Re: חישוב רווח באסטרטגיות - "שפה אחידה"
ציטוט:
פורסם במקור על ידי aviade
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אורחאן
זה אולי לא יישמע אטרקטיבי, אבל משום מה אנחנו לא מתייחסים להיקף האמיתי של הבטחונות.
אני מזכיר שבקורס, יוסי ציין שעל הבטחונות הפנויים להיות פי שניים מהבטחונות שהאסטרטגיה דורשת (דרי - שימוש ראשוני בכשליש מהסכום). אני לא מאמין שיש מישהו שלא משכיב כסף נוסף לטובת תיקונים, שיפוצים או שינוי תנאי השוק.
לדעתי, אם חושבים על יצירת שפה אחידה, מוסכמת ונכונה, אנחנו צריכים לשקול לכלול אותם בחישוב.
מסכים איתך לגמרי שיש להשאיר בטחונות פנויים לטובת תיקונים, שיפוצים וכו'.
אני לא כ"כ מסכים שיש להתייחס לבטחונות האלו בחישוב הרווח כל עוד לא "משתמשים" בהם בפועל.
מה שכן, לדעתי יש להתייחס בחישוב הרווח לתוספת לבטחונות כתוצאה משינוי/עדכון האסטרטגיה או שינוי בתנאי השוק שגורמים לתנודות בבטחונות הנדרשים.
אקשה - למה להתחשב רק בכספים ש"משתמשים" בהם ב"פועל"? לדעתי המבחן הוא פשוט - כל כסף/שווה-כסף הנדרש לביצוע האסטרטגיה ומוקצה לטובתה, צריך להיחשב. שהרי, אם לא היה קיים מרווח הבטחון בבטחונות לטובת תרחישים נוספים, לא היית מבצע את האסטרטגיה. אם מחמירים, אז מחמירים.
ואם תגיב ותאמר כי זהו כסף שניתן להשתמש בו בינתיים (למשל, עבור רכישת מניות) עד שתידרש לכסף (אם בכלל) - אזכיר שניתן הרי ל"השתמש" עבור בטחונות בנכסים פיננסיים שיש לך. למשל, שימוש במניות (בשיעור מסוים, כמובן).
מסכים עם הקביעה שכל הכסף שמעורב באסטרטגיה צריך להיחשב. מי שלא השאיר כסף לתיקונים לא יכל לבצע את המיקסום רווח, ולכן אם מתחשבים בתיקבול שבא בעקבות מיקסום הרווח צריך להתחשב גם בבטחונות שעלו איתו.
בכל אופן החישוב שלי דומה לשל אביעד.
תיקבול לאחר פתיחת פוזיציה 95 ש"ח.
מיקסום הרווח נתן תיקבול של 660 ש"ח.
סה"כ תיקבול 755 ש"ח.
בטחונות 8566 ש"ח.
עלות סגירת פוזיציה היום 454 ש"ח.
סה"כ רווח בסגירת הפוזיציה 301 ש"ח שזה 3.5%.
בהצלחה לכולם
ציטוט:
פורסם במקור על ידי loona
אביעד כתב:
ציטוט:
עמלות ל-24 פעולות לפי 2.5 ש"ח ליח' => 60 ש"ח
רק כדי להיות סגור: למה תימחרת עמלות ל-24 פעולות? אני ספרתי 18.
יש 12 פעולות סה"כ בפתיחה + תיקונים.
+ 12 פעולות בסגירת הפוזיציה
בסה"כ 24
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gimani
מסכים עם הקביעה שכל הכסף שמעורב באסטרטגיה צריך להיחשב. מי שלא השאיר כסף לתיקונים לא יכל לבצע את המיקסום רווח, ולכן אם מתחשבים בתיקבול שבא בעקבות מיקסום הרווח צריך להתחשב גם בבטחונות שעלו איתו.
בכל אופן החישוב שלי דומה לשל אביעד.
תיקבול לאחר פתיחת פוזיציה 95 ש"ח.
מיקסום הרווח נתן תיקבול של 660 ש"ח.
סה"כ תיקבול 755 ש"ח.
בטחונות 8566 ש"ח.
עלות סגירת פוזיציה היום 454 ש"ח.
סה"כ רווח בסגירת הפוזיציה 301 ש"ח שזה 3.5%.
בהצלחה לכולם
מיקסום הרווח נתן לך 660 ש"ח ?!
אני חושב שיש לך טעות כיוון שבשרשור אחר כתבת 560 ש"ח (או שאני לא הבנתי משהו...)
==>>
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gimani
זו פעם ראשונה שאני עושה את האסטרטגיה של שחקן ואני לא בטוח בקשר לחישוב הרווח.
האסטרטגיה בוצעה במחירים הללו:
נמכרו שתי יחידות P1070 במחיר 300 ליחידה
נקנה P1100 ב 720
נמכר קול 1150 ב 440
נקנה C1170 ב 165
נקנה C1190 ב 60
תיקונים לאסטרטגיה:
נקנו בחזרה שתי יחידות של P1070 במחיר של 185 ליחידה
נקנה C1150 ב 380
נמכר P1080 ב 270
נמכר P1090 ב 390
נמכר C1140 ב 650
ע"פ החישוב שלי קירוב הרגלים נתן 560 שח(290 על ה פוט ו 270 על ה קול)
אשמח אם מישהו מהתותחים יוכל לבדוק אותי ולהגיד לי אם החישובים שלי נכונים או לא
מבלי להיכנס לכל החישובים, מי מדייק יותר או פחות ואיזה גובה בטחונות להכליל בחישוב, אני רוצה להגיב על מספר נקודות, באופן כללי יותר:
1. את הכסף סופרים במדרגות. כל דבר אחר הוא סימולציה ע"ג ספקולציה (ספקולציה במובן האמיתי של המילה, ולא כפי שמקובל בעיני מרבית האנשים כמילת גנאי).
2. אם רוצים להכליל גם את הבטחונות הרזרביים (אלו שלא מנצלים אבל משאירים כרזרבה לשעת דוחק או תיקונים), אפשרי לעשות כן, אך רק במסגרת רחבה יותר של ניהול סיכונים ארוך טווח (קרי תוכנית מסחר שנתית או רב שנתית) ואז כמובן שצריך לקחת בחשבון גם את אפקט הריבית דריבית שמצטברת מפעילות עקבית ומתוכננת, כמו גם את התוחלת ארוכת הטווח.
3. גובה עמלות וגובה בטחונות - מכיוון שסוחרים שונים משלמים עמלות שונות, ובתי השקעות מחשבים בטחונות באופן שונה מהבנקים, אין הצדקה לחשב תשואה ע"פ ממוצע או לפי הגבוה מביניהם, מכיוון שעמלה סבירה אינה צריכה לעלות יותר מ- 2 ש"ח ובבטחונות שהבנקים לוקחים ישנה הקצנה בגלל הפיקוח על הבנקים, סביר לחשב בטחונות רק לפי בתי ההשקעות (כי זו איוולת לפעול באופציות דרך הבנקים).
4. תשואה מדוייקת - בגלל שינויי המחיר המהירים באופציות (דקות או אף פחות מכך) הבדלי תזמון, אפילו של דקות , ושלא לומר עשרות דקות או יותר, יכולים להשפיע על הרווחיות בצורה משמעותית, גם בכניסה וגם בסגירה. מעבר לכך אפילו תוך כדי הביצוע עצמו (כניסה וסגירה) יכולים להיווצר שינויים בתשואה הסופית שמושפעים מצורת הפתיחה/סגירה (לדוגמה: כתיבה, כתיבה, קניה, קניה לעומת - כתיבה קניה, כתיבה קניה, או גם הבדל בין השיטות שבה מבצעים קודם אופציות שמחירם גבוה ואח"כ אלו שמחירם נמוך מול ביצוע של אופציות זולות לפני אופציות יקרות).
בקיצור, אין פה משהו מוחלט, אלא יותר משהו כמו "בנצ'מרק" , וסביר שככל שפועלים בסביבת מסחר עם כלים מקצועיים ו"חזקים" יותר ניתן להתקרב יותר לאותו בנצ'מרק.
הי,
נכון שהדיון באשר לרמת הבטחונות רלוונטי ונכון.
לדעתי יש לחשב ממוצע יחסי של הבטחונות עם ההקמה ולאחר התיקונים (יחסי לפי הזמן בכל אחד מהפוזיציות).
לא לשכוח שגם כשהכסף מושקע (במניות למשל) , בית ההשקעות לוקח אחוז מסוים ולכן לא לגמרי נכון לומר שהכסף שוכב, שלא לדבר על יתרת הבטחונות הנדרשים לתיקונים.
חברה - בואו נתפקס -
(אין חשיבות לדעתי אם מדובר על חצי אחוז לכאן או לשם.......בואו לא נהיה קטנוניים - אבל ברמת העיקרון ועל מנת ליישר קו ודבר בשפה "אחידה" - אז הדיון הזה חשוב).
התחשיב כאן לפי הנתונים שהוצגו מצביע על תשואה של 2.8%-3.3% ויש הבדל מהותי בין זה לבין 7%.
תודה ויום נפלא
תודה על ליבון הנושא.
לעניין ה- 10%.
הוגדר שהם מחושבים מהעלות הישירה של האסטרטגיה ,דהיינו בטחונות בניכוי/בתוספת המזומנים בכניסה אליה.
ברור שהמונח "תשואה 10%" איננו מדוייק.
כשאומרים 10% בבנק למשל - מתכוונים לשיעור ריבית שנתי ולא לתשואה שמושגת בתוך ימים ספורים.
לכן, אם תרצו חישובים אמיתיים של התשואה שהשיגו לכם האסטרטגיות של השחקן, יש לערב בהם גם את גורם הזמן ולא רק את הבטחונות שמשאירים בצד ואמורים ממילא לשאת ריבית של פקדון.
צודק אביעד
קירוב הרגלים נתן לי 560 ש"ח ולא 660.
טעות שלי
ציטוט:
loona כתב:
אביעד כתב:
ציטוט:
בסה"כ 24
אביעד,
מצטער אבל אני חייב לבין היות וזו האסט' הראשונה שאני מבצע.
אני סופר כך:
6 פעולות בהקמה:P1100,C1170,C1190,C1150,2xO1070
6 פעולות בתיקון: C1150,2xP1070,C1140,P1080,P1090
6 פעולות בסגירה לכשתהיה אם תהיה: P1100,C1170,C1190,C1140,P1080,P1090
סה"כ 18 פעולות.
אני מפספס משהו?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי loona
ציטוט:
loona כתב:
אביעד כתב:
ציטוט:
בסה"כ 24
אביעד,
מצטער אבל אני חייב לבין היות וזו האסט' הראשונה שאני מבצע.
אני סופר כך:
6 פעולות בהקמה:P1100,C1170,C1190,C1150,2xO1070
6 פעולות בתיקון: C1150,2xP1070,C1140,P1080,P1090
6 פעולות בסגירה לכשתהיה אם תהיה: P1100,C1170,C1190,C1140,P1080,P1090
סה"כ 18 פעולות.
אני מפספס משהו?
loona, אני מצטער :? , אתה לגמרי צודק.
+ 6 פעולות בסגירת הפוזיציה
בסה"כ 18
תודה על תשומת הלב!