מסוכנת מאוד מכמה סיבות: 1 סטית התקן כל כך נמוכה והפרמיה על האופציות היא שולית למרות שנשארו לנו 4 שבועות עד לפקיעה.
2 בחודש זה יש כמה ימים של חופש (4 ימים) ללכת הביתה עם אופציות כתובות עם חוסר וודאות שמא יקרה משהו ולא נוכל לגיב
3. מאחר וסטת התקן נמוכה מאוד רצוי ליצור אסטרטגיה עם ווגא חיובית שאם יקרה משהו(לצערי הרב בהיותי הרבה שנים בשוק הזה ראיתי הרבה הפתעות)
ס
טית התקן תעלה ונרויח מהווגא שתעלה באופן משמעותי
לא כל כך מסכים איתך.
כתיבה במחיר של 25 30 ש"ח כאשר אנו לפני סוף שבוע וערב חג אחריו,זה מהלך נכון.
א.השחיקה חזקה בשוליים וזה בהחלט שוליים(המחיר מגלם הכול).
ב.ס"ת לא תעלה באופןחד תוך זמן קצר מרמתה הנמוכה של היום ,זה לוקח זמן.התטא כיום שליש מהוגה כמה ימי שחיקה שווה ערך לעליה של 1% בס"ת מבלי שתרגיש אז עם לא יפלו מטוסים בארה"ב סביר להניח שנרוויח מכתיבה.
חשוב לזכור כמובן שהסיכון הוא די מוגבל אך הוא תמיד קיים בשביל זה אנו מקבלים כסף כי אנו מוכרים סיכון.
ולכן מי שכותב ללא הגנות צריך לדעת מתי לסגור ובכך להגביל סיכון.
נראה לי עכשיו קבענו שיא בסטיית התקן הנמוכה:
שעה אחד בצהריים, מדד 1235, סטיית התקן (ממוצע של 1230, 1240) - 12.1 :shock:
..... השיא נשבר אחרי שעתיים ויש שיא חדש - פחות מ-12 :shock: :o
אם אני לא טועה כבר ראינו סטיית תקן 11 !!
מתי ? :roll:ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
שלום האם אתה יכול לפרט את כל מרכיבי האסטרטגיה שעשית לאפריל , כך נוכל להבין טוב יותר את מה שרשמת.
בתודה
מרדי
היום היו עליות חזקות באירופה. דו"ח התעסוקה בארה"ב יצא טוב מאד. כל הכיוון הוא למעלה, למעלה, למעלה.
אבל אצלנו, עליה אומרת שבירת השיא של כל הזמנים. אני מסכים עם מה ש gomer אמר לגבי זה שקשה יהיה לראות החודש עליה מוטרפת לכיוון ה 1300.
המסקנה היא (בכפוף להתנהגות השווקים ביום שני) שאם יהיו עוד עליות ביום שלישי, מאד יכול להיות שזה הזמן לנצל את ההזדמנות ולבצע את הפתיחה העיקרית של הרגל העליונה של השוקת. עליות יפות יאפשרו לפתוח 1300. אמיצים יכולים לפתוח 1290. שביל הזהב זה לפתוח חצי חצי.
נכון, זה קרוב לסטרייק. אבל עדיין, זה 3.3% מעל שיא כל הזמנים. ואני מעריך שהמשקיעים יפתחו פחד גבהים. צריך להיות אמיץ (או לחלופין אופטימי מאד), כדי להכנס לבורסה בשיא כל הזמנים, ולקוות להרוויח. יותר סביר שתגדל הצפיפות על הגדר. ואם אין קונים אין עליות.
דווקא הצד התחתון הוא המרתיע יותר. כי בהחלט יש לאן לרדת. אבל כדי שיהיו ירידות משמעותיות, צריך שתהיה לזה תמיכה מחו"ל. אבל בחו"ל עדיין לא הגיעו לשערים שלפני המפולת. יש להם לאן לעלות. מה שאומר שאם יהיה תיקון, ויהיו ירידות לכיוון ה 1200, אנשים יעזבו במהירות את הגדר וירוצו לקנות. לכן למטה יש מצב לבצע את הפתיחה העיקרית ב 1140.
אין ספק שזה גבולות הרבה יותר צפופים מכל מה שדיברנו בעבר. אבל בעבר סטיות התקן לא הגיעו לכאלו ערכים מיניאטוריים. וצריך לזכור שבסך הכל סטיות התקן מצביעות על שוק תקוע במקום.
נכון שמוקדם מאד לחזות מה יהיה בסוף החודש. אבל ללא ארועים קיצוניים, פקיעה ב 1230-1250 היא תסריט סביר מאד.
דמ"כ אתה נהיה אמיץ יותר ויותר. בדוק את עצמך ואל תשכח שסטיה נמוכה יכולה להתהפך ברגע.
השוקת הרחבה היא האסטרטגיה המסוכנת ביותר לאמיצים.
הניתוח נשמע הגיוני מאוד.
יחד עם זאת אני מעדיך להתמודד עם ס"ת נמוכה על ידי פתיחת מרווחים גדולים יותר אבל עדיין להיות במרחק מהכסף, יש עדיין הרבה זמן,ועם לדבר על העומץ תזכרו משפט שלא אני המצאתי
"הפרנואידים שורדים" אבל מרוויחים לא מה שהוא :)
אבל אם כמו שאמרת (ולדעתי בצדק) שהכיוון הוא מעלה מעלה מעלה - למה להסתכן ב-1290 ?
הרי פרץ האופטימיות הזה יכול גם להביא אותנו אל מעבר ל-1300 בארבעת שבוגות המסחר שנותרו !
קצת זהירות, רבותי !
זהירות זה לדמיין ירידות, דווקא כשנראה שהעולם שכח ירידות מה הן. וכאן הסכנה האמיתית. דווקא לאחר כל כך הרבה עליות עם כל כך הרבה עוצמה, יכול לבוא הבלתי צפוי בצורת תיקון טכני מאסיבי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
כדי להגיע ל 1300, צריך לעלות עוד 5.5%. צריך לשבור את שיא כל הזמנים, ולדהור למעלה עוד 50 נקודות. אני לא אומר שזה בלתי אפשרי. אבל זה דורש הרבה דלק (קונים בטראנס היפנוטי).
לכן, אם מחר יהיו עליות (וסביר שיהיו), זה הזמן לפתוח את הרגל העליונה ולקבל מחירים טובים. אני לא מצביע על מספר. כל אחד יעשה כהבנתו ויסתכן לפי הרגשתו. עליות משמעותיות יאפשרו לפתוח 1300 במחיר טוב. עליות לא משמעותיות או לחילופין ירידות (תמיד יש הפתעות), אולי יצביעו על כדאיות לפתוח 1290. זה לא אומר שמי שיפתח 1310 יעשה טעות. ממש לא.
אני רק מעריך, הערכה הגיונית נטולת רגש ולא מתוך פוזיציה (כי עדיין לא פתחתי), הערכה לא ספונטנית (כי היה לי כמה ימים לחשוב על זה), שיש הזדמנות לפתוח ולקבל מחיר סביר, כאשר גם הסיכון סביר.
אורי לשאלתך - בפברואר ומרץ 2007 סטיות תקן 11 ...{אתר הבורסה}.
תודה אופיר :) .ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
התחלתי להתעניין באופציות בשנה שעברה, אז סטיית תקן רגילה היתה 25-30 רוב הזמן -
לפעמים מעל 30, כמעט אף פעם מתחת 20. הכסף היה על הרצפה :shock: .
זה תמיד ככה כשמסתכלים אחורה :d
אני מעריך שסטיות התקן תעלנה שוב אחרי התיקון (המיוחל), למרות שלדעתי נראה היום שבירת שיא, משיכה למעלה ורק אחר כך תיקון.
התיקון יבוא רק אחרי שהעליות ימוצו ואני קורא שעוד ועוד קרנות, קופות גמל וכמובן הציבור מגדילים את אחוז המניות בתיק, כלומר - יש עוד לאן לעלות.
בוקר טוב לכולם!
נכון שהיה חסר משהו ללא בורסה? :d
ראשית, אני לא חושב שנשבור את השיא היום, החוזים אדומים ובאוסטרליה העלו ריבית. בקרוב לברננקי לא תישאר ברירה וגם הוא יהיה חייב לעלות.
בשוקת חודשית אותי מדאיג הצד התחתון. נראה לי שפחות מ 1150 כבר לא יהיה בשר בפוטים וזה כשלעצמו פחות מ 7% יותר מ 3 שבועות לפקיעה קצת מסוכן...
ניראה מה יהיה היום, במיחד עם הס"ת.
אםבאמת לא יהיה בשר ונידרש ממש להתקרב, אז אולי זה לא הזמן לשוקת בכלל ?
לא חייבים בכל מחיר לכתוב שוקת אם התנאים ממש לא מתאמים.
לפעמים אנחנו מרוויחים כאשר אנחנו לא במסחר בכלל.
פתחתי היום 1140-1290. הפתיחה של ה 1290 אמנם קרובה, אבל אני לוקח את זה בחשבון, ולוקח סיכון מחושב. אני חושב שיהיה קושי להמשיך לעלות. אפשר לראות זאת בעובדה שארה"ב עלתה משמעותית בזמן החגים שלנו, והתגובה של המעו"ף היא חצי אחוז (נכון לעכשיו).
ההערכה שלי שפסטיבל "שיא כל הזמנים" יגרום לרתיעה אצל הציבור. יזכירו לאנשים שמי שנכנס בשיא היה זה שהפסיד הכי הרבה. כבר ברדיו מדברים על "הורדת החשיפה למניות". ואישתו של הציבור תזכיר לציבור בארוחת הערב, שזה הזמן לצאת (כי אישתו של הציבור תמיד נמצאת קצת יותר עם הרגליים על הקרקע...)
למרבה הצער, לא הצלחתי לתפוס את השיא של 1290. אבל לתפוס את השיא זה עניין של מזל נטו. אז לא נורא.
אופיר,ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
אתה יכול בבקשה לתת קישור לסטיות התקן ההיסטוריות באתר הבורסה?
אגב, בקורס שעשיתי, יוסי אמר שסטיית תקן של 18 היא נמוכה מאוד ושל 16 היא משהו שלא סביר שנראה.
מוזר שרק לפני 3 שנים הייתה סטיה של 11.
יום טוב.
היי אופיר,
1. האם פתחת ללא הגנות בינתיים?
2. אני דיי חושש דווקא מה 1140, היות ואם יהיה תיקוןחד, זה יגרור גם עלייה בסטיית התקן, מה שיקשה על התיקון.
3. אני כרגע פתוח וחשוף רק על ה CALL 1330 משבוע שעבא, ומתלבט לגבי ההזזה וה PUT. בכל מקרה אקבל החלטה עד מחר או יום ה'.
מה דעתך?
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
הי מאיר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
בשלב זה, כבר אין כדאיות בעבודה חשופה. אני מחלק את החודש לשני חלקים. החלק הראשון, שנקרא לו "כסף לפיצוחים" הוא בעבודה חשופה ורחוק מאד. היום פתחתי כבר את השוקת העיקרית. אני מוגן במרחק 3 סטרייקים. סביר להניח שעם התקדמות החודש והקרובים, אשתמש בהגנות קרובות יותר.
לגבי 1140, מכיוון שאני לא צופה מפולת, אני לא ממתין לסטיות התקן שיעלו, והחלטתי לפתוח היום. ההחלטה על נקודת הפתיחה (1140) נובעת בעיקר מההערכות שיש לי לגבי השוק. אני מעריך שכל ירידה לכיוון ה 1200 תזיז מהגדר המונים שיראו פתאום ב 1200 נקודת כניסה טובה. ועל זה יש לי עוד 60 נקודות. מרגע שפתחתי, סטיות התקן משפיעות רק על רווח/הפסד על הנייר. כל עוד המדד לא יסכן את 1140 זה רק מפריע בעין. אבל אין לזה משמעות נוספת.
באופן מוזר, דווקא ההצמדות של המדד לשיא כל הזמנים נותנת לי ביטחון שלא היה לי קודם בצד העליון. זה לא שאי אפשר לשבור את השיא. אבל זה כבר לא יהיה (להערכתי) מרוץ למעלה כמו שהיה למשל בפברואר. וזו הסיבה שאני מרגיש נוח מאד עם 1290.
שלום לכולם, אני פתחתי השוקת בתחילת החודש כאשר למעלה כתוב ב 1310 הגנה במרחק ב 1330
למטה כתוב ב 1090 עם הגנה ב1060 וזה כי עדיין אין PUT 1070 שזה מוזר בעיני.
מחכה לשחיקה מבורכת כדי שאוכל להזיז.
קרוב לודאי שזה יקרה בסוף שבוע הבא+-
הצלחות לכולם.
אני פתחתי לפני החגים:
למטה 1140 עם הגנה ב-1120
למעלה 1290 עם הגנה ב-1310
האם אתם משאירים בטחונות למקרה שנצטרך לעשות תיקונים? כמה ?
או שמכיוון שזאת אמורה להיות שוקת רחבה אזי אין צורך בכך, למרות שבמקרה שלנו מכיוון שהסטיות נמוכות ולא היה בשר פתחנו יחסית קרוב...
בהצלחה!
אגב, עלייה בסטיות התקן למעשה משפיעה גם על הבטחונות, לא?
לדוגמא כתיבת P1100 עם הגנה ב 1060 במקסימום תדרוש 4000 ש"ח בטחונות, אך נכון לעכשיו זה דורש פחות.
אנשים עלולים להשתמש בסטיות התקן הנוכחיות כדי לנצל בטחונות בצורה מקסימלית ולפי המקרה הנ"ל - עליה בסטיות התקן תגרום לכך שלא יהיו מספיק בטחונות.
האם התרחיש הזה נכון/הגיוני?
אם כן, ייתכן שלמרות סטיות התקן הנמוכות שדורשות בטחונות נמוכים מהרגיל - מוטב (ואולי חובה) להשאיר בטחונות פנויים לפי המקרה הגרוע ביותר, בו כל 10 נק' במדד דורשות 1000 ש"ח בטחונות.
ואם התרחיש הזה עשוי לקרות - מה תהיה התוצאה של עלייה חדה בסטיות התקן שתגרום לכך שייגמרו הבטחונות? פדיון כפוי?
אם עובדים לא מוגן, עלולה להיות עליה בדרישה לביטחונות. אם עובדים מוגן, ומחשבים לפי המקסימום (1000 ש"ח לסטרייק) אז סטיות התקן לא משנות כלום.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
חביתוש לבקשתך :
http://www.tase.co.il/TASE/Templates/Ma ... n=1&Type=1
ולגבי מה שיוסי אמר - אין צורך להסתכל 3 שנים אחורה .. היום אנו בסטיית תקן 13 !! , לכן אין סיבה להיות מופתעים שראינו כבר סטיה 11, השוק מאד רגוע ועולה אט אט ללא לחץ מיותר אך באופטימיות רבה!!!!! { אגב יוסי לא האמין שנגיע לשיאים האלה. לפחות לפני חצי שנה...}.
שלום gomer :)
המקרה שתיארת, קרה לי בדיוק בחודש שעבר.
בייום הפקיעה פתחתי שוקת חודשית עם הגנות, אבל בגלל שלא היה "בשר" בקולים,
פתחתי כמות יותר גדולה מהבטחונות המכסימליים. מה שעיצבן אותי, זה כשמעו"ף התחיל לרדת וכל נקודה וחצי היו מתקשרים אלי ודורשים לסגור עוד ועוד קולים, למרות ירידה במדד. :x :mrgreen:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
וזו בדיוק הנקודה שלי - אם המטרה בשרשורים המצוינים של שקתות חודשיות היא למצוא כללים נוספים לעבודה, אז כלל חשוב מאין כמוהו = לחשב בטחונות (ולהשאיר ספיירים) לפי 1000 ש"ח לסטרייק ולא לפי דרישה נוכחית שעלולה להיות נמוכה יותר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
הדיבורים בתיקשורת:
רזי ברקאי - הבורסה מתנפחת ומתפחת, ומתי יבוא הבום הגדול? משוגעים תרדו מהגג.
לילה כלכלי - הבורסה גבוהה
מעריב - האנליסטים מזהירים מפני תיקון משמעותי
The Marker - הבורסה בת"א יקרה מדי.
ועוד ועוד ועוד....
התיקשורת מדרבנת את הציבור. אף אחד לא רוצה להיות הפראייר שלא יצא בשיא. אני מתחזק בהערכתי שנראה ירידה קלה + דישדוש. כפי הנראה, גם סטיות התקן לא יעלו. ירידה תפגיש בין יושבי הגדר והאופטימיים, לבין המממשים שלא רוצים לצאת פראיירים.
מבחינתנו, יושבי השוקת, זה אומר שהחודש צריך לפזול לרגל התחתונה. הרגל העליונה לא צפויה להציק לנו.
ואכן יש ירידות היום...
האם זה כוחה של התקשורת ?
מכרתי היום 2 אוכפים 1230 שקניתי ביום פקיעה כדי לנצל את סטיית התקן.
סה"כ בהפסד לא קטן. ההחלטה בדיעבד הייתה שגויה, מסתבר שס"ת יכולות לרדת גם מתחת ל 14 :d.
מסתכל על זה כשכר לימוד - מקווה לפצות עם שוקת חודשית בסוף החודש
פשוט חיכית יותר מדי...ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
לידיעתכם בצט עם שחקן המליץ על 1280 כרגל עליונה-(נועז מאוד לעניות דעתי) כמו כן ציין כי אפשר לפתוח 1150 עם הגנה צמודה בתחתון.
ערב טוב לכולם,
למרות כל הדרמות והפרשנויות של שבירת שיאים, השוקת שלי מדשדשת להנאתה ושוב נשחקה במחצית. על כן נצלתי את הירידות היום וקרבתי את רגל הפוט ל - 1140, הפעם עם הגנה של 2 סטרייקים.
רגל הקול עדין נמצאת ב - 1320, סטיות התקן לא מצדיקיות מרחק שכזה, אני נשאר שם רק מתוך שמרנות. אולם יתכן מאוד שאנצל יום של עליות לקרבה לאזור 1290, הרי בכל זאת אנחנו פה לעשות כסף.
המשך דשדשוש נעים :)
ד.
חברים,
יום חמישי היום, שלושה שבועות בידיוק לפקיעה.
ליישר קו - איפה אתם עומדים עם גבולות השוקת?
אני נמצא ב 1150-1290 כאשר 1290 נשחק יפה!
1150 מדאיג קצת יותר אבל נאלצתי לפתוח כי לא היה בשר באחרים.
בוקר טוב,
אני פתוח ב: 1140-1290
יש לי עדיין יותר מ-50% בטחונות לא מנוצלים.
אני מתלבט האם לקנות עוד יחידות
גם אני מתחיל לחשוש מהרגל התחתונה
אין מה לחשוש מ 1140. כל עוד אין בעיות גאופוליטיות רצינות (איראן וחברים), 1140 בסבירות מאד נמוכה. זה לא אומר שמותר להרדם בשמירה, אבל אנחנו מאד רחוקים ממשבר שיוריד עכשיו 85 נקודות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי zeev11
לפני יומיים 1290 נחשב קצת נועז. היום 1290 נחשב קונסרבטיבי מאד. להערכתי (הלא מלומדת), שיא כל הזמנים מהווה מחסום מאד לא פשוט לחציה. כתבתי בעבר, שעל מנת לשבור את השיא, צריך עדר רציני של אנשים אופטימיים מאד, שחושבים שיוכלו לקנות במחירי שיא וגם להרוויח. ונראה לי שגם העמך שרץ לבורסה מתחיל לחשוש. מה עוד שמפמפמים אותו בתיקשורת על כמה שגבוה ומסוכן.
מכיוון שכך, אני מנסה משהו קצת שונה. אני קורה לזה הזזה בדילוגים. אני אומר מראש שזה דבר נועז. בגלל ההערכה שלי הזו (ולא בגלל תחושות בטן או כל שטות אחרת) הזזתי אתמול כמות קטנה (5 יחידות) ל 1260. זה מסוכן, אבל אני מוכן לסכן את הרווחים שלי החודש. זה לא מסכן לי את הקרן. במידה וימשיכו הירידות, אזיז עוד 5. וכן הלאה. ככל שהירידות ממשיכות, 1260 הופך לפחות מסוכן. אם עד סוף שבוע הבא, אנחנו מגיעים לאזור ה 1200, ממילא 1260 כבר יכול לאכלס בנוח את כל הצד העליון.
הרעיון אם כך הוא פשוט הזזות בחלקים. זה נותן קונטרה טובה לרגל הפוט, שכרגע עושה נזקים (על הנייר).
מכיוון שכך, אני מנסה משהו קצת שונה. אני קורה לזה הזזה בדילוגים. אני אומר מראש שזה דבר נועז. בגלל ההערכה שלי הזו (ולא בגלל תחושות בטן או כל שטות אחרת) הזזתי אתמול כמות קטנה (5 יחידות) ל 1260. זה מסוכן, אבל אני מוכן לסכן את הרווחים שלי החודש. זה לא מסכן לי את הקרן. במידה וימשיכו הירידות, אזיז עוד 5. וכן הלאה. ככל שהירידות ממשיכות, 1260 הופך לפחות מסוכן. אם עד סוף שבוע הבא, אנחנו מגיעים לאזור ה 1200, ממילא 1260 כבר יכול לאכלס בנוח את כל הצד העליון
דמי כיס,
האם דילגתה עם הגנה בסטרייק אחד או הייתה יותר אמיץ והגנתה בשני סטרייקים?
אני מוגן במרחק 3 סטרייקים. מה שאומר הפסד תיאורטי מקסימלי של 13,000 ש"ח. תיאורטי כי אני אחתוך כבר בהפסד של 4000 ש"ח. אבל אני מדגיש שוב. עשיתי את זה בכפוף להערכת שוק. לא כשיטה.
בחור אמיץ! :)