מעניין...
Printable View
מעניין...
שלום רונן
שאלה כללית שמעניינת אותי כתוכניתן וכמשקיע
האם יש היום בשוק תוכנה לניתוח טכני שעושה את מרב העבודה
ומוציאה רשימה מוכנה של מניות שעברו ניתוח טכני מעמיק ונכון + איתות קניה ?
או שזה בלתי אפשרי וחייבים גם התערבות של בן אדם למרות שנראה על פניו שהכל טכני
וניתן לבצע ע"י מחשב
תודה רבה
אורן
כמעט כל תוכנה לניתוח טכני, מספקת ברמה זו או אחרת רמות תמיכה והתנגדות (לא מושלם) ופרמטרים טכניים נוספים, ברמת דיוק בינונית עד חלשה. כל התוכנות מאפשרות הצגת אוסילטורים מתמטיים שונים (ויש רבים כאלה). ישנן תוכנות המציגות תבניות המבוססים על שיטת "הנירות היפניים" (גם כאן ברמת דיוק בינונית), אחרות מבצעות "ספירה וסימון" על פי שיטת גלי אליוט וכו'.ציטוט:
פורסם במקור על ידי orenga
יש סיסטמים שונים המספקים איתותים על פי פרמטרים טכניים או מסנני מניות המסננים על פי פרמטרים טכניים.
אבל תוכנה המספקת ניתוח טכני מלא המשלב את כל המרכיבים יחד ומפיק "דוח טכני" - עוד לא נתקלתי.
שבת שלום,
רונן
רונן מה אתה חשב על התוכנה FXG?
לא מכיר מספיק על מנת לחוות דעה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי davidror
רונן, לBIZ TRADE יש אפשרות לעשות ניתוח של תבניות יפניות ?
bearish cloud למינהם ?
למיטב ידיעתי אין אופציה אוטומטית כזו בנתיים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אופסשםמשתמש
אתה מוזמן לפנות ישירות למפתח התוכנה: udi@biztrade.co.il
רונן,
1. באיזה תוכנה אתה משתמש?
2. מה דעתך על בורסהגרף?
1. אני משתמש במספר תוכנות (לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה).ציטוט:
פורסם במקור על ידי loona
2. למסחר בארץ בורסהגרף עושה עבודה לא רעה.
רונן
1. האם ניתן לפרט באיזה תוכנות אתה משתמש ומה היתרונות והחסרונות של כל אחת?
2. האם אתה יכול להמליץ על תוכנה חינמית טובה?
אני לא חושב שאני צריך לבצע "קידום מכירות" של תוכנה זו או אחרת, למרות שכבר כתבתי בפורום זה בעבר באילו תוכנות אני משתמש, אך אין זה מקומי (לדעתי) לבקר או להעצים תוכנה זו או אחרת.ציטוט:
פורסם במקור על ידי loona
יש כאן פרדוקס מסויים בשאלה ששאלת:
על התוכנה להיות חינמית.
על התוכנה להיות טובה.
תוכנות טובות עולות כסף (וגם הפחות טובות לעיתים קרובות).
תוכנה חינמית סבירה ובעלת פוטנציאל להיות טובה (בארץ), אם כי היא עדיין סובלת ממחלות ילדות רבות, היא Biztraid. סביר להניח שכאשר תהיהבאמת טובה, היא כבר לא תהיה חינמית.
התוכנה הטובה ביותר שאני מכיר, ניתנת חינם (דמו) אך משמשת למסחר בחו"ל בלבד (בכל המכשירים הפיננסים) - ThinkOrSwim [קישור לאתר]. מאחר והיא מיוצגת בארץ על ידי גוף המתחרה לפעילות אתר זה, אני מנוע (בתוקף הסכם) מלומר מיהו ולהפנות אליו.
בהצלחה,
רונן
בקשר לחינמי אבל טובה אתה צודק :)
תודה על השאר.
שלום רונן
אתה מרבה לדבר על גלים חסרי מגמה.
על איזה מתנדים אתה מסתמך
נא פרט
בתודה אבי
בניתוח הגלים לא מסתמכים על מתנדים אלא על ניתוח המחירים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי avraham-go
קרא את ההגדרות באשכול הנעוץ בראש הפורום.
רונן
היי רונן,
אני לא משתמש בכלל כיום במתנד ATR בניתוח הטכני.
ראיתי שאתה מוסיף מתנד זה לניתוחים ולכן קראתי על זה בגוגל.
הבנתי שמשתמשים בזה לצורך עזרה בהצבת SL וכדי לנסות להבין אם יש סיכוי לשינוי מגמה בקרוב.
( מכיוון שזה מתנד שמצביע על תנודתיות המניה - למיטב הבנתי )
האם יש לך איזה מסמך/לינק שמפרט בענין ?
Average True Range (ATR)
המתנד מציג את תנודתיות המניה (סטיות תקן) ומשמש אותי בעיקר לקביעת מרחק קו הסטופ לוס הנגרר, מקו המגמה המינורית, לאחר שהטרייד יצא לדרך (מספר ימים).
תנודתיות אינה מצביעה על שינוי במגמה, אלא על מרווח הולך וגדל בין השער הגבוה היומי לבין השער הנמוך היומי.
אני מנצל את המרווח הזה, על מנת לקבוע את המרחק בין קו הסטופ הנגרר לבין קו המגמה המינורית (מתחת לו).
הסטופ לוס הראשוני נקבע תמיד בנקודת הסכום המקסימאלי, אותו אני מוכן לאבד, במידה והטרייד לא ילך לכיוון לו אני מצפה.
[קישור]
בהצלחה
רונן
האם קיימת תוכנה בחינם ?
בצע חיפוש בפורום - עניתי על כך מספר פעמים.
רונן
בינינו, מי שיודע לנתח ולקרוא גרף יכול להיעזר כמעט בכל תוכנה, חינמית או בכסף.
אני אישית משתמש בבורסה גרף (עולה כסף), אבל נתקלתי גם במס' תוכנות חינמיות סבירות, כמובן לא ברמה של אלה שעולות (ובגלל זה אני עובד עם כזו שכן).
שלום רונן
האם ניתן לקבל בבקשה הסבר על כול נושא המתנדים כתומכי החלטה
לא רונן, אבל זו שאלה כללית מידי.. :)
אם יש לך מתנד ספציפי שאתה צריך הסבר/מידע עליו, אתה מוזמן לרשום!
כתשובה כללית לשאלה כללית, אומר כי האנליזה הטכנית אינה נסמכת על מתנדים לצורך קבלת החלטות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ahdrs
הכלים המרכזיים עליהם ניסמכת האנליזה הטכנית הם התנהגות המחירים והמחזורים.
רק לאחר שהתנהגות זו נותחה והאנליסט מקבל החלטה, הוא עושה שימוש במגוון מתנדים, על מנת לתמוך או לשלול את ההחלטה שקיבל.
בהצלחה
רונן
באיזה ערכים משתמשים בכל מתנד על גבי הגרף היומי והשבועי ?
STOCHASTICS ו MACD
רונן שלום ,
ראיתי שכתבת מאוד יפה על יסודות הניתוח טכני ,
האם ישנה אפשרות שמעבר לקווי מגמה ודברים בסיסיים תוכל להסביר קצת על המתנדים השונים שעוזרים לך לקבל החלטות ? :)
לכשאמצא את הזמן הדרוש, אשמח לעשות כן.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dudiazu4
בהצלחה
רונן
ראשית, אדגיש כי מתנדים אינם עומדים בפני עצמם, והשימוש בהם מחייב ניתוח הגלים ומגמותיהם (מחירים) וניתוח התנהגות המחזורים.
כללי הפרשנות של המתנדים משתנים, בהתאם לשינוי במגמת הגלים, ולפיכך הצבת מתנדים ללא ניתוח הגלים הינה חסרת משמעות.
אם אין לך ניסיון בשימוש במתנדים, רצוי שתשתמש בערכי ברירת המחדל המוצבים עבורך על ידי התוכנה. בדרך כלל ערכים אלו מספיקים.
עוד אציין כי מתנד הסטוכסטיק אותו ציינת, תזזיתי במיוחד ומייצר איתותי שווא רבים, לפיכך רצוי בשלב ראשון לעשות שימוש במתנד מומנטום מתון יותר, כמו ה- RSI.
לסיכום אציין כי לעולם אין לקבל החלטות מסחר על פי המתנדים.
מתנדים הם כלי עזר ל"צ'רטיסט" ומיועדים לאשר או לשלול החלטות שקיבל לאחר ניתוח הגלים והמחזורים.
בהצלחה,
רונן
ראשית - אני בעל ניסיון של מספר שנים בניתוח טכני ומשתמש במתנדים אלו כאידקטור נוסף לחיזוי נקודות כניסה ויציאה נוחות מנכס פיננסי אבל משתמש בהרבה כילים נוספים מלבדם.
לגבי מתנד ב STOCHSTICHS - אני יודע שהוא תזוזתי ולכן שאלתי באיזה ממוצע נע ואחוז K כדי להשתמש כדי לקבל אינדקציה לטווח יותר ארוך. כמו כן אני יודע שיש גם את ה SLOW STOCHASTICHS ועניין אותי לדעת באיזה ערכים מתשמשים בו?
מתנד ה MACD אני בדרך כלל משתמש ב 17/8 או ב 39/19 ורציתי לשמוע מחברים פה בפורום באיזה ערכים הם משתמשים?
RSI - מתשמש בממוצע נע 13
תודה רבה זה יועיל מאוד לכולם