Re: שוקת רחבה אפריל - דיונים ופרשנויות
היום השוקת שלי הפסידה (על הנייר) סכום יפה.
להפסד אין (לדעתי) שום משמעות מלבד העובדה שוויזואלית זה לא נעים בעין.
מכיוון שאני חושב שהעליות האלו לא יחזיקו מעמד, אלא הם חלק מהפינג פונג 1210-1230, הרי שדווקא גמרתי להעביר כל מני שאריות ל 1270. כמובן שלא במחירי השיא, אבל אין שום דרך לנחש מתי לעשות את זה במשך היום. זה סתם הימור נטו.
לדברי הפרשנים, העולם עולה בעקבות אינטל. זה נשמע אידיוטי מאד. או השפרשנים לא יודעים מה לכתוב, או שהעולם מתנהג
באמת
באופן אידיוטי. חברה אחת (מוצלחת ככל שהיא יכולה), לא אמורה להעלות את כל שווקי העולם בסכומים של מספר עם כזו כמות של אפסים שאני לא יודע איך לקרוא לו.
דמי כיס,
ידידי אני חושש שאתה מדבר מפוזיציה, באותו אופן יכולתי להגיד שלא הגיוני שידיעה שלילית ככל שתהיה מורידה את שווקי העולם במספרים אסטרונומיים (הרי רק חמישי שעבר ירדנו אחוז וחצי
באמת
בלי סיבה נראית לעין..)
בנוגע לשוקת, ממליץ לך לקרב את הפוטים, אני נקטתי אתמול בצעד "אמיץ" וקירבתי את כולם ל1190..
לרגע שכחתי שאני נמצא בהודעה שהכותרת שלה זה שוקת רחבה
אנשים מדברים פה על מרחק 3 אחוז שבועים לפקיעה
אז נכון הסטיה בשפל אבל עדיין מאוד מסוכן
נדב ידידי,
הסטיות נמוכות לא סתם, המדד
באמת
לא תנודתי (אפילו פחות מהסטיות הנמוכות..) ולכן אני חושב שהשוקת הרחבה ה"מתאימה" לתנאי השוק האלו היא קצת פחות רחבה..
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
רק לשם התיעוד, השוקת הרחבה כעת מתסכלת אותי,אני כבר היתי רוצה לסגור אותה אתמול.
אני כתוב- פוטים 1140/1150, קולים 1280/1270. מיצנו את הרווח!
אין לאן לקרב :oops: צריך לזכור את כללי שחקן.
מה הסיכוי שהשוק יעמוד במקום 14 ימים קלנדרים(למרות כל החופשות באמצע)?
ולסגור את השוקת עולה כסף! כל תזוזה או מגדילה סיכון או מוציאה כסף, להתעקש על חמישה שקלים בצדדים זה מאוד מתיש היות וזה חייב לעבוד בצמד של הגנה/כתיבה!
יש למשהו רעיון כיצד לצאת מהמלכוד 22?
למה לסגור סאן?
אתה נמצא במקום טוב מבחינת המרחקים; את הקירובים והמיקסומים לכאורה כבר היית צריך לעשות.
עכשיו נותר לשבת בצד, לחכות לפקיעה, ולספור את הכסף.
לא?
לא רבתי!
עד היום בבוקר הינו מונחים מצויין , ובעצם כאשר מסתכלים על המרווחים כבר לא היה לאן לרדת.לכן רציתי לסגור את השוקת והדבר היחיד שמנע את זה ממני זה עלות הסגירה.
היום סיימנו את המרווחים בעליה כפולה ברגל הקול, אם ימשיכו עליות אז שוב נצטרך להמתין לרווח מרגל הקול.
הדבר היחיד שניתן לעשות לדעתי ואת זה צריך לשקול זה לקדם את כל הכתיבות מרגל הקול ב- 1280 ל- 1270/1260, מחר בצהרים במידה וימשיכו עליות(והשאלה מה עוצמת העליות...), ואז למקסם רווחים ולהגדיל סיכון וחשוב מכך לעבור על "הכללים" ולהתקרב יתר על המידה למדד, כל זאת מתוך אמונה שהעליות יעצרו, אבל וזה אבל גדול שצריך לזכור , אמונה אינה ממין העניין, אמונה רק מכשילה ומבלבלת.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי poria
דמי כיס,
ידידי אני חושש שאתה מדבר מפוזיציה, באותו אופן יכולתי להגיד שלא הגיוני שידיעה שלילית ככל שתהיה מורידה את שווקי העולם במספרים אסטרונומיים (הרי רק חמישי שעבר ירדנו אחוז וחצי
באמת
בלי סיבה נראית לעין..)
בנוגע לשוקת, ממליץ לך לקרב את הפוטים, אני נקטתי אתמול בצעד "אמיץ" וקירבתי את כולם ל1190..
ממש ממש לא מדבר מפוזיציה. למעשה די הפוך. לפוזיציה נכנסתי בעקבות ההערכה שלי. והסיפור של אינטל
באמת
נראה לי מוזר. אני עדיין חושב שאנשים יחששו להכנס ברמת שערים קרובה לשיא כל הזמנים. כל מי שנכנס ברמה הזו הפסיד כסף.
1190 אמיץ מאד. לא נראה לי שאני אלך לשם. יכול להיות שאני אקרב ל 1160, אולי 1170. למרות כל העליות, אני חושש דווקא מירידות. מהגובה שאנחנו נמצאים, יש לאן לרדת. ויום חמישי הראה יפה כמה קל לרדת.
דווקא מחר יהיה מעניין לראות את תגובת השוק אחרי עליות לא מבוטלות של היום אצלנו ועליות די משמעותיות (נכון לשעה זו) בארה"ב. האם
באמת
יהיה פחד גבהים או הטירוף האוחז את כמעט כולם יימשך.
במידה ומחר יהיו עליות חזקות, לדעתי יש לשקול כתיבות של 1270-1280 בנוסף לכתיבות הקיימות (אני כתוב ב-1270 עם הגנה ב-1290).
ערב טוב דמי כיס,
תרשה לי לחזק את דבריך במספר סוגיות:
1. עליות נוספות אפשריות אך כדאי לשים לב שבעוד s&p עולה וחצה רמת התנגדות חשובה של 1200 - המעו"ף לאחר שלושה שבועות באותה נקודה בה פתח את החודש. מה זה אומר? לדעתי שהיכולת לעלות קיימת אך לא בעוצמה רבה.
2. כדאי לזכור שוול סטריט לאחר חמישה שבועות חיוביים רצופים, וכמו שזה נראה הערב קיים סיכוי שגם השבוע הזה ימשיך את הקו. אך "הגורמים הטכניים" מציינים שלא יהיה פשוט להמשיך למעלה.
3. לגבי הפוטים - אני חושב ש1170 סביר, 1180 אפשרי במינונים יותר נמוכים. 1190 מעט מוקדם מידי שבועיים לפקיעה. ובכל מקרה עם הגנות צמודות.
4. לגבי הקולים - מפת הפוזיצית הראתה שיש מי שניצלו את העליות היום. לא מעט סגרו 1280 ו - 1270 ופתחו 1260. הפרמיה שם היום 230 ש"ח. שחקן מעו"ף ציין לפני מספר ימים (בתשובה שלו בפורום שאלות לשחקן מעו"ף) שהתחום העליון לשוקת רחבה בעיניו הוא 1260. שאלתי אותו שוב היום את השאלה הזו כדי לראות האם דעתו השתנתה לאחר העליות היום אך הוא עדיין לא השיב, אולי יענה במהלך הלילה.
5. לאמיצים שביננו שכן מחליטים לקדם מחר ל 1260, כדאי לזכור שממחר ועד יום רביעי הבא יש רק שני ימי מסחר (מחר ויום ראשון) על שישה ימים קלנדריים, ובשבוע הבא הטתא מתחילה להיות יותר משמעותית . נקודה למחשבה למי שלא רוצה להתעסק עם אסטרגיות שחיקה שבוע הבא.
מקווה שעזרתי למתלבטים.
לילה טוב.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
רק לשם התיעוד, השוקת הרחבה כעת מתסכלת אותי,אני כבר היתי רוצה לסגור אותה אתמול.
אני כתוב- פוטים 1140/1150, קולים 1280/1270. מיצנו את הרווח!
אין לאן לקרב :oops: צריך לזכור את כללי שחקן.יש למשהו רעיוןעד על "הכללים" ולהתקרב יתר על המידה למדד, כל זאת מתוך אמונה שהעליות יעצרו, אבל וזה אבל גדול שצריך לזכור , אמונה אינה ממין העניין, אמונה רק מכשילה ומבלבלת.
לדעתי יש לך הרבה מקום להתקרב בפוטים - לפחות עד 1190 , מתחת למגדל הענק של פוט 1200