Re: ניהול שוקת רחבה - דצמבר
תזמון על הפנים השוקת הזו... :shock:
אני כאמור ביצעתי קירוב רגל PUT מזה כמה ימים, כנראה קצת יותר ממך דמי כיס
אני דואג שהפרמיה ב PUT (פוט כתוב פחות פוט קנוי) תהיה באיזור ה 30-50% מהערך פרמיה ב CALL (קול כתוב פחות קול קנוי)
הנחת העבודה שלי שהטתא תתחיל לעבוד לאט לאט יותר ויותר ושטפו טפו טפו יהיה איזשהו תיקון מעט מטה בקרוב. תיקון מטהשאולי יגרום לי להפסד ברגל עדכנית שלי ב PUT, אבל יותר יחזיר לי הפסדים ב CALL עקב המתמטיקה שציינתי לעייל.
כמובן שבינתיים אספתי קצת כסף מהסגירות של ה PUT-ים. בדגש על קצת...
ד.א.
העובדה שבתיק יש לי שוקת + אסטרטגיה 29.11.09 של שחקן מבלבלת למדי...
מכיוון שזו אסטרטגיה לפקיעה, אין ממש משמעות למצב הרווח/הפסד בתוך החודש. כל מה שצריך לעשות זה לשמור על גבולות הגיזרה וזהו.
למעשה, אם זה היה חודש נורמלי, החלטות היחידות שהיינו צריכים לעשות זה מתי לקרב ואיזו רגל, וכמה רווח לקחת עם כל קרוב.
אבל, איתרע מזלינו וזה ממש לא חודש נורמלי.
בדקתי מה המצב שלי כרגע מבחינת השוקת. כמו שהיא כרגע, ללא כל שינוי נוסף, היא תכניס 3700 ש"ח בפקיעה (לפני עמלות). לא מפיל מהכסא, אבל כאמור, זה חודש לא נורמלי. אם קצב העליה של 1% ביום כמו שהיה בתקופה האחרונה יעצור, ויתכנס למשהו סביר, אני מניח שבהחלט יהיה אפשר להגיע לסוף עם 5000 ש"ח רווח. וכל זאת מבלי להתפשר על בטיחות.
מה שכן, העמלות הופכות למשמעותיות כאשר מדובר על כתיבות קצה. מסקנה חשובה שיש לי זה שצריך להתמקח עוד על גובה העמלות. אני התחלתי.
אני הסקתי את המסקנה הבאה:
לגבי עמלות - הקירוב של הרגליים עולה המון כסף בעמלות. ממש נוגס לנו ברווח, שגם ככה הוא יחסית קטן (באחוזים מול הסיכון)
לבית ההשקעות שלי זה החודש הכי ריווחי בגלל כל הפעולות שאני מבצע
אני חושב שברגע שרגל מתחילה להיות ריווחית, כלומר המדד מתחיל ללכת לכיוון השני, לא צריך לגעת בה. מה שכן צריך לעשות הוא לפתוח עוד רגל קצת יותר למעלה, שזה אומר להשתמש בעוד בטחונות!
כל זה מוביל אותי לכך שהפעולות שאנחנו צריכים לבצע צריכות להיות בהתחלה, לא על 30% בטחונות, אלא על 10%. אנחנו חייבים המון רזרבות שיישארו לשבוע וחצי האחרונים לפני הפקיעה. בימים האחרונים אנחנו
באמת
יכולים "לתקן" אסטרטגיות ע"י שימוש בתטא! שמה התיקון יהיה הכי משמעותי. חייבים שבשלב הזה יישאר לנו כסף!
צריך לזכור כי הרגליים הרחוקות נשחקות הרבה יותר מהר מבחינת התטא מאשר הרגליים הקרובות
אם המחירים נשחקו בחמישים ששים אחוז לדעתי כדאי לשקול לקרב את הרגליים, כי קצב השחיקה ברחוקות הולך וקטן וקצב השחיקה בקרובות הולך וגדל עם ההתקרבות לפקיעה
[attachment=0:2cz2whwc]מצטברת.PNG[/attachment:2cz2whwc]
הגרף "כמעט שטוח" בתחילת התקופה לאופציה הנמצאת בכסף.
גרף תשואה לפקיעה
בעקבות הדיון הפורה שנערך כאן, חשבתי לבדוק את ערכי הפקיעה מאז תחילת העשור. לקחתי 119 פקיעות ועל כל פקיעה ופקיעה בדקתי את התשואה (או התנודה- תלוי בנקודת המבט) X ימים לפני הפקיעה ועד הפקיעה.
כך ערכתי מיום אחד לפקיעה ועד 50 ימים לפקיעה. הכוונה היא כמובן שאם אנו רוצים ליצור שוקת רחבה נוכל, ע"פ הנסיון בעשור האחרון לקחת גבולות גזרה ע"פ מידת הביטחון שאנו מבקשים לנקוט.
כך למשל, אם אנו רוצים לפתוח פוזיציה יום לפני הפקיעה- ברמת ודאות מוחלטת נפתח את השוקת 5.63% מלמעלה ו 3.83% מלמטה- כך ע"פ הנסיון לא ניפול (שוב, הסטורית)
הבדיקה נעשתה על ימי עבודה (ימי עסקים) על כן יש לבדוק את ימי העסקים לפקיעה ולא את הימים הקלנדריים
כמובן שיצאו תוצאות הסטריות ולכן בדקתי ברמת ודאות נמוכה יותר (בהשמטת התוצאות הקיצוניות ביותר) למשל ברמת ודאות של 90% ניפתח פוזיציה של 2.66% למעלה ו - 2.48% למטה. שוב, ע"פ הנסיון
לאחר מכן ערכתי את הכל התוצאות בטבלה והצגתי אותן בגרף, בצירוף נוסחאות לקוי מגמה כך שלמעשה ניתן להשתמש בנוסחאות קוי המגמה ברמת ודאות טובה למדי[attachment=0:14v3qirx]לפקיעה.PNG[/attachment:14v3qirx]
עשית עבודה מדהימה. כל הכבוד.
הקטע המעניין בגרף שלך, שלמרות שאינטואיטיבית, תמיד מפחדים מקריסה וירידות, באופן מעשי על פי הגרף, עליות בלתי נישלטות קיימות ומסוכנות באותה המידה.
תודה!
איך מתווכחים על עמלות כאשר העמלה היא 2.15 לפעולה? כמה כבר תוריד?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
איך מתווכחים על עמלות כאשר העמלה היא 2.15 לפעולה? כמה כבר תוריד?
מאד פשוט. אצלי היא כרגע 3. תודה על המידע. אני אנסה להוריד אותה ל 2.15. זה כבר הרבה יותר טוב. אצל מי היא 2.15?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
אצלי היא 2 שקלים, במגדל.
תודה. אני אנסה למשוך לשם. בסך הכל אני לא חייב להם כלום. תמיד יכול לעבור.