אבל 50% זה בכלל כמעט 1500 שקלים.לא מבין ממה אתה גוזר רוח? :roll:
Printable View
אבל 50% זה בכלל כמעט 1500 שקלים.לא מבין ממה אתה גוזר רוח? :roll:
שים לב!ציטוט:
פורסם במקור על ידי סרני
בתחילה כל אסט' אני מגדיר את הרווח. במקרה דנן עלו האסט' היתה 350 ש"ח כאשר הבטחונות אפסיים לכן כאשר הרווחתי 180 ש"ח זהו 50% רווח.
לשם הבהרת הדברים:
הניסוי הוא לעשות את האסט של שחקן אבל בדיוק הפוך, דהיינו למכור את כל הקניות ולקנות את המכירות.
שים לב!ציטוט:
פורסם במקור על ידי סרני
בתחילה כל אסט' אני מגדיר את הרווח. במקרה דנן עלו האסט' היתה 350 ש"ח כאשר הבטחונות אפסיים לכן כאשר הרווחתי 180 ש"ח זהו 50% רווח.
לשם הבהרת הדברים:
הניסוי הוא לעשות את האסט של שחקן אבל בדיוק הפוך, דהיינו למכור את כל הקניות ולקנות את המכירות.
כל הכבוד!!!!
כאחד שמגיע מתחום הרפואה אני חושב שהניסוי שלך חשוב ביותר!
אב לא הייתי ממליץ לך לעשות אותו בשבועיים אחרונים בגלל הטטא.[/quote]
תודה על העידוד!!!
בראשית דברי ציינתי שהרעיון לביצוע המחקר נלקח מתחום הרפואה.
בהתאם לכך אני מבצע את הניסוי בפועל כיון שדמו לעולם לא נותן תוצאותאמת.
בקשר לטטא כבר כתבתי על כך ובאמת הפסדתי בשבועים האחרונים ולא איכפת לי משום שאני מעוניין לנתח את הנושא באופן מעמיק ולדעתי מוקדם מידי מכדי להגיע למסקנא מבוססת.
מסקנת בינים אפשרית אם בשבועים הראשונים אני מצליח ובשבועים האחרונים לא הוי אומר שהטטא מנצחת בשבועים האחרונים והכוון בשבועים הראשונים.
אמנם קביעת מסקנות בשלב כל כך מוקדם של הניסוי כאשר עוד לא עברנו מצבי שוק שונים הנה נמהרת מידי.
כמו כן המסקנא שהטטא מנצחת בשבועיים האחרונים היא נכונה בשוק מדשדש ולא בשוק עם תנועה.
אני עוקב אחרי הסקירות של שחקן וגם כאשר הוא נותן אס' המבוססת על טטא הוא מתבסס על הערכת שוק מדשדש וכתיבות השחקנים שהם נותנים לו אינדיקטורים לגבולות הרצויים, כך שהתבססות על טטא היא לא מובטחת. יש לי ניתוחים נוספים בענין ואעלה אותם בהמשך הניסוי.
כל הכבוד!!!!
כאחד שמגיע מתחום הרפואה אני חושב שהניסוי שלך חשוב ביותר!
אב לא הייתי ממליץ לך לעשות אותו בשבועיים אחרונים בגלל הטטא.[/quote]
תודה על העידוד!!!
בראשית דברי ציינתי שהרעיון לביצוע המחקר נלקח מתחום הרפואה.
בהתאם לכך אני מבצע את הניסוי בפועל כיון שדמו לעולם לא נותן תוצאותאמת.
בקשר לטטא כבר כתבתי על כך ובאמת הפסדתי בשבועים האחרונים ולא איכפת לי משום שאני מעוניין לנתח את הנושא באופן מעמיק ולדעתי מוקדם מידי מכדי להגיע למסקנא מבוססת.
מסקנת בינים אפשרית אם בשבועים הראשונים אני מצליח ובשבועים האחרונים לא הוי אומר שהטטא מנצחת בשבועים האחרונים והכוון בשבועים הראשונים.
אמנם קביעת מסקנות בשלב כל כך מוקדם של הניסוי כאשר עוד לא עברנו מצבי שוק שונים הנה נמהרת מידי.
כמו כן המסקנא שהטטא מנצחת בשבועיים האחרונים היא נכונה בשוק מדשדש ולא בשוק עם תנועה.
אני עוקב אחרי הסקירות של שחקן וגם כאשר הוא נותן אס' המבוססת על טטא הוא מתבסס על הערכת שוק מדשדש וכתיבות השחקנים שהם נותנים לו אינדיקטורים לגבולות הרצויים, כך שהתבססות על טטא היא לא מובטחת. יש לי ניתוחים נוספים בענין ואעלה אותם בהמשך הניסוי.
הכל טוב ויפה אבל אתה טועה בחישוב.לא שחקן ולא אנחנו מחשבים ככה.אני יסביר אם היום סך הכל העלות שלנו היתה 3000 אז 10% זה 300 ולא לפי החישוב שלך ו 50% זה 1500.החישוב שאתה עושה הוא מהתקבול וזה לא נכון לחשב ככה ובגלל זה יצא לך כזה רוח.אי אפשר להגיע ל50 אחוז רוח במרחק כזה גדול מהפקיעה גם אם היתה לך אופציה חשופה שהרי אפילו החשופות לא עשו 50 אחוז.אני מאוד בעד הניסוי אבל תתאים אותו לאחוזים הנכונים ולחישוב של כולנו.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי סרני
א. האסט' בסוף היום הגיע להפסד של למעלה מ10% גם לפי שיטתךולמעלה מ100% לשיטתי.
ב. באסט' של שחקן יש צורך בבטחונות של 3000 ש"ח בקיזוז תקבולים בטחונות של 2600 ש"ח בערך כאשר אני עושה הפוך משחקן אין לי צורך בבטחונות וההשקעה שלי היא רק עלות קניית האסט' (התקבול שלך הוא ההשקעה שלי) ולכן הרווח מחושב על העלות והעלות היא 350 ש"ח.
כולנו מחשבים את האחוזים לפי הסכום שהייתי צריך להוציא מכיסי בשביל לבצע את האסט'. אין הבדל בין עלוית של בטחונות לעלויות של תשלומים.
- "navhmjep"? מה זה? שמע, אם הניסוי הוא לעשות את האסט של שחקן אבל בדיוק הפוך, דהיינו למכור את כל הקניות ולקנות את המכירות, אז למה שלא תתפוס אחד מאיתנו, נקרא לו "רובי", ותעשה את האסט בהפוך על הפוך לעומתו, כאשר שניכם מרויחים את עמלות הבנק?
- לא, זה לא יעבוד, כי המימוש שלך רע לרובי, והמימוש של רובי רע לך, כלומר, כאשר מתקדמים על ציר הזמן, אפשר (אולי) למצוא שתי נקודות מימוש שונות בזמן, כך שגם האסט, וגם ההפוכה לה, יהיו רווחיות, אז למה אתה הקדמת אותנו?
- אז בואו ונחזור ליום חמישי, כאשר הציבור קלט היצעים כבדים בפתיחת הפקיעה, ולרוע מזלו היה סנטימנט שלילי באירופה, כך שהציבור נאלץ לקלוט היצעים גם אחרי הפקיעה כדי למזער את ירידת הנכסים, וביום שני הקפיץ הציבור את מדד הבסיס כדי להגיע למימוש ולהגדלת נזילות בשערים הגבוהים מהקניות של חמישי, אז בהצלחה לכולם, תודה
נכון זה בדיוק מה שאני רוצה לבדוק אולי כל אסט' מצליחה בשלב כלשהו?ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sassi6
מאוומג'אפ, צהריים טוביםציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
מעניין אותי להבין יותר טוב את מה שאתה עושה,
כלומר - מי שעושה ניסוי, יש לו לרוב תיאוריה או השערה מסויימת אותה הוא מנסה להוכיח או להפריך בעזרת הניסוי.
בשלב זה ישנן שתי שאלות שעולות אצלי:
1. חוזר שלב אחד אחורה ליסודות הניסוי ושואל, מהי מטרת הניסוי ?
2. עובר שלב קדימה להגדרת הפרמטרים ושואל, האם הניסוי אמור להיות "תמונת ראי", ואם כן איך מגדירים, אחד לאחד, את "הראי" לאסטרטגיית שחקן.
זה לא טריוויאלי, ולדעתי לקנות את מה ששחקן כותב ולכתוב את מה ששחקן קונה, זה לא ממש ראי, מכיוון שבתימחור האופציות והייווניות אין 100% מצבי ראי (סטיות התקן "זזות" באופן שונה בין ירידות לעליות, הגמא גדלה בעליות וקטנה בירידות כך שבירידות השפעתה על הפוטים הולכת וקטנה ומנגד, בעליות השפעתה על הקולים הולכת וגדלה, התטא עובדת רק בכיוון אחד, אולם "הראי" של התטא לא יוצא טוב מכיוון ששבוע ראשון אינו כמו שבוע אחרון, וכו')
מעניין האם זה ניסוי רציני או "סתם כי בא לי לבדוק"
מאוומג'אפ, צהריים טובים
מעניין אותי להבין יותר טוב את מה שאתה עושה,
כלומר - מי שעושה ניסוי, יש לו לרוב תיאוריה או השערה מסויימת אותה הוא מנסה להוכיח או להפריך בעזרת הניסוי.
בשלב זה ישנן שתי שאלות שעולות אצלי:
1. חוזר שלב אחד אחורה ליסודות הניסוי ושואל, מהי מטרת הניסוי ?
2. עובר שלב קדימה להגדרת הפרמטרים ושואל, האם הניסוי אמור להיות "תמונת ראי", ואם כן איך מגדירים, אחד לאחד, את "הראי" לאסטרטגיית שחקן.
זה לא טריוויאלי, ולדעתי לקנות את מה ששחקן כותב ולכתוב את מה ששחקן קונה, זה לא ממש ראי, מכיוון שבתימחור האופציות והייווניות אין 100% מצבי ראי (סטיות התקן "זזות" באופן שונה בין ירידות לעליות, הגמא גדלה בעליות וקטנה בירידות כך שבירידות השפעתה על הפוטים הולכת וקטנה ומנגד, בעליות השפעתה על הקולים הולכת וגדלה, התטא עובדת רק בכיוון אחד, אולם "הראי" של התטא לא יוצא טוב מכיוון ששבוע ראשון אינו כמו שבוע אחרון, וכו')
מעניין האם זה ניסוי רציני או "סתם כי בא לי לבדוק"
גיל אחר הצהרים טובים!
אני נפעם מההצלחה של שחקן במשך האסט' שלו שהיא לדעתי מעבר לסבירות .
ברצוני להבין מהו הסוד שלו?
האםבאמת הוא אומן בניתוח השוק דבר שכל המומחים טוענים שאין כזה דבר לאורך זמן?
(לשם דוגמא יש כלכלנים כמו רוביני שצפו את המשבר אבל הם גם טענו שהמשבר ימשך לאורך כל 2009 וזה לא קרה.
לדעתי כל כלכלן אומר כל הזמן אותה תחזית פחות או יותר וכאשר הוא מצליח התקשורת חוגגת סביבו וכן בתעשיית הקרנות )
אם ידוע לך קצת מתולדות המחקר המדעי הרבה פעמים אנשים הגיעו למסקנות שדבר פלוני גורם לדבר אלמוני וזהבאמת נכון אולם הם לא השכילו את גורם הדבר ולכן כאן כיון שאני מניח את התופעה של שחקן כנעלם אני פשוט עושה הפוך ממנו בתקווה שאוכל ללמוד מזה את סוד הצלחתו.
כבר כתבתי שאם למשל בשבועים הראשונים שנינו מורוחים ובשבועים האחרונים רק שחקן נדע שבשבועים הראשונים כל אסט מצליחה בדרך כלל ובשבועות האחרונים הטטא מנצחת.
גם האסט' הראשונה החודש ששחקן תיקן ומיקסם אותה כמה פעמים צריכה ניתוח מעמיק.
אם כי אני מפחד מהתנפלות עלי ויהיו כאלה שיחשבו שאני סוכן שתול חס ושלום לכן אני נמנע מלומר את דעתי
למען הגילוי הנאות עשיתי את האס' 4 פעמים עם כל תיקוני שחקן.
גיל אחר הצהרים טובים!ציטוט:
אני נפעם מההצלחה של שחקן במשך האסט' שלו שהיא לדעתי מעבר לסבירות .
ברצוני להבין מהו הסוד שלו?
האםבאמת הוא אומן בניתוח השוק דבר שכל המומחים טוענים שאין כזה דבר לאורך זמן?
(לשם דוגמא יש כלכלנים כמו רוביני שצפו את המשבר אבל הם גם טענו שהמשבר ימשך לאורך כל 2009 וזה לא קרה.
לדעתי כל כלכלן אומר כל הזמן אותה תחזית פחות או יותר וכאשר הוא מצליח התקשורת חוגגת סביבו וכן בתעשיית הקרנות )
אם ידוע לך קצת מתולדות המחקר המדעי הרבה פעמים אנשים הגיעו למסקנות שדבר פלוני גורם לדבר אלמוני וזהבאמת נכון אולם הם לא השכילו את גורם הדבר ולכן כאן כיון שאני מניח את התופעה של שחקן כנעלם אני פשוט עושה הפוך ממנו בתקווה שאוכל ללמוד מזה את סוד הצלחתו.
כבר כתבתי שאם למשל בשבועים הראשונים שנינו מורוחים ובשבועים האחרונים רק שחקן נדע שבשבועים הראשונים כל אסט מצליחה בדרך כלל ובשבועות האחרונים הטטא מנצחת.
גם האסט' הראשונה החודש ששחקן תיקן ומיקסם אותה כמה פעמים צריכה ניתוח מעמיק.
אם כי אני מפחד מהתנפלות עלי ויהיו כאלה שיחשבו שאני סוכן שתול חס ושלום לכן אני נמנע מלומר את דעתי
למען הגילוי הנאות עשיתי את האס' 4 פעמים עם כל תיקוני שחקן.[/quote]
הי,
או.קי., מקבל את עמדתך שאתה שואף להבין יותר לעומק את היחודיות של שחקן.
למען הגילוי הנאות:
1. גם אני "מת" לדעת איך שחקן מצליח באחוז כה גבוה וחריג.
2. גם אני חשבתי בהתחלה שאתה יותר בכיוון של "חפרפרת", נודניק, קרציה וכו' (היום פחות).
3. גם לי יש רעיונות כאלו ואחרים בעניין הכוונות של שחקן, אך נמנע מלהציגם. לא בגלל חשש מ"עליהום" ולינץ' שיעשו לי באתר (יש רק אחד שאני מפחד ממנו, והוא אי שם למעלה באינסוף), אלא מכיוון שבאם התיאוריה / מחשבות שלי לגביו נכונות, חו"ח שאינני רוצה להקדים את המאוחר או לקלקל במשהו לשחקן (ואגב, כל דיעותיי בעניין כוונותיו של שחקן נמצאות, בלי יוצא מהכלל בצד החיובי של המטבע).
לעניין מטרת הניסוי,
1. ככל שמטרות הניסוי יוגדרו בצורה מדוייקת יותר, ייקל לבנות ניסוי אמין יותר.
2. הגדרת מספר מועט של מטרות, יאפשר להתרכז בהן בצורה מיטבית.
3. הגדרה חדה וצרה של המטרה, תאפשר ביתר קלות להסיק מסקנות מתוך תוצאות הניסוי.
לעניין צורת הניסוי עד כה,
1. טענתי ועדיין טוען כי ביצוע פקודות הפוכות מאלו של שחקן, עדיין לא אומר שגם סך האסטרטגיה תהיה הפוכה מזו של שחקן.
2. לדוגמה:
א. שחקן מוכר חוזה ואתה קונה חוזה, התוצאה, שהאסטרטגיה שלך קרובה מאד בלהיות הפוכה
לזו של שחקן, מכיוון שהיווניות מנוטרלות כמעט לגמרי ומה שנשאר זהדלתא 100 לכל כיוון.
ז"א שבאסטרטגיה כזו, פקודות הפוכות אכן יפיקו אסטרטגיה הפוכה (או כמעט שכזו).
ב. שחקן מבצע אסטרטגיה שיש בה קצת מכירת טתא + התחשבות בווגא + קרבה לאזור
התנגדות חזקה, מה תעשה במקרה זה, תקנה תטא ? , תתעלם מהווגא או תחפש את הנגדי
של הווגא?, תבנה על פריצת אזור ההתנגדות או הפוך, על הגעה לאזור תמיכה חזקה?
מכיוון שהתטא פועלת רק בכיוון אחד, קניה של תטא לא בטוח שזה ההיפך ממכירתה. גם איני
חושב שיש לווגא פרמטר הפוך, מה עוד שאופן השינוי בווגא אינו זהה בעליות לעומת ירידות
(בעליות הווגא קטן לאיטו אך בירידות הוא מזנק בעוצמה).
ז"א שבאסטרטגיה יותר מורכבת, קשה למצוא את ההופכי, ולא בטוח כלל כי אסטרטגיה שנראית
על פניו כהפוכה, היא אכן כך במציאות.
בקיצור, לדעתי לא פשוטה הדרך למצוא אסטרטגיה הפוכה, אך זה יכול להיות מעניין להתמקד במטרה צרה ומוגדרת היטב, מנוסחת בחדות, ואז לנסות לבנות ניסוי שתוצאותיו יהיו ברורות ויקנו יתר תוקף למסקנות.
בהצלחה
- גיל, מה שחברנו עושה, זה "תמונת ראי" של האסטרטגיה, וזה כן טריוויאלי לבצע את זה בהפוך על הפוך, כי זה לקנות את מה שאתה כותב, ולכתוב את מה שאתה קונה, וזה בדיוק "תמונת הראי", ותחשוב על זה כאילו שהוא זה שקונה ממך את מה שכתבת, והוא זה שמוכר לך את מה שקנית.
- גיל, בוא ונחזור לחודש פברואר, ונשאל: "מדוע ולמה הצליח חברנו בהפוכות לשתי הראשונות? (הצליח = ההפוכה שלו הקדימה את שלנו בנקודת הזמן שבה הגיעה ל+10%+), ולמה ומדוע נכשל חברנו בהפוכות לשתי האחרונות?
- גיל, אם תזכור, אז שתי הראשונות היו מוטות כיוון, (וגם הנוכחית של מרץ) והוא היכה את "שחקן" בהפוכות בגלל שהכיוון פעל לרעתנו, אז מה קרה לשתי ההפוכות האחרונות של פברואר?
- גיל, שם עבדנו חזק על שחיקה, וההפוכות הפסידו בגלל תימחור האופציות והייווניות, כי התטא עובדת רק בכיוון אחד, ולמרות זאת המשיך חברנו בניסוי באופן מדוייק, והוא לא ניסה "לשפץ" ולסלק את אלמנט השחיקה בהפוכות, כי הוא ידע שבשבועיים האחרונים הטטא מנצחת, ולמרות זאת הוא המשיך בניסוי, אז כל הכבוד לו שלא התפתה "לזייף" בהפוכות.
- גיל, למה הצליח חברנו בהפוכה של השבוע? אז הבה ונציץ ליומנם של שורטיסטים: "הציבור רוצה לשבור אותנו, הציבור רוצה לייאש אותנו כדי שנתכסה ואז הם יספקו ביקושים במחירים גבוהים ומפולפלים, אבל אנחנו לא נישבר למרות ההפסדים של שני+שלישי וכנראה גם רביעי, לא נישבר ולא נתכסה"
- אז למה לא להתכסות? כמו שאומרים: "if you can't beat them, join them" כי בטווח הקצר, יומיים? שלושה? או יותר? הציבור קונה וחוגג, והשורטיסטים? הם לא צריכים את רוביני, ולא את נביאי הזעם האחרים, כי די להם להסתכל בארבעת המדדים: ת"א25, ברזיל, האנג סנג, ושנחאי, כדי לדעת שזה אך ורק עניין של זמן בלבד כדי שת"א25 תיכנס איתם לתיקון.
- אז לשורטיסטים חלשי הלב מומלץ להתכסות כדי לא לקבל התקף לב, ולאלה עם סבלנות הברזל? מומלץ לחכות לתיקון, כי המכפילים של מניות ת"א25 הגיעו לשמיים, והכסף של הציבור נכנס לא בגלל המכפילים, אלא בגלל משחק הפירמידה, אז בהצלחה לכולם, תודה
בוקר טוב ששי,
המון תודה על התגובה, אתה גם צודק וגם עוזר לי לחדד את נקודות השקפתי.
ציטוט:
תודה לך הבעת את דעתי בבהירות.ציטוט:
ברצוני להעלות נקודה נוספת בקשר לשחיקה של הטטא.
ברור לכל אחד שהמחיר של האופציה משקף את הסיכון שלה כך שאם הטטא יורדת הסיכון יורד מצד שני האפשרות להפסיד גדולה יותר כיון שהתקבול עבור האופציה נמוך יותר. אי לכך אני רוצה להעלות השערה שהנצחון של הטטא הוא לא מוחלט אלא יתכן שלאורך זמן הוא יהיה רוחי כיון שההשקעה בקנית אופציות כאלו היא קטנה.
אנו ממשיכים בדרכנו!
ביצעתי את אסט' שחקן הפוך .
עלות 300 ש"ח בטחונות אפסיים.
איני שייך כלל לתופעה הבלתי אנושית "לא שחקן מעוף".
חברים יקרים אנו ממשיכים בניסוי !
יצאתי היום מהאס' ברווח של 120 ש"ח 40%
הרווח על הנייר הגיע ל155 ש"ח שהם 52%
אני עוקב בעיניין רב אחר הניסוי שלך.ציטוט:
מאוד מעניין!
תודה :)ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
חבר יקר,
לא צריך להפסיד כסף ולפתוח חשבון מיוחד.
אתה יכול לבצע על סימולטור ולעקוב.
אם תפסיד, זה יהיה רק על הנייר.
הרבה יותר פשוט לטעמי.
בהצלחה.
- "adicoltd", נכון לעכשיו, חברנו לא מפסיד כסף, אלא מרויח יפה באסטרטגיות ההפיכות, גם בשבוע שעבר, וגם השבוע, וזה קרה לו גם בשבועיים הראשונים של חודש פברואר, אז למה לו לבצע את ההפיכות על סימולטור ולעקוב?
- זה לא אומר שלא יגיע היום שגם אסטרטגית "השחקן" תהיה רווחית, כי אם ימשכו הירידות אז האסטרטגיה של /1/3 תגיע ל+10%+, ואם יחזרו העליות אז האסטרטגיה של /8/3 תגיע ל+10%+
- זו גדולתו של שחקן, שהאסטרטגיות מוטות לכיוונים הפוכים, כך שלפחות אחת האסטרטגיות חייבת להגיע ל+10%+, ואת הנותרת הוא יתקן וישפץ כדי שגם היא תגיע ל+10%+
- אז בהצלחה לכולם, תודה
אנחנו כדרכנו ממשיכים.
האסט' בוצעה היום עלות 875 ש"ח יציאה לאחר 10% דהינו 965 ש"ח
כמה פעמים העירו לך ואתה ממשיך לחשב לא נכון !!!!
תחשב 10% כולל הבטחונות החישוב שאתה עושה מטעה כאן הרבה אנשים וחבל. זה ניסוי טוב
אבל שחקן עושה חשבון על 10 אחוז כולל בטחונות ואתה עושה על משהו שבכלל לא קשור לכלום.
מאד מאד אדום.ציטוט:
פורסם במקור על ידי טופז58
אין צורך בביטחונות באסטרטגיה שלו. הוא קונה שוקת ולא מוכר.
אני חושב שהניסוי שלך מעניין. אבל בשבוע 2 ו 1 לפקיעה, כאשר האסטרטגיה היא מאד מאד טתא (כמו השוקת), אין טעם בניסוי. הוא מעניין יותר כאשר זה מבוססדלתא כמו בשבוע 3,4
nav, לדעתי במחצית שניה של חודש, דהינו שבועות 2 ו-1 אתה חייב לעשות גם את האסטרטגיה של "ההפכא מסתברא" מוטה תטא, אחרת תחטיא את המטרה, כיוון שאין מה לעשות תטא הינו המרכיב הסודי של הכתבנים, אסטרטגיה שאינה מוטת תטא הסיכוי שלה לשרוד בשלב זה הולך ופוחת.
טופז,ציטוט:
פורסם במקור על ידי טופז58
יש בעיה בחישוב התשואה,
שחקן "כותב" אסטרטגיה, כלומר יש X ביטחונות, ויחסית אליהם (בהפחתת התקבול) מחושבים 10% כיעד.
בעוד ש - navhmjep בנסותו לבצע הפוך, יוצא שהוא "קונה" אסטרטגיה, כלומר אין בכלל ניצול בטחונות, אלא יש עלות ראשונית.
לכן, לפי שיטתו 10% תשואה שווה ל- 10% מתוך העלות של האסטרטגיה.
איני טוען שצורת חישוב יעד התשואה של navhmjep אינו נכון, אלא שהאסטרטגיה שהוא עושה אינה ההפך מהאסטרטגיה שעושה שחקן, אלא משהו אחר, לא דומה אך גם לא הפוך.
לכן גם התוצאה לא דומה, כלומר 10% יעד תשואה של שחקן אינם דומים אפילו ל- 10% יעד תשואה של navhmjep.
מי שרוצה להתייחס לניסוי בתור אסטרטגיה כלשהי, זכותו המלאה, לכל אחד מותר לבצע כל אסטרטגיה הנראית בעיניו, אך אסטרטגיית שחקן יש מאחוריה שיקולים וניתוחים מסויימים, לעומת מה שעושה navhmjep שאין מאחוריה שיקולים הפוכים או חישובים הפוכים לאלו של שחקן, אלא משהו שרירותי שאומר "מה שעושה שחקן, אני עושה בדיוק הפוך, קונה את מה ששחקן כותב וכותב את מה ששחקן קונה".
מדוע זה שרירותי, מכיוון שבאסטרטגיות של אופציות לא ניתן לעשות היפוך לינארי (מלבד באסטרטגיית חוזה - אשר בה הכל מנוטרל מלבדדלתא. ורק כשהדלתא נשארת לבדה, כן ניתן להפוך).
שורה תחתונה,
תן לניסוי להתנהל לו בשקט ושלווה, מי יודע , אולי גם יהיו לניסוי זה מסקנות כלשהן, ואולי אפילו מסקנות מועילות, Who knows מה ייצא מזה בסוף.
מי שרוצה להתייחס לניסוי בתור אסטרטגיה כלשהי, זכותו המלאה, לכל אחד מותר לבצע כל אסטרטגיה הנראית בעיניו, אך אסטרטגיית שחקן יש מאחוריה שיקולים וניתוחים מסויימים, לעומת מה שעושה navhmjep שאין מאחוריה שיקולים הפוכים או חישובים הפוכים לאלו של שחקן, אלא משהו שרירותי שאומר "מה שעושה שחקן, אני עושה בדיוק הפוך, קונה את מה ששחקן כותב וכותב את מה ששחקן קונה".
מדוע זה שרירותי, מכיוון שבאסטרטגיות של אופציות לא ניתן לעשות היפוך לינארי (מלבד באסטרטגיית חוזה - אשר בה הכל מנוטרל מלבדדלתא. ורק כשהדלתא נשארת לבדה, כן ניתן להפוך).
שורה תחתונה,
תן לניסוי להתנהל לו בשקט ושלווה, מי יודע , אולי גם יהיו לניסוי זה מסקנות כלשהן, ואולי אפילו מסקנות מועילות, Who knows מה ייצא מזה בסוף.
גיל[/quote]
אין שום הגיון בכך שלקנות אופציה ולמכור אופציה הם לא הפכים בדיוק.
אילו היה כך אפשר היה לבנות אסט' בלי סיכון.
שורה תחתונה,
גיל[/quote]
אילו היה כך אפשר היה לבנות אסט' בלי סיכון.
יוזם הנסיוי צריך להבין דבר פשוט. לרוב הסט' של שחקן בשובע הראשון והשני של החודש מוטות כיוון. מכיוון שהתטא לא עובדת כ"כ בשבוע הראשון והשני. ברגע ששחקן לא מעריך נכונה את כיוון השוק בשבוע הראשון, האטס' ההופכית בהכרח תרוויח. מכיוון ששחקן דובי על השוק כבר מספר חודשים אזי יצא שהאסט' ההופכיות של השבוע הראשון והשני שלך הצליחו.
תבין שהאסט' שלך לא יכולות להיות הופכיות לגמרי. תחשוב על זה ככה: אם שחקן כותב אופציה ואתה קונה אותה ונניח תיאורתית המדד לא זז כל החודש אזי אתה הפסדת והשחקן הרוויח (את הפרמיה ששילמת לו). כלומר בניגוד למכשירי השקעה רגילים (מניות, אג"חים) בהם אם השער לא זז אין מרויחים ואין מפסידים, באופציות זה אחרת.
על נושא התטא כבר כתבתי בתחילת השרשור, קחנו משם.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
מבחינה מתימטית לא יתכן שהקניה והמכירה לא יקבילו זה לזה.
קונה האופציה ההפסד שלו מוגבל מצד שני הוא מפסיד בחוסר תזוזה מוכר האופציה מרויח בחוסר תזוזה אולם ההפסד שלו לא מוגבל כל השיקולים הללו מתומחרים במחיר של האופציות כך שכל קונה הוא הפוך בדיוק מהמוכר לא מבחינת גובה ההפסד אלא מבחינה הערך הסטטיסטי של הסיכון.
המסקנה הסופית מהניסוי שלך תהיה די ברורה. ברגע ששחקן בהעריך כיוון לא נכון והטתא לא מצליחה לכסות עלהדלתא של האסט' - האסט' ההופכית תצליח.
ציטוט:
אילו היה כך אפשר היה לבנות אסט' בלי סיכון.[/quote]
navhmjep
מבחן ראשון, מבחן התשואה:
ניקח לדוגמה אסטרטגיה הכי פשוטה, פעולה אחת על אופציה אחת.
נניח ששחקן כתב אופציה חשופה, בתחילת החודש , בסטרייק שבכסף, סביר שהתקבול יהיה סביב 2500 ש"ח, ניצול בטחונות 14,000 ש"ח, בקיזוז תקבול = 11,500 ש"ח ניצול בטחונות נטו.
יעד תשואה 10% = 1150 ש"ח.
ואז אתה עושה הפוך, סביר שהתשלום יהיה 2500 ש"ח, בטחונות - אין כלל ניצול,
יעד התשואה שלך , 10%, אם כך = 250 ש"ח.
התוצאה, פעולות הפוכות, יעדי תשואה זהים באחוזים, אך הסכומים הנגזרים מיעדי התשואה שונים לגמרי.
האם לזה ניתן לקרוא אסטרטגיה הפוכה ?
לא יודע, למיטב הבנתי, לא, אך אשמח לכל הסבר הגיוני שינמק מדוע פעולה הפוכה, עם יעדי תשואה זהים באחוזים, נותנת תוצאה שונה בשורה תחתונה (לא שאיני יודע את ההסבר, אבל מעניין אותי מה יגידו).
וזה רק על אופציה בודדת אחת, אולם כשמתחילים לנתח אסטרטגיה, הדברים מורכבים אף יותר.
לכן, בין השאר, אני טוען כי מה שאתה עושה אינו אסטרטגיה הפוכה לאסטרטגיית שחקן, אלא משהו שונה לגמרי. יהיה אשר יהיה מה שאתה עושה בניסוי, זו בעיני פעולה שרירותית של פקודות הפוכות, ובפירוש אין זו אסטרטגיה הפוכה.
בברכה
כפי שנלעס כ"כ הרבה פעמים, התשואה החשובה היא באחוזים. אם אתה לא מרוצה מ250 שח רווח- אתה מוזמן להכפיל.
אם תכפיל פי 5, ז"א תקנה 5 אופציות חשופות על הסטרייק, זה יעלה לך 12,500 שח ויעד הרווח שלך הוא 1250. נראה יותר קרוב?
לדעתי, אם רוצים לעשות הפוך משחקן צריך למכור את האופציה ההפוכה.
לדוגמה, אם שחקן מכר קול 1200 צריך למכור פוט 1200 ואז גם בשבועות שהתטא דומיננטית תהיה תחרות שווה (בטח כבר כתבו את זה אבל לא היה לי כח לעבור על כל השרשור ולבדוק)
דבר אחרון,
לא הבנתי למה אתה שואל שאלה שאתה טוען שאתה יודע את התשובה עליה.
NAV , מה בינתיים ההצלחות שלך בשבועות 1 ו-2?
אביגדור,
זה כבר יותר לעניין,
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אביגדור1
דבר אחרון,
לא הבנתי למה אתה שואל שאלה שאתה טוען שאתה יודע את התשובה עליה. ניסוי קטן משלי , בתוך הניסוי הגדול, [/quote][/quote]
נהנתי!!!! :) :) :)
השבוע לא המשכתי בניסוי כיון שלא הייתי פנוי כאשר שחקן נתן את האסט' שלו אם כי כעת ברור שאילו הייתי עושה הייתי מפסיד .
גם האסט' של שבוע שעבר הניבה לי הפסדים.
אפשר לסכם את החודש הזה
שתי האסט' הראשונות הרויחו.
שתי האסט'האחרונות הפסידו.
בדיוק כחודש שעבר.
בשבוע הבא עקב פסח לא אוכל לבצע את הניסוי .
נתראה באסט' של 11/4
חג שמח לכולם!
אנו חוזרים מחופשת הפסח וממשיכים בניסוי .
למיטב הבנתי האסט' האחרונה שפורסמה ב28/3 הניבה עד כה הפסד למשקיעים וכדרך כל תחילת חודש באסט' מבוססת כיוון.
- ברוך השב מחופשת הפסח, כי אנחנו מחכים בכיליון עיניים להמשך הניסוי, ומה באשר לאסט' האחרונה?
- ...אז אסור לך להתיחס אליה כי היא לא כלולה בניסוי, אחרת זה לא ניסוי מדעי, ולחילופין, גם אם ההופכית הוירטואלית ברווח זה לא מספק, כי המבחן הוא: "מי תגיע ראשונה במרוץ לנקודת היציאה של +10%+?
- ולי נראה שאסטרטגיית "השחקן" תגיע ראשונה לנקודת היציאה, כי יש היום סיפוק ביקושים אשר ילך ויגדל עד לירידה, וזה בתנאי שוול סטריט לא תטרוף את הקלפים, תודה
navhmjep ניסוי מעניין אבל בחודש חודשיים לא תוכל להגיע למסקנות אני מקווה שיהיה לך כח וכסף להמשיך את הניסוי לטווח של חצי שנה ומעלה אז נראה יותר מסקנות בכל אופן ב-ה-צ-ל-ח-ה..