Re: יכולת מנהלי השקעות להכות מדדים לאורך זמן
עוד חומר למחשבה,
לא בהכרח שכל גופי ההשקעות הגדולים
פועלים
באותו אופן, אך הנה לכם כתבה שמגלה טפח קטן מאחורי הקלעים של עולם המימון, עולם הפראיירים ועולם השקרנים.
קישור לכתבה:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000584606
דגשים משלי:
1. שימו לב לכותרת , כל פרשנות מיותרת, רק לקרוא.
2. שני הקטעים הבאים (למטה , מודגשים בכחול, לקוחים מגוף הכתבה, והמסקנה המתבקשת לאחר קריאתם הינה אחת:
אף מוסדי שפוי לא השתתף בהנפקה ולא קנה את האג"ח.
אם כך, כיצד זה מתיישב עם העובדה כי הציבור הרחב קנה אג"ח ב- 121 מיליון, והנתח שלו גדול מנתחיהם של קרן בראשית והבנק הגרמני גם יחד (ניתן לראות בטבלה בתחתית הכתבה). מה שלא מסתדר לי, זה הכיצד בדיוק קנה אותו ציבור אג"ח ב- 121 מ' ש"ח, האם אלו יוסי ואבי, דוד ומשה, טילדה ויוכבד, אשר אצו רצו וקנו, ביחד ולחוד נתחים כה יפים מההנפקה, או שמא אלו בכל זאת המוסדיים, שהפעם לא קנו נתחים בהנפקה מוקדמת וייעודית, אלא פשוט מילאו את כל הקופות והקרנות בהמון מנות קטנות עד בינוניות, וכלפי חוץ זה נראה כאילו הציבור קנה.
3. אם זה אכן כך, וזו השערתי בלבד, הרי מה שוות כל האמירות של המוסדיים, כי התמורה אינה שווה את הסיכון וכי הם לא השתתפו בהנפקה, מישהו הרי קנה את האג"ח, ואותו מישהו אלו כפי הנראה לא משקיעים שקונים בעצמם ולעצמם (כמו שקונים יח"שים של גבעות וכו') אלא גופי השקעה שקונים עבור התיקים / הפנסיות של הציבור.
"בשום פנים ואופן לא קניתי", אומר לנו מנהל השקעות בגוף מוסדי גדול המנהל מיליארדי שקלים. "באג"ח הסיכון יושב אצלי, האפסייד נשאר בחברה. אם אני מאמין בגילץ אקנה אקוויטי. אם לא, מדוע שאקנה אג"ח?".*"אני נפרע אחרון וגם אין לי ביטחונות. אני גם חוב נחות, למה שאשקיע? אם יגיע יום גשום אין לי כלום".
שוחחנו עם מרבית הגופים המוסדיים הגדולים, גופים שמנהלים במצטבר כ-450 מיליארד שקל, ואף אחד מהם לא השתתף בהנפקה. ..............".