Re: שוקת רחבה אוגוסט - דיונים ופרשנויות
זהו זה, אני סגור. רווחים של שנה ירדו לטמיון, אבל בסה"כ יצאתי במזל גדול ונשארתי עם 97% מהקרן.
אני יודע ש"המקצוענים" יגידו שזה ה"מבחן האמיתי", שצריך לקדם קולים, להרחיק פוטים ולמזער נזקים.
יכול להיות שהם צודקים, יכול להיות שבסופו של דבר המפולת תיבלם והם יצאו גדולים,יכול להיות גם שלא. לי זה הספיק על כל פנים.
ירידת הדירוג של ארה"ב זה לא חדשות של מה בכך, זו לא פניקה רגעית בשווקים, כדור השלג הזה יכול להמשיך להתגלגל
עוד רחוק למטה. לכל מי שבפנים שיהיה בהצלחה. איציק ואלעד וכל המופסדים, ליבי איתכם. בכל מקרה נראה לי שאנחנו צריכים
לעשות חושבים עם עצמנו לגבי האסטרטגייה הזאת.
יום מהסרטים היה ומחר כנראה המשך.
כמובן רשמתי הפסד של 10% מהקרן וזה רק התחלה .
עדיין כתוב ב1000 חשופים וב1040 מוגנים.
כתבתי רחוקים 950 חשופים על מנת לסגור 1050 .
קידמתי קולים עד 1210 בגרושים.
מלחיץ מאוד ופוגע באיכות השינה.
זה חודש אחרון שלי בכל מקרה,בריאות חשובה יותר.
גם אני יצאתי נקיי מרגל הפוטים, עוד בשעות הבוקר (עברתי בהרבה את רף הסטופלוס האישי שלי), רגל הקולים נשארה במקום לא ראיתי טעם ברדיפה אחריי המדד, סה"כ הפסדתי 6% על הביטחונות שלי החודש, מכה לא נעימה שהחזירה אותי אחורה מספר חודשים (תמיד הייתי סולידי יותר מרובכם, שאפתי ל - 1.25% בחודש).
העדפתי לשלם את המחיר עבור שינה טובה, זה היה ותמיד נשאר המדד הכי טוב בשבילי.
שוקת רחוקה אינה מתאימה לתקופה הנוכחית ולצערנו חטפנו את המכה בתחילת החודש, יחד עם סטיות שהמריאו לחלל, ולא הרבה נותר לעשות.
לכל אלו שנותרו בפנים, המון הצלחה, ההגיון איתכם לדעתי, בשבילי זה היה מוגזם מדי.
המשך שבוע טוב, כמה שאפשר.
ד.
אגב, עשיתי טריק קטן היום.
אתמול בסקירה שהוציא שחקן, הוא אמר שהשפעת הורדת הדירוג על שער הדולר היא בבחינת נעלם.
היות ו30% מהמעוף מורכב ממניות דואליות, נפילה של הדולר עלולה להיות הרסנית למי שעדיין כתוב בפוטים.
היות והפוטים היו יקרים מאוד, החלטתי לגדר סיכון זה בצורה שונה ורכשתי אופציות פוט בודדות על הדולר (בסטרייק 350).
אם הדולר דווקא יעלה, הדבר צפוי לתמוך בדואליות (וע"י כך במעוף), דבר שיתרום לפוטים הכתובים שלי.
אשמח לשמוע את דעתכם.
נו...גם תורי לבכות :(
יום נוראי, אין מה להגיד.
פתחתי פוזיציות ביום חמישי שעבר, מאז הספקתי לסגור את P1170 שהיו מוגנים היטב
וכמה ימים אח"כ גם את P1140 שהיו מוגנים היטב
...
והיום כמובן נשרפתי עם P1120 ו- P1110
סיטואציה בעייתית מאוד, גם אני שרפתי מספר חודשי עבודה טובים
עוד לא סגרתי פוזיציות, כתבתי בפוטים רחוקים (P960 ו P940) וגם קידמתי קולים אבל זה ממש גרעינים, לא שווה איזכור.
חודש קשה מאוד, הקשה ביותר שידעתי והראשון שיגמר בהפסד, וגדול
ועדיין... אני אסכם בסוף...
תהיו חזקים :)
דרור
עשיתי כעצת שחקן , ובאגרסיביות :
קניתי פוטים 1120 כתובים מיד בפתיחה. זה היה טרוף, נסחר סביב 3200, אך עד שתפשתי אותו הגיע ל- 4600.
מנגד כתבי קולים 1140 ב- 1200 ש"ח.
נראה מסוכן אך אין ברירה . בנתיים ירדו ב- 50% ל- 600 ש"ח ועזרו מאוד לצמצם את הנזק מהיום.
אני חושב שההישרדות במקרים כאלו היא להיות בתנועה. לוקחים סיכונים אך גם להישאר ללא תנועה או לחתוך זה לקיחת סיכונים, ועדיף כאלו עם אופק של שיפור .
שחקן ואחרים דיברו על התרסקות הדולר וכך גם חשבתי, אבל הוא דווקא עלה עפ"י האופציות.
שמתי נפשי בכפי והשקעתי כמות נכבדה בפוט 3.4 בתקווה שאולי מחר תתממש הערכה זו. במידה וכן זה יכול להחזיר את רוב הנזק.
דרך אגב - נתתי פקודת קניה והייתי בהמתנה, ואז היתה הפסקת מסחר. למרבה הפתעתי,עמוק בתוך ההמתנה, תוך כדי הפסקת מסחר (כשאני לא מצליח לשדר כלום), אני רואה כי נתבצעה הקניה שלי ועוד יש שינוים בכמויות ההיצע והביקוש. למישהו כן נתנו לסחור בהפסקת המסחר!!
נקודה למחשבה ממישהו שכבר שנה מתבונן מהצד (ואני לא בא לזרות מלח על פצעים, חלילה - ספטמבר שנה שעברה הוציא אותי מהמשחק ואני מכיר את הכאב טוב מדי)
אם בכל שנה יש בממוצע חודש אחד שמוחק רווחים של שנה שלמה, נשאלת השאלה הפשוטה - למי מכם יש תוחלת חיובית במסחר באופציות?
הלוואי ורובכם יגידו שבסה"כ הם עדיין מורווחים על הקרן, אבל יש לי תחושה שבגדול - רובכם רודפים אחרי הזנב של עצמכם להחזיר הפסדים.
אחרי ספטמבר השחור כולם כאן הנמיכו ציפיות מהשוקת, הפכו לזהירים הרבה יותר, מסתפקים בפחות רווח. אבל זה עוזר? בחודש ממוצע המדד לא זז 100 נקודות ימינה-שמאלה והשוקת תניב רווחים. אבל אתם לא שמים לב שכל כמה חודשים יש ברבור? פעם למעלה, פעם למטה, פעם בגלל הורדת דירוג לארה"ב ופעם סתם כי בא גוף ענק שקנה המון קולים והעיף את המדד למעלה לקראת הפקיעה.
ושאלת השאלות - מה זה עושה לכם מבחינה נפשית? כי אני זוכר לילות ללא שינה, דאגות, מעקב אחרי בלומברג, חוזים, מט"ח. אותי זה די חירפן. אני מקווה שאתם חזקים יותר.
ומה שלא יהיה - מקווה שתצליחו!
אני לא בדרך כלל לא פותח שוקת רחבה כי זה לא מתאים לסגנון המסחר שלי. אבל אני חייב להעיר מהצד שנראה שחלק ממכם מתייחס לשוקת כמו דת שחייבים להקפיד על החוקים. לדעתי החוק המרכזי חייב להיות להגן על התיק. לכן אני לא מבין למה חלק גדול ממכם לא קנה אתמול פוטים על הבוקר. שחקן אמר ביום שבת שהמדד בדרך ל 1070. הגלום נפתח ב 1110 פוט 1100 עלה 2500 וסגר את היום ב 3500. קצת חשיבה מחוץ לקופסת השוקת יכלה למנוע הפסדים כבדים. רק דעתי בלבד
בוקר טוב לאלו שעדיין אתנו.
ניצלתי את התיקון הבוקר לסגירה של הפוט 1050 שעדיין היה לי חופשי וקירבתי כמה קולים ל1180.
הפוזיציה עכשיו מוכנה הרבה יותר טוב לאפשרות של המשך ירידות.
http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/15637
יום טוב.
גם אני עשיתי סידור רציני הבוקר.
כרגע, התכנסתי לשוקת פשוטה מאד - 990 מוגן 960/930
למעלה 1170 מוגן מלא 1200
אני מנצל היום לפתוח עוד למעלה (כי לא ניצלתי בכלל את הביטחונות שלי)
מקווה שהתחום הזה יחזיק מים עד הפקיעה.