הסברים:
viewtopic.php?f=111&t=8533
Printable View
הסברים:
viewtopic.php?f=111&t=8533
איני מתיימר לענות במקום Alex אבל , אילו הייתי עושה כזו אסטרטגיה גם אני לא הייתי עושה אותה בקולים, מהסיבות:ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
1. בקולים הגמא עלול לעבוד נגדך, מכיוון שהגמא חלשה מאד כשרחוקים מהפקיעה והולכת ומתגברת ככל שמתקרבים לפקיעה, ועוצמתה בעליות הולכת וגדלה עד כדי אפשרות להעפיל על שאר היוניות.
לכן האופציה הקרובה לפקיעה שכתבת עלולה לגרום לך נזק באם יהיו עליות משמעותיות, מכיוון שבאופציה הרחוקה שקנית הגמא לא תעבוד באותה עוצמה כמו באופציה הקרובה
2. מנגד, בעליות (באם אינן חריפות) הווגא נחלש , כלומר - במקום שהווגא שבנינו עליו באופציה הרחוקה כי יעבוד לטובתנו, בפועל, בעליות, הוא יעבוד נגדנו.
נ.ב.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
1. תודה על הברכה
2. אם הצלחתי להסביר בצורה טובה, אז את הקרדיט צריך לתת למישהו בשם ארתור (נהג לפרסם בפורום כלשהו , עם הכינוי "דוד ארתור"), תותח ברמה גבוהה מאד.
חג שמח
מה הסיכון פה ? התטא לטובתנו, הגמא לא תשפיע מספיק חזק כדי לבטל את התטא במקרה של עליה בסטיות תקן. אין בטחונות ככה שאפשר לבצע בכמות גדולה מאוד.
אשמח אם מישהו יוכל להעלות כללים ברורים לאסטרטגיה המאוד מעניינת הזאת. מתי הכי כדאי להכנס אליה(ביום ראשון בשבוע שלפני הפקיעה? תאריך אחר בתלות בסטית תקן שננסה לתפוס אותה גבוהה יחסית?). מתי יש לבצע תיקון? לצאת בפקיעה ? לפני? מה היעד רווח?
לא הבנתי למה לא לעשות את זה תמיד +1 -1 גם כדי לחסוך בטחונות וגם כדי למנוע הסתבכויות , הכוונה בעיקר למשה שביצע את האסטרטגיה לא סימטרית.
כל חומר בנושא יתקבל בברכה. 8-)
תכניס לסימולטור, טווח הגנה צר מאוד, 1220-1180.אין בטחונות אבל יש עלות.
היה כדאי מיום א' האחרון...
הסימולטור של OPTIONLINE לא יודע לאכול את הסימולציה בחודשים שונים אז לא הצלחתי להריץ. לא נשמע לי הגיוני כאלה גבולות צרים מה גם שלא בטוח שלוקחים כזה דבר לפקיעה, נראה לי אתה מבלבל עם האסטרטגיה של MOSHEB שהיא לא סימטרית. אתה לונג ווגה ככה שירידות חדות אמורות להיות טובות בשבילך, לא ברור לי איך הגעת לגבול התחתון של 1180.
אינדי,ציטוט:
פורסם במקור על ידי אינדיאנה
כמוך, גם אני לא ביצעתי סימולציה, אבל יחסי הכוחות באסטרטגיה הזו הם:
לונג ווגה, שורט תטא, שורט גמא (הכוונה אינה לונג=מדד עולה, שורט=מדד יורד, אלא מה הפוזיציה שלך על הפרשי היווניות בין שתי האופציות).
נניח ירידות - הווגה עובד בברור לטובתך (ווגה על האופציה עם פקיעה רחוקה גדול יותר מהקרובה), התטא בכל מקרה לטובתך (ככל שהפקיעה מתקרבת שחיקת התטא גדולה יותר), ונשארת רק הגמא שעלולה לפעול נגדך, לכן במקרה הגרוע ביותר, נניח ירידות חריפות מאד שבהן השפעת הגמא עלהדלתא גדולה יותר מהווגה + התטא, ניתן לאפס את הדלתא לשתי האופציות במקביל, ברגע שמגיעים לנקודת ההיפוך שבה נזקי הגמא משתווים לרווחי התטא+ווגה.
מצ"ב לינק לשימושכם:
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=14835
עמית
ברור שמהצד המתמטי ערך האופציה הקנויה תמיד יעלה על האופציה המכורה.
השאלה היא אם באופן מעשי, מסתפקים בה בתור ביטחון? רק בבית השקעות או גם בבנק?
דמ"כציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אציין רק שלדעתי האישית "נטו" אין שום סיבה לסחור באופציות דרך בנק במקום דרך חבר בורסה (רצוי כמובן חברי בורסה מהשורה הראשונה).
אם המסחר דרך בנק נובע מסיבות נוספות (תיק ההשקעות שמהווה בטחונות נמצא בבנק וכו')
צריך להשלים עם המצב הקיים בו הבנק יגבה לרוב עמלה גבוהה יותר ויחשב ניצול בטחונות גבוה ב- 20-30% מבית השקעות.
הסיבה לניצול בטחונות גבוה יותר נעוץ במפקח על הבנקים.
הסיבה לעמלות גבוהות יותר נעוץ ב ??? (סיבה אפשרית - הבנק יוצא מתוך נקודת הנחה, לפי הבנת הבנק ולאו דווקא במציאות, כי מי שסוחר אצלו לא מכיר כל כך טוב את האלטרנטיבות, ואם זה המצב אז שישלם יותר)