ולא נראה לי שזה "הציבור"...ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אולי מחר נראה על המפה בלוק של פוטים בכסף :)
Printable View
ולא נראה לי שזה "הציבור"...ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אולי מחר נראה על המפה בלוק של פוטים בכסף :)
זה נראה לי מאוד מוזר כל היום הזה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי CAFE
מצד אחד זה הרגיש כמו סקוויז, מצד שני לא ראו את זה ביחס המחזורים ובסטיית התקן שצנחה.
מצד אחד על המפה יש הרבה אוכפים על 260, מצד שני אתמול נכתבו הרבה קולים.
מצד אחד הגלום אופטימי מצד שני הסנופי התמתן.
האם זה שוב המצב בו עדיף להיות קנוי מאשר כתוב (התנודתיות של הימים האחרונים היא חריפה, ולא מעניינים אותי סיפורים על סטייה 15...)?
עוד פעם החוזים תיעתעו בכל העולם. בנתיים לא נראה שיש בארה"ב שימחה גדולה...
ברגעים אלה החוזים על ה S&P והנאסדק אדומים , היורו נחלש ובכלל המומנטום מראה מטה . אם זה ימשיך כך , האם יש סיכוי שנראה מחר ירידות באותה העוצמה ?
לא מאמין, בעליות עוד היה לשחקנים אינטרס להוריד את הסטייה, ירידה דומה תוך יום אחד תעיף אותה למעלה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי tamirdg
ההנחה שלי היא שאנו צפויים לזליגה למטה לכיוון 1220 או לחלופין לסקוויז שיגרום אפילו ל1310 להרגיש לא בבית.
שלום רב,
שתי נקודות למחשבה:
1. מי הם אותם עשרות אלפי קונים של פוטים ב - 1260 ו 1250? הם הרוויחו לא מעט בירידות של חמישי וראשון. ואולי זה גוף גדול שיש לו רצון לדחוף למטה את המדד? או לקנות הגנות כנגד ירידות? לא תמיד מי שקונה טועה.
2. "הבלוק" של עשרות אלפי קולים ששחקן מדבר עליו - אלו שנכתבו אתמול - מסתבר שלפי הזינוק היום זו הייתה טעות מאד מאד יקרה. ושוב - מי שקנה מהשחקנים אתמול עשה קופה מדהימה היום. להערכתי האישית בשעה האחרונה סגירות של קולים ליבו את העליה.
המשך השבוע יבהיר אם התטא תנצח את הקונים...
נראה לך שכמות הסחורה שיש לשחקנים יכולה להעלות מדד ל 1310? מסופקני. בשביל לעלות 55 נקודות, צריך ערימות גדולות מאד של כסף. או לחלופין, חוסר קטלני במוכרים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
כמה סימני שאלה בשרשור אחד :). אנסה לעשות מעט סדר.
1. כתבתי את השרשור הזה בבוקר בכדי להדגיש את שינוי המחשבה שחל אצל הכותבים. כולם ראו זאת במפת הפוזיציות בצורהחד משמעית וקיצונית.
2. סקוויז לא היה כאן מהטעם הפשוט שהמדד הנוכחי עודנו סביר. גם המרחק המפקיעה משמעותי,
ובאופן כללי נותר מספיק זמן.
3. האם הכתיבה אתמול היתה טעות? בדיעבד כן. הבעיה היא שהכל בדיעבד. לא שופטים אסטרטגיה או כתיבה במהלך השבוע ובטח שלא לאחר יום. רק על הנייר הכתיבות הסבו נזק, ולכן הייתי מתאזר בעוד קצת סבלנות.
4. בוודאי שבדיעבד היה עדיף לכתוב אותן הבוקר.
5. לא מוסדיים ולא שחקנים - פשוט ציבור שהסתער שוב על מניות הגז והנפט (זיכרו 50% מהמסחר ו 100% מהסנטימנט) לאור המלצות שונות שהיו היום בתקשורת. זה מתבקש והתנודתיות במגזר זה תימשך, כל אימת שנדמה יהיה שהמניות "נחתכו יותר מידי" (המלצה הומנית משהו שנשמעה היום ע"י אחד מבתי ההשקעות).
6. לא תראו מחר שינוי מיוחד בפוזיציות. כן נסגרו מעט פוטים אך לא דרמטי, וחלק אף ניצלו את הממד לכתיבת קולים. בסה"כ איזור האוכף 1240-1260 עודנו עימנו ולמרות כל התנודתיות, בינתיים מוכיח עצמו.
7. לא כל דבר זה שחקנים, והכח שלנו משמעותי אך עדיין מוגבל. הציבור חזק משחקנים, חזק ממוסדיים ואף חזק מזרים. מה שכונה כאן "עדר גאמוסים" הוא פשוט עדר גאמוסים שלא ניתן לעמוד כנגדו, ובשל המרחק מהפקיעה גם אין סיבה אמיתית. יש גבול להשקעה הכספית של השחקנים ולכן צריך לחשוב באיזה קרב כדי להשקיע ובאיזה לוותר בכדי לזכות במלחמה כולה (החודש כולו).
שחקן,
מה, רק מניות הנפט והגז נתנו הסנטימנט החיובי אתמול.
הבנקים משכו באופן אדיר למעלה!!!! וזאת לאחר שיום הירידות ביום ראשון הבנקים סגרו בעליות.
חוצמיזה - חוכמה בדיעבד לעולם אינה טועה ולכן היא חוכמה קטנה מאוד.
לעומת זאת - קבלת החלטה מושכלת בזמןאמת זו החוכמה האמיתית אפילו אם התגלה בדיעבד שטעינו.
איציק
תודה שחקן להסברים
דוד אריאל
ירושלים