Re: שוקת מאי – מבט שלי מהצד
בענין שבוע הפקיעה,
מתייחסים אליו כאן כמו סוף העולם.
החודש גיליתי לדאבוני מעט מאוחר ולשמחתיכבר שימוש
את נושא הגלגול לחודש הבא.
לא צריך להיבהל, ירד ב-50 נקודות בשבוע הפקיעה
נגלגל לחודש הבא נוותר על רווח מידי תוך מס' ימים ,
ויתכן אף שנרוויח יותר,
הרי הפרמיות לחודש הבא מגלמות את הזמן.
דוגמה: סגרתי P1240 למאי אם הייתי פותח P1170 הייתי מקבל תגבול אף יותר גבוה.
היום הייתי כבר ברווח.
אני לא פוחד יותר משבוע פקיעה, אלא רק מיום הפקיעה.
השחיקה גדולה בשבוע הפקיעה וצריך ללמוד לנצל אותה.
ברור שישנם עוד סיכונים, אבל זה חלק מהמשחק ולא מחיקה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
בענין שבוע הפקיעה,
מתייחסים אליו כאן כמו סוף העולם.
החודש גיליתי לדאבוני מעט מאוחר ולשמחתיכבר שימוש
את נושא הגלגול לחודש הבא.
לא צריך להיבהל, ירד ב-50 נקודות בשבוע הפקיעה
נגלגל לחודש הבא נוותר על רווח מידי תוך מס' ימים ,
ויתכן אף שנרוויח יותר,
הרי הפרמיות לחודש הבא מגלמות את הזמן.
דוגמה: סגרתי P1240 למאי אם הייתי פותח P1170 הייתי מקבל תגבול אף יותר גבוה.
היום הייתי כבר ברווח.
אני לא פוחד יותר משבוע פקיעה, אלא רק מיום הפקיעה.
השחיקה גדולה בשבוע הפקיעה וצריך ללמוד לנצל אותה.
ברור שישנם עוד סיכונים, אבל זה חלק מהמשחק ולא מחיקה.
אני מקווה שאתה מבין שהמילה "גילגול" זו מכבסת מילים שאומרת שני דברים:
1) אני סוגר את הפוזיציה הנוכחית בהפסד.
2) אני פותח פוזיציה חדשה על החודש הבא, בלחץ מסויים להחזיר מהר את הכסף שהפסדתי בסעיף (1), ופותח במקומות שבימים כתיקונים לא היייתי פותח שם, העיקר שיתרת המזומן שלי תשאר אותו הדבר, ובאותה הזדמנות לוקח סיכונים מעבר לתיכנון שלי. וככה יש לי סיכוי לדפוק חודש נוסף חוץ מזה שנדפק לי מלכתחילה.
לדמי כיס:
לא איני מבין שזו מכבסת מילים, אלא להיפך שזו פעולה נצרכת במצבים כאלו.
1. כאשר אתה מעביר את P1240 ל-P1220 גם זו סגירה של פוזיציה בהפסד ופתיחה של אחרת בסיכון. לפי אותו היגיון.
2. מי אמר בלחץ, אפשר כוס מים קרים, עם אספרסו כפול, עם עוגת תפוחים חמה עם כדור גלידת וניל.
2. כך לדוגמה את המקרה שהיה לנו ביום רביעי. סגרנו את ה-P1220 במחיר של 200 ש"ח (אולי יותר או פחות). מה היינו פותחים במחיר בערך של 300 ש"ח באותו יום ביוני? P1140 נמכר ב-350 ש"ח.
מרחק של 125 נקודות מהסטרייק, לזה אתה קורא מכבסת מילים?
מה גם שלאחר היסטריה לשל ירידות הפקיעה היה סביר שיגיע תיקון אגב היום P1140 נסגרה ב-84 ש"ח (וגם אם לא היו ירידות מרחק של מעל 100 נקודות במקום להימחק, מה רע?)
אני עשיתי טעות שסגרתי ולא גילגלתי. (חלק עוד הספקתי אבל לא הכל)
ואתה נדמה לי שכדאי שתבדוק שוב את הנתונים.
אולי יש בכך משהו.
אבל למרות ואולי בגלל הידע שאני רואה שיש לך,
ולמדתי ממך המון.
אנא , הקשבה נדיבה, ולא התנצחות.
בכבוד רב
ותודה על ההקשבה.
ציטוט:
לדמי כיס:
לא איני מבין שזו מכבסת מילים, אלא להיפך שזו פעולה נצרכת במצבים כאלו.
1. כאשר אתה מעביר את P1240 ל-P1220 גם זו סגירה של פוזיציה בהפסד ופתיחה של אחרת בסיכון. לפי אותו היגיון.
ללא ספק, זה בדיוק ככה. אני סוגר את P1240 בהפסד. ואז אני חושב מה אני יכול לעשות עם הביטחונות שהתפנו, ופותח את P1220. אני לא פותח את P1220 בגלל ההפסד של P1240, אלא בגלל שאני חושב שאוכל להרוויח בו. אתה יכול לראות בזה פוזיציה חדשה. בגלל זה אני גם לא מכפיל.
ציטוט:
2. כך לדוגמה את המקרה שהיה לנו ביום רביעי. סגרנו את ה-P1220 במחיר של 200 ש"ח (אולי יותר או פחות). מה היינו פותחים במחיר בערך של 300 ש"ח באותו יום ביוני? P1140 נמכר ב-350 ש"ח.
מרחק של 125 נקודות מהסטרייק, לזה אתה קורא מכבסת מילים?
מה גם שלאחר היסטריה לשל ירידות הפקיעה היה סביר שיגיע תיקון אגב היום P1140 נסגרה ב-84 ש"ח (וגם אם לא היו ירידות מרחק של מעל 100 נקודות במקום להימחק, מה רע?)
אם אתה פותח P1140 בגלל שאתה מאמין שזה טוב ובטוח, זה בסדר גמור.
אם אתה פותח P1140, כי זה מכניס לך את אותו הסכום שהשקעת בסגירה של P1240, אבל בעצם אם זה מרגיש לך קרוב מדי, ואתה לוקח סיכון שלא היית לוקח בימים כתיקונם, אז ממש לא בסדר.
מה שאני מנסה להגיד, זה שצריך לנתק את הקורלציה בין הפעולות.
אתה סוגר מה שמסוכן, ופותח את מה שטוב. ופעולת הסגירה לא צריכה להיות שיקול בהחלטה מה לפתוח.
וזה לא משנה אם מדובר בהרחקה או מדובר במעבר לחודש אחר.
ועצם העובדה שאתה מתייחס ל"גלגול" כאל פעולת "פלא" שמורידה את הפחד משבוע הפקיעה, זה סימן לא טוב.
גלגול זה הכן סגירה בהפסד איך שלא תסתכל על זה.
הבעיה בשוקת זה הכמות של הכתיבות וניצול מירבי של הביטחונות.
לדוגמה : פתחת בכל ביטחונות שלך בתחילת החודש רחוק,לקרת פקיעה נעלצת לגלגל לבחודש הבא .בחודש הבא אתה המוצא את עצמך שוב עם הרבה כתיבות וכבר לא כל כך רחוק.
הסיכון עולה בהחלט.
נכון שזה זה עדיף מתשלום בפקיעה אבל זה גם יכול להפוך לצ'ק דחוי.
דויד במקרה שלך זה טוב שהיה תיקון למעלה אבל תחשוב איך היית מרגיש עם היינו יורדים עוד קצת תוך עלייה בסטייה?
לא נעים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
שלום לכל החברים.
כחסיד של שוקת חודשית, אני חושב שהשבוע החולף היה מקרה קלאסי לבדיקת מצב קיצון. ירידות של 5% בארבעה ימי מסחר הם מצב דרמטי במיוחד, היכול בקלות לסבך כל אסטרטגיה. ועדיין, השוקת החודשית שנוהלה באתר יכלה גם למצב זה. להבדיל מעליות חדות, בהן סטית התקן שוקעת, הרי שלצד
דלתא
קשה, הסטיה שזינקה ניפחה את הפרמיות לכדי מצב מדאיג. החודש רבים מכם הוכיחו כי המתנה ושמירה על הכללים, ובראשם מרחק ראוי מהסטרייק בשבוע פקיעה, יש בהם להוביל להצלחה בכל מצבי השוק.
לעיתים אני רואה כי המתנגדים לשוקת חודשית, מציינים כי אמנם הרווח נאה ועקבי אבל די בחודש אחד בכדי למחוק רווחים של שנה. איני מסכים עם זאת כלל וכלל ממספר סיבות:
1. הנזק, אם נגרם, נובע מקידום הפוזיציה ונסיון להגדיל את התשואה. אם
באמת
מסתפקים ב 1.5% חודשי בלבד, הרי שאין בכלל סיבה לקדם או לנהל את האסטרטגיה, ואז בכדי שיוסב נזק צריך שיתרחש מצב שמעולם לא קרה. הכל שאלה של עד כמה רוצים ללחוץ את השוקת.
2. עדיין, מרחק של 5% בשבוע פקיעה מוכיח עצמו ודי בו בכדי לא להסב נזק. לעיתים מזיעים, מפחדים ויוצאים לפני (וטוב שכך !) אבל בסופו של דבר הדברים נותרים תחת שליטה.
3. בהמשך לסעיף 2 – חלק סגרו ללא רווח, ואף בהפסד של 2-3%. זו טבעה של הבורסה וצריך לדעת לספוג זאת. החשיבות היא "להישאר במשחק" ולהיות עם יכולת לתקן בחודשים שלאחר מכן, ולא להיכנס עם הראש בקיר.
4. נושא הפחד מתרחיש ספטמבר – אולי, טוב שהתרחש ספטמבר הזכור לשימצה. כעוקב מהצד אחר הכותבים בשרשור השוקת החודשית, אני רואה חלוקה ברורה לשניים: אלה שחוו את ספטמבר, ואינם לוקחים סיכונים
ופועלים
נכון. אלה שלא חוו את ספטמבר אך רואים את תגובות אלה שחוו, אינם לוקחים סיכונים
ופועלים
נכון.
הכח של השוקת החודשית באתר הוא בניהול הקולקטיבי. מכיוון שכמעט ואיני מעורב, ולכן לא מצוי בפוזיציה, מאלף לראות בגישה נייטרלית כיצד הכותבים משפיעים על החלטות האחד של השני. מי שמגיע לתחום ואינו מכיר שרשור זה יפתח שוקת צרה; ימהר לקדם פוזיציות; וילחץ ויבצע טעויות - כל הרעות שכולנו חווינו על בשרנו. לא כך המצב באסטרטגיה שבאתר.
תודה לתורמים בשרשור, שחוץ מרווח אישי, עושים דבר לא פחות חשוב והוא מונעים הפסד מעצמם ומאחרים.
שחקן, אשמח לשמוע ממך התייחסות לגבי פתיחת שוקת בכל מחיר, מבחינתי אם הסטיה היא למטה מ15 אין טעם לקחת סיכון, כיוון שהשוקת לא תהיה מספיק רחוקה.
אם לא נכתוב בסטיה 15% ומעלה, יכול להיות שלא נכתוב שוקת כל השנה :)
אני לא רואה סיבה לא לפתוח גם בסטיה 12% היות והסטיה מלמדת על צפי לדשדוש ובהתאם הסיכון.
לא בטוח שלפתוח בסטיה 30% עדיף על סטיה 15% (אלא כמובן אם הסטיה יורדת אך לא זה המקרה).
בכל מקרה, חשיבות גבוהה יש לפתיחה בשבוע פקיעה, אז לרוב הסטיה עולה, וניתן להרויח עוד 2-3 וגא.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
אם לא נכתוב בסטיה 15% ומעלה, יכול להיות שלא נכתוב שוקת כל השנה :)
יש מצב שאתה צודק :)
בכל מקרה, נניח וברצוני לפתוח היום שוקת לפי מה שקורה כרגע, הגבולות שלי יהיו 1160 מוגן 1140 (25 ש"ח למרווח)שזה בקושי 8% מהסטרייק
למעלה המצב עוד יותר חמור, 1340 מוגן 1360(25 ש"ח למרווח) שזה 6.6% מהסטרייק.
האם כך נראית שוקת רחוקה?!